- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48408 üzenetére
Nekem babyzard 5200kv. És az elég jó 2s en is sztem bár én ezzel nem megyek sem magasra (3m> általában) sem messzire, nem arra való, arra van nagy gép. Amúgy mitől rossz egy ilyen kamera? Nekem amik eddig vtak meglepően jól teljesítettek. Ma is vtam kint babyzard al, ls2 mai kaki időben is szuper.
Jah majd dobok vidit babyzard kit tud (én kit tudok vele) oszt mondjátok meg ha fika gyenge csak én nem gondolom annak -
mobbo
senior tag
válasz
Jackal2 #48408 üzenetére
kerestem most phantom csoportban de úgy látom törölték, a lényeg az volt hogy fpvshop olyan drónt adott el (p4) amire igazából nem volt garija (talán kínai volt?) és amikor elromlott bevállalták a javítást, a tulaj a javítható de rossz drón helyett egy javíthatatlan másik drónt kapott vissza, amikor panaszkodott elhajtották
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #48375 üzenetére
Echinem nincs, egyből a FuriBee-re mentem.
Lizard vs Gizard
ESC: 10A <> 20A
OSD: van, be van kötve <> van, nincs bekötve
Receiver: built-in 8CH <> stand-alone 16CH diversity (FrSky XM+)
Buzzer: built-in <> stand-alone (nálam mondjuk szar)
Kamera: 600TVL <> 700 TVL (mindkettő szar, a de a FuriBee konkrétan egy vicc)
Transmitter: 25,100mW <> 25,100,200 mW
Prop: 5ágú 2035 fos <> 4 ágú 2035 gemfan-nak látszó
LED : 4x multicolor <> 2x multicolor
Plug: XT30 <> JST (A FuriBee-n a kábel is vékony. 2S-re OK, 3S-re szo-szo. szóval jobb cserélni drótostul)
Frame: A Q95 kb 2mm szélesebb és magasabb is (könnyebb szerelni és nem vernek bele a propok). A korai Lizardok 2.5mm-es lappal jöttek, az újabbak már asszem olyan vékonyak, mint a Q95-nél (Nem tudom milyen tolómétert használ a kínai, de az utóbbinál a hirdetett 3mm-nek alig a fele van meg)
Extra stuff: Aksi + leírás <> leszállótalpak, prop-védők -
rokarudi
aktív tag
válasz
Jackal2 #48361 üzenetére
A YT-on már van pár kipróbált BF beállítás, sőt elvileg a hiányzó OSD menüt is hozzá lehet barkácsolni a kamerához. Csak nem akarok addig hozzányúlni, amíg ki nem derül, hogy a GB ad-e cserébe valamit, hogy hiányzik az OSD menü.
Eddig fotót és videót is kértek róla, kíváncsi vagyok, lesz-e belőle valami.
-
virbo
csendes tag
válasz
Jackal2 #48352 üzenetére
Nekem Awesome Q95 van. (Banggood: [link])
Ránézésre ugyan ezek a propvédők és talpak. Na ezek fasza strapabíró cuccok, legalábbis az enyémek. Törtem már a vázat, számtalanszor hajtogatom a propokat, de a talpaknak és a propvédőknek semmi bajuk...
Majd nézd meg közelről a forrasztásokat pl az esc-n és szörnyülködj.
Egyébként fel tudom ajánlani tesztre, de már javítottam a vázat a törés után. Frysky vevős.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48352 üzenetére
A leszálló talpra gondoltam hogy semmire való. De hogy kamera döntést nem sikerült lemásolni, ami az egyik legjobb fícsőr lizarard ban, az blama
amúgy a. Batman fülek külön anyag vagy egyben van a vázzal? Csak ha törik cserélhető-e, azért kérdem. Illetve van hozzá egyáltalán váz alkatrész. Lizard hoz ahogy néztem kapni mindnt külön.
-
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #48268 üzenetére
"..... De tegyük fel a kérdést? Miért lennének különbözőek?
...."
Azért, mert rájöttek, hogy a Bugs3 túl erősre sikerült, ( kövér gázon berezonál az egész kasztni, de 3S-sel még kövér gáz sem kell hozzá ), ezért "elég lesz oda kevesebb is" alapon "visszavettek" belőle .... (persze ez csak egy feltételezés, viszont szerintem logikus....)
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #48248 üzenetére
Amúgy, kivételesen éppenséggel most tévedsz.
Pontosabban, pontosítani kell a MODELLT!
Vannak érdekességek, ami TÉGED igazol. Példul, google mjx bugs 3 motorra első képtalálat:
Bayangtoys? Ismerős, ugye? De nézzük a Bugs 2-t! No, ott már más a helyzet! (Bugs 2 bemutatása) Ugye, több modell van. A legolcsóbb, B2C modell, és a B2W modell között nem csak a kamera a különbség! A MOTOR (!!!) is más!
A jobb oldali a C modell (fehér), a bal oldali a W modell (fekete vagy piros), ami a Bugs 3 motorja valszeg (a C modell műanyag házas). -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #48248 üzenetére
Nem vagyok egy spillermágus a témában, de annyit már én is tudok, hogy egy gép ereje, fürgesége messze NEM CSAK a motorok képességein múlik. Ha a vezérlés nem engedi a motorokat nagyobb teljesítmény leadására, akkor bármilyen erős motorról is lehet szó, a szűk keresztmetszetet a vezérlő határozza meg....
A legjobb (ellen)példa erre, hogy a Syma x5 egy "vadállat" lesz egy Devo 7e távval..... (Legalábbis a gyári állapotához képest....) -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48099 üzenetére
Én a fő trendet nem ebben látom, gondolom mert nem lehet megetetni. Sok helyen látom hogy gramm hajhászás megy és sztem nem véletlen. És is nagyon durván érzem a 60-80g különbséget, nem gondoltam volna. Plusz könnyebb gépre elég egy 2204-2205,sok KV val értelme pitchű proppal és még a fejed sem eszi le, mégis lesz vagy 12 emelési arány. Sokkal értelmesebb vonal mint egyre nagyobb akkut venni sztem.
-
-
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #47926 üzenetére
Nekem 14.5 nél kezd el csipogni a gép hogy jó lenne leszállni lassan, ha nem akarok aksira sokat költeni
Kamera osd-t szoktam figyelni, nem mindig hallom a buzzert. Keresésnél meg nagyon hasznos a kis buzzer, amilyen vak vagyok 2 méterre nem találom meg ha nem csipog..
Más: Betaflight Failsafe nem igazán akar működni.. Távon állítottambe hogy a Arm csatorna váltsonát Disarmra, eddig minden gépnél működött. Lehet kivételesen PPM-t használok és azért nem jó. Kicsit para, mindig tesztelni kell
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #47915 üzenetére
nem tudom kezdőnek osd mennyire hasznos
én nemrég próbáltam először, de csak zavart, hogy nézegettem mit ír, meg fejben hirtelen vissza osztani 4el nem ment(#47917) csakszabi
így is kell, bele kell csapni a lecsóba
sztem 5 colos gép jó kezdésnek, mert stabilabb, megengedőbb, lassabban történik minden, lendülete is viszi, van idő gondolkodni. erő meg kell, mert amikor az ember elnézi (elején ez sűrűn van), akkor nem mindegy hogy csak a disarm van mint opció vagy oda lehet neki puncholni, hogy ha nem is szép manőverrel, de égben maradjon a masina6/1 emelési arány sztem legalább kell, de sztem több sem para. alacsony rate meg expo bmilyen szörnyből kezes kiscicát varázsol
Persze repidő sem mellékes, ezért nem kell tán elsőre 12es arány -
csakszabi
csendes tag
válasz
Jackal2 #47915 üzenetére
Buzzert azt nem olyan nehéz bele rakni, azt első repülés előtt terveztem is megcsinálni.
OSD-t is lehet bele kovácsolni ha jól láttam az internet sötét bugyraiban, szóval így már egy kicsit előrébb vagyok.Forrasztásban meg elektronikában nem vagyok elveszve, meg nem félek modolni a cuccaim.
Használhatatlanra törni meg csak nem olyan könnyű
Mindenesetre köszönöm az infókat, de sajnos nem szeretnék gyengébb, kisebb géppel kezdeni, meg amúgy is 1-2 hónap és utána építek egy jobbat mert függő leszek
-
csakszabi
csendes tag
válasz
Jackal2 #47853 üzenetére
Ezzel az a bajom, hogy egyrészt nem szeretnék olyat venni amit nem tudok később átépíteni valamennyire.
Másrészt nem tetszik a rádió ami jár hozzá (wizzardhoz van egy flysky i6 amit tudnék mással is használni)
Harmadrészt meg nem szeretnék olyanra költeni amit nem nagyon használnék miután megtanultam vele repülni.
Csak nem olyan nehéz azzal a 200-as versenygéppel megtanulni.
Szimulátorban ps4 kontrollerrel elég jól ment, bár annak tudom, hogy köze sincs hozzá, de általában hamar beletanulok dolgokba amik érdekelnek.Szó se róla, hogy nem adok a véleményedre, de nem szeretnék ilyen egyedi borításos egyedi rádiós valamit.
Biztosan nem én vagyok az első aki 200-as racerrel kezdi
-
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #47853 üzenetére
Mikor először repültem V-tail 210-el. Emlékszem hogy béna voltam és nagyon gyorsan felment 80 méter magasra. ( Osd szerint) Los-ban kezdtem el, nem láttam már hol van. Jó hogy a fejemen volt a szemüveg és nagy nehezen Fpv-ben szedtem le. Közben azt éreztem hogy új hobbit kell keresnem
-
vandor01
senior tag
-
gonger
senior tag
válasz
Jackal2 #47786 üzenetére
Én hasonló cipőben járok, mint a kérdező. Nem volt még brusless gépem, tanácsaitokra néztem micro és nagyobb gépeket is.
2S-ben szerintem most a FuriBee Q95 a GBQ95F kóddal 88.99 USD-ért verhetetlen. Nem tudom ezzel is kell-e mókolni, mint a Lizad-al - valahol olvastam, hogy a csavarok hosszabbak a motoroknál és nem tudom mi van még...- de a 20A ESC-vel és a leszállótalpakkal nekem elsőre szimpibb a FuriBee. Egy baj van vele: nem találok belőle flysky reciverrel szereltet. Van valami logikus magyarázat arra, hogy ilyet nem csinálnak? i6x távot néztem ki hozzá, kb ez az amit megfizetnék. -
kriszbon
őstag
-
stefi81
tag
válasz
Jackal2 #47732 üzenetére
Ezt az aksi 10C-vel lehet tölteni...
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #47712 üzenetére
Olyan ez, mint az ásványvíz...
Ha a fotósboltban veszel silica-gélt, akkor kapsz 10 grammot kétezeré'.
Ha a pet-shopban, akkor 5 kilót.Nyilván nem ugyan az a kettő, a macskaalomban általában nem tiszta cucc van, hanem zeolittal kevert, de drón-szárításra az utóbbi is megteszi...
(Ahol fél kilós-kilós alapon is adják, (pl. Conrad), ott tisztán 4-5000 ft körül van kilója.)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #47681 üzenetére
Ha nagyon erős akkor nehéz nem nyomni.
Tegnapelőtt próbáltam kertben a hyena t (ez a 4 colos 1407 es gépem) 3s el (!) és szemüveget 1p után vettem is le, mert amikor annyira megdöntöttem hogy lássak, akkor már túl gyors volt
Persze kamera dőlés vissza vehető (lehet vissza is fogom mezőn is mert most 45 fok), de na... Marha gyors pedig csak 3s vt -
gonger
senior tag
válasz
Jackal2 #47664 üzenetére
Szia, igen a Racer / Wizard témával kapcsolatban útba igazítottak. Azt még nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen csapatós gépnek nem nagy a 200 mm vagy a feletti, persze még nem próbáltam.
Így az elején szerelgetni még nem mernék, de láttam az oldaladon a FuriBee F180-at távval, és a kis BAT-ot, de -utóbbihoz hozzáfűzve- lehet, hogy bruslessben túl kellene lépni ezen a szobai méreten. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #47580 üzenetére
A Devo7-es nagyjából a kőkorszak óta velünk van és mechanikai szempontból a mai napig nincs nála jobb a kategóriájában. A kis CP-ken kívül minden Walkera modellnek ez volt a belépő távja, és volt olyan idő, amikor a Walkera volt az egyetlen gyártó aki a pórnép számára is megfizethető cuccot kinált - ezért találkozni vele sűrűn. A Devo10 ennek a nagytesója, kétszer annyiért. Nyilván csak az adott érte pénzt, akinek megérte, vagy az, aki azt kapott a kamerás drónjával (QR-X, Tali) A Deviation a a 2.0.0-ás kiadástól, 2012 novembere óta támogatja (A 6-os után a második modell volt a listán).
A Devo7E a Devo6 kistesója, a Walkera park-flyereihez járt alapból. De nem ezért van sok belőle, hanem azért, mert elég gyorsan kiderült, hogy unlock-kolható és hardveresen is, szoftveresen is okosítható. A 4.0.0-és deviation már korlátozottan támogatja (2013 december vége). A 60 dollár körüli árával szintén csak a fele a Devo10-nek, így akinek csak a deviation miatt kellett, annak többnyire elég volt ez is (A miniknél nincs jelentősége a két potinak és a plusz két kapcsoló sem életbe vágó).
Mivel még a modellező korszakban született, a feature-listája nem olyan csilli-villi, mint a mai, main-stream cuccoknak, azt meg, hogy milyen a fogása, milyenek a gimbaljai, csak akkor tudod meg, ha kipróbáltad. De nem teszed, mert az FlSky olcsóbb, a Tara meg beszél...
És itt kanyarodnék vissza az X7-hez: Értem én, hogy dizájn, meg feleannyiért csak ne legyen már X9D, de akár a Devo-hoz, akár az AT9-es Radiolinkhez mérem, az jön ki, hogy kényelmetlen és "nincs benne anyag".
Félre ne értsd, szerintem is a legjobb választás a 100 dollár körüli ársávban, csak nem értem, miért pont az ergonómián spóroltak...Csatornák:
Simán repkedek a minikkel 6 csatornával is úgy hogy van kill-switch-em, buzzerem, legalább 3 repmódom , és 2-3 fokozatú pitch/roll-om, mert van sok kapcsolóm, azoknak az outputjait meg úgy mixelem, ahogy akarom (deviation rulez).
A Qr-X-en csak 2 tengelyes a gimbal, így oda is elég 7 csatorna, 6 repmóddal.
Persze nem kapcsolgatok LED-eket, kamerákat, nem dobálok ejtőernyősöket és eszembe sem jut repülés közben a gép viselkedését piszkálni, örülök, ha azt csinálja, amit nagyjából megszoktam... Te TÉNYLEG kapcsolgatod is ezeket a cuccokat, vagy csak "ezt is tudná, ha akarnám" alapon vannak fenn? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #47580 üzenetére
És még pluszban van lehetőség kamera szög állítására is, ami megint nem mellékes. Ez kettő, vagy háromállású kapcsolóval remek és persze egy csatorna.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #47568 üzenetére
Ezeket kb. a Devo is tudja, oké, csatornából csak 10 van. Meg annyi virtuális csatorna, amennyit csak akarsz...
El nem tudom képzelni, hogy mire tudsz kiosztani 16 csatornát egy micro vagy miniquadon...A deviation UI fényévekkel jobb, mint a LUA, és annak ellenére (vagy épp azért), hogy a Devo10 "old-school" az X7-hez képest, a fogása, a kezelőszervek kiosztása sokkal jobb, mint a trónkövetelőnek. Én el nem cserélném a Devo-t egy X7-re :-P
Az X7 ott kezd érdekes lenni, hogy belepakolhatod a hall-effect gimbalokat, de akkor meg már inkább egy rendes Tara..
Btw, a Télapó tesztelte a Jumpert.
17-20 ezerért nincs jobb :-) -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #47568 üzenetére
Lua nagyon jó, írtam is hogy amiatt vettem. Én azt mondom hogy ennyiért (nekem x9d+ van) lehetne jobb anyagból. Ha annyiba kerülne mint egy qx7 nyilván kussolnék
(#47569) varadigabor
Én felraktam x5 (p200) ra 5045x3 kk propot, aszittem majd uuuu... De nem. Csak hamarabb sípol be powerloop alatt. Kk 5040x3 eddig ami nekem favorit, tesztek alapján ezeknek hatásfoka is jó (márka más de kb mind hasonló). Nyilván más többet húz, de a hatásfok nekem fontosabb mezőre. Versenyre biztos vmi durva val mennék, de arra meg ez a moci kevés sztem.
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #47420 üzenetére
Pont ma néztem én is. Bundle-ben se sokkal olcsóbb (bg-en eleve $70 alatt van), ráadásul úgy már a fináncokat is megjárhatja. Na de sztem a sok negatív kritika és hogy kiderült jön a v2 miatt nem kicsit visszaesett az eladások száma. Én is inkább megvárom még mit hoz a tavasz
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #47382 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm válaszod! Legfőbb az zavart be nálam a képbe, hogy kihagytam a folyamatból azt a fontos tényezőt, hogy disarm esetén nem azt feltételezi a technika, hogy megszűnt a kapcsolat. Amit írtál rendesen kivesézi ezt a témát, és nagyon örülök, hogy ezt így leírtad, mert addig még el sem jutottam, hogy fail safe esetén aktiválódik a GPS valamely opciója (pos hold, RTH) és esetleg visszavenném az irányítást.
Ezt mi módon adja vissza, ha vissza adja? Ma már nem dugom össze a gépet, mert a zenebonára mindenki felkelHolnap körülnézek iNAV-ban van -e erre utalás. Angol oldalakat meg hiába nézek, mert csak a képeket értem meg
-
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #47382 üzenetére
Betaflight-ban ezt a Lockot én nem tapasztaltam eddig. Van külön failsafe kapcsolom drop-ra állítva és azt ha ki kapcsolom akkor egyből tudom armolni. 4" gépemben a naze32 fc úgy döntött hogy 2 perc repülés után nem hajlandó disarmolni és csak failsafe kapcsolóval tudom le állítani. Mióta ezt csinálja van ilyen kapcsolom külön
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #47323 üzenetére
5-ös a tengelye a Bugs 3- nak, szerintem 4-es zéger kell rá.
Keress egy csavar (kötőelem) , vagy csapágy boltot, és vegyél ott.
Mivel filléres dolog, ha nem tudsz pontos méretet, vagy nem tudsz mintát, vagy motort/tengelyt vinni,
vegyél 3-4-5 mm-esből, aztán valamelyik csak jó lesz.... -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #47177 üzenetére
latom mar a FuriBee Q95-on is toltak 1 napot
tegnap meg Sep 29-Okt 2 volt... ma mar +1 nap Sep 30-Okt 3
aztan meg majd a DPD is csucsul rajta azaz csak ki lesz kerve a szama
de mire megindul meg +2 het!Oktober vegen November elejen lesz ebbol gep
majd FPV-ezhetjuk a hoembereket
vagy masikat kell venni de az 100ejro+ -
Peaceliker
addikt
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #47014 üzenetére
mert nincsen "szar" lipom
ami van az mind jo és még repülnek!
de a legnagyobb is csak 2S 950mah......
ezert elsokörben ceruza lipot kiprobáltammajd jo lesz másba is.....
aztan majd hatha vki felajaln nekem itt egy belevalo felig jo lipot
de aztan majd lehet rendelek vmi-t bele -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #46930 üzenetére
a SORBO AA storyhoz vissza.....
tarranis Q7-es TAV ban 2db SORBO 2 ora hasznalat utan lekapcsolt helyettuk raktam normalis cerka elemet az igy fenmaradt 4db SORBO-bol 1db ma reggel faradt el... szoval nalam HA a SORBO jo! AKKOR olyan 4 orat tudja maghajtani a TAV-ot (a teljes bekapcsolt ido)... az elso ketto ami elfaradt... azokban valszeg a lipo nem 100%-os... de meg probalkozom toltom hasznalom oket...
mondjuk a BG-rol rendeltem 6db-ot amibol 1 rogton nem is volt jo... nem lehetett tolteni... jobban megnezve kisse rozsdas is volt itt-ott... ezert 2db extrat rendeltem ALi-rol... de lehet kell meg 2db-ot rendelnem ha azok a 2 oras aksik nem fognak tobbet tudni..... mert mint lathato 4 orat azert tud a SORBO... a tarranis Q7-ben! -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #46930 üzenetére
jaja ugyanazt vettem en is....
kimeno 1.5V-on -> 1200mah
bemeno (toltes) 5V (4,2V) -> 500mahen ugy latom a toltottseget ellenorizni nem lehet mert vagy tol 1.5V-t vagy NEM.. azaz nem lehet tudni mikor kapcsol le a cerkaban levo elektronika.... amig csak 1 kapcsol le addig nincs gaz mert latom a TAV-on, hogy 7V/7,5V azaz 1db kiesett a teljesitesbol..... de ha hirtelen 1x-re ketto esik ki a mukodesbol? akkor 4db bol kijovo delej max 6V ami mar keves a "jatekhoz"..... ez van oda kell figyelni.....
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #46915 üzenetére
4db mar 2 orat hasznalthoz betettem 2db sima cerkat.... reggel reptettem 1 orat szoval mostmar 3orat futott az a 4db SORBO.... lehet a tegnapi kimerult 2db SORBO-ban a lipo nincsen a topon azert merultek le gyorsan vagy az elektronika nem 100-as
... habar beletolteni toltam: 481/504mah...(gyari ertek=OK) ki erti ezt?? Lehet rendelek meg 2db SORBO-t..?? de fuggobe teszem, hogy teljesit a meg mukodo 4db SORBO.....
-
Blizzardking
őstag
válasz
Jackal2 #46868 üzenetére
Sokan azt mondták (ismerősök) hogy jobb átugrani a szénkefés korszakot, és vegyek egy stabil, elterjedt brushless gépet. Bevallom kicsit elszaladt velem a ló, és már ilyen 70 rugó körüli gépeket nézegettem (Bugs2w, HS501), de be kell látnom, hogy amíg én vagyok a gyenge láncszem, inkább kicsit pianoban költöm a zsét
Varadigabor hsz-e némileg kijózanított, hogy ugye el is kell vezetni.Baku- köszönöm neked is!
-
thomasvold
őstag
válasz
Jackal2 #46807 üzenetére
Jackal2, Baku:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, a helyzet az, hogy mindkettőtöknek igaza van. Első körben tapasztalat, próba a géppel és abbéli próba, hogyan is reagálnak rá a fatolvajok, ha elkezd fölöttük körözni egy drón. Kijátszom magam vele, közben beleásom magam a témába. Ha azt látom, hogy nem riasztja el a betolakodókat, akkor lehet DJI tájékán körülnézek, de az zsebbenyúlós, mert használt cuccokat nem szoktam venni. Egyébként jópár éjjellátó, hő- és mozgásérzékelős kamera is működik már, mely azonnal dobja okostelefonra a képeket, ha gáz van. De azok közvetlen a méhészetem közelébe vannak telepítve, mert 50-60 méternél nem látnak messzebbre. A drón elrettentésként első körben, meglátjuk megállja-e a helyét.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #46824 üzenetére
Ugyan már, köztudott dolog, hogy a tüzes drónt üti a gereblye.
@Baku - Ale, no! Azon a gimbalon még jó sok csiszolni való van!
-
FingR86
őstag
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #46815 üzenetére
Nekem az is megfordult a fejemben, hogy a gyári kamerát egy kis könnyű 5.8ghz- es AIO-ra cserélni, (+ monitor, vagy szemüveg ) és a felszabadult súly helyére valami jó hangos zajkeltő eszközt rakni, amit a szintén felszabadult kamera vezérlő egységgel lehetne aktiválni. Sziréna helyett (vagy mellett) hangosbeszélővel előre velvett szöveggel:
"Itt a partiőrség! Azonnal hagyják el a tiltott zónát, vagy tüzetnyitunk!"Tudom, hogy nem kristálytiszta az FPV, de az akadozás, és a késés nem jellemző rá, viszont ha mégis, akkor a lassan battyogó kameraplatformra miért ne lenne jó???
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #46807 üzenetére
Szerintem meg túlbonyolítod a dolgot, egészen az "ágyúval verébre" szindrómáig.
A beszélgetéséből világosan kiderült, hogy:1.: Semmiképp nem nagyon szánna rá kb.50k- nál többet
2: Inkább csak riasztásra, ijesztgetésre szánná a drónt
(Kvázi Kanalasék kaszát-kapát (baltát) dobják ki a kezükből, huzzanak el büdös p....ba,
és féljenek visszatérni ....)
3. Ha jól értettem, kb. 2-3 futballpályányi területről van szó, ahol a fák magassága max. ha 10-15m lehet....
4. Kamera platformnál nem olyan hatalmasnagy probléma, ha időnként nem tükörtiszta, csík - és akadásmentes a kép. Ez nem FPV racer, ahol 120km/h sebességgel kell kerülgetni a kapukat ...Piszkosul egyszerű a dolog, nem kell raceresen túlbonyolítani:
Emberünk meghallja, hogy a rejtett munkaerő-tartalék megélhetési egysége valahol kopácsol az erdejében, és nem gumicsizmát ránt, meg a kétcsövűért nyúl, hanem felmegy 20m-re, megy egy kört a drónnal, a fák felett, és elijeszti őket. Ennyi....
A minőséget, meg a megbízhatóságot majd meglátjuk ....
Ennyiért akkor sem rossz, ha át kell nézni a forrasztásokat .... -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #46686 üzenetére
Persze ez köszönhető annak is hogy mindenki 600mw on repül akkor is amikor indokolatlan. Drh n is volt hogy drága, jó adom leutottek egymást amikor valakinek erosebbet maradt.
Amúgy majd próbálok keresni beszerezhetoseget p200/175 adóra. Baszott jó. Rég láttam ilyen tiszta, zaj mentes képet és szemcsi sem találta meg minden szomszédos csatornán a jelet.
Elvileg boscam, mondjuk üreg is, 12v ról menő fajta, de engem meglepett p200 on milyen faja. -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #46591 üzenetére
ja ez ilyen miota nezem egy termeknek kb 6 honapos az eltciklusa aztan meg 6honapig lehet hozza ezt azt venni majd viszlat
az eletciklus vegen lehet akciosan hozzajutni mig el nem fogy utanna mar vagy nincs vagy az aaakccciooohoz kepest nagyon dragan akad.... vannak persze kivetelek....
preoprderben vesz vmi-it azt ember mire kezhez kapja mar az eletciklus kozepen van a termeksot 2honap alatt kijon meg 3-5 hasonlo de kicsivel jobb termek..... mi meg lapatoljuk piiiizt kinyaba.... mar idonk sincs hogy rendessen osszetorjuk es ujraepitsuk mert elavult lesz
ott van pl a 8520 moci... multev ilyentajt hasitott... mara mar? elavult szenkefes.... es en meg 1020-st sem tudtam kiprobalnide minek is hiszen szenkefementesben mar akkora a valasztak 7mm tol kezdve amit egy eve csak kepzelodtunk
-
cd334
tag
válasz
Jackal2 #46512 üzenetére
Azért vigyázzunk a BF 3.2 RC-kel, mert én megszívtam velük(RC4, DYS F4 pro). Ha kapott egy kis ütést a gép rögtön elkezdett jobbra húzni majd crash, van valami bug a gyro kezeléssel, bár lehet az RC5-re már javították.. A 3.1.6-tal nem csinálta ezt. Itt értekeztem is erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Filmvilág
- Hardcore café
- 24 Hours of Le Mans
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest