- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
irodakukac #29599 üzenetére
Van képletes megoldás is.
Pl ha egymás mellé tudod másolni a két oszlopot /ha egyáltalán két oszlopról van szó/ akkor a C1 képlete lehet mondjuk:
=HA(A1=B1;"Egyezik";"Nem egyezik")
Ha volna egy szenzitív adatoktól mentes mintafájlod (vagy kettő) akkor többet lehetne mondani.
-
irodakukac
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #29592 üzenetére
Köszönöm válaszod. Igyekszem értelmezni, átírni
.
Ezek szerint Excelben nem nagyon van ilyen menülehetőség...? Csak makróval tudom megoldani?Mert ha már minden megnevezést átmásolnék, akkor a feltételes formázással is meg tudnám vizsgálni, hogy ugyanaz-e a két állomány megnevezése, de több napig is eltartana...
-
batmanéhes
tag
válasz
batmanéhes #29587 üzenetére
uhh megoldottam:
=CALCULATE(MAX('statuszvaltasok'[van8-10-13]))
(itt a MAX csak azért, mert 0 / 1 formában van megadva a státuszváltások táblájában, hogy 8 v. 10. v. 13-as státusz)
ez a powerpivot nagyon adja.
csak infóként, hátha megmarad valakinek: ha nem csinál az ember "rendes" kapcsolt táblát (státuszok listája, ami mellett második oszlop mindenhol 0, kivéve 8, 10, 13), hanem "favágósan", =IF(OR.... alakban számolná a mezőt, akkor beleszalad az ember abba, hogy a powerpivot csak 2 OR feltételt tud kezelni.
ehelyett a helyes forma így alakul: =IF(([statusz]=8 || [statusz] = 10 || [statusz] = 13);1;0)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Digital #29594 üzenetére
Nem látom ugyan a sor és oszlopazonosítókat de tételezzük fel hogy B1-C1-D1 cellákban van a dátum. Ez a kód a munkafüzet összes munkalapjának B1:D1 artományába bemásolja az aktív munkalapodnak a B1:D1 tartományát.
Sub copy()
For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
Range("B1:D1").copy Destination:=ws.Range("B1")
Next
End Sub -
DeFranco
nagyúr
válasz
Digital #29594 üzenetére
meg lehet oldani gondolom egy egyszerű makróval, ezt majd a többiek leírják
én (ha ez egyébként egy sablontábla amit periódusonként töltögetsz) annyit csinálnék, hogy szépen képlettel hivatkoznék az első dátumos munkalap dátumot tartalmazó celláira =[munkalap]![cella] formátumban. így automatikusan átveszi csak egyszer kell beírni és napszemüveg.
nem tudom jól értem-e a problémát
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
irodakukac #29588 üzenetére
Az én egyik munkafüzetemben egy nagyon hasonló feladatot a következő pár sor oldja meg. Ebben a formájában csak gondolatébresztő, egy az egyben nyilván nálad nem használható /még csak azt sem állítom, hogy hibátlan/.
Dim arr_Analist()
Dim arr_Digilist()
Dim int_Hibakszama As Integer
Dim str_Hibahely As String
Dim intI As Integer
' egyik listát tömbbe ír
arr_Analist() = ws_Kabelo.range(Cells(2, 1), Cells(int_usor, 1))
' másik listát tömbbe ír
arr_Digilist() = ws_Kabelo.range(Cells(2, int_uoszlop + 1), Cells(int_usor, int_uoszlop + 1))
'ciklus 1-től a tömb végéig(nálam ugyanannyi elemből áll a két tömb
For intI = 1 To UBound(arr_Analist)
'ha a két tömbelem nem egyezik akkor
If Trim(arr_Analist(intI, 1)) <> Trim(arr_Digilist(intI, 1)) Then
'változó értékét növeli
int_Hibakszama = int_Hibakszama + 1
'megjegyzi hanyadik sorban van a különbség
str_Hibahely = str_Hibahely & intI + 1 & ".sor, "
End If
Next
'ha talált hibát kiírja, hogy mennyit és mely sorokban
If int_Hibakszama > 0 Then
MsgBox "Összesen " & int_Hibakszama & " különbség a következő helye(ke)n: " & str_Hibahely
Else
'egyébként mindenki örül :-)
MsgBox "A kétlista azonos."
ws_Script.Activate
End If -
Digital
addikt
Sziasztok!
A kérdésem a következő. Adott egy több lapos excel táblázat. Az szeretném, ha az első lapon beírt dátum (két sor, három oszlopban van beírva) a következő munkalapokon is megjelenne, nem kellene őket egyesével beírni. Hogyan tudnám ezt megoldani?
Köszönöm!
-
irodakukac
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket. Excelben előkészítettünk egy árajánlatot. A munkafolyamatokat külön munkalapra tettük, így egy ajánlati bekérő lap nagyon sok munkalapból áll. Az elején van egy összegző sok.
Sok vállalathoz eljuttatuk az üres árajánlat bekérőt. Az volt a feladatuk, hogy töltsék fel egységárral. Így a végén kijött a teljes projekt ára.Visszaérkeztek az ajánlatok és az lenne az egyik feladatom, hogy leellenőrizzem, hogy a megnevezés oszlopon történt-e változtatás. Átírták-e a szöveget.
Megvan az eredeti üres ajánlatbekérő, és a cégek kitöltött ajánlataival kellene összehasonlítanom.Tehát két külön xls-ről van szó, mindkét xls-ben ugyanannyi, sok munkalap van. Minden munkalapon van szöveg/megnevezés és a beküldöttekben értékek, de ezzel most nem kell foglalkoznom.
Az lenne a kérdésem, hogy Excelben hogyan tudnám könnyen összehasonlítani egyszerűen ugyanannak a munkaállománynak az azonos munkalapjának megnevezését?
Van olyan munkalap, ahol a B oszlop a megnevezés, van, amelyikben a D oszlop...
Várom válaszotok.
irodakukac -
batmanéhes
tag
sziasztok. szemem kifolyik már, de nem jövök rá mi a megoldás. powerpivot, 2 tábla. egyikben a tiketek vannak unique szám szerint listázva, másikban pedig ugyanezen tiketek minden státuszváltása.
a feladat az lenne (ismétlem powerpivot kontextben), hogy a tiketek listájába kerüljön egy olyan oszlop, ami TRUE / FALSE aszerint, hogy az adott tiket szám státuszváltásai közt volt-e 8-as, 10-es vagy 13-as státusz.
a feladat odáig van megoldva, hogy a státuszváltások listájában már lett egy olyan oszlop, ami TRUE / FALSE ha e 3 státusz bármelyike szerepel az adott sorban.
ezeket a TRUE-kat (vagy 1-eket, tök mindegy nekem) kéne összesíteni a másik táblába ilyen countif jellegű megoldással, csak PP-ban. ilyesmiket tákoltam eddig:
=CALCULATE(counta('statuszvaltasok'[van8-10-13];FILTER('statuszvaltasok'[tiket]=[tiket])))
de ez spec nem műx. nézegettem már sokfelé, de ilyesmi konkrét példát nem leltem. ha valakinek van már ilyesmije és megosztaná, az sokat segítene. köszi.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy óriási kérésem!
Egy Excel makrót kellene megírni, ami azt tudja, hogy egy adott táblázat utolsó számokat tartalmazó sorát kördiagrammá alakítja, valamint az adott oszlopok első bejegyzésével(ha szöveges adat) begegyező adatokat zöldre színezi ( a táblázat első oszlopa irreleváns + a kördiagram neve megegyezik a az adott oszlop fejlécével).Aki tud segíteni, azt nagyon megköszönném!
-
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok ismét!
Adott egy meglehetősen nagy táblázat, ami a cég alkalmazottainak munkanapjait tartalmazza.
A táblázat egy adott évet ölel fel, napi bontásban, ~100 alkalmazottal.
Minden alkalmazotthoz egy sor tartozik.
Az oszlopokban az adott év adott hónap adott napjai szerepelnek.Ezeken a napokon jelezzük, hogy az ember dolgozott-e, vagy vmilyen okból nem (szabadság, betegség, munkaszünet stb).
Egy olyan kimutatást kellene csinálnom, ami gombnyomásra összesíti az adott ember egész éves munkanapjait, és mutatja, hogy bizonyos hónapokban mennyit volt távol.
Ezt mivel lenne érdemes megcsinálni?
-
kobak82
újonc
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha adott egy lista (mondjuk tanárok), és adott, hogy melyik évben kezdték a tanítást az iskolában, illetve melyik évben fejezték be. Mellékeltem egy egyszerűsített kis táblázatot.
[link]
Hogyan lehetne képlettel (segédcellák nélkül) megadni, hogy hány tanár tanított maximum egy-egy évben az iskolában?
Köszönöm. -
gyga
senior tag
Excelbe kellene word doksit csatolni beágyazással, úgy hogy ne külön word file legyen hanem benne legyen az excelben? kaptam egy excelt amiben van egy objektum és ha rákattintok akkor egy word doksi nyílik meg. ezt akarom megcsinálni. Hogy kell?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
poffsoft #29574 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy olyankor, amikor nem frissül az érték, ki van kapcsolva az automatikus számolás.
Másrészt:
Delila válaszában szerintem tulajdonképpen benne volt a 2. kérdésedre is a felelet. A függvényeidben használni kell az
Application.Volatile
metódust, ekkor a függvényértéket azonnal újraszámolja az excel automatikusan, amint az adott munkalapon egy cellának megváltozott az értéke.
Hátránya, ha sok volatile függvényed van, az bizony lassítja az excelt rendesen (cserébe az azonnali számolásért).Egyébként csak akkor számolódnak újra a függvények, ha valamelyik tényezőjük megváltozik - de ehhez is az automatikus számolásnak kell élnie.
Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
karlkani #29568 üzenetére
A 2. kérdésedre a válasz, hogy én írtam el. A makróban 2× szerepel, írd át.
Az első kérdésre:
Bevittem 2 segédtáblát a H, ill. a J oszlopba. Az első az idei, hátralévő ünnepnapokat tartalmazza, a második pedig a munkanap áthelyezést. Ehhez pluszban írtam a nov.6-ot, hogy látsszon a formázás.
A 2 segédtábla az Ünnepek, ill. a Mn névre hallgat. Mindkét segédtábla bővíthető, átírható jövőre.A képen látszik a B:C tartomány feltételes formázása.
Képletek a formázáshoz:
=DARABTELI(Mn;$B2)>0
=VAGY(HÉT.NAPJA($B2;2)>5;DARABTELI(Ünnepek;$B2)>0)Szerk.: Fontos a két feltétel sorrendje!
-
karlkani
aktív tag
válasz
Delila_1 #29567 üzenetére
Ez gyakorlatilag egy jelenléti ív. A ledolgozott órákat összegzem az általad készített makró segítségével. Eddig ugye a tartományt kézzel jelöltem ki, kihagyva a hétvégi napokat, stb. Most, ugye szín szerint összegzi az órákat, tehát nem kell minden hónapnál ezzel bajlódnom. Ellenben a képlet másolásánál, majd beillesztésénél másik cellába marad a kimásolt képletben szereplő tartomány. Ezt minden esetben módosítani kell, nem oldható meg úgy, mint az egyszerű összeadásnál?
Eszembe jutott még valami. Ebben a tartományban két szín van használatban (3, 33), kézzel állítom be. Ha minden betűszínt a 33-as színkódra állítom, megoldható az, ha az adott cella mellett eggyel balra levő cella betűszíne 36-os színkódú (hétvégi napok), akkor a betűszínt módosítsa 3-as színkódúra? Így ezzel sem kellene foglalkoznom a továbbiakban.
Végül, hogy lett a SumByColor-ból SubMyColor?
-
poffsoft
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
karlkani #29563 üzenetére
Póbáld ezzel:
Function SubMyColor(tartomány, Szinkod)
Dim CV As Range, osszeg As Double
Application.Volatile
For Each CV In tartomány
If CV.Font.ColorIndex = Szinkod Then osszeg = osszeg + CV
Next
SubMyColor = osszeg
End FunctionAz osszeg változónak lebegőpontos típust adtam, mert nem tudom, egész-, vagy törtszámok szerepelnek a tartományodban.
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy tartomány, melyben számok szerepelnek, különböző betűszínekkel (folyamatos változnak). Azt kellene megoldani, hogy egy cellában az azonos színűeket számolja össze. Négy betűszín van használatban (3, 7, 33, 36), de ez a makró szempontjából gondolom lényegtelen. A makró, melyet az előző hozzászólásomban linkeltem működik, de mindig ki kell választani egy cellát, ami alapján az azonos színűek értékeit összegzi. Olyasmire lenne szükségem, ahol a tartomány után a ColorIndex-et adnám meg. Valami hasonlót szeretnék, ha megoldható.
=SumByColor(tartomány; ColorIndex)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
2007-es excelben az a cél, hogy az adatok feltöltéséhez legyen minden sor első cellájában egy legördülő választéklista, amiből ki lehet választani az adott terméket. tovább vezérelni ezt egyelőre nem kell (írjon be értéket, stb.), csak a klikk-klikk a lényeg.
beviteli lista űrlap-vezérlőelemmel próbálkoztam, működik is szépen, de aztán elkezdtem ctrl-húzással egymás alá többszörözni az egyes sorokba ezt a vezérlőelemet, és belefutottam abba a problémába, hogy egyszerre váltanak, ha valamelyken elemet választok.
első kérdésem: jó eszközt választottam-e a feladathoz
második kérdésem: hogyan lehetne ezeket egymástól függetleníteni, gondolom nem az a megoldás, hogy egyesével összekattintgatok 40-50 vezérlőelemet. -
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Az mitől van ,hogy egy táblázat töltésénél semmi probléma ,de mikor be van zárva utána megnyitva az ékezetes betűk elmennek. Pl.: Jįnos , Istvįn , Beįllķtįs , vįgja.
Az lemaradt az á betűből lesz į .
Köszi.
-
róland
veterán
válasz
Delila_1 #29556 üzenetére
Igen, én rontottam el az ide beírt függvényt. Helyesen:
=INDEX($A:$D;HOL.VAN($H2;$A:$A;1);3) vagy ...);4)
Az én kérdésemben egy céges munkarend készítő táblázatról van szó. Az adott munkahelyhez/munkakörhöz tartozó munkarend egy táblázat adott lapján szerepel. Amennyiben változás van úgy az adott lap következő sorába kerül a változás kezdő dátuma és a munkakezdés/munkaidő vége értékek. (Azaz mindig emelkedő sorrendbe rendezett lesz a dátum.)
-
Delila_1
veterán
válasz
róland #29555 üzenetére
Az INDEX függvény első paramétere a tartomány, amiben keresel. Nem látom ezt az egyszerűsített függvényedben.
A HOL.VAN függvény 3. paraméterében a 0 adja a pontos keresést, az 1 a közelítőt. Az utóbbi azt a legnagyobb értéket adja eredményül, ami kisebb, vagy egyenlő a keresési értékkel. Ehhez emelkedő sorrendben kell lennie a keresési tartománynak.
A 3. paraméter lehet még -1 is, ami fordítottja az 1-nek.
-
róland
veterán
válasz
Delila_1 #29530 üzenetére
Még egyszer köszönöm!
Közben alaposan átnéztem a HOL.VAN függvény súgóját és sikerült még egyszerűsíteni a keresést:
=INDEX(HOL.VAN($H2;$A:$D;1);3) valamint ...);4)-re a két változatban.
A lényeg, hogy a HOL.VAN függvény utolsó paramétereként "1"-et megadva pontos egyezést, vagy legközelebbi kisebb értéket keres.
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Van egy halom képletem ami egy másik munkalapra hivatkozik (egy munkafüzeten belül). Hogy tudnám egyszerűen megoldani, hogy egy másik munkalapon keressen? Munkalap név átírással nem sikerült, nem szeretném újra egyesével végig pásztázni...Pl.: =Munka2!B2
üdv,
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Az megoldható, hogy egy tartományon belül csak azon cellák összege szerepeljen egy másik cellában, melyek betűszíne az általam beállított szín (makró nélkül)?
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Az értékelési mátrix micsoda pontosan? Nem nagyon ugrik be semmi, gondoltam itt megkérdezem, hátha.A szövegkörnyezet:
Barcelona, Bécs, Isztambul és Koppenhága városi kongresszusi irodája vagy egyéb MICE marketing szervezete látható munkájának és eredményeinek elemzése, beleértve az iroda működésének részleteit (dolgozók létszáma, az iroda főbb tevékenységei, marketing akciói, esetleg büdzsé, stb.). Az összegzés a különféle szempontok szerinti összehasonlítás Excel táblázatban való kimutatása és mellé elemzés készítése. Kiegészítésként készüljön egy értékelési mátrix is. -
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megvalósítható az alábbi makró nélkül, csak függvényekkel?
- két munkalap van: ÖSSZEG és ADATOK
- az ADATOK munkalap első oszlopa neveket tartalmaz, egy név többször is előfordulhat
- az ADATOK munkalap második oszlopa mennyiségeket tartalmazAz ÖSSZEG munkalapon beírnánk egy nevet az A1-es cellába és az A2-es cellába kiírná az ADATOK munkalapon a névhez tartozó számok összegét, tehát valami hasonló lenne mint egy FKERES, csak több találat lenne és műveletet is kellene végeznie a találatokon.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
samfishR
senior tag
sztanozs és m.zmrzlina köszönöm!!
-
fess
őstag
sziasztok
Adott cellában lévő képletben szeretném kicseréni az összes előforduló AI oszlopot AJ-re. Hogyan lehet úgy megoldani, hogy ne az egész fülön, hanem csak abban az egy cellában cserélje ki? -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy könyvtárstruktúra, amiben az adott hét sorszámával létre kell hozni egy mappát, ha még nincs. Pl. C:\Maki\Week 47
Ez a kódsor mindig azt dobja, hogy a mappa nem létezik és létre akarja hozni.
fpath = "C:\Maki\Week " & Format(Date, "ww")
If Dir(fpath) = "" Then MkDir (fpath)Mit rontok el?
-
-
samfishR
senior tag
Sziasztok!
Ebből a táblázatból hogy tudom összeadni az egyes betűkhöz tartozó számokat? Köszönöm előre is!!
A 19107
B 16990
C 16883
D 12181
C 10933
A 10146
A 10000
B 9000
C 9000
C 9000
D 8642
D 8490
C 5407
A 5000
B 4100
A 3980
D 3900
D 3000
D 2718
C 2660
A 1890
A 1843
B 1780
B 1299
C 1068
A 880
C 420 -
sztanozs
veterán
válasz
TrollBalint #29532 üzenetére
-
TrollBalint
addikt
válasz
sztanozs #29529 üzenetére
nem sikerült feltöltenem a filet, de lementettem egy képet.
a képet csak 13 hetet ábrázolok, de az 52 az eredeti táblázatban. A lista, amikből választani lehet, nincsen ABC-ben, ezt valóban elfelejtettem mondani.
Kép:A ctrl+shift+enter trükköt nem ismertem.
szerk: Kipróbáltam a SUMPRODUCT függvényed, az úgy tűnik segített, köszi neked is és Delila_1-nek is.
-
sztanozs
veterán
válasz
TrollBalint #29528 üzenetére
Array fügvényt nem sima enter-rel hanem shift+ctrl+enter-rel viszel be.
Illetve sima függvényként (ez előzőleg meghatározott Range-ek használatával) a következőnek is működnie kell:
=SUMPRODUCT(SUMIF(src_a,choises,src_b))Ez ráadásul működik úgy is, hogy nincs növekvő sorba rendezve az src_a
-
sztanozs
veterán
válasz
Delila_1 #29525 üzenetére
Végül ezt találtam a témában. Úgy tűnik a VLOOKUP és az INDEX bugos
{=SUM(VLOOKUP(array, ...))} -
róland
veterán
Sziasztok!
Elakadtam egy táblázattal.
Az összetett függvényben a "SZIA" helyére keresem azt a megoldást, ami a "H" oszlop adott sorában szereplő dátumhoz legközelebbi "A" oszlopban rögzített megelőző dátum értékét megadja.
(Jelen esetben a "H" oszlop 2015.11.27-ei dátuma alapján indul a keresés, melyhez a legközelebbi "A" oszlopban rögzített dátum 2015.11.26. Tehát azt szeretném, ha ebben az esetben a 2015.11.26-ához tartozó munkaidő kezdete érték jelenne meg a cellában.) -
Delila_1
veterán
válasz
sztanozs #29524 üzenetére
Egyelőre az adatok elhelyezése sem ismeretes.
Az eredeti kérdés szerint laponként (emberenként) lehet, hogy heti 1, vagy 2 oszlop van. Az meg végképp nem derül ki, hogy melyek ezek az oszlopok. Míg ez nem derül ki, szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
Egy belinkelt kép eloszlathatná a bizonytalanságokat. -
sztanozs
veterán
válasz
Delila_1 #29523 üzenetére
Sima lookup-nál nincs ilyen paraméter.
Érdekes módon a lookup (obsolete) működik, de a vlookup nem és az index+match sem.
Debugoltam egy kicsit és ez fogadott:
Named Range-ek:
src_s1 =MATCH(choises, src_a, 0)
src_s2 =INDEX(src_b,sch_s1)
src_s3 =IFERROR(sch_s2,0)=count(src_s1) -> 2
=counta(src_s1) -> 10
Eddig jó=count(src_s2) -> 1
=counta(src_s2) -> 1
Ez már nem jó...És a végén természetesen a SUM sem jó:
=SUM(src_s3) -> 3 (az első elem)Az INDEX valahogy elcseszi a tömb struktúrát (pedig ha lehúzom excelben a 10 mezőt, akkor jól kiírja az elemeket)
-
-
sztanozs
veterán
válasz
TrollBalint #29515 üzenetére
sumifs szerintem a megoldás - amúgy miért gond az 52* lemásolás? megírod egyszer, és lehúzod az 52. sorig (sőt, ha több lapot kijelölsz egyszerre, akkor az összes lapon odamásolja a függvényt)
-
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1 #29516 üzenetére
Hello,
bocsánat, az excel az 2013-as verziójú.
A makrót szeretném elkerülni, reménykedtem, hogy van valami beépített függvény, vagy akár több is, amiket, ha egymásba ágyazunk, akkor megoldható, hogy egy tartomány összes sorát keresse meg egy másik tartományban, és amit megtalált, ott X oszloppal eltolt cella tartalmát adja össze. Hasonlóan, mint az index/match, csak nem szeretném minden sorra külön megírni a képletet.
Természetesen a segítségedet köszönöm, és mint egy B verziót, el is mentem magamnak -
Abdullahk
csendes tag
Sziasztok! A következőben szeretném a segítségeteket kérni. Van egy alsó limit érték ami 330 és van egy felső ami 480. Vannak maga a mérési eredmények ami a kettő között szór valamilyen irányba, vagy esetleg a limit értéken kivülre esik. Ezt szeretném ábrázolni Gauss görbén excellben. Tudnátok benne segíteni? Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
Még annyit, hogy az emberek lapjain mindenhol van címsor.
-
Delila_1
veterán
válasz
Nem írtad meg az adatok pontos elhelyezkedését, nem vetted figyelembe a Téma összefoglalóban leírtakat. Ezért úgy írtam egy makrót a megoldáshoz, ahogy elképzeltem, majd átírod.
Az első lap neve Adatok, ennek az A oszlopában vannak a tantárgyak, a B-ben a hozzá tartozó értékek.
A többi lap az egyes emberek adatait tartalmazza. Az A oszlopban választod ki az I. héthez tartozó tantárgyakat, a B-ben a II. hetit, az AZ-ben az 52. hetit.Az összes pontszám mindegyik lapon a BA1 cellában jelenik meg a makró futtatása után.
Sub OsszesPont()
Dim lap As Integer, ter As Range, CV As Range, pontok As Double
For lap = 2 To Sheets.Count
Set ter = Sheets(lap).Range("A1").CurrentRegion.Offset(1, 0)
pontok = 0
For Each CV In ter
If CV > 0 Then
pontok = pontok + Application.WorksheetFunction.VLookup(CV.Value, Sheets("Adatok").Range("A:B"), 2, 0)
End If
Next
Sheets(lap).Range("BA1") = pontok
Next
End Sub -
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
beépített függvénnyel/függvényekkel, hogy tudom megoldani azt a problémát, hogy:
Adott 2 oszlop az első fülön, egyikben elnevezések (legyen mondjuk tantárgy) mellette pedig egy hozzátartozó érték.
Minden emberhez tartozik egy fül, amin ki tud választani ezekből az elnevezésekből (tantárgyak) egyet-egyet egy lenyíló listában. Egymás alatt több sorban. A sor alján viszont szeretném összeadni a hozzátartozó értékeket. És minden hét külön oszlopban van egymás mellett.
Az a módszer, hogy kerestessem meg index/match-el a hozzátartozó értéket egy külön oszlopba és azt adjam össze nem jó módszer, mivel kb. 52x kellene lemásolni. Valami egyszerűbbet keresnék.
Köszi, -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Word topikot nem találtam: egy íráshoz szeretnék tartalomjegyzéket csinálni. Be is generálja szépen, a címeket, de jobboldalt az van, hogy pl.: 3-5 az oldalszámnál, azaz hogy a 3-tól az 5. oldalig tart.
Munkahelyi gépen megcsinálva csak az induló oldalszámot jelöli a táblázatban... Hogyan tudom ezt otthon átállítani, hogy ne tartományt jelöljön ki oldalszámnál? Hülyén néz így ki és nem találom a beállítási lehetőséget...
Hogy ne ez legyen:
Bevezetés .............................. 3-5
Tartalom. ................................5-11hanem mindenütt így:
Bevezetés ............................. 3
Tartalom..................................5köszi a segítséget!
-
bsh
addikt
-
sztanozs
veterán
válasz
lenkei83 #29502 üzenetére
A =HA(HIBÁS(... helyett célszerű a =HAHIBA(... használata.
-
Bosancy
újonc
Helo Delila_1 !
Segítséget Kérek tőled. Lehet, hogy egyszerű, de nekem észbontó probléma. Az a gondom, hogy az általam használt M Office 2003 és 2007 Excel nem jeleníti meg a a cellák háttérszíneit, csak a nyomtatási nézetben láthatók. Amikor a táblázattal dolgozom nem látható sem a megváltoztatott háttér-, sem a betűszín.
A gép ASUS GL552JX 64 bites Win8-al.
Megköszönöm, ha tudsz segíteni. -
Delila_1
veterán
válasz
MaurerJani #29506 üzenetére
Nincs mit.
-
Delila_1
veterán
válasz
MaurerJani #29504 üzenetére
=SZUM(INDIREKT("H3:H" & I1)), ahol az I1 cella értéke 5.
-
MaurerJani
csendes tag
Sziasztok!
Lehet olyant kérdezek, ami lehetetlen...
Van egy egyszerű cella hivatkozásom:
=SZUM(H3:H5)
A probléma a következő:
Amikor a cellahivatkozásban szereplő sorok közé beszúrok egy új sort, akkor a hivatkozás is természetes módon (ami nagyon hasznos sok esetben) átalakul a következőre:
=SZUM(H3:H6)
Na ezt nem szeretném! Ha a sor beszúrása után is maradna az eredeti hivatkozásom, ami
=SZUM(H3:H5)
Szerintetek van erre megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest