Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz naja #50320 üzenetére

Pár napja kérdeztem én is itt pár dolgot, azóta összeállítottuk hölgy ismerősömnek a konfigot.

Eredetileg itt ph-n néztem ki hozzá egy ASRock H110M-ITX-es alaplapot, i3-7100 CPU-val (Kaby Lake), végül hajlandó volt fentebb menni árban és lett egy szintén használt-garos, szintén ASRock (nem a mániám, csak pont így jött ki) Z170 itx/ac, 2T2R-es WiFi + külső antennás mindentudó lapocska. 1x8GB DDR-2400 Kingston, 4TB WD Purple, 120GB Kingston SSD, HDMI-n be a tv mögé egy Cooler Master Elite 110 kunyhóban, hozzá egy USB pöckös vezeték nélküli Trust billentyűzet+touchpad kombó. Hát nagyon bevált, fülig ér a száj, szuperül teszi a dolgát. A gyári Intel hűtőt most cseréljük valami halkabb Arctic-ra (ami befér a táp alá), de ennyi kb, a ház és a többi egység fullkuss.

Egyelőre Win10 mellett, kishölgy 7-en nőtt fel, ez Kaby, szóval ...
    Gondoltam egy Ubuntura, vagy mókolni valami specifikusabbal, amivel Ti is dolgoztok, de aztán áhhh, jó ez így neki. Elkezelgeti, én meg TeamViewer-el belépek néha, ha nyűgje van. :) (Mondjuk talizunk havi 1x szóval no para).

Ja, a proci végül i5-7400T lett, csak úgy megérzésből. Nincs kihasználva, de pár év múlva jól fog jönni, hogy nem kell továbbra sem hozzányúlni.

Nagyon baba, szépen gyorsít böngésző is youtube 4K-t, meg úgy általában mindent az Intel GPU. Most kb. adja is el az összes külső kütyüjét, már hülyét kapott az USB-zéstől meg hogy egyik ezt játssza, másik azt játssza, satöbbi, android csájna & co. Más világ.

Csak leírtam egy tapasztalatot. 170-ben állt meg (kereken). De a H-s lappal és a 7100-zal is bőven jó lenne, valamivel kedvezőbb áron. Az éves portalanításon kívül szerintem a következő upgrade majd 6-8 év múlva egy 8K-t gyorsító minimál PCIe VGA lesz és kész. Kb. :D

Új hozzászólás Aktív témák