- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hardveres encoderre gondoltál szerintem a tuner esetén...
HW dekódernek ott az IGP.
jer1cho: Hardveres enkóder: a TV-ből érkező jelet a tunerkártyán levő chip tömöríti, nem terhelve a CPU-t. Van egy-két kompromisszum, amit el kell fogadni: csak 720x576 interlaced felbontásban tud így felvenni, MPEG1/2 tömörítéssel. Nem probléma, pont jó DVD-hez.
Hardveres dekóder: a tömörített video-t egy célchip bontja ki, megintcsak tehermentesítve a CPU-t. Erősen formátum és tömörítési beállítás függő. MPEG1/2-vel mind boldogul.
IGP: Integrated Graphics Processor, integrált grafikusprocesszor. Gondolom nem igényel további magyaázatot. Az újabbak videodekóder célchip funkciót is betöltenek.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a választ! Elolvastam! Igazából nézegettem a házakat, és árban ill. kinkézetben az Antec Fusion nekem megfelelő lenne...ennek kapcsán találtam rá itt a Logouton egy régebbi írást, amiben ebbe a házba építettek HTPC-t...
Erről mi lenne a vélemény:
Ház: Antec Fusion
Alaplap: Gigabyte MA78GM-S2H
Proci: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2
Procihűtő: Scythe Ninja Mini (esetleg passzívan?)
VGA: integrált
Memóra: 2GB
TV Tuner: ide várnék valami ajánlást. Tényleg csak alapfunkciókra kell, lejátszás, esetleg felvétel, és menjen a távirányítóval, ennyi, a lehető legolcsóbb legyen, és beférjen a házba.És ehhez persze winyó és optika.
-
as_Rock
őstag
Ilyen lapom van, de nekem gyanús, hogy a pundit-okba módosított alaplapok kerülnek, aminél a lap egyik sarkából egy négyszögnyi rész ki van vágva a tápegység miatt (és gondolom a lap nyákja is át van tervezve) emiatt a szabvény mATX lapok nem biztos, hogy berakhatóak
(legalább is régebben ilyenen törtem a a fejem és ezért vetettem el, nomeg a nemszabvány méretű táp miatt)
Tim82: Vegyél inkább Asus P2-M2A690G méretben a Pundittal kb. azonos AMD 690G-s csipszetben van integráltVGA ami nem sokkal gyengébb az itt ajánlott 780G-nél és sokkal kevésbé melegszik a csipszet, mint az elavult P4-es cuccban, tudja hardweresen az mpeg-4 lejátszás támogatását, és olcsó bele a kisfogyasztású proci, és a ddr2 memória. És megspórolod a plussz videókártyát.
A "nem értek az összerakáshoz" dolog nem érv, szvsz ha felveted valahol sokan szívesen segítenek összedobni a hw-t. -
Tim82
félisten
Ismerős tapasztalatai szerint - igaz, az kicsit más, dedikált laptop-VGA egy IBM Thinkpad T41-ben - egy 32 MB-os Radeon 9000 (1.7 GHz-es Banias magos Pentium M processzorral, 1 GB RAM-mal) gond nélkül megbirkózik a 720p-s filmekkel.
Sajnos, több okból a Pundit-ból kell kiindulnom (egyébként használtan és viszonylag olcsón veszem). Nem is annyira azzal van a baj, hogy hasonló végösszegből nem lehetne esetleg jobb konfigot kihoznom, hanem az szól számomra a Pundit mellett, hogy nagyon kis helyen is elfér (és ez most fontos szempont - lakásfelújítás kezdetén vagyok, amikor minden előbb-utóbb át lesz helyezve/el lesz pakolva/félre lesz téve majd vissza
), valamint anélkül is használható már, hogy egyszerre meg tudjam szerezni az alkatrészeket, amik még kellenek. Az sem utolsó szempont, hogy nincs elegendő szaktudásom egy teljesen általam összeszerelendő gép összeállításához. (Tudom, szégyen ilyet egy informatikai/hardveres fórumon bevallani.
)
Minden bizonnyal igazad van egyébként a Pundit korlátozott alkalmasságával kapcsolatban, tudom, hogy nem a legalkalmasabb konfiguráció, de vegyük úgy, hogy (a fentebb említett okok miatt) ez az alapom van, amiből kiindulhatok ("ez van, ezt kell szeretni"). (Ezt azért fontos leszögeznem, mert nem arról van szó, hogy elvetném a nálam tapasztaltabbak tanácsait, hanem ebből kell(ene) kihoznom, amit lehet.)
Köszönöm szépen a gyors választ.
A hűtésvezérlés megmachinálására/"okosítására" van esetleg ötleted?
-
BioNiCMaN
addikt
-
Steve-0
őstag
köszi tudom h léteznek ilyen routerek, de én a halkságra törekednék... mivel a nappaliba lesz majd a gép és rákötném a TV-re filmnézésre is használnám, letöltés másodlagos.
Tudom a HTPC-lényege az hogy apró dizájnos stb. de a halkság is fontos azért kérdeztem ebben topickban! Kevés pénzügyi ráfordítással szeretném megoldani. -
misirulez
senior tag
-
róland
veterán
-
Vladi
nagyúr
Hát igen. Nekem sem szól a c-media hangkártyám. Hiába indítom a Fedorát vagy az xp-t. Jah, nem a gépben van, hanem itt a polcon.
Mondjuk ha ki sem próbálod, biztos nem fog menni. De nem ártana bedugni a pci slotba és butulni rá egy min. 2.6.18-at.
Gyári meghajtó nem kell, hanem kernel modul. Ha nem megy akkor lspci, dmesg, insmod... a szokásos eljárás. De Te tudod...
-
Vladi
nagyúr
Tuner funkciót, vagy távirányítást?
Elvileg támogatott a tuner része.
Hogy érted, hogy nem megy a tv GX alatt?
-
-
róland
veterán
S egy rövid leírás angolul:
"DaemonScript
Copyright 2002-2004 AndareedWhat is DaemonScript? DaemonScript is an advanced scripting tool for DAEMON Tools and Alcohol 120%/52%. It allows you to easily create scripts that can perform various actions associated with the virtual drives of DAEMON Tools and Alcohol 120%/52%.
What kind of script actions are there? You can add any of the following script actions:
Mount: Allows you to mount any supported image to any Virtual DVD-ROM
Unmount: Allows you to unmount any virtual device
DeviceCount: Changes the number of Virtual DVD-ROMs available
Emulations: Enables or disables any combination of Safedisc, Securom, Laserlock, RMPS, or Hide Media Type emulations
RunApp: Executes an application, including optional parameters and startup directory
Delay: Inserts a time delay between script actions
WaitForApp: Watis for an application to be terminated or executed before executing the next script item
What other features does DaemonScript include?An easy-to-use dialog that allows you to create shortcuts to your scripts
Edit and Execute context menu items for scripts within explorer and common dialogs
Automtic updating and downloading of new versions
Drag-and-drop, auto-complete, and tooltip functionality
What operating systems does DameonScript work on? DaemonScript has been tested on Windows 98, 2000, and XP. It may work under Windows 95 and NT 4.0, but it has not been tested on these systems. For these systems, you will need Microsoft Internet Explorer 3.0 or greater installed. You will also need Windows Installer 1.0 or greater installed. It should also work on Windows Server 2003 and Windows Vista but it has not been tested yet." -
JagelloZ
tag
Ezt fentebb ajánlották, nagyon szép kis darab:
2742
Az enyém pedig a Super Flower Atlas SF-101 21.200,- a www.multimediatower.hu oldalon.
Minden attól függ, hogy milyen elvárásaid vannak. De a négyszeres árkülönbözet az túlzás, bármilyen termékről is legyen szó. -
-
Declare
őstag
gugli
Másikat nem találtam Magyar oldalon, de lényegesen olcsóbbnak tűnik GMC
Az az origen tényleg igen szép!
mod: a teszt ugyan a nagyobb fajta, de csak 10 el több a kisebbnél
ORIGEN S-sorozat bruttó árak:
S10V (fekete v. ezüst) VFD kittel
109 800 FtS14V (fekete v. ezüst) VFD kittel
115 800 FtS16V (fekete v. ezüst) VFD kittel
118 800 FtS16T (fekete) 7" TS TFT kijelzővel
204 900 FtS21T (fekete, ezüst), 12" TS TFT kijelzővel
349 800 Ft -
kovasz
senior tag
csak par problema van vele..
1. nem lehet csak "ugy" telepiteni, minden uj relaise-nal ujra kell huzni az egesz linux-ot is alatta
2. rettenetesen instabil, es lassu van amikor orakig kerreg indulaskor es nem tudod mit csinal
3. nem hasznal mplayer-t csak xine-t
4. nincs txt formatumu konfigja
5. csilli villi de onmagaban nem jo semmire.
6. ha valami olyat akarsz amit nem ismer pl taviranyito, erosito, vert hugyozhatsz es nem fog menni.
7.nincs rendesen, joforman sehogy dokumentalva, a forumot meg leszarjak a fejlesztok.
8. eromu sem eleg ahoz, hogy rendesen fusson.en fel evet kinlodtam vele, hogy demilyen jol lesz... roviden egy rakas szar.
a mythtv mindent tud ami kell. es az a muty is azt hasznalja... akkor minek? a flicker-es kepenyovedo miatt? hat kosz nem.. talan 2..3 ev mulva...addigra talan mukodni is fog.
-
JagelloZ
tag
A HTPC szerintem pont az, amit játékra is lehet használni.
Az alienware is úgy optimalizálta a gépét, ami szerintem tökéletes, hogy Crisys simán fut rajta. Emellé még jön a merevlemezre TV adás mentés, amivel kiváltod az asztali DVD felvevőt. MP3 és DVD lejátszás alap... -
nagymiki
csendes tag
Halló!
Bizony igazad van, de sajnos én sem vagyok az az igazi HTPC-s... Nincs külön gépem az "egyéb" alkalmazásokra, így a halk és talán szép pc-nek minden igényt ki kell elégítenie! Arra gondoltam, hogy bármilyen vinyót veszek, mindenképpen veszek hozzá egy Scythe hűtő-zajcsökkentőt. A legtöbb fórumon elég jókat írtak róla.
-
freddirty
senior tag
Nos a HTPC az HTPC
Aki kíváncsi a definícióra az itt nézelődjön:
http://en.wikipedia.org/wiki/HTPC
Lehet egy szórakoztatási célszerszámra photoshopot telepíteni de akkor az már nem a fotelből kapcsolgatok kategória, hanem egy általános felhasználású PC, vagy még inkább munkaeszköz. Tehát nem eme topik alanya. -
Yo-Da
csendes tag
Köszi szépen!
Azok a ventik valóban akkorák, csak pici a levegőszállításuk tehát kb olyan mintha én fújnám a procit
Annál egy kicsit nagyobb kellene, és a rackekben általában 10 mm vastag ventik működnek, aminek meg nagyobb teljesítménye van az minimum 20-30 mm vastag.
Neten találtam sok helyen, hasonlókat, de csak külföldön -
100b
tag
Ilyen lehetőségem nekem nincs (nekem új házat kell vennem, de talán jobb is (bár drágább).
VDF: Eddig a ''sima'' IMON VDF-fel szemeztem. Aztán a topic olvasásaokr találkoztam IMON ULTRABAY-jel és társaival. Kétségtelenül jól néznek ki, és okosak is, de melyik fekvő HTPC házban van 2 üres 5,25''-os hely (az előlap színéről már nem is beszélve)?
Valakinek vannak pro és kontra érvei?
Ház: A Silverstone házaknál pedig az ITX ház szóba sem jöhet, mert ot nincs kijelző hely. Nagy ATX-be pakolni, meg érdekes (de biztosan megoldható). Viszont már a SilverstoneTek honlap sem következetes abban, hogy melyik házban milyen kijelző van. Egyszer MCE-t említenek, egyszer a Soundgraph IMON-t. Persze lehet, hogy az MCE csak kompatibilitást jelöl. (A magyarországi forgalmazót pedig nem tudom utolérni(.
Ezekkel a házakkal már megismerkedett valaki közelebbről? -
duffbeer
őstag
Zalman HD-135????
Én is Zalman párti vagyok, de ez kicsit erőltetett ár. 90e forintot még táppal sem ér ez a ház. Inkább vennék Silverstone-t VFD-vel45-ért. Szálcsiszolt alu előlap, stb. 90 ezerből majdnem megvan a teljes bele a gépnek. Plusz 90e forintból teljesen passzív házat építek egy kiló hőcsővel és még néhány kiló radiátorral táppal együtt VFD-vel.
Amit én ajánlok:
-Aspire X-QPACK-BK (jelenleg 28e egy 420W-os táppal. Ha nem kötsz rá a gépre minden szirszart, elég a 7600GT-nek)
-Valami uATX alaplap, ha a hangkártya S/PDIF kimenetét használod, nem fogsz észlelni hangzásbeli különbséget, főleg ha jó minőségű lapot veszel. Meg szerintem egyébként sem. Kevés embernek van olyan füle, mindegy ki mit mond.
-A procira szerelsz valami passzív módban is használható hűtőt, ugyanis pont előtte lesz a 12 centis rendszerventi.
-Passzív proci, paszív VGA, passzív alaplap és kezi csókolom
Ha beszerelsz mégy egy iMon VFD-t is, az egész 150e 7600GT-vel, 1GB RAM-al. stb.
Vagy ha tényleg beteg vagy és nem akarsz hangot, akkor Abit il-90mv alaplap. Mobil procit tud befogadi, viszont akkor be kell érned egy Intel 950 GMA-al VGA-nak(mivel sem AGP, sem PCIX foglalat nincs a lapon) amik miatt viszont alig fogyaszt a rendszer, ami miatt nem is ad le nagy hőt. Beleversz mégy egy FSP ZEN passzív tápot és kész a ''No Noise'' géped... -
hétalvó
addikt
Elnézést Viiv.
Amúgy sikerült belevarázsolnom egy Silent Tower-t. Így már tökéletes a gép.
Na jó még kell vennem pwm-es ventiket, de nem tudom milyet és hol. Eddig csak arctic-ot láttam árlistákon.
Azt pedig végképp nem tudom, hogy ha a procihűtűn van egy pwm-es venti akkor a többi 3-om tűs csatira milyet kell tennem. Szerintem azoknak is pwm-eseknek kell lenniük, de csak 3 csatit tudok beköni a 4-ből. -
-cobra-
aktív tag
Én ezeket az alaplapokat néztem ki:
775:
[link]
(ez sztem 20tűs)
am2:
[link]
Én alapjában véve intel párti vagyok, de azt mondják hogy az am2-esek nem melegszenek annyira. Csak azt nem tom, hogy a 3500+ hozza-e a p4 3.0 (2mb) teljesítményét...
Ja és ezt a kuckót néztem ki:
[link]
Tudom, vannak szebbek, s jobbak, de csak ez fér be a szekrénybe.
Tanácsokat továbbra is várok
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest