- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha nagyjából ötszáz métert, vagy tán annyit sem, elmegyek a jobb szára irányába, akkor valószínűleg látszott volna a bal is szinte teljesen, mivel inkább a tereptárgyak takartak ki, a terep sík. Sajnálom most is, hogy csak a kompakt volt nálam, a DSLR viszont nehéz, nem hordom magammal dolgozni, tehát szegény ember vízzel főz. Az érdekes az volt nekem ebben a szivárványban, hogy nemcsak szinte tökéletes volt az íve, hanem onnan, akkor, úgy látszott, hogy a szivárvány fölött sötét van, alatta pedig süt a nap.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát, ha lehetne, nem a kompakttal csinálnám, hogy a minősége jobb legyen, a kivágásnál lemaradt a szivárvány bal vége, arrébb mennék, hogy mindkét vége meglegyen, de tényleg másodperceim voltak, vagy az egy órával későbbi vonattal haza....
Mikor kigyalogoltam a gépkocsihoz, ami kivitt az állomásra, még volt idő egyre, de innen már nem lehetett az egészet fotózni. [link] -
Jinxx
senior tag
A madárházban nagyon kevés fény volt, és ahol a madár volt, ott volt egy kis híd, ahol elég sok ember mászkált és lökdösött az alatta folyó kis patakba.
Egyszóval ez a 2 kép készült, és mindkettő csak úgy hip-hopp (legugol, mélylevegő, fotóz, feláll, sor átenged hídon), úgyhogy a farka sajnos az eredetiekről is lemaradt. Több azért nem lett, mert elmenekült.
Mindenkinek köszönöm a véleményeket, Tothjanika, Hydra, Philoxenia és Drkbl!
Jóéjt mindenkibe! -
philoxenia
MODERÁTOR
Nem fotózták még szegényt, csak annyira gyámoltalan az ilyen korú macska...
A kompakt mindig nálam van, ha nő, majd fényképezem még.Akkor este, ahogy indultam haza és kiléptem az ajtón, ez a látvány fogadott, csak mint érdekesség, hogy miért jó ha mindig van gép a táskában. A minőségre nem volt idő, sietnem kellett haza.
-
Fejo
őstag
Nekem nagyon kusza a háttér, kisebb mélységélességgel kellett volna fotoóznod, hogy homogénebb legyen és kiemelje a gerberát. Mostnaában már az esetek 90%-ban nem fotózom felülről a virágokat, mert sokkal izgalmasabbnak találom, ha oldalról vagy féloldalról fotózott képeket látok.
-
hemaka
nagyúr
Nem makro obival lett lőve a virág, gondolom azért nem éles mindenhol, ahol kellene.
A villany ferde live-ba is. A lépcsők meg alapból ilyen girbe-gurbák, esélytelen lett volna merőlegesre lőni
Az a bokor szerintem inkább egy fának a koronája a gát másik oldalán
Nem vághattam ki
-
Mercutio_
félisten
drkbl, Ropi:
Fejo: Igen, "picit" fújt a szél, és csak ennyi jött összeA 2 makród klassz lett, az elsőt hogy csináltad?
Trerapeuta: Tág rekesszel nagyon jól lehet a dof-al játszani
runner125: Ilyen model hálás téma, eltereli a figyelmet az esetleges hibákról
polika: Hiába na, feelingje van a filmes képeknek -
cousin333
addikt
Köszönöm az észrevételeket, belegondolva egyet tudok érteni velük
Annyi azért hozzátartozik, hogy az első kivételével nem a "kompozíció" jegyében születtek, hanem a "fotózzunk le egy virágot minél közelebbről" elvet követve
. Sajnos azt hiszem, a jelenlegi technikával kb. ez a maximum felbontás. Bár, így belegondolva, autofókuszon volt a gép.
Az első kép zsúfoltsága nem véletlen, bár ez a kép talán jobban kifejezi az "alkotói" szándékot...
-
toth_janika
őstag
Hu, lőjem le a képem?
Na jó!
Állványra raktam a gépet, majd megkértem két lányt, hogy kétodalról dobálja a leveleket!
Ez lett az eremdénye!
Ez pedig egy kis WB állítgatás! -
Jinxx
senior tag
Köszönöm szépen! Mozdonyokról annyit, hogy szeretnék még a vasúttöténetibe menni fotózni, van mit, csak a bringashow miatt nem volt túl sok idő mindenre. A bringás képekről annyit illik tudni, hogy beltérben volt mit fotózni, ott készült az elő kép is, csak fény nem volt lóf@sz se, iso 1600 totál nyitott rekesszel tudtam csak fotózgatni, éppen ezért a fele sem sikerült a benti képeknek, kinnt pedig szintén nem volt sok lehetőség, ahonnan lehetett volna jó képeket csinálni, ott vagy elütöttek volna a biciklisek, vagy nem oda illő nézősereg volt a képen, arról nem is beszélve, hogy 3 bucka volt az egész pálya, és csak az utolsón trükköztek, pedig az első kettő fotózhatóbb lett volna. Kicsit csalódtam. Triálosokat nem is fotóztam, annyira kis helyen voltak. Ott ugráltak egymás seggébe.
Ezeket a képeket azért is vágtam ennyire, hogy több látszódjon a trükkökből, ne egy nagy homokbucka legyen az egész képen egy 2 pixelnyi biciklissel. Köszöntem mégegyszer. -
hemaka
nagyúr
-
Hydra SR
addikt
Köszi
A Ryan közlegényest nem értem. Voltak ilyen hulló vízcseppek a filmben?
A keresztnél engem is zavar az aszimmetria, akárhogy igyekeztem, nem tudtam geometriailag gatyába rázni manipuláció nélkül. Van halszemes is alulról, azon kevésbé feltűnő mert ott minden torz, majd feltöltöm ha hazaértem.
-
-
orbano
félisten
köszönöm, örülök, hogy azért tetszettek (a képek csak megszokásból lettek valamennyire jól komponálva vagy technikailag helyesen kivitelezve, direkt mellőztem ezeket az elemeket, sőt, az elkövetkezendőkben is mellőzni fogom. ettől függetlenül köszönöm hogy te legalább vetted a fáradtságot
, várom máskor is az észrevételeket)
-
BEE
addikt
Lemaradt az előbb még annyi, hogy ha vakuzol, nyugodtan told fel ISO400-ra.
Felesleges az 1600, csak rontod képet.
400-on már kisebb helységeket is bevillanthatsz a beépített vakuval
elég jó eredménnyel.
Ilyen helyen szerintem az állvány lenne az igazi, mert a téma nem mozog,
és még a fényhatások is jobban érvényesülnének.
A vakut minél jobban leszabályozod, annál látványosabban érvényesül
a távolságtörvény, a téma vége már sötét.BEE
-
BlacKSouL
addikt
Na jó, de azért ott még minden 3. ház most is ilyen
Kicsit súlyos volt a határ - Szarajevó - Mostar - Neretva-völgy útvonalon látni hogy mennyi dolog maradt meg a háborúból. Szarajevóban a parkolóháznál ahol megálltunk, volt egy belső udvarféle, és ott volt egy kb mellkasmagasságban lévő golyónyom sorozat, látszott hogy kivégzés lehetett. Szóval egyáltalán, frissebb "élményekhez" köthetők a megmaradt dolgok. És ezeket már én is átéltem, nem csak történelemkönyvekből hallottam róla. Mostar híd lábánál -
D4rkm4n
őstag
Az első képem szemből készült, de akkor kompromisszumot kellett volna kötnöm: vagy az orrára fókuszálok és akkor a szeme nem lesz éles, vagy a szemére, és az orra lesz homályos.
Bár ezekszerint mindegy lett volna, ha így sem éles szerited.
Többnyire a volt biosztanáromnak készítem az állatfotóimat, hogy a tanítványait tudja traktálni velük. Azért ez a szabvány beállítás. -
Xantomas
őstag
Thx, neked meg Marsunak is.
A kocsi mellett ott volt a feltételezhető tulaj is, csak a már kivágott képen nincs rajta.
Szerintem ez lett a legjobb kép amit a ringen lőttem. Elhasználtam 2db 512-es XD-t többnyire panoráma kép alapnak.
Nagyon sok kép született 2-300-zal repesztő versenyautókról, duck tape-pel ragaszgatott Safety carról [link] (illetve egy a pályára felkeveredett SX4-ről [link], amire a mai napig nem jöttünk rá mi a francot kereset ott a verseny közben, habár én orvosra gyanakszok, mert pár másodperccel utánna már lengették a piros zászlót), de rendszeresen valamelyik tartó oszlop bele lógott a kész képbe. Nagyon rossz helyen voltunk, de csak ott volt árnyék.
Ez a kép még ami megfogott: [link]
Amiből várhatóan újabb Heinenken doboz készül:
[link] Képnek sz*r, mert beremegett, el is rontottam a fokuszt, nagy képből lett ez a kicsi kivágva, de látványnak vicces, ahogy tolják vissza a boxba.
Hiába utálom a német járműveket, de talán a legszebb túra autó: [link]
A maradék, szépen sikerült képek már mind sablonos, álló versenygépekről készültek, azokban nincs semmi extra.
Volt még egy Press-es, fotós gyerek, akit szívem szerint belőktem volna a célegyenesbe. Gugolva fotóznám, a box utca mellől a lassan behajtó kocsikat, a verseny végén, erre rendszeresen elém áll, véletlenül nekem üti a táskáját mikor épp exponálok. Látszott rajtam, hogy szerencsétlenkedek, apám fotóaparátja, mert havonta egy-két napot használom. Erre teljesen olyan helyzet volt, mintha direkt szívatott volna, mert egy kifejezetten jó helyet kaptam ki.
Egy kép a macskocáról [link], meg kutyakról este a Gellert hegy tetején. Nem volt pofám belevakuzni az arcukba, hosszabb záridőnél meg úgyis bemozdultak volna. [link]
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Asszem csinálok egy másik vágást is mert valahogy tényleg nem sikerült annyira kiemelni. Csak épp megláttam és lekaptam miközben siettem is, aztán nem vacakoltam vele sokat csak olyan jól nézett ki ott ez az árnyék.
Vagy visszamegyek és megkeresem újra aztán valahogy megkomponálom.
Aktív témák
- DJI Pocket 2 Creator Combo +NDPL szűrők
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest