- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
A Fenix FD20 vagy Armytek Tiara A1 PRO (közeli fény) + Nitecore MH23 vagy Armytek Viking PRO (távolsági fény) párosokra írtam hogy drágábbak mint a Nitecore BR35 bicikli lámpám, persze szerelékekkel együtt.
A legalább 2 óra üzemidőt is teljesítik, és ha alacsonyabb fokozatra kapcsolom, akkor többet is (az Armytek Tiara A1 PRO nem volt 1x sem TURBO fokozatra kapcsolva, és a FD20 -ast is alacsonyabb fokozatra kapcsoltuk többször is).
Az hogy közeli és távolsági fény is volt, az szerintem segíti kikerülni a kátyúkat, útakadályokat is a kerék előtt, miközben távolabbra is lehet látni. Láthattad, egyenletes széles fénnyel világítok a keréktől kb 80 - 100 m távolságig a lámpáimmal. Ha 36 km/h -val száguldanék, 8 - 10 mp -re előre tudok velük látni.
Persze olcsóbb alternatívák is léteznek, olcsóbb lámpákat is lehet használni.
A biciklilámpa viszont kényelmesebb. 1 db lámpa, 1 db szerelék, látom a fennmaradó üzemidőt, lakott területen belül, időzítetten kapok több fényt, amit a kormányt tartva 1 gombnyomással a távkapcsolón aktiválhatok. Közúton, 1 kapcsolással tudok váltani a közeli és a távolsági fény között. Stb.
50 m -re a bicikli elé a biciklilámpával is látni, ellátok (36 km/h -val sem szoktam hajtani). Ha kell a nagyobb táv, akkor persze tehetek fel másik lámpát is (nekem a Viking is elég tud lenni). Igazán durva terepen még nem használtam a bicajt, és gondolom, nem is fogom.
-
ZozzV6
senior tag
Valóban de csak a felső led kialakításra gondoltam.
Más refivel kihozható szebb kép is. Ez pl egy 2016-os ford mondeo kanyarba világító ledes lámpájának egy része. Ebben islefeléfelfelé (elírtam) néznek a ledek mégis rendes a vetítése és nem vakít. Ezeket a képeket is elküldtem Simonnak hátha merít belőle ötletet. Itt már a refit optikával kell kombinálni de az eredmény megéri. -
FBLLMAG
senior tag
Látom, már nálad is megmozgatta a fantáziádat a közeli fény is.
Ha már biciklilámpák.
Nem hallottam a véleményedet a Nitecore BR35 -ös biciklilámpámról.
Mint tegnap is mondtam, a Nitecore BR35 jóval olcsóbb mint a Fenix FD20 + Armytek Viking PRO + 2 db szerelék + 1 db 18650 + 2 db ENELOOP akku. És azért a kezelése is más.
-
ZozzV6
senior tag
Igen én is olyasmire gondoltam, vagy fentről lefele néző led mint a Lumintop C01-nek csak nem olyan zavaróan csíkos refivel és akkor a tetején a lámpának lehet hűtőborda hosszában amit a menetszél hűt.
HardSanyeee
A követelmények között szerepel a cső alakú ház. pont így írtam le Simonnak, hogy a fej lenne csak egyedi.
1000 lumen max az nem azt jelenti, hogy nem lehet alatta 4-5 módja mégMellesleg ha a fej nem S2+ méretű hanem kicsit nagyobb és a fej tetején hosszanti bordákkal is hűtve van akkor nem lesz probléma csak hamarabb merül. De mivel az akku cserélhető lehet vinni pótakkut. 1000 lumenhez manapság 3A áram elég ami azt jelenti egy 5000mAh-s 21700 bő másfél órára képes. De nem kell állandóan a max. 1A körül is van már 3-400 lumen amivel 5 óra megvan.
-
FBLLMAG
senior tag
Nekem az a diffúzorból csinált ellenző, praktikusabbnak tűnik, jobbnak tűnik (nem vakít annyira), felhasználó barátabb.
Így, 1 -et aludva a tegnapi bicikli fények próbálgatása után, milyen volt, fejlámpát (Armytek Tiara A1PRO) vagy fókuszált lámpát (Fenix FD20) használni más lámpával. Városi közlekedésre elég lehet, hipe - hupás, traktor által kigyúrt földúton, látni lehet merre fut a kerék, mivel pont a kerék elé világít, és elég szélesen megvilágítja az utat. Az Armytek inkább lakott területre (mivel pár m távon már nem vakít), míg a Fenix FD20 a nehezebb terepen segíthet.
-
benfolds
őstag
olyan, ami lényegesen messzebb világít, de ugyanannyi szórt, homogén fénye van, mint az s2+-nak, + biciklire való méret? ja, és olcsó is? nem igazán van szerintem. ha lenne, akkor már nekem is lenne. az m1-et miért vetetted el? nincs elég szórt fénye? (van). most is azt mondom, hogy leginkább az felelne meg az igényeidnek. vagy tegyél egy próbát az s1-gyel, nem lesz nagy előrelépés, de előrelépés lesz. én mondjuk baromságnak tartom, szerintem overkill, de akár egy xpl-es c8-at is feltehetsz az s2+ mellé. nekem van c8-am is, meg két tartóm is, de még sosem éreztem szükségét, hogy feltegyem az s3 vagy az s1 mellé, pedig nagyon sokat megyek terepen.
-
vince
őstag
A korábban említett 18650-esekkel nem volt gond, de szerintem a két kisebb 26650-nel sem lenne. Ha nem lesz ilyen ramaty idő, megyek majd egy kört velük.
-
vince
őstag
Feltettem a tépőzáras tartót a bicajomra (a kormány átmérője középen 32 mm) és belepróbáltam a 26650-es lámpáimat. Mivel gumi a tömb, szépen szét tud nyílni annyira, hogy betehetők a nagyobb átmérőjű lámpák is, a jó hosszú tépőzár pedig stabilan tartja mind a két oldalon. Azért az Atrolux-szal nem mernék elindulni, de így állva egészen vállalható
A középső képet kicsit túlexponálta a telefonom, sorry.... -
Lacerta
aktív tag
A testi épsége mindenkinek magánügye, nem tudok beleszólni.
Nekem ilyenem van, jó. Rugalmas, elég sokféle méret belemegy.
A kormányon használhatsz ilyet, ilyet, vagy valami műanyag sz*rt is akár, vagy a stucnira ilyet, igaz az már tényleg belecsúszik a 10 dolláros monetáris eseményhorizontba.
-
vince
őstag
Ilyenem van. A tépőzár miatt elég stabil, a gumi tömb miatt nagyobb kormányra/lámpához is jó.
-
gyapo11
őstag
Kipróbálni lehet az uv-t olcsóbb lámpával is. 2-3 $ körül lehet találni egy ledes AA/14500 méretűt, LiIon akkuval már egész használható fénye van, ragasztó is megköt tőle pillanatok alatt.
Az uv szűrő arra jó, hogy az uv lámpa lilás fényét elnyelje, és csak az uv-t engedje át, amit már egyáltalán nem látunk. Így még jobban kiugranak a fluoreszkáló dolgok a sötétből.
-
ace22
tag
UV LED van benne (365 nm, közeli UV), a fehér LED (amúgy kék, rajta sárga lumineszcens festékkel, amit gerjeszt, és a keveréket a szem fehérnek érzékeli. A vörös-zöld-kék LED-es kivitel ritka) elé hiába teszel UV szűrőt, nem fog UV lámpává válni.
És igen, drágább, mint a Convoy S2+ normál kivitele... :-(
-
FBLLMAG
senior tag
Én az Armytek lámpáit használom az utóbbi időben (a Predator -t, Prime -t, Tiara -t láttad is). De van, hogy elegek a 2AA -s lámpáim is. Akár a domboldalban. Pl. Vihnyén, elegek voltak ezek a gyengébb 2AA -s lámpáim (Fenix LD22, Armytek Prime 2AA PRO, Nitecore EA21), nem volt szükség az erősebbekre. Munkám során is elegek a gyengébb lámpáim, ahogy a ház körüli tennivalókra sem kell nagy fényerejű lámpa. Bár a kert átlesésére a Viking csodás. Láthattad, az Acebeam L16 és az Armytek Predator PRO lámpáim, elvilágítanak 400 m -re, gond nélkül. Ezek fölé visz a Barracuda. Normális használatra elegendő a 2 gyengébb is, de azért, a célpont nagyobb távról való azonosítására, a Barracuda PRO a nyerő.
Jobb ha tudok választani, a tereptől függően, mi a legjobb megoldás, mit válasszak.
-
ks52
csendes tag
NW-t választottam. Szép meleg fénye van.
Központosítás:
Lámpán mérve: Reflektor átmérő, D=42mm, led közepe 21mm-re a lámpa reflektorának a mindkét
szélétől.
Vetített képen: A lámpa asztalra fektetve, a lámpa reflektorának síkja kb. 70cm-re a faltól, a fénysugár
közepe a fénykör bal szélétől 38cm-re, a jobb szélétől pedig 39,5 cm--re,van.
Természetesen mérési hibák lehetnek, Pl. a lámpa reflektorának síkja nem biztos, hogy teljesen
párhuzamos volt a fal síkjával, a fénykör közepét pedig szemre jelöltem be.
Végül azt mondhatom, hogy megfelelőnek látszik a led központosítása, nagyobb hibát nem látni. -
-
FBLLMAG
senior tag
Én láttam ezt is, azt is működés közben. Talán a GT Mini kicsit szűkebben világít, de erősebben, fényesebben. Szemre, nem annyira jelentős a különbség. A fejvastagsága a GT Mininek kicsit vastagabb, de nem jelentősen. Szerintem a GT Mini jobban kézbe simuló, oldalkapcsolós, rengeteg állítási lehetőséggel, ami nem mindenkinek jön be.
Kell ez a táv? Én már a az Armytek Barracudáról lebeszéltem magam. Eddig.
-
Nekem van mindkettő, sőt mindhárom, mert szerintem egy Lumintop GT Mininek egy sima C8 nem ellenfele, a GT Mini mellé legfeljebb egy Convoy C8+ HI lámpát lehet odarakni, de annál is sokkal erősebb a Mini fénye.
Ha viszont azt nézed, hogy egy GT Mini árából kapsz egy C8+ HI lámpát ÉS mellé még egy sima C8-ast is, akkor már nem biztos, hogy érdemes a GT Minit választani.
-
ZozzV6
senior tag
Viszont részben elnyelődnek és a reflektorra visszaveődve olyan irányokba indulnak ami nekünk nem hasznos.
Meg is volt a mérés.
Convoy C8 osram leddel bár ez lényegtelen. Alap eset: 759 lumen.
Ráaplikált karton lappal kb 40%-ot kitakarva: 406 lumen
A kartonlap reflektor felé néző oldalán alufóliával: 462 lumen.
Tehát alufóliával kevesebb a veszteség mert nem csak elnyelődik a fény de a sok visszaverődés mind elvesz az erejéből. Nincs 100%-os reflexiós felület. Minden tükröződéskor veszít a fény az erejéből.
Kandelát csak sötétben tudok majd mérni.
Így nézett ki a kitakarás: -
WestBam
Topikgazda
Még nem kapható, csak BLF-en vannak fent róla képek. A "wc kagyló"
Ha azt nézzük, hogy fillérekből megoldhatja a bicajon használt lámpáknak a vakítás problémáját akkor a kiindulási alap nem rossz. Nyilván lehet fejleszteni, alakítgatni, illetve kísérletezgetni vele, de legalább valami történt ez ügyben is, ami olcsón kivitelezhető.
-
Lacerta
aktív tag
-
ZozzV6
senior tag
Az jó bizony. Abban a fokozatmentes úgy műxik hogy bérmikor ha hosszan nyomod felfele rampingol ha egy rövid majd a másodikat tartod akkor lefele. Kivéve ha ramp maxon van mert akkor egy hosszúra is lefele indul el. Vagy ramp minimumon a rövid hosszú kettőssel nem csinál semmit. Annyiban tetszik jobban a Narsilnál hogy ott emlékezned kell merre mentél utoljára fel vagy le. Ennél külön gombnyomásra van és ha lefele akarsz akkor lefele fogsz menni. Az andúril lépcsős módja ugyanúgy működik mint a ramping csak nem folyamatos a fényerő változás hanem ugrál. És a lépcsősben is te mpndod meg a ramp min max szintjét plusz megmondod hány fokozatot kérsz. És elosztja szépen szemre egyenletesen. Ha 5 kell akkor 1 a ramp alja és 5 a ramp teteje de duplára ott a turbó bármikor. Meg ami még különbség hogy kikapcsolt állapotból dupla klikkel csak a ramp maxra ugrik onnan mégegy dupla kell a turbóhoz.
Ha megy kicsit az angol csináltam a youtube csatornára Andúril fullos videót mi hogy működik.
-
G@ben
addikt
Kipróbáltam, nem jó.
Beállítom mondjuk a 3 módos fényerőt. Egy gombnyomásra bekapcsol, ha 1,2 másodpercen belül megnyomom újra, akkor a következőre lép, ismét gyorsan nyomva megint a következő, ismét gyorsan nyomva újra a kezdő fokozatra, tehát körbemegy. Ha viszont bekapcsolom, majd használom is a legkisebb fényerőn 1,2 másodpercél tovább, akkor sima gombnyomásra kikapcsol, hosszú gombnyomásra pedig visszafelé lépked, azaz a kör megfordul. Viszont kisebb fokozatból a nagyobba csak úgy lehet lépni, hogy vagy visszafelé lépkedek hosszú gombnyomással, és mondjuk a legkisebből elmegyek a legnagyobbra, majd onnan a középsőbe, vagy hosszú nyomással visszalépek egyet a legnagyobbra, majd két röviddel a kicsibe, végül a középsőbe.
Arról nem is beszélve, hogy csak az első 6 módot tudom aktiválni, a max 4,5A-eseket nem, ott a hatodik módba teszi.
Szóval marad a ramping, aztán alkalomadtán megkérek egy rendes fórumtársat, hogy tegye már rá az Andurilt, mert az jó! -
-
-
lkristóf
senior tag
Na meg is érkezett, én NW verziót vettem de a dobozán CW van.
Mindegy, mert annyira nem vészes az árnyalata.Nem nagyon tudom eldönteni, hogy középen van e a led vagy mehetne egy fél mm-t az egyik irányba. Nehéz lefotózni mobillal. Na majd ha jön az este kipróbálom milyen messzire visz el.
Összességében elégedett vagyok vele, leszámítva, hogy a gomb világítása picit el van csúszva mint nálad. Nem tudom, hogy az mennyire nehéz lenne nekik, hogy pont a gomb alatt legyen a csövön a lumintop logo, az úgy menő lenne.
-
ZozzV6
senior tag
Ha akarjátok holnap este méregetni fogok amúgy is. Majd valami lámpán jól elbaxom a központosságot a lednél és lemérem. Szerintem 5% alatt lesz a különbség. Használatnál meg az ilyet csak fal felé irányítva szúrod ki. Persze rág a bogár mert az ilyenek engem is zavarni.
-
WestBam
Topikgazda
Ha már észrevetted akkor tudat alatt ott lesz a fejedben, látni is fogod, ha nem jelentős a vetített kép eltérése akkor is. Míg nem tette valaki szóvá a zörgést a Zanflare F1-ben én észre sem vettem. Megírták itt, meghallgattam az enyém, utána már csak a zörgést hallottam minden kézbevételkor
Mivel nincs pont fókuszpontban a LED mindenképp hatással van a fényerőre, a múltkor valaki csinált képeket a sajátjáról, annak eléggé el volt mászva a LED és elég eltolódott volt a vetített képe is.
-
WestBam
Topikgazda
8 másodpercig nyomod, utána a menüpontot elvillogja.
Egy gyors, egy lassabb villanás - 1-es menüpont.
Egy gyors, kettő lassabb villanás - 2-es menüpont
Egy gyors, három lassabb villanás - 3-as menüpont
Egy gyors, négy lassabb villanás- 4-es menüpont a stroboszkóp beállítása. Itt kell egyet kattintanod. Egyébként nem kell kattogtatni, magától lépked végig a menün.
Sok villogás, kilép magától a menüből.
Ennyi. -
ZozzV6
senior tag
-
-
ZozzV6
senior tag
D1S neutrál 5000K a GT mint pedig hidegebb fehér volt, talán 5700K.
A hazahozott GT miniben 3,7V-on állt az akku plusz még a hideg is ronthatott rajta. Na meg ellg nagy pára lett később így az is levehetett a látványból, hogy a fénycsóva miatt nem látod amire világít. Konkrétan a GT 2,2 km-es hatótávja is feleződött.FBLLMAG: A 21500 lumenes MT09R elég sokat ment turbón és 3,9V-on álltak az akkuk szóval az a gyakori töltés nem teljesen igaz. Ha a lítiumos lámpákat olyan fényerőn üzemeltetjük mint egy sima elemest akkor tovább bírják. Csak ezekben ott a plusz ha kell.
-
ZozzV6
senior tag
Énnis hazaértem és köszi mindenkinek aki megjelent. Az arcokat elnézve már megérte a sok meló 1-2 lámpával. Külön köszönet M4DM4X-bek azaz Martinnak hogy elhozta az Acebeam X70 utáni második legerősebb lámpát na meg a többi csodát. Annyit nézegettem a Rofis MR70-esét hogy lehet veszek egyet
-
ZozzV6
senior tag
Igazából mindent meg lehet számolni de fejből nem tudnám szóval ez már nevezhető annak
Valamikor 6 fél7 körül oda szeretnék érni mert mire kicsomagolok mindent az is idő. 7-től meg már sötét van.
Szürke sharant keress.
Azon is gondolkodtam hogy akár valami rendszert is lehetne bele vinni hogy mindenki végigmutogatja mije van meg megmutatja a fényét aztán én méregetek akit érdekel meg szívesen válaszolok kérdésekre meg ami külön érdekel valakit mondjuk két lámpát összehasonlítani az is megoldható. -
ZozzV6
senior tag
Gaben a gátra be tudunk menni kocsival? Konkrétan oda ahol akarunk lámpázni. Egy szélre húzódva egymás mögött elférnének az autók. Martin szerint a kettes helyszín kelleni fog az izmosabb lámpék miatt
Én igyekszek fél7 körül érkezni ha tudok. Egy szürke vw sharannal megyek. Azt keressétek. -
ZozzV6
senior tag
Nekem Andúril van rajta. Anál lehet ezt így beállítani. A gyári firmware az ha jól emlékszem moontól turbóig megy és nem állítható.
Andúrilnál a moon szintjét és a ramping tetejét oda állítod ahova akarod. Nekem a moon nem mérhető a csővel mert 1 lumen alatt nem mér a szenzor semmit. A ramp maximumát pedig 600 lumen környékére tettem mert ott relatíve sokat tud menni minimális melegedéssel. -
ZozzV6
senior tag
Köszönjük az előzetes bejárást! Szép munka!
Igazából szerintem az is megfelel ahol a 750m a max táv. Az 1km környéki lámpák vagy amik még nagyobbak azok visznek el addig. Azok között meg abból látni melyiknek van erősebb fénye ezen a távon. Már csak legyen jó idő
És akkor a 13-a este borítékolható? -
ZozzV6
senior tag
Én viszek 1-2 km hatótávú lámpákat is meg olyat is ami 20000 lumen feletti. Ha úgy alakul, hogy M4DM4X is el tud hönni neki még nagyobb ágyúi vannak. 10,15m szélesség kell azért. Táv meg ami max van.
Nem bírtam nyugton maradni. Kapott dedómolt XP-G2-t az SF13. Most 13300 cd és 230m
-
ZozzV6
senior tag
-
G@ben
addikt
Megcsináltam, jó is lett, miután harmadszor is szétszedtem, hogy a kimaradt központosító gyűrűt is beletegyem, amit persze első alkalommal sikerült beraknom, csak kiszedtem a forrasztás lapításához, aztán így megint nem világított, mert a gyűrű nélkül ismét hozzáért. Azt már hozzá sem teszem, hogy az első forrasztásnál csak félig odasandítva sikerült a páka fém részére ráfognom, úgyhogy két ujjamon is lett hólyag, de ez már csekélység, mert újra világít, és ennek nagyon örülök!
Tanulság: ha valamiben kezdő vagy, figyelj oda, mert könnyen megégeted magad (szó szerint is)! Ma már tényleg nem csinálok semmit, mert nem megy ez nekem.
A tanácsot köszönöm Zozz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest