- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #42127 üzenetére
A szimptómák elég egyértelműen voltage-sag-re utalnak. Túl sok az amper, a feszültséged meg bezuhan.
Az akku teszterekre jellemző, hogy kicsivel 3V alatt már nem mérnek konkrét értéket, hanem döglöttnek írják a cellát. Az össz-feszültség még határérték felett van, így azt kiírja, és ha hagyod pihenni, a túlmerült cella is jó eséllyel vissza kúszik 3V fölé...
Arra gyanakszom, hogy valami kicsi, de erős mikrón jött elő a probléma. Szerintem szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vtx+kamera ellátását biztosító ág hamarabb sokall be, mint az FC-d, vagy a recevered, mert legalább jelzi a rendszer, hogy vissza kéne venni, nem egyből zuhanással nyit (X73 bug).ER130, AWG18-as drótra, XT30 csatira átbuherálva:
Nálam a kisebb (mondjuk 600mAh alatti) 2-3S akkuknál az tűnt fel, hogy durva gázkezelés mellett nagyon "szétcsúsznak" a cellák. Nem a szokásos, 0,1-0,15V közötti diffi marad rajtuk a végén, hanem akár 0,3-0,4 is előfordul !nyugalmi állapotban!, ha az ER130-ast nyúzom. A jelenség még durvább, ha tényleg kihajtom az aksit, mert ha az egyik cella beesik 3V közeli állapotba, másodpercek alatt bezuhan 2,5V alá, a gép meg lepotty.
Az XT30/AWG18 kombót azért tartom fontosnak hangsúlyozni, mert a szokásos JST/AWG22-es betápok többszörösét tudja átengedni, így megszűnik a szűk keresztmetszet az ESC-k és az akkuk között. A gép érezhetően erősebbnek tűnik, de ha valamelyik cella gyengébb a többinél az biztos, hogy kimutatja a foga fehérjét... Szóval, megoldottunk egy problémát, csináltunk helyette másikat... :-)Mellékszállként idekapcsolnám a kissé túl-tolt über-brutál-nagy C-s akkuk kérdését is:
Való igaz, hogy a röpcsi erősebb, az is tény, hogy az erejét is egyenletesebben adja le és ennek örülünk is.
Aztán meg csodálkozunk, hogy a gép egyszer csak leesik, hogy nincs, vagy semmire nem elég az LVC.
Mivel a gép nem gyengül a repülés során, nagyon könnyű megfeledkezni arról, hogy a telepek merülnek, márpedig 3,3V alatt kb. 5-10%-nyi kakaónk maradt, és az is csak akkor, ha azt "lassan" vesszük ki belőle. A voltage-sag ebben a tartományban különösen gyilkos, mert ha az egyik cella bezuhan, a fesz-szabályzók képtelenek kompenzálni a hiányát...
Egy mikrónál ez nem feltétlen gond, úgyse mentünk messzire, de egy komolyabb gépnél kötelezővé teszik az OSD/Stopper használatát, mert előzetes figyelmeztetés nélkül, egy pillanat alatt adják meg magukat... -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #42091 üzenetére
Sok igazság van ebben is, de azért tudnék itt-ott vitatkozni is vele....
Apropó: Androidra nem tudtok JÓ, gyakorlásra alkalmas szimulátor appot?
Laptophoz melyik távot érdemes megvenni erre a célra? A devo7e alkalmas lenne rá?Ja, és igen: Androidra, OTG-vel melyik táv alkalmas?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #42091 üzenetére
Freerider telón is megy
otg vel már próbáltam is, távval lehetett irányítani.
viszont egy dologgal ellenkeznék:
"Az élmény pedig nagyon hasonló"
na nekem szimulátor kb 0 élmény (helivel is ez volt), amikor 3 napig győzködtem magam, hogy leülök, mert kell gyakorlás, akkor is max 5p lett belőle..egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy nyomjam.
helizésről ezért mondtam le, mert oda tényleg kötelező, különben sokba kerül, de nem tudtam rávenni magam.
quadróval inkább kimegyek és földbe csapdosom start*3 szor legalább és van feeling -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #42087 üzenetére
Ez kétségtelen, viszont részemről ez az út számos okból kifolyólag nem járható: 1: Nincs erre alkalmas ámítógépem, 2: Nincs erre alkalmas távom. 3: Nincs erre alkalmas szoftverem... Ha ezt most mind csak ezért kéne beszereznem, elég húzós játék lenne.... Egyébiránt meg biztosan nagyon jó lehet gyakorlásra, de (számomra) nem pótolná azt az élményt, amit egy szabadban megejtett repülés nyújt, (olyan ez nekem, mint panelben, villanyrezsón szalonnát sütni), és végül, ha (sajnos) arra sincs elég időm és alkalmam, hogy szabadban repüljek, valszeg a szimulátor előtt ülni sem lenne....
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #42082 üzenetére
Eddig sem az "értetlenségemen" múlott a dolog. Kb. 8 hónappal ezelőtt, amikor elkezdtem kacérkodni a drónozást gondolatával, még egy kicsi, olcsó gépben gondolkodtam, hiszen valahol el kell kezdeni, és nem súlyos tízezrekkel .... Akkoriban a brushless kamera platformra alkalmas gépek még jóval drágábbak voltak, mint most. Arról nem is beszélve, hogy tanulni, tapasztalni, gyakorolni a nyugisabb, kezesebb, és olcsóbb kefés gépek sokkal inkább alkalmasak, mint ezek a kefétlen-féktelen rakéták ....
Perszehogy sokkal erősebb, dinamikusabb, a motor hangja sokkal csendesebb, és lenyűgöző hallani, ahogy a rotorlapátok "harapják a levegőt".... Mindenesetre a tegnapi "kóstoló" is megerősített abban a hitben, hogy az X5-re továbbra is nagy szükségem van, és sokat, NAGYON sokat kell gyakorolnom vele, hogy a B3-mal, (vagy más egyéb nagyobb géppel) önfeledten, a rutinos profik nyugalmával, magabiztosságával, biztos kézzel, és nem zabszemmel a segglyukamban, majrézva, izzadó tenyérrel, remegő térdekkel tudjak repkedni.... A tanulóidőt le kell tölteni, a tapasztalatokat meg kell szerezni, és erre igazán jók a kefés gépek. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #41939 üzenetére
Hát, izé. De, ha má gps, akko az akkcijós Eachine Pioneer E350? Sajnos, Mode 2-sben már csak a 915mHz-s verzó van, amit elvileg EU-ban nem szabad használni. Viszont, van rá -20%! Az is igaz, hogy plusz szállítás, azaz valszeg megy áfázásra.
-
maestro87
őstag
válasz
Jackal2 #41800 üzenetére
A 38k az hogy jött ki?
Mondjuk nem volt túl szép BG-tól olyan nyereményeket osztogatni, amire még a nyertesnek kell rá fizetni ha használni is akarja.
Egyedül az első helyezett Mi drónjához járt távirányító.
Meg az a baj, hogy nem vagyok nagy drónos, 1db akcióban 5$-ért vásárolt quadcopterem van itthon, de azt sem használtam még szabadtéren, jelenleg is a dobozában csücsül. Volt még kettő, de azokat is nagy nehezen tudtam csak eladni dupla áron.Viszont ez már komolyabb gép, így eladni is csak hozzáértőknek lehet (nem apukáknak, anyukáknak) és akkor 120$-ért biztos nem megy el.
Mindegy, írtam levelet BG-nak, kíváncsi leszek mi lesz a válasz. -
kimista
aktív tag
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #41573 üzenetére
Megmondom én Neked, mi a Te nagy bajod: Túl sok volt a teszt....
Túlságosan magas Nálad a mérce. Emeletekkel magasabb, mint azoknak a teljesen dilettáns, zöldfülű kezdőknek, akik gyanútlanul idejönnek, (mert hova máshova tudnának jönni), és felteszik a már klasszikusnak nevezhető kérdést, miszerint "milyen gépet érdemes venni 30-40 körül, amivel ELFOGADHATÓ videot lehet csinálni a nyaralásról? "
A nagy baj ott van, hogy az ELFOGADHATÓ az Nálad egészen más fogalom, mint náluk, és itt bukik minden ....
Nekik nagy valószínűséggel megfelelne az, amit egy - ha nem is 30, de - kb. 40-50 ezres összeállításból ki lehetne hozni, de mivel Te porig alázod ezt a kategóriát, és 300-400k fölé helyezed a szintet, ezzel el is veszed a kedvüket mindentől ....Én továbbra is azt tartom, hogy okos vásárlással 35- ből lehet olyan gépet venni, (természetesen kamera nélkül), amely akciókamera cipelésére ALKALMAS....
(Annak, aki azt mondja, hogy egy petákkal sincs többje rá, mint 30, se most, se később, az ne is gondoljon a drónozásra soha többet! )
Rezgéscsillapító kameratartó kb. 800-1000 Ft, és ezzel (és a már meglévő kamerával) lehet elfogadható videókat, képeket csinálni a NYARALÁSRÓL. Nem művészi alkotásokról, operatőri bravúrokról, Oscar-díj gyanús képi eposzokról beszélünk, hanem home videókról a nyaralásról, amit jól esik majd januárban megnézni a lapostévén ... Ennyi, és nem több ....
Aztán, ha később megtetszik neki a dolog, úgyis rájön, hogy gimballal sokkal jobb lesz a felvétel, meg jó lenne látni, mit vesz fel, stb.... és ezután majd eldönti merre tovább, lesz-e tovább, vagy "Kihasználatlanság miatt drón olcsón eladó..." -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #41546 üzenetére
Csak hogy ellenérv is legyen
:
Én még mindig azt mondom, hogy a Syma x5c-1-el, 70-80méteren sem volt egy darab rezgésem sem, miután megcsináltam rajta a mod-ot. Pedig több hónapos proppok voltak rajta és nem balanszoltam semmit rajtuk. És biztos az én szemem más, mint az összes többi emberé, de számomra minden kivehető volt a felvételeken. -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #41544 üzenetére
No.... négy hsz.- ből csak összejött egy viszonylag korrekt pro/kontra mit miért, mennyiért dolgozat....
Egy ilyen korrekt (korszerűsített) ajánlást be lehetne rakni az összefoglalóba, mivel rendszeresen felbukkan a kérdés, és "egy újszülöttnek minden vicc új "
(Szerintem ) -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #41549 üzenetére
Mondjuk én az X8HW -ra raktam/rakom a LAMAX X10 TAURUS kamerát, aminek elég nagy a látószöge, így jó eséllyel benne lesz, amit tervezek, hogy benne legyen. Remegést egyáltalán nem tapasztalok a BQD R/C tartóval. Nagyon puhák a gumibakok, így elnyelik a rázkódást, pedig egyik nap elég kacska propellerrel használtam. Kocsonyásodást sem tapasztalok. Persze nem egy Phantom minőség, de ahhoz, hogy az ember eldöntse videózgatni akar, vagy száguldani a végtelenbe (és néha tovább
) vagy, ha nem akar túl sokat költeni kezdetnek szerintem jó lehet. Eddig a motorokat sem nyírta ki, pedig sok üzemóra van benne.
-
scream
veterán
válasz
Jackal2 #41546 üzenetére
De el lehet mondani ezeket amiket te is leírtál, hogy van alternatíva olcsóbban is, csak kompromisszumot kell kötni.
Amúgy amit írsz 5-8 perc menetidő hogyan jött ki? Ha rak az ember kamerát rá, akkor csak kissebb akkuval tud menni rendesen vagy a súlytöbblet miatt csökken?
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #41531 üzenetére
Ezt cáfolom. Az x8g és a bugs3 ára is 100$ körül van, akcióban kifogható 80$- ért is. Meglepivel együtt 35 a vége. Kamerája már van, a rezgés kiküszöbölhető a propellerek balanszírozásával, és rezgéselnyelő kameratartóval. Így már elfogadható minőségű felvételeket lehet készíteni.
Ha a gép billegését is ki akarja küszöbölni, akkor még egy gimbal kb. 20 ezerért....
Az igaz, hogy ha egy petákkal sincs rá több 30-nál, akkor elég reménytelen minimálisan is jót összehozni, de egy kis plusszal már lehet ....Igazából nem értem, hogy miért kell itt azonnal a szárnyukat és kedvüket szegni (30-40-ért nincs semmi, a minöség 3-400-nál kezdődik, stb.....) azoknak a most kezdő tapasztalatlan (leendő) drónosoknak akik nem akarnak filmeket gyártani az ózon netvörknek, csupán csak bele akarnak kóstolni ebbe az egészbe, és néhány home videot csinálni, kipróbálni, milyen is az???
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #41362 üzenetére
Nekem cyclon 5045 v2 tri van, szerintem is gyengébben húz mint a kinkong 5045, viszont sokkal jobba fordul, nincs sodródás, amerre fordulsz arra megy instant. Bár az is lehet hogy csak én kezel már jobban a gépet, azért fordulok jobban, de amikor váltottam propot, akkor ez nagyon feltűnt, szóval valószínű így van.
Lehet visszarakom majd a kingkongot és letesztelem.Tegnapi laza kis gyakorlás a 18. acro napomon
Van a trükköknek amúgy valami neve, jó lenne tudni mik vannak egyáltalán és mik a nevük.
Van pl a split s, de tuti sok másnak is van neve, ha valaki tudja ossza meg velem
Amit ebben a vidiben gyakorlok pl half roll half back flip-nek nevezném, de tuti van normálisabb neve is -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #41289 üzenetére
Ahogy nézem, ezek a márkás, megbízható akkuk nem készülnek csak 3s- 4s - től fölfelé ....
Nagyon elvetemült ötlet, hogy ha vágynék 2db jó 2s- re, akkor kettészedni egy ilyen 4s- est?
(Persze a megfelelő átkötéssel, és csatlakozókkal, korrektül összehozva, ahogy illik ....) -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #41128 üzenetére
A B6 azért szarozik sokat a végén, mert kicsi a kisütő áram ÉS alapból vagy tölt, vagy merít.
Cheali fw-vel ez a fázis csak a fele/harmada, mert egyszerre tölt a fő kábelen és süt ki a balance-on.
Ha csak nagy lipo-kat töltesz, akkor át lehet építeni nagyobb kisütő áramra is, így még tovább gyorsítható a folyamat, de ha pár száz mAh-s cuccok is gyakran akadnak a drót végére, akkor a lassúsága - szerintem - inkább előny, mint hátrány. -
syler123
veterán
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #41022 üzenetére
Egy 1x dolláros 3 bubis discharger 3S-en cirka 55W-ot, 4S-en kb 80W-ot zabál. Azzal néhány perc alatt le tudod ütni a kevésbé kihajtott akkukat a megfelelő szintre és mehet minden a parára...
(és a szettben lévő akku-teszterek nem csak magukban is hasznosak, de meglepően pontosak is, akár az AOK, akár a CellMeter-es verzióról beszélunk) -
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #41014 üzenetére
Függetlenül attól, hogy nincs vele tapasztalatotok, attól még rá kéne írni a listára, mint futottak még. Hiszen reális alternatívák. Aki olvassa annak úgy se lesz személyes tapasztalat. Neki is utána kell még nézni.
Nem úgy kell nézni, hogy 300W. 100-150W+ kategóriában már nem a teljesítmény lesz a behatároló. Hanem a leadható maximális áramerősség, 10-20A. Pl egy paraboardon 6 db 4S 1,3-1,5Shez már kevés lesz a 5-6-8A (pedig az még csak nincs is 150W).
Félreértés ne essék: nem mondom, hogy rosszak az imax 6B és társai. Nem véletlen van nekem is van kettő.
Csak azt mondom, hogy most már nincs akkora árbeli eltérés köztük és a "nagyobb" töltök között. Ráadásul hosszú távon jobban is nyár az ember.Szerkesztve: Ráadásul ez még csak a töltő. Még etetni is kell valamivel. Tápoknál is legalább ekkora szórás, hosszú az ajánlott-nem ajánlott lista
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #41008 üzenetére
A régi nagyokat pl icharger és klónjait: turnigy reaktor, charsoon antimatter, miért hagyja ki mindenki a listájából? Azok már nem jók? Árban kb ugyan annyiba kerülnek a mint a felsorolta. Ráadásul bőven hozzák azt a szintet mint a mostani "újak", sőt.
BTW: én teljes mértékben elégedett vagyok a charsoon antimatter-mel. -
maximilian4
addikt
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #40966 üzenetére
Ja igen ha tud valaki normális méretű propot rakni, akkor 100+ biztos van, én nem igen szoktam erre hajtani, csak most kiírta a végén mennyi is volt.
(#40965) varadigabor : A válasz már ment, így én nem sokat tudok hozzáfűzni, csak talán annyit, úgy sem ennyivel repked az ember(én biztos nem sűrűn).
Amúgy ez a [tragacs] volt. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #40768 üzenetére
17.09g
Btw elő nekifutásra sikerült az agyműtét az XK K100 és a WLToys V977 között.
Az egyetlen nehézséget a ragacs-szivacsok sértülésmentes lehámozása okozta (a gyári hiper-puha, még csak hasonló sem volt másik kéznél). Szóval, ezzel elpöcsöltem vagy fél órát, maga a panelcsere kábé 3 perc volt.
Most van egy XK V977-em (K110), meg egy WLToys K100-am (V966)
Az elemek passzintását követően sem volt semmi meglepi, az FC-k gyk ugyanúgy vannak programozva gyárilag.P.S.: Aki szereti a chinglish-t, az feltétlen a WL-re menjen. Hihetetlen, hogy a gépkönyvében miket nem hordanak össze. Nézed, minden szavát érted, de hogy mit akar mondani, az huszadik olvasatra sem derül ki...
Ennek ellenére, vagy éppen ezért a közönség díjat is a WLT kapja:
Szerintem kompatibilis a zöldekkel is. Meglepően kicsi doboz, a táv -bár meglepően jó kézbe véve- 3 lépésről már ultra-gagyinak néz ki a festése miatt, de a végső csapást a kopter belső dobozán ordas nagy illetve vörös betűkkel mázolt "STRONG GAME" és az "INFRARED HELICOPTER" feliratokkal méri a szerencsétlen tisztviselőkre -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #40749 üzenetére
A CONNEX ProSight HD mar csak 399 dollar. Talan 2000 volt a kezdeti ar, aztan szinte azonnal leesett 1000-re, msotmeg 400. Jo lesz ez, na!
-
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #40748 üzenetére
én nem fikazok, csak ez is olyan hype-os dologak érzem, mint anno a crusaider gt2-t.
Biztos hogy megy mint a veszett, könnyű és kicsi meg gyors stb, de nem látom a célközönséget.
- aki olyan szinten van, hogy ki tudja használni a gyorsaságot meg egyéb dolgokat (és nem arról van szó, hogy kint a réten nyom egy punchout-ot és ő a kemény), az épít magának (hány rtf gépet láttunk versenyeken?)
- aki nincs olyan szinten, hogy érződne neki, az megveheti ezt, aztán majd jól beleáll valamibe (pont azért mert nincs olyan szinten)
- ha nem használja ki az erőt, minek vette? fél év és már régi gép lesz.jó, hogy vannak rtf gépek, kezdőknek ajánlott, de aki kicsit is komolyabban akar zúzni, az úgyis épít. aki meg nem tud/akar építeni, az meg nem tud/fog komolyabban a dologgal foglalkozni.
Senkit sem akarok leszólni, csak néha vicces látni, hogy mekkora prok vannak a topicban (nem speciel rád gondolok Jackal)nem tagadom, hogy igen jó gépnek tűnik a spec alapján, a kért kuponnak hála olcsó is, de tényleg ajánljuk az ilyen gépet kezdőknek? repültem már úgy kint a reptéren, hogy szó szerint féltem, gondolkoztam h beülök a kocsiba, amikor 1 kezdő gyerek elkezdett repülni a bivaly gépével.
-
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #40698 üzenetére
néztem ezt a fuutont, hát, megint tipikus hozzászólásom lesz ehhez, de ez van
egy jó ideje már mindenki ilyen gépekkel repül. true-x váz, alacsony, könnyű, nulla felesleges kábel, kevés hely (btw megnézném az a vtx csati meddig bírja) Tiszta builddel minden gépből kihozható az, amit felsoroltál - itt megcsinálták helyetted az építést.
btw, lehet akármilyen könnyű és gyors a gép, a sticktime-ot nem helyettesíti semmi sem, főleg ha az analóg kart kétállású kapcsolónak nézi az ember és mellette angleben bohockodik - ne vedd magadra, csak úgy általánnosságban írtam, mielőtt mindenki elkezd rohanni fuutont venni -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #40724 üzenetére
Én valahogy az akciókról mindig lemaradok. Tattu akkukat melyik oldalról rendeltétek?
Propok téma, itt sokan írták hogy vegyek vagy 1000-et mert törik, megmondom őszintén még nem törtem egyet sem
Pedig csapatom neki, még nem nagyon volt crash-em, pedig fákat kerülgetek, gyorsan megyek acro módban. Ma majdnem mondjuk megvolt
Kicsit belenéztem kamerával a napba, utána le és a Falcon 180 ótvar kamerája szinte teljesen elsötétült, alig láttam valamit.
Lehet rárakom a hs 1177-et, de nem tudom mennyire jó neki a 12V, mert csak az van elöl a PDB-n. Meg azért megvárom hogy megjöjjön a multiméter hogy ránézzek hogy a 12V tényleg 12V, nem szeretném megsütni. Vagy ajánlott lenne egy normális bec a kamera élettartamára nézve?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #40680 üzenetére
Az enyémnek sincs semmi baja...az is igaz, hogy az idén még nem sokat volt a levegőben.
Az a titka, hogy nem kell földhöz verni :-PKrisz: A vázgyógyítás nálam is megvolt, és tényleg sokat segít(het), de ettől még továbbra is csak egy szép cruiser marad. A PDB így is elpattanhat, ráadásul nehéz már gyárilag is és az upgrade még 50+ grammot rátesz.
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #40680 üzenetére
A felsők azok miután vettem nem túl sokkal, az alsók meg most késő ősszel.
Mostanában kezdtem a 4S próbálgatást vele, elég nehéz megtalálni hozzá a megfelelő propokat, nehogy elfüstöljenek a 15A ESC-k mert elég jól megy vele ahhoz képest amilyen nehéz a gép(kaptak amúgy hűtőlemezeket biztonsági megfontolásból).
Ez az Urban Legend a sima Runner időkből kering a neten, azokon még a gyengébb motorok voltak, meg talán még a karok sem voltak teljesen Carbonból, nem mint ezen, de már azt is tesztelték anno 4S aksival.Én sokat nem repkedek vele, meg elég ritkán csapkodom a földhöz, mert annyira nem vonz a nagy akrobatikázás, inkább csak a repkedés.
Mod. A váz az szerintem simán lett olyan masszív mint egy Falcon, ha törik hát törjön.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #40547 üzenetére
Sajna, a Bugs3 is azért mókolós. Ugye, gimbalt külön kell venni. Vaterán pl a walkera 25E, ami egy vicc, me EU raktárból is kb 60 dolcsi... De, ezt valahogy fel kellene fogatni rá, és ez az akksi rovására mehet csak. Kivéve, ha jobban mókolsz. Talán megoldható lenne valahogyan a felső részre rakni az akksit. Majd ha lesz időm, megnézem. De, az összegek:
Bugs3: 90 dolccsi+Áfa (ez tuti)
Gimbal: 60 dolcsi körül, de van néha akciósan 40 körül is
kamera: legyen z alap az Eken H9, az kb 40 dolcsi, vagy fekvő verzióban HawKeye Firefly Q6 50 dolcsi.
E-felett a csillagos ég...
Ja, és persze erre még kell egy fpv, ami kb 20 dolcsi, esetleg egy 1s akksi mellé. Pont befér a Bugs3 orrába a lámpa helyére! pl Eachine TX03, egy 1s akksival össze kötve lazán befér. Súlyra meg a lámpa kiszedve, kb egál lehet. Kellene egy szemcsi, 40-60 dolcsi körül... Akksik, darabonként 10-15-20 dolcsi körül. De ez mindenre igaz, ugyebár... -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #40547 üzenetére
Természetesen sok igazság (és tapasztalat) van abban, amit írsz, de mégis vannak olyan pontok, amiken lehet azért vitatkozni, és sokminden nézőpont, és elv kérdése....
"Alsó hangon 60K, felsőn 80K. Ott vagyunk, ahol a part szakad. Használt P2, és ott lehet variálni a kamerával, ha nagyon kell a javulás később..."
Én most itt tartok. És miért? Mert használtat semmiből nem veszek szívesen, főleg meg nem 100.000-es drónt. Minden hirdetett drón "keveset repült", "alig használt" , "nincs időm rá" , "kihasználatlanság miatt eladó", stb stb..... Jó duma, aztán a ha beveszed, és megveszed, utána jössz rá, hogy bevittek az erdőbe, mert oda lett csapva párszor, itt repedt, ott törött, amott ragasztott, egyik motor haldoklik, a másik fáradt, az akku hervadt, stb.... és akkor cirka százezerről kezded a restaurálást, csakhogy Ph-éknál más léptékkel mérik az alkatrészeket. Mire észbekapsz, van egy - ugyan jónak mondható - felújított géped, de már bőven 200 felett jársz .....
Nálam alapból cirka 100 volt a pszichikai határ. Már csak azért is, mert jó ha havonta 1-2 alkalommal tudok repülni. Nekem ennél többet nem ér az egész....
Megvettem a BNF X8-at meglepivel együtt kb. 25-ért zsír újan, aztán szereztem hozzá távot, és rendeltrm egy marék 2.400-as új akkut (kb.15e), vettem egy sjcam4000 - est kiegészítőkkel, töltővel, pótaksival 30k- ért, aztán egy walkera gimbalt 18k-ért. Ez eddig 88k. Viszont MINDEN vacsi új, én csomagoltam ki, bütykölgethetek, babrárlhatok velük, építek, alkotok, újítok, és nem a más által leamortizált hulladékot próbálom restaurálni ... Nekem ez így, havi 1-2 repkedésért teljesen rendben van. Persze nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán, és nem ugyanazok az igényeink, céljaink sem. (És milyen jó, hogy így van!)
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Xbox Ultimate előfizetések
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged