-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
AOSENMA CG033 kamu gimbalos! Mint az MJX Bugs 5W. A kamera le-fel forgatható, ennyi...
Hubsan H117S Zino viszont már jó választás lehet! Bár, méretbe szerintem ez kb mint a jelenlegid, viszont, összébb csukható!
C-Fly Obtain se kicsi, de ez se baj, csukható ez is. Viszont "márkátlan", ismeretlen. Ráadásul, az első pár reviews panaszkodik...
Esetleg még: Xiaomi FIMI A3! Az is gimbalos! az előzőekhez képest a kamerája gyengébb, csak full HD!Viszont, nem hajtogatható!
-
SpydeR3412
aktív tag
Valóban nincsenek frekik megadva egyiknél sem, pedig szoktak táblázatot rajzolni.
Mindenesetre 40-ből 1 csatorna csak stimmel. Ne aggódj.(#60070) Johnny_vT: Azt a kamerát elég nyögdécselve fogja vinni az a gép. Inkább néznék hozzá egy 3g körülit, pl slt s2.
Saccco: Nagyon baba az a tank, szerintem még a Monstert is veri.
-
fape
senior tag
A szemüvegen milyen csati van? Pl egy 18650 tartó, jó lehet hozzá.
Edit: megnéztem közben, tplug apa van a szemcsin, arra rá megy az anya-s kábel (amit küldtél) abba pl be lehet dugni amit linkeltem.
-
cd334
tag
EU direct mail módot felfüggesztették, mert "némi" vámprobléma akadt és rengeteg embernek beragadt a cucc valahol kína és belgium között. (Nekem is egy realacc drónos hátizsák.) Használd a priority direct mailt(snapper7 most jött ezzel és vám nélkül, de lehet csak mák) vagy más szállítási módnál köss vámbiztit.
-
SpydeR3412
aktív tag
Álltalában ennyi az akciós ára, nekem ritka szerencsém volt vele. Így is majdnem fele annyi, mint Alin. De a lényeg, hogy megéri az árát.
Ja, és European Direct Mail-el érdemes venni. A Priority sokkal lassabb volt nekem eddig mondig.Geller72: Ezt most melyikre is írtad?
-
Geller72
veterán
Vettem én is egyet, tetszik amit tud, van acro is, altitude, ha éppen kellene. No meg van egy kisebb talicska 8520 mocim is, miután 2 év után megadta magát a QX90.
.Ráadásul adnak hozzá 3 akkut, ami kompatibilis a Snapper 7 akkuival, tehát mehet vegyesbe, és viszont. Legalább megnézzük, milyen az S7 a kicsit nagyobb akkuval.
. A kamera képe is egész jó, rangre sem lehet tré, vidikben beltérben sok fal között is stabil. De leginkább a meglévő mocik miatt lesz jó választás, na meg ha az S7 éppen működésképtelen lenne, ott lesz ez (meg az E011/Q105BAT) amivel lehet casualban menni.
Viccelődhetünk a tiny vonallal, de ha nincs időm kimenni 5"-al 5-20km-re biztonságos helyre, vagy csak nincs időm, akkor az ilyen kis gyöszökkel csak kiülök az udvarra és ha negyed órám van rá, akkor annyit repülök. De mégiscsak repülök. Az 5"-al alig mentem idén. A P4-ről meg nem is beszélve.
.
-
csmat
senior tag
Vagy esetleg wingsland s6?spark vs s6
-
Allien
veterán
Már jó múltkórjában is linkeltem!
Eredetileg MJX Bugs 3 MINI! De! Ami fontos változás, hogy az Eachine javította azt a hibát, hogy nincsen benne normális FPV kamera! Ők raktak bele egyet, plusz hozzá rakták az MJX goggle-jét, ami annyiban különleges, hogy külön van a monitor része, azaz, mint fpv monitor használható, a goggle meg igaziból egy 15 dolláros tartó (külön is megvehető másutt). Maga a monitort külön is árulják 40 dolcsiért kb. Nekem speicel megvan az alap modell, MJX mini verzióban, és bizony, szoppancs kamera nélkül. Jó persze úgy is LOS-ban, sőt, bele lehet fabrikálni egy Eachine TX02 példul. Úgy is már üzemképes, igaz, meg kell faragni a Bugs tetejét hozzá....
Annyi a különlegessége a Bugs 3 mini-nek (Eachine EX2mini), hogy az előszerelt drónok között nem nagyon van acro módot tudó cucc. Még annyi, hogy az első, hogy be kell forrasztani egy másik táp vezetéket (JST), mert ugye az akku az NEM okos akksi, csak úgy van megcsinálva, hogy normál akksit nem tudsz csatlakoztatni hozzá.De, kb 2 perc alatt megoldható. Akinek van hasonló akksija, pl MJX X600-hoz Jackal-nak, ugyebár, annak már nem is kell akksit vennie pluszban.
-
Saccco
nagyúr
Flysky verzióval jobban járnál. Szerintem többeknek van otthon elfekvőben eladó Flysky táv.
Ha újat vennél mellé, az is megáll 10-11 körül. A gyári táv fasorban sincs ehhez.
Ezt a vevőt adják mellé (FS-RX2A). - Bármelyik AFHDS 2A protokollos rádióval megy akkor, pl.FS i6/i6S.
Ha használt távot veszel mellé a különbözetből kijön 4-6db HV lipo akku.Egyébként a hasonló gépek kb. ilyen árban vannak.
Akkor jönnél ki minimálisan olcsóbban, ha nem komplett megoldást veszel. Viszont akkor még küzdeni is kell a géppel kicsit.
AndyRC tesztelte ezt nemrég, jókat mondott róla.Specifikáció rendben. Mockingbird project is menne rajta.
-
Saccco
nagyúr
Bemutatómodellnek. Ezt nem bírja el, 200-as az eredeti benne.
szerk.: Kicsit sok a funkció annak a 200-as akksinak. Valószínűleg nem is túl könnyű gép.
Szerintem az E010/E011 forma akku belemehet.
Gearbest-en olcsóbb.Nekem már megjött a szemüveg és nagyon állat.
Rendeltem egy másodikat is a legutóbb. -
Geller72
veterán
Simán lehet, hogy csak kuka az akku. Én is dobtam már ki akkut, szinte újat. Alap, hogy hagyni kell kihűlni, mielőtt megint töltőre rakod. Nem bírna sokáig, ha egyből tölteni akarod. Ha púpos, azzal már ne foglalkozz. Én kidobnám, Alapból veszélyes az már, ha csak lerakod így is bárhova.
-
vandor01
senior tag
figyelni kell az aksi dugojanak a kikepzesere mert kulonbozik!
pl a H8mini VS E010-E011
ugyanaz az aksi csak mas dugesszal fele annyiba kerul!
150 mah/45C (H8) JST-DS LOSI 2.0-2PIN
150mah/45C (H36 es tarsai) Micro-JST-PH-1.25-2PIN -
FingR86
őstag
én a h36-nál a 4 lapátból levágtam 2-t, nem terheli annyira a motort és annyira észre sem venni a fürgeségén.
-
Baku
aktív tag
Nem.valószínű, hogy a motortartó fészek elbír +1mm - rel nagyobb átmérőt, de miért is kucigolnál vele, ha ott a kész 011- es???
Azt OTG - s megoldás nem rossz, de inkább a szabadba, és kameraplatform gépekre való csekkelni, hogy nagyjából mit is vesz a kamera. Szobában cirkálásnál, navigációs tájolásnál meglepetést okozhat az a néhány tized mp. késése a képnek. Kvázi már koppant a gép a csilláron, mikor a telefonon még azt látod, hogy csak közeledsz hozzá ....
(Szerintem.....) -
vandor01
senior tag
szerintem...
E013 asnak a 615 motorja eleg bentre de lehet 715 jobb lenne??
E011 nek erosebb a mocija.... 715-os....
szemcsibol a minimum 5" es 800x480 kene...
mig VR006 csak 3" es 500x300-asha te epited?
nem lesz neki olyan szep teteje es TAV se lesz olyan cool mint az E013nak
es lehet tobbe lesz....neked kell donteni meg piiiztarcadnak...
-
Baku
aktív tag
Én a Walkera gimbalját vettem meg. Egyszerű mint a faék, tápot adsz neki, és működik.
Én összeraktam neki egy saját kis 3S- es pakkot (mert mindkét gépem 2S),
és így gond nélkül feldobhatom akármelyikre, és szinte bármilyen gépre, ami elbírja.
Teszi a dolgát: Nem imbolyog a kép össze-vissza, mint előtte, nélküle ...Egy próbát megér a keresés, mit veszíthetsz vele?
Lehet olyan is, hogy rommátört, vagy motorhibás gép ott fekszik valahol az ágyneműtartóban ....
Esetleg kereshetsz olyat is (pl. Facebook csoportokban ), aki elvállalná a távod javítását ... -
Baku
aktív tag
Sokat javít a gimbal a képstabilitáson.
(Főleg nálam, mert én szarul repülök ....)
A gimbal nélküli felvételeimtől hányingerem volt, mióta meg gimbalom van, úgy néz ki, mintha tudnék repülni ....
Hirdesd meg a gépet táv nélkül. Mindig akadhat valaki, akinek elszállt így, vagy úgy a gépe ....Vagy azt hirdesd meg, hogy keresel hozzá távot...
-
Baku
aktív tag
Szerintem is elsősorban azt kell eldöntened, hogy mi a célod a géppel, mire akarod használni majd.
A Bugs3 megvan mindennel együtt kb.35k- ból, nagyon jó kis gép, erős, fürge, dinamikus, de fapados.
Úgy ahogy megjön, semmi másra nem tudod használni, mint önfeledt, céltalan repkedésre.
Ha kameraplatformot akarsz belőle faragni, akkor + még 1x az ára (minimum)...
Ha FPV a cél, akkor kb. 15-20k a plusz költség..... -
Allien
veterán
A) mennyire használtad ki a távját? pl fpv-re? Monitorját a távon mennyire jó használni?
B) Bugs3 nem rossz egy gép, de most mire is kellene a quad? Me nem 1 kategória. A Hubsan h501s ugye belső kamerás, a Bugs 3-nak meg NINCSEN kamerája! Rakhatsz rá, de ugye az is pénz, ha nincsen jelenleg. Bár, elvileg már talán külön beszerezhető. Aliról rendeltem wifiset, két fajtát, de lehet, rosszul tettem, mert ugye ezek wifisek, és van ennél elvileg jobb is, C5830 5.8G 720P-s, de ugye ez meg nem full HD-ba vesz fel...Viszont, ahhoz képest olcsó, mert nincs 30 dolcsi, és ugye felvevős is!
Állítható, igaz csak 90 fokban, de az azért elégséges. De, ami hasonló a Hubsan H501s-hez, az a Bugs 2, csak hirtelen elszállt az ára. Én még asszem az alap verziót megkaptam 110 dolcsi alatt!
Ráadásul, ebben is van kamera, ami full HD-s elvileg, de nem látod ugye, mert se nem wifis, se nem 5,8-s. De legalább van benne gps is.
3) AOSENMA CG035 tudásához képest nem rossz a kb 170 dolcsi, de tutira vámolják, ez akkora dobozba jöhet, szerintem.Kicsit olyan toygrade kinézet, szappantartó műanyag, de ha tényleg tudja a follow me-t, fix pont kerülést, még elgondolkodtatós.
-
csmat
senior tag
Sajnos elutasította a hubsan h501s távirányító gariját a banggood
.
Szerintetek rendeljek egy komplett távot (nem sok kedvem van 100$ kiadni)
Vagy
Próbáljam megjavítani/megjavíttatni? Lehet kapni egy-két modult, de foggalmam sincs mit kéne kicserélni, ráadásul a modulok sem olcsók.
Félek kicserélném pl a gpst, és nem javulna meg. -
Teréz Atya
senior tag
Nem biztos h kipurcant, de semmiképpen sem tesz neki jót antenna nélkül járatni. Én megpróbálnám megreklamálni, mert zárt szabványú GPS-es távot javítani, na az kicsit merész. Semmi leírás, bekötési rajz vagy howto. Egy i6-al már tudnék mit kezdeni, meg ahhoz lehet külön paneleket rendelni, meg egy rakat szaki van RCG-n, akit szegről-végről ismerek, de így...
Egyszerűen írj az eladónak, h nem megy a táv gyorsan küldjön egy újat. Mert onnan indult az egész h nem ment a táv. -
m4rk.89
aktív tag
Tudnátok nekem ajánlani jó minőségű Class10-es tutira nem kamu 32GB-os microSD kártyát Hubsan H501S-hez valamilyen kártyaolvasóval?
csmat: Youtube-on szerelős videókon mondták, hogy ha a két belső antenna csatlakoztatása nélkül bekapcsolod a távot, akkor a 2.4GHz-es része leég/tönkremegy. Nem értek még nagyon a témához, ezt akkor hallottam mikor a range növeléshez használt kit-es videókat néztem.
-
-
Arti1
aktív tag
OTG vevo
BG napi hirlevelben foleg ertelmetlen dolgok szoktak lenni, de ma pl. bedobtak ezt az OTG-s vevot...
Meg vegre talaltam olyan parallel boardot is, aminek minden akksi kozott is van biztositeka, ha veletlenul egy teli meg egy ures akksit tennek fel, ne legyen tuzijatek...
Eachine E52 becsukhato karokkal volt mar? Szerk: megneztem, volt tegnapelott elott
Bocs, hogy ekeyetek nelkul, meg hogz neha osszekeverem a y-t es az z-t, androidrol vagyok, miota duhong a zsarolo virus, itt meg angol a billentyuzet kiosztas... -
Teréz Atya
senior tag
A Kingkong Q25-ben is egyben van a kamera és az adó és eléggé jó. Vagy úgy akarod, hogy a kamera hátulján rajta legyen az adó is? Talán a Realacc TX48 jó lenne, de nekem 2S-en kiégett. Mindenesetre én csak step-down converterrel vagy UBEC-el használnám a kamerát, mert 2S-en kegyetlenül melegszenek és körmpiszoknyi a fesszabályozó rajtuk ami vagy bírja a 2S-et vagy nem, hiába írják rá a dobozra h 10V-ot bír.
-
Teréz Atya
senior tag
Ha QX80 meretu kopterre kell, akkor KingKong Q25 az nagyon jo. Ha picit nagyobb, akkor kamera + TX03. Elobbit az olomverebes cikkben emlitettem, utobbit meg a JJRC X1 cikkben. Mindkettoben van vidi.
Mobilra, huha. Valahol a FB falamra kitettem egy 20 dolcsis vevot, de nem voltak elragadtatva tole.
Szerk.:
Megvan, itt posztoltam a mobilos vevot. -
Teréz Atya
senior tag
Persze jo lesz, csak ne LED-es legyen, mert lejar a szemelyid mire lemerul az akku. Arra vigyazz, hogy ne legyen tul nagy a meritesi aram mert az jol felmelegiti, sot meg is olvaszthatja a vezeteket. En 1-2A-nal feljebb nem szoktam menni.
Amugy kothetsz 2 akkut parhuzamosan a Low Voltage buzzerre, de az egyik cellat uresnek fogja latni, aztan visitani fog vagy be se kapcsol tipustol fuggoen. -
Teréz Atya
senior tag
Az mekkora? 2S es 2600mAh? Akkor 8 Ohmmal (1A) olyan 1,5 ora alatt meritheted tarolasi feszultsegre, mig 4 Ohmmal (2A) cca 3/4 ora. Ez utobbi esetben P= I*I*R - > 2*2*4=16W-ot fog futeni.
Ami nekem van a cikkben, azok 25W-os ellenallasok, de azokat mar nem kapni. Viszont talatam 100W-os dogot, az jo lehet. -
SpydeR3412
aktív tag
Az a helyzet, hogy a e010/h36/f36 triumvirátus, eléggé megosztja a népet.
Nekem az e010 +6g-al (mind a 4db, amit rendeltem!) ment mint az "őrült", Jackalnél a küszöb átrepülése is gondot okozott.
Szobába mindenképpen ezek közül érdemes választani.
Rendes táv felesleges (valami oknál fogva ez egyedi vélemény), csak 2 pecek kell a gyáriak helyére (pl. Fq777-951) és tökéletesen érezhető vele a gép.
Pont most néztem videót easycap v2-ről, kicsit csúszik a kép (valóságban 24.90mp, kijelzőn 25.0valami ugyanaz a pillanat), de ez talán még elmegy.
Eachine-nak van a egybe gépe (800tvl, 25mw, 45c/150mAh=11k), de érdemes megnézni a dm002-est (600tvl 25/80/200mw, 300mAh=12k) is, ahoz nagyobb táv van. Igaz, még pár napig pre-order. -
kimista
aktív tag
storaget csak az 'okos' töltők tudnak, legolcsóbb egy klón b6 pár ezer ft
de ingyen is tudsz tárolásra tölteni, lemeríted csutkára és feldobod töltőre
néha rámérsz és ha cellánként 3.8 körül van, akkor leszeded és jó vagy. tárolásinál nem az a lényeg h 3.800000 V legyen, 3.7-3.9 között legyen és akkor jó neki -
Allien
veterán
Ezt javaslom (Wltoys A999). Ezzel VAN tapasztalat, és nagyon jó! Az egyik fontos, hogy "Proportional", azaz fokozatmentes az irányítása, nem olyan, mint a kisebbek többsége, hogy a jobbra iránynál fullra csapja a kereket, és csá. Bár amit linkeltél, ott is felfedezni vélem ezt a vezérlést. Ráadásul kisebb, mint a v999. De, autókban itt kevés a tapasztalat, annak ellenére, hogy azért van jópár emberkének, de mégis ugye drónos totyik inkább. -
Benjami
csendes tag
-
Hopkins_001
tag
Ne már neked is
Akkor ezek szerint mind selejt,elég sok videó van fent erről...
Én ezt rendeltem meg tegnap.(tudom kintről van olcsóbb/jobb)
Amúgy is rendelni akartam,de nem így,itt jó idő is nem tudom reptetni...
Van itt még olcsóbb verzió.Többiektől kérdezném,hogy ha csak balanszon töltöm mennyi lehet majd a max mah amivel töltehetem?
Gyári 800mah töltött. Mehet feljebb egy kicsit? -
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
B6 minivel, iSDT SC-608-cal is lehet 1S akkut tolteni / meriteni / tarolasra allitani a fo dugaszon keresztul. A fo dugaszon a B6 mini es az iSDT is pontatlanabb, de ezek nem grafenes akkuk, hogy annyira babusgassuk oket.
Ja, multkor toltottem NiMh akkukat az iSDT-vel, tok faszan, gyorsan foltoltotte oket. Azert nem semmi 22 ora helyett 1 ora toltesi ido. -
qqzs
őstag
ez tud meriteni is, meg nem tudom pontosa hogy, mert uton van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged