- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szp1
addikt
Ehhez nem nagyon értek, de itt a fórumon belül is volt már sok hsz ezzel kapcsolatban, ahol be is linkeltek típusokat. De van külön honlap is ami a DVB-T dolgokkal foglalkozik.
A távolságtól ( az adótól mért ) sok függ, ha megkérdezed a szomszéd csajtólnekik milyen van az már jó támpont. 20 km-ig ha van rálátás, akkor pl. egy sima 2000 Ft-os szobaantenna is elég lehet.....
-
szp1
addikt
Igen, a DVB-T mindigTV-t tudnád külső antennával hozni, persze attól függ, van e lefedettség.
Ha van, akkor viszont az extra adókhoz használatos kártyát valóban be tudnád helyezni a conax-os CA modulba. Ez esetben az alap HD adókon kívül jönne a többi is.
Alapból ugye van az M1HD, M2HD, DUNA HD....ami jön kártya nélkül is. -
szp1
addikt
A kódolási rendszert kéne tudni, ebből a modulból jelenleg 3 féle van.
-
-
szp1
addikt
Az lehet a baj, hogy nincs beépített DVB-C tuner. Milyen típusú a TV?
Ez a STB biztos, hogy conax-os Cas7-es. A nevében a CX erre utal.
Nekem vidanetes kábelem van majdnem ugyanilyen ( 370CX) dobozzal, és a technisat cx modulba illesztet kártyával tökéletesen jön a DVB-C adás, az összeset megtalálta. (mpeg2).
Panasonic C10Y, DVB-T, DVB-C mpeg4. -
szp1
addikt
Pontosan ez az a modul.
Bementem az első antennás szaküzletbe, és megkérdeztem van-e ilyenjük. Volt. ( Győr ) De van a fukarban is, sőt az euronics-ban is lehet rendelni.
Egyébként írtam egy e-mail-t a szolgáltatónak, amiben megkérdeztem, hogy van-e lehetőség kiváltani ilyen módon az STB-t. Vissza is írták, hogy tulajdonképpen igen, ők is tesztelnek hasonlót, de más gyártmányokkal lehetnek gondok...bla-bla....meg ők is fel fogják ajánlani majd júliustól ezt a lehetőséget, sőt az esetleges HD box-ot is lehet ezzel helyettesíteni.
Tehát ahol jó : vidanet, T-home kábel, fibernet.....de szerintem az összes conax alapúnál működik. -
szp1
addikt
Mindenkinek, akit esetleg érint a dolog: a Technisat CX típusú CA modullal működik a vidanet DVB-C szolgáltatás STB nélkül is
Úgyhogy valószínűleg a többi conax alapú szolgáltatónál is.... -
szp1
addikt
Egy PCMCIA kártyaolvasó modul. Például az a típus amit előzőleg írtam. Ez megy bele a TV CI (common interface) résébe, mint a laptopokon a mindenféle bővítők.
Ebbe a modulba kell aztán betolni az előfizetői kártyát, ha elfogadja a hálózat, akkor nézheted a saját tunereddel az adókat.
Így lehet optimális esetben kiváltani a gagyi STB-ket, amiket a szolgáltatók horror pénzért adnak.
De a mindigTV plusz szolgáltatásához is kell kártya, ill. kártyaolvasó vagy ezek helyett STB. -
szp1
addikt
Globalteq GCR370CX a box.
Csak ennyit tudtam kicsalni belőle:
conax ca info:szoftver: 1.00.00
interfész: 0x40
kártya szám: .....
ca sys.id: 0x0B01
chip id.: ........Gondolom ez nem sokat segít, maximum azt tudom kihámozni, hogy a szoftvert nem nagyon változtatják
A technisat TechniCrypt CX modul jó lenne? -
szp1
addikt
Az érdekes az egészben az, hogy a D-I-es csomaghoz nem kell STB-t és kártyát bérelni, csak a D-II és D-III-hoz, meg a kiscsomagokhoz....és mikor tavaly elromlott a dobozom, adtak egy újat és a meglévő " smart kártya" simán működött vele.....van egy protokoll ami alapján felismerik egymást, vagy csak parasztvakítás az egész?
"Viszont jó pénzért lehet HD boxot rendelni, ami még mindig nem csúcs, de az ipari hulladék kategóriánál jobb, meg hát HD ugye."
Viszont az én TV-mben meg van egy f@sza tuner.....ami nagyon gyors és EPG-je is van...és nem kéne HDMI-zni....és egyszer már megvettem.
-
szp1
addikt
Hello
Talán tud valaki tanácsot adni: van egy CI-vel rendelkező DVB-C tuneres ( MPEG4 ) TV-m és egy vidanetes digitális kábel előfizetésem.( Győr ).
Kérdésem: vajon egy conax modullal ki tudom-e iktatni a szolgáltatói STB-t ha a TV-be illesztve abba tolom a kártyát, avagy sem...azért lenne fontos, mert egyrészt egy távkapcsolóval kevesebb lenne, másrészt az STB egy ipari hulladék tetű lassú reakció idővel....
Ha megy, milyen modult kell beszereznem?
Működne HD csatornákon is? ( most még nincs előfizetve, de megfontolnám)
Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest