- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
jucye
tag
Éreztem én, hogy gond lehet... A levezetés nem rossz, mivel a szerelő legalább azt megcsinálta. A falban meg lett csinálva felújításkor a kábelezés. Igaz nem a legjobb minőségű volt a kábel.
A lakásba bejövő résznél van egy toldás (2 F csati között), aztán már csak a fali dugó és a vevő egységnél alkalmazok sztenderd kábelt.
Yagi antennából melyiket lenne érdemes felszerelni? Asszem 35-40 km-re vagyok az adótól.
Itt Miskolcon még egy normális antenna boltot sem tudtam találni.
-
zhagyma
őstag
Nem használok Windows Média Center-t így nem tudom. Ha vigasztal a VirtualBox Virtual USB drivere pontosan ugyanezt csinálja. Mindig le kell "lőnöm" a virtualbox bezárása után, ha használok USB-t a virtuális gép alatt.
Más: UPC kábel alatt az "urban legend" szerint Nagravison3 kódolást alkalmaznak. Az általam lementett UPC kábel muxokban viszont a CA desciptorban a CA System ID = 1801 (Nagravision2)?
-
lorenzen
aktív tag
Az USB-n, csak a transportstream megy át(32mbps), a VGA-n meg a dekódolt HD stream.
Lehet, tévedek, de a VGA-ba csak a dekódolatlan mpeg2/h.264 stream megy át. Ezt az adatfolyamot dekódolja és jeleníti meg a kártya.
Az ATI HD és Nvidia GF8X+ kártyái teljes értékű hardver támogatás nyújtanak a lejátszáshoz.A régebbi kártyák esetében valóban a processzor végzi a számítások többségét. Ez esetben talán kérdéses lehet az AGP sávszélessége.
-
-
atesss
addikt
Igen, Tsmuxer-ben megoldott a batch.
Na de a többi programban ? (ha már fizetős a TSdoktor, abba már csak benne van...)Itt mit jelent pontosan a próba verzió, a 30 napon kívül van bármilyen limitáció ?
Mert a VB-felvételeket bőven megvágom 30 nap alatt.A reklámokon még gondolkodom, hogy mit is vágjak ki.
Mert pl. az ajánlók bent maradhatnak a következő meccsekről.
Meg ugye az sem lenne jó, ha a beszélgetések elejét (a közvetlenül a félidő vége utáni rövid "bejelentkezéseket") reklámnak nézné.
Esetleg néhol - poénból - meghagynám az MTV-s "VB-indulót" is."A h264tscutter simán vágja a több audios folyamokat."
Igen, tudom, azzal nincs baj.
Ha már csak a két audio folyam van benne (pl. Tsmuxerben való megnyitás és elmentés után), akkor nekem is vágja.
Az okozza a problémát, hogy a PVR2 valamiért felvett egy szövegsávot is - ahogy írtam a MediaInfo eredményében - és az nem tetszik a Tsmuxernek.
De (most már asszem csak holnap) csinálok egy képet is, hogy egyértelmű legyen mire gondolok.Esetleg nem tudnátok ti is MediaInfo adatokat feltenni, hogy hogyan vesz föl nektek egy-egy bizonyos program, ha több hangsávot - vagy akár egész muxot - vesztek fel ?
-
atesss
addikt
Hát nekem most van egy szép adag VB-meccs felvételem (néhány kivételtől eltekintve az egész VB, a beszélgetésekkel együtt), amit PVR2-vel vettem fel a nyáron.
Erre kéne egy megfelelő megoldást találni, amivel nem rontom el.
Illetve legyen is a legoptimálisabb.
(Később majd DVD-kre írom ki, ezeknek az ára lesz kb. 8000 ft, úgyhogy emiatt is)
Méret nem érdekes, nem ezeken a pár100 kbps-es hangsávokon fog múlni.
Ha egy kicsit bonyolultabb a megoldás, nem baj, ekkora mennyiségű felvétel átalakítására már érdemes kikísérleteznem / megtanulnom.
Mondjuk a batch jól jönne...Ahogy írtam már a korábbi hsz-emben (ahol a MediaInfo eredményét is beszúrtam), úgy néz ki a Tsmuxer egy szövegsávot nem ismer fel.
Hogy a ProgDVB berakja-e ezt a szövegsávot, ha mindegyik hangsávot belerakatod (amit írtál), azt nem tudom.
No de mi is ez a szövegsáv a gyakorlatban ?
Este ha otthon vagyok csinálok még képet, hogy még egyértelműbb legyen mire gondolok.És ha ez tényleg bug, mit tudtok ajánlani a Tsmuxer helyett ?
-
Csilling
csendes tag
Kb 1 héttel ezelőttig tetőn lévő antennát használtunk és ezzel 80-95 %-s volt és állandó. De sajnos valami történt a padláson és nem könnyű hozzáférni és javitani, addig ideiglenesen szobaantennát használunk. Evvel az "L" 55 %, a "Q" 70 % körül ingadozik. De a probléma már a kezdetektől fenn áll.
-
Capella
senior tag
A NOD32 valószínűleg módosult trójainak tartja, és nem engedi letölteni.
Ha annyira szükséges az új verzió, és megbízol benne, akkor kapcsold ki a vírusvédelmet a letöltés idejére.
Azért nem árt elsőként egy virtuális gépen kicsomagolni és ott telepíteni próbaképpen. Ha van ilyened. -
gyuszi89
csendes tag
Szia!
Igazad van elírtam. Bemenetet akartam írni.
Valami jó alternatívával kitudnátok segíteni amiről jó tapasztalat van, mert nekem az Avermedia Avertv Hybrid Volar HD a szimpatikus a 2 közül, de csak is az ára miatt bár nem olvastam még róla tesztet csak híreket. Mondjuk a Terractec tudja a DVB-C-t is de erre nem lenne szükségem (főleg az ára miatt nem tetszik de az sem hogy a DVB-C részét nem igazán lehet kihasználni, mert kevés helyen is van meg amit írtatok asszem a szolgáltatók különböző kódolásaik miatt)és mindenféleképpen usb-s érdekelne.
Légyszi segítsetek!
-
-
nfsu17
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Vasárnap kipróbálom ezt a Hama-t, addig nem sok mindent tudok tenni. Max még annyit, hogy mégegyszer a szomszéd szobában laptopról kipróbálom, ott elméletileg múltkor nem volt zavar.Amúgy meg elég gyanús hogy csak digitális térerője van. 0 vs 100%, a kettő között meg semmi.
Ez a program hibája szerintem, korábban is mondtátok, hogy win-es jelerősségmérőnek nem nagyon szabad hinni. 0%-nál is tökéletes a kép, viszont ha a jelminőség 60%-körülre esik le, akkor már van képszétesés.
-
nfsu17
veterán
A jelerősség az necces kérdés:
SmartDVB ugyan jelzi, de vagy 0 vagy 100%, nincs köztes érték.TSReader ilyen -3200-tól 12000-ig minden értéket mutat, csak %-ot nem.
Nem, nem mindehol egyforma a zavar, van ahol pl bekapcsoláskor! nincs hiba tsreader szerint, csak kikapcsoláskor.
Nem tudom számít-e valamit, de pl az 5.1-es hangszóróimban is hallok "reccsenést", mikor kapcsolgatom a lámpát.
Plafonba épített 35, vagy 50W-os, 14db (tudom, minek ennyi, nem én terveztem).
Kapcsoló szikrázása? Ez nem tudom mit jelent. Amivel felkapcsolom a lámpákat? Az nem szikrázik tudtommal.
Ezt bár csak egyszer teszteltem, de a szomszéd szobában, ami pár méterre van csak, ott nem zavar semmit.
-
csendes
addikt
A Hybridbox-nál külön az USB-s Smartcard olvasót (úgy ránézésre CAM hardver nélkül) 9900 Ft-ért adják [link], ezt be lehet szerezni máshol is. Azt nem tudom, hogy a tőlük ingyenesen letölthető homesys szoftver [link] képes-e emulálni a CAM-ot ehhez, vagy bármilyen más smartcard olvasóhoz. Valószínűleg ehhez igen, de célszerű rákérdezni.
-
-
hodigy
tag
Ha pc-n összehozta már valaki a mindig tv extra kódolt csatornák dekódolását, akkor írhatna, hogy milyen hardver és szoftverrel oldható ez meg.
nekem egynelőre egy olcsó usb tuner-em már megvan, illetve van smartcard olvasóm is (bár biztos nem conax-os), az előfizetői kártyát pedig kölcsön tudom kérni egy próba idejére.
Ha ez nem valósítható meg vagy túl sok a költség akkor beruházok egy akciós STB-ra.Tető antennát Szegeden hol tudok venni és milyet érdemes?
-
-
-
lorenzen
aktív tag
A távirányítót teszi használhatatlanná a frissítés. (De csak az újabb készülékek estében.)
(#6526) Rick4
A potyázás csak rövid ideig lehetséges ezeknél a szolgáltatóknál. Ha 1 napig nyitottak a csatornák, az már örökkévalónak számít.Belenéztem én is az RTL Klubba. Nekem szebbnek tűnt mint a MindigTV csatornája.
Ha minden igaz, az év utolsó napjaiban, HelloHD karácsony lesz. Minden saját feladású csatornája, beleértve a prémium csatikat is nézhető lesz.
-
F_Petii
csendes tag
Elforgattam, 2 tv-re rá is kötöttem, mindkét tv-n tökéletes az adás, a tv2 is. A kábeleket átnéztem, nincs rajtuk sérülés. Igen, coax kábelt használtunk. Dekóderem viszont még nincs, így a dvb-t adást nem tudom kipróbálni. Egyúttal abból ha tudsz valamilyen jó ár/érték arányút, vagy esetleg tudnál 1-2 tanácsot adni a megfelelő típus kiválasztásához, akkor azt is megköszönném
-
F_Petii
csendes tag
Egy régi antennám van a padláson, külsőre valami ilyesmi, de ezzel nem tökéletes a kép, eddig nem foglalkoztam vele, mert úgyis upc-t használtam, így az analóg adás háttérbe szorult. Az oldal amit linkeltél azt írja, hogy van tetőantennás vételi lehetőség, antennát úgyis újat vennék, csak az erősítőt nem tudom, hogy kell-e, és ha igen akkor milyen.
Még valami: te antennából milyet javasolnál?
Köszönöm szépen a segítséget! -
zhagyma
őstag
Ha folyamatos sugrázással mennek, akkor kb. annyi film sugározható a multiplexen ahány adó lenne. Mondjuk a DIGI kábeles HBO-k régebben nagyon gyér sávszéllel "zörögtek" (1-2 Mbps, éppen nézhető). Ilyen minőségben 15-20 film is beférne egy multiplexre. Gondolom a felhasználói igényekre reagálva a DIGI kábelen, most ~8 Mbps-re növelte a fizetős mozicsatornák bitstream sebességét. Ezt a minőségi ugrást a földfelszíni sugárzású "videótéka" esetén is előbb-utóbb meg kell lépni a verseny miatt. Szóval ezért gondolom a "buktát" hosszabb távon erre a szolgáltatásra ...
-
zhagyma
őstag
Én is valahogy így gondolom. Csak mi van akkor, ha ~24 Mbit/sec sávszélességből szabadon maradt valamennyin 500 felhasználó 500 különböző filmet rendel egyidejűleg. Mikorra fog az "lecsorogni" mégha 2 Mbps videókat is csöpögtetnek? Az biztosan nem lesz életszerű, hogy a gyereknek lefekvés előtt megrendeljük a kedvenc mesefilmjét és még aznap meg is nézze.
Ui.: Igazából nem is tudom hirtelen mire is lenne jó ez a DVB-T videótéka. Olyan "hamvába holt" innovációnak tűnik.
-
lorenzen
aktív tag
A cikk írója sem értette, hogy miről ír.
A DVB platformon nem VOD, hanem PPV (Pay-per-view) szolgáltatást lehet nyújtani.
Két szolgáltatás közötti eltérés az, hogy PPV esetében egyszerre csak korlátozott számú műsorszámból lehet választani.
(A SKY Deutschland esetében az előfizető rendelni tud telefonhívással. Ha az STB-be a telefonvonal is be van kötve, akkor egyszerűen a készülék EPG-ből is.)"így az előfizető által "megrendelt" tartalmak a kevésbé zsúfolt forgalmi időszakokban automatikusan letöltődhetnek a felhasználó végberendezésére"
Ez egy továbbfejlesztett PPV megoldásnak tűnik.
Ha jól oldom meg a rejtvényt, akkor egy adatcsatornán tolják át a filmeket, ami a MUX(-ok) pillanatnyi szabad kapacitását használja ki. De a DVB-H frekvenciáit is használhatja erre, "törvénysértés" nélkül. Ez esetben dupla tunerrel szerelt STB-re van szükség, ha a letöltés ideje alatt is szeretne tévét nézni az előfizető. -
lorenzen
aktív tag
Ehez 2 tuner kell.
Amennyiben azonos transport stream-ben vannak a csatornák, egy kártyáról is lehet több adást rögzíteni, például PIP ablakból.
Az is lehetséges, hogy az adott frekvencia teljes adatfolyamát merevlemezre tárold.
Ebből később ki lehet emelni az adásokat.Ha eltérő frekvenciáról kell rögzíteni adást, 2 tunerre van szükség.
-
lorenzen
aktív tag
"Ez furi, mert az oldalon mást írnak:"
Logikai bukfencet sikerült összehoznod. A programhoz vásárolható directshow filterek képességeiből nem következtethető a program egyes verzióinak képességeire.
A letöltő lap alján táblázatban foglalják össze a Standard és a Professional változat képességeit.
Az ingyenes változat, csak mpeg2 tömörítésű adatfolyamot kezel. -
Zirowe
nagyúr
Igen, totalmedia volt hozzá, még a régi botantennával lett vele elegem, mert az analóg adások kékek voltak, míg más programokkal meg rendesen jöttek be..
Lehet,hogy most, hogy rendben van a vétel megyek vele még egy kört, de nem igazán tetszett a program..Igazából most a dvbviewert használom, legális verzió, viszont az meg néha random kikapcsol.
Elvileg ts formátumba vettem fel eddig.
Távirányítót még megnézem, hogy engedélyezve van, de érdekes lesz,mert dvbviewerben eleve nincsenek csatornaszámok, így nem tudom elképzelni hogy megy a lépegetésA linkelt programokat meg köszönöm, ki fogom próbálni őket.
Smartdvb is bajos: amint elkezdem a scan-t (azon kívül, hogy nincs rendes beállítási lehetőségem a scan-en belül) lefagy.. :S
Esetleg vhol vmi leírás hozzá dvb-t-hez nincs?
Mert mintha ez a progi alapból dvb-s-hez lenne..Progdvb-vel meg az a bajom, hogy azt írja, hogy az mpg4-es adókat csak a pro verzióban lehet megjeleníteni, bár külső codec-ekeket telepítettem.
-
Rick4
félisten
Akkor leírom az utolsó mondatokat még erről:
Balatonföldváron voltam nyaralni, a linkeden utca házszám alapján ott is megvan a tetőantennás vételi lehetőség, de ott ahol analóg tévén kiváló (nem csak úgy, hogy már színes képet látsz, hanem valóban hibátlan minőségben) a vétel, ott a dvb-t meg se nyekken. Se a saját antennájával, se ugyanazzal a tetőantennával amivel a tévé ment. Kab-hegy tőlem akkor 35 km-re volt... 20KW-tal semmi, 90km-re volt Nagykanizsa, 35KW-tal semmi.
Szóval a mindigtv is azt ír ki amit akar, nincsenek konkrét tetőantennás vételre vonatkozó paraméterek, ami ugye nevetségessé teszi a konkrét listát is. Ők így csinálták meg a szükséges országos lefedettséget..
Csak ennyit szerettem volna ehhez még hozzáfűzni, mindenki levonhatja a következtetést belőle, a továbbiakban én ezen túlléptem, előre senkit se visz ha tovább taglaljuk... -
Rick4
félisten
Ezt írtad:
Feltételezve azt hogy az antennanyereség a dvb-t frekijén közel azonos, akkor dvb-t vételre is elegendő jelet szed össze az antenna.Erre írtam, hogy hülyeség úgy ahogy van, csak igyekeztem értetővé tenni számodra is, hogy mit beszélsz, persze mindezt anélkül hogy megsértselek, és hogy a személyed minősítésébe kezdjek.....
Tehát visszatérve a témára:
Mivel az analóg műsorszórás perpill a digitálisnál kb 10x erősebb jelszinttel dolgozik, semmi köze nincs a dolognak az antennanyereséghez, vagy van elég jel, vagy nincs, ha azt mondod hogy az analóg vételnél jó a kép, tizedannyi teljesítménnyel sugárzott digitális vételnél nem fog semmi s e menni.Elkezdheted megint a személyeskedést, ezen nem lepődök meg. Ha nem ismered be, ez attól még így lesz... Neked kellett volna már eljutni oda, hogy nem a személyemről kezdesz el a tényekkel alátámasztott hozzászólásra válaszolni, hanem leírni, hogy igazad van... De hát a tévedés már csak emberi dolog...
Ha azok megfelelő minőségben (már szines képet adva) vehetőek, akkor valószínű a dvb-t vétel is menni fog.
És ez az ami elejétől a végéig egy nagy hülyeség...
-
Rick4
félisten
Az analóg vételnél a tökéletesnek tűnő kép eleve nem feltételezi a közvetlen rálátást, ill. eleve nagyobb távolságról is rendben működik. Adott antennanyereség egy dolog, én az analóg sugárzási teljesítményt hasonlítottam a digitálishoz. Nekem a nagy adó innen Szentes, analógon
a 207.25 MHZ-en 175KW-tal sugároz, (ERP, még mielőtt ebbe kötsz bele)
a 487.25 MHZ-en 480KW-tal,
a 759.25 MHZ-en pedig 427KW-tal.DVB-T-vel pedig:
a 786 MHZ-en 50KW-tal sugároz,
a 826MHZ-en pedig 50.12 KW-tal.Hagyjuk az egyes frekiken történő csillapítást, polarizációt, csak egyet kérnék. Ha megtennéd, hogy arányosítanád egymáshoz a KW előtti számokat? Maradjunk annyiban, hogy ismét leírom, amit már leírtam. Azon kívül, hogy az analóg és a dvb-t adó fizikálisan egy oszlopon van, sok közös nincsen bennük. Se lefedett terület, se terjedési viszonyok tekintetében. És nyilvánvaló, hogy a sokszoros teljesítményű analóg sugárzás ott is fog menni tetőantennával, szép képet produkálva (ezt csináltam jó egy hete a Balatonon) ahol a dvb-t meg se nyikkan....
De lefordítom az infantilis példádra:
Ha a hegytetőn bekapcsolnak neked egy 500W-os izzót, lehet, hogy látod. Ha utána bekapcsolnak egy 50W-ost, látni fogod? Tudom, Te fogod.. -
-
azbest
félisten
Most hogy próbálgattam kiderült, hogy a vlc 1.1.1 bugos és nem lehet benne csatornát váltani, helyette még mindig érdemes az 1.1.0-át használni. Sőt ahogy közben olvasom a fórumokat, lehet hogy 1.1 előtti változattal érdemes próbálni channels.conf-fal (legalábbis windows alatt), mert úgy tűnik a program id választásba becsúszott valami bibi
-
azbest
félisten
Milyen tunered van? Ha van újabb driver hozzá, akkor érdemes lehet megpróbálni.
Win7 64bit alatt leadtek dvb1800h és az olcsó kínai dongle is szépen megy vele. Neten keresztül streameltem is velük az adást. Megesett hogy elszált a vlc streamelés közben, de ez akkor volt amikor rossz volt a vétel.A kékhalál inkább driver problémára utal szerintem.
Az usb tunert linux alatt és xp alatt is próbáltam (vmware virtuális gépben
és linuxot igazi gépen is ).
A prociterhelés sem volt nagyon vészes. Igaz erősebb gépen próbáltam. Az adások közti különbség lehet a számára kevés teljesítmény miatt van. Ha rosszabb a vétel, akkor is jobban terheli a procit és néha el is szálhat a vlc tőle. Régebbi gépemen például jobban ment a hd adás, mint a tv2/rtl ... ennek az volt az oka, hogy az általuk sugárzott hanggal nehezebben boldogult a gyári progi.
-
premete
veterán
A HD jóval igényesebb, nálam is a HD esetén a 2.4-es proci gyakran 2527 Mhz-en fut, igaz kb. 30 % processzorterhelés mellett, amíg a nem hd adások 800-1600 Mhz-en, 20 % cpu terheléssel.
Vannak furcsaságok, nekem például a dvbdream alatt a nem hd adásoknak nincs hangja és a kép is gyakran kimerevedik. -
premete
veterán
Én telefonon beszéltem velük 3 hete, azt is letagadták, hogy a kódolatlan adást lehet nézni laptopon, dvb-t usb/EC tunerrel, a dekóder ügyben adtak egy másik telefonszámot, de ott sem tudtak érdemi információval szolgálni, csak a kártya üzembehelyezési díját és havidíjat mondták el..
-
Konkretcsavo
csendes tag
Szép....
Nincsenek tapasztalataik
HÁT KI KÉNE PRÓBÁLNIUK, NEM IGAZ, HUGY NINCS RÁ 1/2 ÓRÁJUK.
Iszonyat, hogy mennyire dilettáns és amatőr módon működik ez a digitális "átállás"...
BorzasztóEgyébként köszönöm a felajánlást, a napokban egyeztetünk időpontot, talán tanulságos lesz mindketőnknek
Üdv:
E. Balázs
-
-
-
Rick4
félisten
Mondjuk ehhez képest az én műholdas- linuxos dreambox 800HD-m egyik usb-jébe dugok egy dvb-t sticket, a kártyaolvasójába egy kártyát, és nézem a földi csatikat. De csak ha nagyon akarom, inkább a műholdasakat nézem...
Én egyébként a gépen dvbdream-et használok, ebben alapból benne van a CI/CAM konzol, csak kipipálom, hogy aktív, pár dolgot kell beállítani, és megy is..
-
zhagyma
őstag
Egyszerűen implemetálni kell a DVB-CI specifikáció szoftver kommunikációs rétegét a PCMCIA interface felhasználásával a TV szoftverben (Ezt a szoftver kommunikációs protokollt ismeri a CAM firmware). Gyakorlatilag a TV szoftver beküldi a teljes transport steam-t a PCMCIA interface-n kersztül a CAM-ba, majd a kikódololt stream-t kiolvassa ....
-
Rick4
félisten
Az általam linkelt eszközzel lehet kártyát olvastatni a pc-ben, persze van ami skystarhoz való, kapható minden féle.
Nézz utána, a twinhan ki és miket csinál... A noname-től eléggé messze vannak, pont a skála másik végén...
Mivel ezek szoftveresen vezérelt olvasók, tök mindegy, milyen kártyád van, olvassa mindet.... -
premete
veterán
Érdekes ez az érzékenység, amit Kínából rendeltem, 2000 forintért, érzékenyebb, mint az itthon 15.000-ért vett (azóta tönkrement) pinnacle 330e, amit tavaly nyáron használtam párszor, lejárt a gari, szerviz nincs, a bolt (office depot) széttárja a kezét és a google-höz küld.
Másik: vettem egy Hama dvb-t antennát, 7000 Ft.-ért, olyan vágódeszka-formájú, na, azzal csak direkt rálátásnál jön az adók fele, a tunerhez hozzáadott, százas szög méretű mágnestalpassal pedig talál 22 csatornát rálátás nélkül is, ugyanannyit, mint a tetőn lévő lepke, csak ez utóbbi nem szereti, ha flexelnek a környéken. -
ps_feri
csendes tag
+ mennyivel egyszerübb felvenni magát a streamet:
mms://broadcast.line.hu/atvliveHoppá, ez nekem új :-) Leszedtem egy Tube Hunter nevű progit, ami felveszi a weblapon archivált videókat, de dög lassú, szerintem a 2 óra műsort 6 óráig menti. Ez egyébként a http://www.vidamvasarnap.hu/archivum oldal, ami valami folyam. Ezt nem lehet az "egyszerűbb" felvevőkkel lementeni sajnos.
Vasárnap meg az élő adás jelenik meg a weboldalon.Ezt az mms:// formátumot mivel lehet megnyitni, egyszerűen lementeni?
-
nfsu17
veterán
Úgy olvastam ebben a topikban korábban, hogy asztalihoz létezik. De lehet csak keverem valamivel, sorry.
-
gmilan
csendes tag
kiprobáltam mind két scartot fekete fehér
van még egy video bemenet a tv-n Pr Pb Y rca bemenet
tudnál irni vmilyen linket a dvi-hdmi kábelre
vagy egy dvi-hdmi átalakító és egy hdmi kábel is megteszi
vagy esetleg dvi-3*rca
ezekhez kell külön audio kábel is?
találtam egy kábelt:
DVI RGB 3m DVI I dugó 3*RCA RGB dugó 3000,- -
gmilan
csendes tag
megnéztem hátul a videokártya kimeneteket és nem találtam hdmi kimenetet
sapphire a cég neve talán abba nincs is
van egy s-video amit eddig is használtam a régi tv-mel. svideo-scarttal volt összedugva a tv-mel.
van egy csatlakozó amit nem ismerek fel, talán az lehet a DVI-I (fehér a közepe 24+4 tüskés)van a tv-n 1 RGB IN (PC) bemenet 15 tüskés hüvelyes
rs-232c
2 hdmi 2scart
audio in (rgb/dvi)
optical digital outmegprobáltam összedugni a svideo-scart kábellel, vezérlőpultba beállitottam a méretet, meg is jelent a tv-n a háttérkép de csak fekete-fehér
-
gmilan
csendes tag
ha leírom a tipusát a videokártyának meg tudnád mondani:
Sapphire x1550 Ati Radeon 512MB
van még ilyen irva a dobozára:
- PCI Express x16 Lane 32 bit bus
- 15-pin D-shell (female) VGA output
- DVI-I output
- TV-Out with S-Video connerter (TV-Out Version)
- VIVO with S-Video connerter (VIVO Version)
- HDTV Display Support (requires HDTV cable)Most lehet hogy hülyeséget kérdezek, ha kihúzom a monitoromból a 15 tüskés kábelt és bedugom a TV-be,az nem fog működni?
-
bnorci71
addikt
az asztalin minden USB-be kipróbáltam oda vissza dugdostam kizártnak tartom a kábelszakadást, akkor a notin is előjött volna
Az analóg megy váltok digitálisra semmi.....a noti régebbi /HP nx6310/ mint az asztali/Asrock lap/ így az 1.1 vs 2.0 verziót is kizárnám
driver+soft ugyan arról a cd-ről telepítve
mint írtam az egyetlen telepítési különbség az a bizonyos .dll volt én arra gyanakszom, de azt meg megkapta az xp cd-rőlaz ötleteket köszönöm
-
-
Core2duo6600
veterán
A demux elvileg már megoldott
a DGAVCindex nevűvel.
A videoredo nem ette meg a file okat.
nem tetszett neki sem a kép sem a hang.
A cél az lenne, hogy találni egy pl a powerdirectorhoz hasonló progit amivel a reklámok is megoldhatok, mármint a kiszedésük, persze ujrakodolás nélkül.Hogy mikkel probálkoztam ?
Amit a google kiadot és érelmes dolgot lehetett leszedni, mindennel.
A legtöbb progi azonban csak az mpeg2 est támogatja.
De soknak gyült meg a baja a hanggal is, tv2, rtl klub. (HE-AAC)Az Avidemux gui keyframe errorra száll el, mondván, hogy helyezzem odébb a markert, na most akárhova teszem ugyanez.
A Javas progit még nem próbáltam, lévén nincs java a gépen.
Próbáltam még a powerdirectort is ami meg is eszi, jó is lenne, ha nem akarná ujraszámolni az egészet.
Pedig csak a reklámnok kivágása, és utána pl mkv ba rakása a kész cuccnak a feladat.
Ehhez má hadd ne kelljen ujraszámolni. -
zhagyma
őstag
Ezen Én is gondolkodtam. Szerintem azért nem "furi", mivel az MPEG4 alatt a hagyományos MPEG4 videókat értik (talán divx/xvid). Ezek nem azonosak a később specifikált MPEG4 AVC part 10-el (H264) és ennek a Microsoft féle reinkarnációjával (VC-1). Ezek jóval erőforrásigényesebbek.
-
xliborg
csendes tag
-
GuCo.
tag
Én kb. 25 km-re lakom a vasvári adótól, és az egyik mux sehogy se, és a másik is csak 50-55%-os erősséggel jön. Pedig van antenna a háztetőn, erősítővel, igaz Kabhegy felé forgatva. De az csak 80-90 fokos eltérés a vasvárihoz képest, tehát ha nem egy zsebrádió erősségével sugároznának, akkor még talán jönne így is. Én is azt hittem, hogy majd a 25 km-re lévő adó egy drótdarabbal is jönni fog, úgyhogy a tetőantenna ami nem teljesen arra néz biztos elég lesz, de sajnos sajnálják tőlünk a kW-okat. Egyébként az osztrák digitális adókat, amik valószínűleg jóval messzebb vannak, mint 25 km, azokat meg egy sz.r szobaantennával is lehet fogni, házon belül, úgy, hogy tökmind1, milyen irányba van állítva.
-
xliborg
csendes tag
"....A vételre használt antenna nem változtatja meg az adó által kisugárzott, és adott ponnton mérhető térerősséget. Nem kell bemutatni az nyereséget, az előre/hátra viszonyt stb..."Ilyent nem is írt senki. Ellenben mégis csak be kell mutatni: A szélessávúnak pont az a hátránya
ebben az esetben hogy széles. kb. 200 Mhz-700 Mhz-ig vesz, és a kezdő ill. a végső frekiken a leggyengébb. A nem szélessávú (UHF) általában 400-800 Mhz, míg a DVB-T pl. Kabhegy esetében 794 Mhz-től felfelé. Szóval ezért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged