- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
Van hk990 is,az vagányabb htpc-nek
Annak se kell a bele?Canniball: ezt a házat nézted ugye?
-
jeni
félisten
Pontosan én is töröm a fejem egy HTPC összerakáson,mert a Blu-Ray lejátszómban kicsit csalódtam a 3D-t illetően.
A HTPC többet nyújt nagyobb variálhatósággal,még a médialejátszó sem az igazi.Ha tudsz tuti AMD-s gépet tételesen lebontva listázni ,lehet,hogy rámozdulok arra és megveszem apránként.
-
canniball
nagyúr
Nekem ennek a kisöccse dolgozik a HTPC-ben és még sosem jutott eszembe kihajítani az ablakot.
-
NTX
tag
Lehet a ccc-n is, de ott csak az alap felbontások vannak.
Mivel htpcről van sző nem is az a lényeg, hogy hol lehet kiválasztani, hanem az, hogy az auto refresh rate beállítás esetében, a program válassza ki, hogy 23/24/50/60 a frekvencia.
Viszont ha nincs benne alapból a frekvencia, még manuálisan sem lehet beállítani, akkor a program sem tudja automatán kiválasztani. -
NTX
tag
Ha megnézed az optoma nagyobb projektorainak használatiját, mindenhol csak 24hz, vagy 24pt ír, viszont amint írtam, media playeren fixen 23.976-ot vagy automatát kiválasztva is ment a lejátszás rendben. Htpc esetében a hdmin kersztül lekéri az edid információkat és csak azt jeleníti meg.
Ezt az amd esetében a hd hozzáadással lehet felülírni, de csak 24hz lesz belőle, inetel esetén még ezt sem tudtam hozzáadni. Erre keresek valamilyen megoldást amd llano vagy intel hd esetében. -
NTX
tag
Ez a gond, hogy csak a 24hz jelenik meg a projektornál amd esetében, a 23hz csak a tvnél, a projektornál nem. Hogyan lehetne elérni, hogy a 23hz is kiválasztható legyen, ne csak a 24? Intel HD esetében pedig még azt sem tudtam elérni, hogy a 24 megjelenjen, ott 25 a legalacsonyabb. Intelnél, hogyan lehet rákényszeríteni a 23 vagy 24 hzra? Az egyedi beállítást nem engedi hozzáadni.
-
-
Ed Parker
nagyúr
nem,ez nem baj,ez is tapasztalatszerzés.
de most kedvet kaptam nagy dobozhoz.
a laptop csak onnan jött hogy az kész van és kicsi,semmit nem kell kötni.
a nagy gépemmel nincs is semmi baj,az olcsóbb szutykok véreznek el több száltól.de majd körülnézek mibe áll meg egy A8 v A10-es proci,lap,ram,táp.
-
Topanka
aktív tag
-
canniball
nagyúr
A TV-knél nem szokták kiemelni hogy CI+, általában csak annyit írnak hogy van foglalat vagy nincs (amúgy az újabbakon ha van akkor az szinte biztos hogy +-os). Az enyémnél is csak a mánüel beüzemelős részéből, a helyezze be a CI vagy CI+ kártyát mondatból derült ki, a mi-micsoda ábrán sem volt fetüntetve és a nyílás mellett sem.
A HTPC-nél olyan "CI+-t fogadó valamit" kéne beszerezned amit a UPC ad összeházasítva a kártyájukkal. Ilyet pedig nem fogsz kapni.
Működik pl. a MindigTV-nél mert az "sima" CI, vagy a Diginél mivel ők nem kódolják az adást így kártya sem kell csak egy DVB-C tuner, de UPC-nél nincs (még?) erre megoldás. Annak is örülhetünk hogy a modult bevezették a nyáron és nem kell a vacak dobozokkal szenvedni... -
cekkk
veterán
Erre gondoltam én, na most egyébként ha teszek egy ilyen CI-t fogadó valamit (nem jut az eszembe a neve), és van DVB-C tuner a htpcbe akkor elméletileg működni-e kellene. Nem?
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Had idézzek zhagyma fórumtársunktól, ennél jobban, érthetőbben úgysem lehet megfogalmazni:
"CI+ minősítést komplett rendszerre lehet szerezni amit egy PC-be dugott tuner és egy akármilyen PC / OS együttesen sose fog megkapni."
Elvileg a CI eszköz "felokosítható" CI+ szintre, de jelenleg nincs rá megoldás. -
NTX
tag
Nálam dedikált htpc, mást nem csinálok rajta, ezért am végleges front end lesz, az magától kell, hogy induljon, billentyű, egér nélkül fogom használni a gépet.
A start menü indítópultra gondoltam. Néha ledomja a tálcára, bár ha az értesítési központban kikapcsolk mindent, akkor még nem csinálta. -
NTX
tag
Nem, nem jár hozzá, csak ha feltelepíted elötte, beépül a lejátszó program, de a mpc-hc, talán pdvd vagy más is használható vele. Igazából ez csak egy front end, ami alá külön kell a player program.
Ami még előny, hogy beállítható az automata indítás, nincsenek olyan gondok, mint az xbmcnél, hogy leesik a tálcára. A mpc-hc madvrel talán nagyon picit jobb lehet, ezt viszont lényegesen egyszerűbb konfigurálni.
Catalyst beállításoknál mit használsz? A netes vélemények megoszlanak, hogy mit kapcsoljunk be és mit ne. Van ahol azt írják kapcsoljunk ki minden javítót, van ahol meg azt, hogy kapcsoljunk be az összeset. -
NTX
tag
Nem kell letöltős oldalon keresni. www.mymovies.dk
Itt ingyenesen le lehet tölteni, regisztrálni kell emeil címmel a weboldalon.
Ahhoz, hogy működjön, be kell lépni. Elvileg elég egyszer, utána automatán belép, bekapcsoláskor.
Ahhoz, hogy teljes körűen működjön a weboldalukon keresztül kell venni pontkat, amit a reghez tesznek fel, akkor az összes funkció működik. Erre van egy 21 napos próba lehetőség, amikor megkapod a maximális pontot. Beépül a win media centerbe, és integrálja a tmt-t is.
Van hozzá ipad alkalmazás is, nekem eddig ez jött be a legjobban, eddig az volt a gondom, hogy a tmt5 nem működött együtt az amdvel. A legújabb verzíó már jó llanohoz is.
Szerintem jobb a képminősége, mint az xbmc belső lejátszója. -
NTX
tag
Igen, azzal jól működik, ha be van kapcsolva! Az ingyenes verzióban persze nem lehet, ott nem is működik. Önállóan is működik a váltás, az xbmcs megoldást, amit javasoltál még nem próbáltam. A hátránya a mymoviesnak, hogy kicsit nehézkesebb a front endként való kezelése, mint az xbmcnek és ahhoz, hogy minden funkcióját ki lehessen használni meg kell venni a pontokat, ez 21 nap ingyenes időszak után, 100 usd.
-
canniball
nagyúr
Még mindig nem értjük egymást.
Már rég próbáltam de ha jól emlékszem két módon tudsz az app-pal távirányítani:
1. behozod a távirányító felületet (fel, le, enter etc. gombokkal) vagy
2. megnézed az album-listát, kiválasztod valamelyiket és abban kikeresed a számot amit indítasz.
Melyik módszerrel operálsz? -
NTX
tag
Nem, én csak most próbáltam külső lejátszóval, de úgy látom, hogy nekem se a tmt se a mpc nem jön össze tökletesen.
Xbmcvel maradok a belső lejátszónál.
Tmtvel megpróbálhatod még a win media centert, mymoviesal, de az automata váltás ott sem jön össze, viszont a többi rendben működik. Ez mellett hátránya, hogy van amit nem mindent játszik le, amit az xbmc gond nélkül visz. -
zsigus
őstag
Ez nagyon jó kérdés. Nem tudom.
Nekem már korábban volt olyan is a HD6850-el (asztali gép), hogy több napig nem volt aktív a HDMI hangkimenet egy új driver miatt. Aztán visszatettem a régit driver-t és újra működött.
Most viszont kép sincs ha egyszerre két képernyőt használok (vagy átkapcsolok a TV-re), pedig a kábel jó, és a pixelformátummal is szórakoztam, semmi eredmény.
Szóval ha megtudod, hogy mi a "gond" szólj nekem is.
Érdekesek az AMD driver-ek.
-
NTX
tag
Beállítások, Rendszer, képkimenet
Megjelenés típusa legyen a teljes képernyő
Maximál ablak legyen KIkapcsolvaKipróbáltam a playcorefactoryt az TMT5-el, ahogy az xmlben volt, azzal nekem el sem indul, azt írja ki, hogy "külső lejátszó aktív" nyomj okt a lejátszás végén.
Pedig jók a könyvtár beállítások és a tmt önállóan lejátsza a filmet. -
NTX
tag
Elsősorban a bd isoval van gond. Bekapcsolás után az elsőt lejátsza gond nélkül. A másodikat először nem indította el, beleraktam a playiso.batba az unmountolást, így már néha elindítja, de nem mindig. Van, hogy csak fekete képernyő jön be és volt már, hogy lefagyott. Az állomány egyébként jó, az xbmc saját lejátszója, gond nélkül viszi. A másik gond a hangkimenet, szeretném ha mindig az xbmc wasapi kimenete legyen aktív, akkor is ha az mpcon megy a video. Most csak a mpc hangkimenetén szól a hang. A harmadik a távvezérlés, ott az előre tekerés csak az xbmc saját lejátszójával működik, az mpc hc alatt nem.
-
NTX
tag
Köszönöm! Megnéztem állítgattam kicsit, de nem működik 100 százalékosan. NASról játszok le bd, bd iso, mkv, dvd, dvd iso állományokat.
A távvezérlés ipadról menne, ami az xbmcvel műkódik, de ha alatta van a mpc, csak részben, a tekerés nem megy.
A bd, mkvt lejátsza, de az iso vagy lejátsza vagy nem, hiába tettem bele a bat fáljba az unmountot, akkor sem mindig jó. -
NTX
tag
Köszönöm! Vegül is más volt a gond, jó az eredeti playercorefactory, nem lett feltéve a lav splitter, csak a haai media splitter. Elvileg avval is mennie kellett volna a bdnek, vagy rosszul tudom? Most majdnem minden jó, de azt, hogy kell beállítani, hogy a hangot az xbmc küldje ki, ne a mpc-hc?
-
djxp01
senior tag
Huh, hát igen, sejtettem, hogy nem úszom meg olcsón
(jó persze, aki normális rendszert akar, az fizessen...)
Igazából 2 szobába lenne majdnem ugyanannyi kábel betéve a szegőkbe. Kb. összesen 50 méter vezeték kellene. A keret kb. 20.000 Ft lenne, tehát kb. 400 Ft / méter árra lenne keretem.
-
törölt tag
Utánaolvasok ennek a Trinitynek is, ráérek, nem kapkodom el. Úgy döntöttem elpasszolom az asztali m lejátszóim. Jönnek az új Dune és Popi termékek, ezekből veszek 1-et, (megpróbálom betartani
, esetleg kettőt) és mellé szeretnék egy PC+NAS+HTPC egybe megoldást, valami igényes apróbb házban. Egy SSD lenne benne, a HDD-k USB-n csatlakoztatva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest