- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
kiskornel #40868 üzenetére
Engem annyira nem zavar az előtér üressége, de tény, hogy lehetne ott valami ami még töri a fényt, és ad plusz képelemet. Közelbe nem volt semmi amúgy, bal oldalt már kerítés volt, alig győztem értelmesen kikomponálni...
Meg is döntötte az üvegek "like" rangsorát nálam.... mióta megvan.Lőttem egy minimal-nak valót is:
(Lehet kicsit sok lett az utómunka, de majd véleményeztek.)
(#40868) kiskornel
Ez így már jobb, de így még jobban előjön a fej levágása, szerintem akkor már vágd rendesen azt a tükröződést, a harmadik nagy hullám széléig, ha így látod, hova gondolom.
Én mostanában rakat képet elkenek egy picit... és ott észre se veszem csak itthon bosszankodom. -
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #40674 üzenetére
Köszi. Egyébként - legalábbis LR histogram szerint - csak a bal felső sarkában van kiégve pár pixel (én se nagyon hittem, de ezt mutatja az LR).
Érdekes amúgy, hogy egyes közösségeknek melyik képeim tetszenek, illetve melyikek nem. Szinte már szabályszerű, hogy amik itt nagyobbacska tetszést váltanak ki, azt fb-n 1-2 ember likeolja, viszont amit itt annyira nem értékeltek, azt fb-n "szétszedik". Pl ebből a tésztás képből tegnap óta már 4-5 nagy nyomatot is kértek.
Ezt csak így érdekességképp írtam -
válasz
kiskornel #40611 üzenetére
Igen ez para, én ezért nem szeretek egyedül mászkálni... viszont csak ritkán tudok rávenni valakit, hogy jöjjön el...
A vadászles legalább "kényelmes"... azért egy fán kucorogni...
Én is láttam szombaton őzeket, de a 17-40-el sétálgattam éppen... úgyhogy meg se kíséreltem átszerelni a gépet (kétszerező amúgy sem volt nálam). -
-
ROBOTER
addikt
válasz
kiskornel #40304 üzenetére
Hát az AF itt sem mondott csődöt:
http://trueman.uw.hu/store/sun1.jpg
-4EV utólag....
Fél percig semmit sem láttam. 400-as obival nem túl kellemes belenézni a napba, és felkészülni sem lehet rá, teljesen meglepetésként ért.
t_a_m_a_s, fattyu: köszi!
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #40196 üzenetére
Köszi! Lesz még fotózás, ha minden jól megy, szerda este, szóval egypár új ötletet igyekszem majd megvalósítani.
fi:zi'k: ha nyomtatni akarod, én javasolnék egy sötét keretet, hogy egybefogja a képet. Ez lehet maga a képkeret, vagy ha nem keretbe akarod helyezni (füzet, stb), akkor a kép köré szerkeszteném.
-
válasz
kiskornel #40157 üzenetére
Látom mire gondolsz, de nem értek veled egyet, a hajós kép esetén semmiképpen, a másiknál tényleg sok, átmenetes szűrés hátulütője.
Madárfotózásnál nem gondoltál távirányított vaku kihelyezésére, hogy kapjon fényt a madár? jól becsomagolva, egy gyenge villantással? (természetesen nem egy ilyen képnél gondolom, hanem valami etetőnél lévő törzshelynél?) -
-
szeva000
addikt
válasz
kiskornel #40109 üzenetére
ezek is sátoros módszerrel lettek lőve?
Neked nem tűnt fel,hogy igencsak csökken az állatvilág?(ez nem csak egy tó kiszáradása sajna).
Régebben makrózni is élmény volt,most komolyan kell vadászni pár jelentkezőre.Egyszerűen pókokról mifelénk nem is álmodok már.Bár nem szoktam feladni
at utóbbi 2-3év katasztófa volt makrózás szempontjából. -
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #40088 üzenetére
Köszi szépen, majd dolgozom rajta kicsit. Ahogy írtam, nincs kidolgozva, csak LR-ben Lens correction-t meg Camera Profile-t kapott, "azt jóvan", mert gyorsan fel akartam nyomni a fészbúkra
Egyébként jónéhányotok tanácsait köszönöm, lassan, de biztosan haladok az úton... Csak több időm lenne -
Sada88
aktív tag
válasz
kiskornel #39767 üzenetére
hát ez ilyen f4 iso2000-n ennyit bírok kitartani 1/180 .
vaku koncerten nincs , színpad világítás meg olyan amilyen ... canon meg szereti a pirosat nagyon .
nézd meg a többiekét ott is látszik,hogy a világítás nem volt a toppon de hát az ilyen fesztivál ezt kell szeretni. 2.8-t nem tudtam épp elkérni meg cipelni se akartam volna egésznap inkább egy IS tele jött volna jól meg ha itthon van a 7D az főleg akkor iso5000 ...
szerintem is alávannak lőve de ennyi volt a technika amit elbírt . de vélemény jól jöncsajokat meg nem fotóztam direktbe most épp
csak ha épp úgy jöttek .
-
-
rumos14
nagyúr
válasz
kiskornel #39663 üzenetére
Izland: totál önszervezős volt. végy egy országot, amit meg akarsz nézni. keress útitársakat, foglalj repjegyet, autót, szállást, tervezd meg a programot, utazz el, vezess, gyalogolj, élvezd
a madaras képed: a türelmedet, fáradozásaidat azért is nagyra tartom, mert én képtelen lennék erre.
coxer, nesa, mályköl: köszi.
-
nesa
veterán
válasz
kiskornel #39663 üzenetére
Szep a madarad, viszont kar hogy a farka lemaradt.
(#39661) total90
Szepek a szinek, tetszik,hol keszult?
#39657) AMD Power
En a helyedben mivel a geped szenzora 4:3 oldalaranyu mindenkepp ezt valasztanam utanna ugy vagod ahogy akarod, masfelol nekem jobb is tetszik a 4:3 oldalarany sot az 5:4 megjobb lenne.
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #39606 üzenetére
Kösz az értékelést. Érdekes, mert a 39605-nél épp a jobboldali szikla színe áll közelebb a valósághoz, és ha emelnék a színhőmérsékleten, akkor az egyébként is sárgás csónak és bal oldali szikla még "melegebb" lenne. A jobboldali sziklát egyébként a hold világította meg, a baloldalit és a csónakot meg az utcalámpa. Szóval jó kis kevert fény volt. Megpróbálok még valami jobbat kihozni belőle.
A mostanában jelentkező színgondok meg lehet, hogy azért vannak, mert elég sok szűrős (hegesztőpajzs) és éjszakai képet csinálok, ahol elég nehéz visszahozni a természetes színeket (legalábbis nekem).
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
kiskornel #39568 üzenetére
Köszönöm a kritikát, vmi hasonlót vártam.
Érzem én is hogy vmit újítani kellene (magamhoz képest). Nézelődök is a témában, de vhogy nem tudok "tovább lépni".
A tudatos képszerkesztést is gyakorolnom kell, pedig már sokkal jobban próbálok erre is figyelni.
Nincs itt esetleg titkon gasztro fotós, aki mellé odacsapódhatnék 1-2 lakalommal? -
sztyui2
őstag
válasz
kiskornel #39518 üzenetére
Köszi, a bokeh az egyértelműen a 85/1.8 érdeme,ami még egy APS-C-s 30D-ből is képes kihozni sokmindent...
A múlt héten 1DmkIV-el nyomtam végig egy fotózást, és ott is inkább a 85-öst használtam, nagyon imádom ezt az obit, véleményem szerint még a legújabb 70-200 f2.8 L IS II-t is legyűri, pedig az jóval drágább obi... Kb 10 képet lőttem a 70-200-al,aztán inkább raktam fel a 85-öst...
Fejo: Mi számít rendes telének?
300/2.8? 400/2.8
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #39453 üzenetére
Köszönöm a részletes véleményezést! A túl meleg színhőmérséklet olyan dolog, amiről éppen leszokóban vagyok.. mikor találok valami újat, annyira fellelkesedek, hogy mindenhova azt használom, aztán idővel már csak ott, ahol (szerintem) tényleg jól néz ki. Most nem tudom újra megcsinálni a képeket, mert elutazok négy napra pár órán belül, de a következő két képnél megpróbáltam jobban játszani a színekkel:
(flickr túlélesítette...)
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #39207 üzenetére
A harmadik nagyon tetszik! Reméljük, hogy a hétvégén jobb idő lesz... tegnap bemondták a Neo FM-en, hogy "szerencsére ma napsütésre ébredtünk". Én jót röhögtem rajta, szemerkélő esőben, kinn a barackosban
cOxeR: az élesség nagyon rendben van, meg a kép is tetszik, de miért ekkora vignettálás? Olyan érzésem van, mintha egy csövön keresztül nézném.
OFF
Ha lenne valakinek 70-200 (Sigma, Tamron, akár Nikon), vagy 70-300, amit egy jelképes összegért a mai délután kölcsönadna nekem 1 órára (Városligetben lesz egy koncert, azt kellene fotóznom), azért nagyon hálás lennék. Ha lenne ilyen, akkor az írjon rám egy pü-t.
/OFF -
válasz
kiskornel #39117 üzenetére
Köszönöm! Mi csak úgy kimentünk csónakázni, megláttam őket véletlenül, be is "gurultunk" hozzájuk a csónakkal, még mielőtt elbújtak a nádasban, készült pár kép.
cOxeR, Neked is köszi. Valóban bemozdult a kicsi, tudom, de maga a pillanat fogott meg engem, ilyen madaras képem még nem volt, hogy épp etetés van -
válasz
kiskornel #39117 üzenetére
Nem vallok be semmit se, különben is, napi 5-6 kávéhoz vagyok szokva, az meg aznap a második "kávém" volt.
Amúgy mögötte levő motorost akartam lenyomni svenkkel erre készültem rá a volvonál, de sajnos megállt a sor (bedugultak elöl), és egy álló motorossal nehéz lett volna kivitelezni a svenket.
Aktív témák
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest