-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
válasz
Zotyafpv #46027 üzenetére
Nekem sincs rajta az oldal merevítés, még a kameránál sem, meg általában nincs is ilyen semelyik gépen
Wizardnál a csel szerintem, hogy az alsó lapot a karok alá rakod. Így nincs pont a leggyengébb pontjánál még alátámasztva is. Ráadásul oda megy az összes erőhatás kb mikor esik. Két alsó lapom már kettétört ott, de mióta így van, azóta semmi baja. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Zotyafpv #46027 üzenetére
Én belemartam a vájatokat, bár ehhez állványos magasfordulattal bíró géppel végeztem el a marást, ráadásul nekem a X220s -hez kellett belemarnom a hiányzó nútokat, amiből van még hátul is a lámpasornak, de sikerült.
Épp ma csiszolgattam össze a dupla alsó és felsőrészt. Jó vastagok lettek és még ugye a plusz távtartó a hátsó részre, amitől az akku tutira nem tépi fel újból. Persze véleményem szerint a dupla felső és alsó merevítés nem is teszi szükségessé a plusz távtartó oszlopok jelenlétét, de egyenlőre benne hagyom őket.
Az oldallemezekre jobb oldalit piros, míg a bal oldalon lévőt zöld fényvisszaverő matricával ragasztottam telibe az orientáció miatt. Aztán, hogy ez mennyit segít majd elválik.
jobbról
balról
Hasonlóképp zöld és piros motorvédők, valamint az alsó LED-ek is ebben a színkombinációban kerülnek fel.
Nekem jó, ha fent van az oldaltakaró, mert így nem pörget be annyi gazt az elektronikához. -
Jackal2
senior tag
válasz
Zotyafpv #46007 üzenetére
Tramp-ot és Foxeert használok egyik sem szór. Elsőt a LUA scriptes cikkek miatt, meg a PID állítás, utóbbit, mert a 3BR Hobby azt adta meg gyári specifikációnak (és nem fér be a vázukba baaazzz).
Én már csak Trampot és Unifyt vennék azzal a fasza kis lapkával ami miatt felrakható spacerre. Kimistánál érdeklődj, mert neki van.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Zotyafpv #45799 üzenetére
Szerintem ez kell neked. Nem tudom mi a neve.
VTX-ek közül Nekem eddig Immersionrc 600mw volt, de az nagyon nagy... mondjuk wizardon lehet elfér. (DRH adok veszekben láttam ilyen 2-3ezerért) Nagyon stabil, szép szakadás mentes kép, jó jel, de kevés csatorna, ha egyedül repkedsz akkor jó
(majd megy a csupaszárnyra)
Most Foxeer Arrow van, na ez se rossz de Immersion az stabilabb volt. Amit az Eachine V-tailról szedtem le az volt a legrosszabb.. annál sok elfeketedés stb. D Most ha vennék akkor Matek HV VTX-et vennék szerintem, vagy TBS unify.. de az drága -
varadigabor
senior tag
válasz
Zotyafpv #45792 üzenetére
Küldj képet, Mert nekem 3 vtx közül 3 más fajta volt
Am ilyen 100 méternek meg kellene lennie. Wifik is zavarják én azt vettem észre...
Terézatya: Látszik hogy te mutatod az irányt
Le drib-nek még ilyen kis vacak deltawingje van
Más téma: Ez az openpilot ki készít még jó hogy nem 2 éve kezdtem el quadkopterezni... Azt se tudom hogy kell armot állítani... Throthlet azt pedig Jaw-nak hiszi..
-
molnigee
aktív tag
válasz
Zotyafpv #44208 üzenetére
Grat, azaz hajrá, mindig örülök ha valaki halad
Mondtam én hogy az oldalsó lapok kuka, én egy hét alatt meguntam hogy kiesik
Gyári adó?cseréld foxeerre, a gyári úgyis le fog sérülni hamarosan
-----
Szépet vitáztatok, bele se szól, de van itt aki versenyzik
Van itt aki ARF géppel versenyzik
Hamarosan indul az oldalam, szépen össze lehet majd szedni rá infókat, amik most nem nagyon kerülnek bele az összefoglalóba.Peace
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Zotyafpv #42574 üzenetére
Én éves szinten beletekerek 1500-2000$-t. De nekem annyi gépem van, hogy lassan már saját légibázist nyithatnék és nem szívesen válnék meg egyiktől sem.
Egyedül az átalakított X1-et adtam volna el, de azt egyszer összeszámoltam, és olyan bukó jött ki, hogy inkább hagytam a fenébe. Aztán el is veszett. Ha meg valami félhülye elkezdett volna okoskodni, akkor felszúrom a seggébe. Persze keresztben, felrakott propokkal. Aztán ráindítok. -
varadigabor
senior tag
válasz
Zotyafpv #42400 üzenetére
Szerintem meg lehet szokni, mikor 2 hétig vártam alkatrészre a helinél én gyorsan megszoktam
(#42432) capafog23 Hát szerintem csak használtan tudsz venni ha racer kell. DJI és társait tudsz venni itthon is.
(#42409) maximilian4 Kár hogy eladtad, te voltál az egyetlen aki hozászolásokból leszűrve a közelben lakott
-
syler123
veterán
válasz
Zotyafpv #42425 üzenetére
Nincs kőbe vésve. Amikor a motors fülön az összes motornál húzod fel a csúszkát, az a pont ahol mindegyik motor már stabilan megy, az legyen a min throttle. Általában 1050 környéke. Nekem 1040, mert ott bőven indulnak már a motorok.
Más: Jó hogy lecseréltem a gyári döntött motorvédőket, nagy szenzáció, tudok egy helyben forogni!!!!
Mármint stab módban, eddig össze vissza kószált a 10%-al döntött motorvédők miatt...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Zotyafpv #42400 üzenetére
Sztem utóbbi. Ugyanis később úgyis kell vagy air mód vagy legalább egy alapjarati fordulat hogy amikor már ember rajon, hogy nem nagy gázzal kell végig tolni a bukfenc et - mert akkor több mint magasság vesztes - akkor lehuzod a gázt és ne kelljen még arra is figyelni hogy ne nullára húzd hanem csak alacsonyra. Ha nulla gáz után jön a nagy gáz akkor szinte biztos vagyok desync abból meg potty lesz.
-
fape
senior tag
válasz
Zotyafpv #42372 üzenetére
Nem biztos, hogy a legjobb megoldás jó lesz az úgy is. Amúgy én is különböző antennát használok a két helyen. A gépen egy triumph klón van, a szemüvegen meg aomway. Gyorsan lekopogom, de eddig nem volt vele bajom. Bár én nem repülők nagy távolra, a kapuk nincsenek messze
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Zotyafpv #41733 üzenetére
Van egy-két BlHeli beállítás ami nagyon könnyen hazavághatja az ESC-edet. Joshua csinált róla bemutató videót, én meg létre hoztam egy "good to know" playlistet. Ebbe fogom dobálni más youtuberok érdekes videóit, amikről jó ha tudunk.
-
-
syler123
veterán
válasz
Zotyafpv #41132 üzenetére
100% hogy nem eredeti. Nem is állítják hogy eredeti. Még a nevében sem szerepel hogy skyrc.
szerk: Használni használható. Nem annyira megbízható, mint egy gyári töltő, de működhet. Több helyről olvastam hogy kb fél évet bírt. Mielőtt rendelsz, inkább kérdezz itt, segítünk.
Adapternek én ezt használom. Ha írsz az eladónak, akkor a kábel árából enged.
Nálam így a kettő együtt lett 11$.
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
Zotyafpv #40902 üzenetére
2S a wizardhoz? szerintem fölösleges.
Viszont lehet a 3S is, ugyanis én arra jöttem rá, hogy mindenképpen jobb 4S-el repülni, max nem nyomod annyira. A lebegési pont lejjebb kerül a magasabb feszültség miatt, ezért takarékosabb a gép, tehát többet repülhetsz vele, ha nem nyomod a gázt nagyon. Szvsz. ha nem félsz a 4S-től akkor ne vegyél 3S-t mert később nem fogsz vele repülni úgysem.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Zotyafpv #40902 üzenetére
Szerintem mindenkit annyit használ, amennyi van neki
Én jelenleg 8db-al járok, ennyi van 3*3S és 5*4S.
Motor bírja, nem szoktak melegek lenni, szemem bírja, bár a végére azért kifárad az ember. Ez a 8 aksi nekem kb egy óra + utazás. Most nem érzem azt hogy ennél több kellene. -
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Zotyafpv #40843 üzenetére
Szerintem nincs értelme merengeni azon, hogy melyik éri meg jobban, illetve jobb-e az RC2 a Q6-nál 10-20 dollárral.
Ha pusztán kameraként tekintünk rájuk, a FireFly nyer. Nem csak árban, minőségben is simán veri a RunCam-et (feltéve, hogy nem olyat fogsz ki, ami tele van dead pixelekkel). Ennek egyszerű oka van: OV4689 vs imx078
Ezen kívül a Q6 ban (érezhetően) működik a gyro, jobb (van) a HDR, kényelmesebb kezelni, és itt még nem érezni, hogy a gyártó magára hagyta volna (az RC2-re már nagyon rég nincs új FW, pedig az RC3-ból kiindulva, még jócskán tudtak volna rajta reszelni).
Általános felhasználásra egyértelműen jobb a Q6. Ez nem kérdés, hanem tény.De ha valamelyik olyan specialitására van szükséged, ami a Q6-ból egyszerűen hiányzik, vagy simán elbaxtak, akkor a Q6 helyből kiesik, a válasz anélkül megszületett, hogy elhangzott volna a kérdés:
- Wifi/mobil app (szelfizéshez kötelező)
- Normális méretű / cserélhető akku: A Q6-é nem csak kicsi, de fos is
- Megy akku nélkül is: 35g !!!
- Nincs UHF zaj: nem zavarja a gép elektronikáját
- Védett/árnyékolt lencse: nem sok, de legalább van
- Alacsonyabb késleltetés (racerre ez sem az igazi, di minden másra elég)
- Hasznos kiegészítők: A Q6-hoz nincs semmi
- Zárt SD foglalat
- 5-17V input
- TávirányíthatóSzóval, lehet rágni a gittet, de minek?
Ha a felsoroltak közül bármelyik funkció kellett volna Neked, nem nézegetnéd a Q6-ot. -
Baku
aktív tag
válasz
Zotyafpv #40476 üzenetére
Én gép elvesztés ellen (mert egyet már sikerült), EZT A GPS-t vettem meg, (igaz, akkor 18€- ra volt lenyomva az ára)....
Jelenleg is teszt alatt áll, (még nem drónban), de eddig csillagos ötösre vizsgázott.
Bár az elején volt kis szívás, mert a beletett vodás sim nem akart a netre csatlakozni, és mivel se kijelző, se semmi visszajelzés, nehezen jöttem rá, hol a gond....
A simet Telokomosra cserélve, azonnal tette a dolgát ....
REALTIME mutatja a Google Map - on hogy merre jár az eszköz.
Mobil alkalmazás is van hozzá, azon nem csak a helyzetét, de többek között az akku töltöttségét is nyomon lehet követni, sőt ( bár ezt még nem próbáltam) hangjelzés adására is lehet utasítani a netkapcsolaton keresztül ....
Saját honlapján (ami ugyan kínai, de a chrome egész jól lefordítja) asztali gépen is követhető az eszköz helyzete.
Ezt sem próbáltam még, de sms-t is tud küldeni a helyzetéről (gps koordináták) ...
Sokmindent tud még, amit ki sem próbáltam, de drón elvesztése ellen már ez is elég....
Örülök, hogy sikerült 18-ért hozzájutnom, de így megismerve, kipróbálva 30-at is simán megér... -
Allien
veterán
válasz
Zotyafpv #40476 üzenetére
Goggle-re jó alternatíva a Hobby King-s cuccok. Ráadásul EU raktárosak, azaz NO áfa, meg ilyenek. Viszont külön van a szállítási költség, ami kb 3000 forint körüli. Remek példa:
Quanum Cyclops €35.66, plusz 11 dolcsi a szállítás, és hamar itt van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest