- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Aktív témák
-
leeate
senior tag
válasz
j.bravo #20517 üzenetére
Jó-jó, mondjuk azt, hogy lehet szép is a klisé, de Flickeren pl. rengeteg ilyen képet látni, és a záridővel kierőltetett dinamika amúgy is elég tolakodó. A Kálvin teres kereszteződést lehetett volna pl. kicsit szürreálisabbra csinálni. Mondjuk a színek keverésével, vagy elhagyásával.
Viszont azt fenntartom, hogy a fény túl sok lett a képre. És enyhén jobbra eldőlt érzést kelt.
Sokan azt gondolják (itt is), hogy a photoshopos kezelés halálos bűn. Szerintem pont az a halálos bűn, ha nincs egy kép kidolgozva.. Mostanában kezdett kialakulni egy trend, hogy jajj, legyen minden valósághű meg egy szem zaj se legyen a képen. Ez a maximalista fotósoknak biztos jó, de én, mint műélvező, csak azt látom, hogy egyre langyosabbak a képek.
Most ezt nem ehhez a képhez, csak úgy kikívánkozott belőlem. -
Terapeuta
őstag
-
Chapel
addikt
-
Hydra SR
addikt
válasz
j.bravo #19247 üzenetére
Ne haragudj, megmondom őszintén nekem nem jutottál eszembe a termszetfotózásról és még abban sem vagyok biztos, hogy van teleobjektíved, Nikont meg még kölcsönadni se tudtunk volna, egyébként ez egy elmaradt közös fotózás bepótlása volt, mivel előtte Ropi és Chapel hívtak engem meg Fejot de nem jött össze. De ne aggódj, jön még kutyára trolibusz
-
flegos
senior tag
válasz
j.bravo #17342 üzenetére
j.bravo, runner 125, máyköl, Ropi, okoska köszönöm a véleményeket!
okoska direkt a hátsókra tettem a fókuszt, de lehet nem ez a legjobb megoldás.
j.bravo, okoska, runner 125 lehet, hogy f/5,6-al kellett volna fotózni, de akkor talán nem lett volna ilyen a háttér mint f/2,8-on. Egy Canon 60mm makróval készült+400D -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
j.bravo #14992 üzenetére
Aha kölcsöngép volt.
Nem, Fuji S5700-am van/volt. Úgy volt h novemberbe megveszem az 5D-t, de egyrészt ilyen időben nem fotózom annyit, másrészt számomra a tél annyira nem inspiráló. Szóval márciusra marad 17-40 + 85 1.8 társaságában, addig még úgyis esik az ára a váznak.Igen a sirályos kép az valóban olyan mintha PS-lenne, de én nem csinálok ilyen kamu képeket. Raw-ból így tudtam legszebben kihozni. "Sajnos" a decemberi ég ilyen színű és felhőtlen volt Párizsban.
-
sztyui2
őstag
válasz
j.bravo #14115 üzenetére
Szerintem nem kell versenyezni, meg szavazgatni. Csak dobáljuk be a képeket az adott témában, és azt kommenteljük. Ha valakinek nem tetszik a kép, vagy úgy érzi, hogy nem érdemes arra, hogy kommentálja, akkor nem kommentálja. De szerintem is a versengés elrontaná a dolgot.
Az ötletadásról pedig annyit, hogy mindig rak be valaki egy témát és kész. Nem kell kiválasztani, hogy ki legyen az! Akinek jó ötlete van, az egy commentben bemondja a következő témát!Ha nem nyom senki témát, akkor az előtte lévő téma addig van érvényben, amíg valaki nem javasol egy újat.
A témák lezárása innentől egyértelműen akkor van, amikor bejelentik a következő témát.
A következő témának a bejelentését pedig minden felhasználó (aki témát akar javasolni) el tudja dönteni, hogy mikor jött el az ideje.
Értelemszerűen nem két napra egy témaadás után. Viszont ha látjuk, hogy már rég nem érkezett kép, akkor észrevesszük, hogy na, itt új téma kell. Néha, ha valaki szükségét érzi annak, akkor egy kommentben szól, hogy, "Na, akinek van valami ötlete, az most nyomja be!".
Ha rossz téma(ami látszódni fog, mondjuk ha most benyomna valaki egy "család a strandon" című témát, nem sok kép lenne) van, és egyértelműen nem jön rá kép, akkor természetesen akár két nap után le lehet váltani a témát.
Ha ugyanazon a napon, vagy esetleg ugyanabban az öt percben két felhasználó különböző témát rak be, akkor mindenki eldöntheti, hogy mire alkot. Vagy akkor a másik lesz a következő téma.Ki fog ez alakulni, de nem kell versenyeztetni az embereket szerintem.És annak is lehet jó témaötlete, aki nem tudna soha nyerni, vagy elérni bármit is a versenyeken. Ezért se verseny nem kell, se pedig konkrét témaválasztót nem kell kijelölni.
-
Chapel
addikt
válasz
j.bravo #14096 üzenetére
Nekem spec az első jön be és tetszik az ötlet h levél mint "levél"
A másik téma. én is akartam már javasolni,sok más topicban is csináltuk h feldobunk egy témát és arra jöjjenek a variációk,hiszen itt jön ki h ki mennyire gondolkodik máshogy,illetve ki mennyire kreatív
Szal teljes mértékben támogatom a dolgot!!! -
Cassidey
senior tag
válasz
j.bravo #13935 üzenetére
mas a ketto
photosigen korrekt velemenyeket irnak, amit aztan osztalyozhatsz, h hasznos v nem, es a "velemenyezesi kepesseg" egy kulon pontszamban jelenik meg mindenkinel. csak par kepet tettem fel, mert nem nagyon van energiam velemenyeket irni, nem is tudok mit igazabol, szoval nekem ilyen szempontbol jobb a flickr, ott senki nem ir, de nem is varjak -
sztyui2
őstag
válasz
j.bravo #13925 üzenetére
Hát komponálással azért nincs baj, mert szinte akármeddig engedte magát fotózni. Fél óráig fotóztam, és nagyon ritkán tudta befókuszálni a fejét élesre. Sajnos ennyit enged az 1cm-es makró. Így is zoomoltam is, amennyire még éles lehetett, de már így is összeganézta az optikát a csápjával. Utána vagy 10 percig azt takarítottam.
Na mind1, ennyire futotta. Kellett volna minimum egy dcr-250. De igazából egy tükrös gép+makróobi lett volna a legszerencsésebb, de mivel sajnos nincs a birtokomban ilyen, és nagyon sokáig nem is lesz, ezért maradt ez. -
BEE
addikt
-
pisti
őstag
-
válasz
j.bravo #13765 üzenetére
Köszönöm!
Eleinte ez a kép is fent volt, de leszedtem, mert a portré vágásút többen nézték.
Ezt a természet rendezte így, én nem nyúltam hozzá. Egy kapualjban láttam meg, éppen csak be tudtam kukucskálni a kapu alatt az udvarba.
Mókuska és a mogyoró egyébként ma került fel, viszont már régebbi (pár hetes képeim), csak most szerkesztettem meg. A mókus csak sharpot és minmális színkiemelést kapott (meg egy keretet), a mogyoró natúr (mármint nem nyúltam hozzá, csak a keretet tettem rá). -
pisti
őstag
válasz
j.bravo #13519 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nekünk is van itthon elfekvőben egy Zenit.
Megtaláltam.
Csináltam egy A4-es lapból egy gagyi de működőképes vakudiffúzort.
Az alapgép zoomjával lehet állítani a nagyítás mértékét, ráadásul ez a Helios 44M-4 2/58-as obi megfordítva szinte perfekt passzol a H7 obijának a végére, tehát nem nehéz elé tartani.
Ma megrohamoztam a kertet a sufnituning felszereléssel.
Elég kicsi a mélységélesség, de egyébként elég komoly kis képeket lehet csinálni így (feltéve, hogy sikerül eltalálni jól az éles tartomány), tetszik a dolog.Meg még egy kép a hétvégi Magyarkút - Vác kirándulásról:
-
Chapel
addikt
válasz
j.bravo #13519 üzenetére
"ez az ember" te jó ég milyen brutál makrókat csinál ehhez foghatókat itt még nem láttam (ha mégis volt akkor bocsánat,valszeg csak elkerülte a figyelmem
) igazán jó makrófotós a srác,le a kalappal. Ez pl. szvsz az egyik legjobb makró fotó amit életemben láttam...
Szten márs: szerintem úgy jó ahogy van,konkrét érzést nem sugall,de mégis van benne sokminden....remélem érthető
-
Cassidey
senior tag
válasz
j.bravo #13481 üzenetére
igen, az elso feldolgozasban tetszett, h ilyen fako, de mai szemmel mar nekem sem, lehet kezdek valamit a szinekkel.
a vizen levo szinatmenet az uszkalo levelekkel adta az otletet, h olyan mintha a nyarbol usznanak at az oszbe, szoval nem elkapott pillanat, tobb levelet bedobtam, ez lett az "igazi".
utomunka semmi lenyegi nincs, allvanyt hasznaltam, raw, es aperture-ben allitottam picit a levelsen.es koszi szepen mindenkinek aki irt
-
pisti
őstag
válasz
j.bravo #13395 üzenetére
A hamis témát képet nem igazán vágom, de nem rossz, mindesetre építő jellegűt nemnagyon tudok hozzáfűzni.
A bal oldali virágos az nagyon jó, a szerkesztése miatt szinte absztraktnak is elmegy, nagyon jó lett szerintem.
A második virágos is szép lett, bár az első jobban tetszik, az jobban egyben van.Főleg az a világos folt a háttérben ami ront szerintem a másodikon, túl szembeötlő.
-
DewiL
senior tag
válasz
j.bravo #13395 üzenetére
az én szememnek az első kép jobban tetszene ha jobb oldalról vágnál belőle egy kicsit mondjuk addig amíg legfelül el nem kezdődik a romos rész (tényleg nagyon szép kék az ég)
a fekete-fehér változatnál szerintem túl vastag a keret nekem kicsit elveszik benne a kép
az első virágot állóban megnézném milyen a második viszont úgy szuper ahogy van
bocs ha túl kritikus voltam -
válasz
j.bravo #13332 üzenetére
Nem vakuztam. Egyrészt ilyen közelre a beépített fényébe belelóg a 70-200, rendszervakum meg sajnos nincs. Iso800, meg kis napsütés, és 200as zár. Így egész jó mélységélessége van 70-en, és marha jól nagyít 135ön. 200mm-en (320effektíve) már embertelen, 32-es rekesz mellett is alig van mélységélessége.
-
Viszlát
addikt
válasz
j.bravo #13169 üzenetére
Egyrészt nagy crop, másrészt az egész utazást elcsesztem, nem vettem észre, hogy 1600-on maradt az iso...
Most próbálgatom menteni a menthetőt.
drkbl: egy szikla szélén állva készítettem. Nem tudom hogyan kell utólag elmosni a hátteret, de ha gondolod belinkelem az eredetit.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
j.bravo #13158 üzenetére
Letettem az asztalra, a gép pedig a kezemben volt. Annyira azért nem remeg a kezem, hogy ne tudjak majd nappal éles képet lőni, legalábbis remélem, az előző képstabos Pana kompaktommal azért mindig ment
Bújom közben ezerrel a kézikönyvet és lehet élességet kellene állítanom, mert 0-7 között lehet és a Normál picture style-nál csak 2-esen van, míg a tájképnél 4-esen...
-
*Ropi*
félisten
válasz
j.bravo #12966 üzenetére
Tuti nem vaku, látszana a vizen.
Az előtéren lehelletnyit világosítanék, a háttéren viszont sötétítenék, hogy jobban kiadja a naplemente színeit, így kissé beégett. Hozzáteszem: nem kalibrált monitoron, PS-pipettás pixelvadászkodással néztem, csak szemre, szubjektíven. Magánvélemény, tudom: egyéni szoc. probl.
Mondjuk, így is tetszik.
-
drkbl
őstag
válasz
j.bravo #12730 üzenetére
Nekem a második tetszik, a harsány élekkel mikroszkópos szövetképnek tűnik, ennek ellene hat a dof balra-jobbra
@sztyui2: Az első képen szerintem túlságosan középen van a téma a függőleges tengelyen. Szerintem kihasználható lenne a háta párhuzamossága a kép szélével, így a hangsúly a gyerkőcön maradna, de jobban látszana a "fentről esés".
Második-harmadik szerintem jól sikerült, témailag inkább szülőknek szól
Negyedik "alsó hangon" is jó téma, kicsit eltolva talán nem lenne magányos hang.
Ötödik: köszönhetően a megvilágításnak, és annak, hogy a nézők közel kerültek a kerethez, jóval hangsúlyosabbak lettek, mint a cselekvő. Ha a kép címe arra utal, hogy a lényeg az, hogy valaki megítélte a cselekedetet, akkor jó, ha azt szeretné, hogy mi is megítéljük, mit is csinál, akkor annyira nem. Én az utóbbi véleményen vagyok. -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #12699 üzenetére
Hűűű de pörög a topik, csak kapkodom a fejem...
Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a #12619-hez!
Mostanában valahogy ezekhez van hangulatom. Lehetne jobbakat is, de perpill az agykapacitásomból ilyenekre futja. Remélem lesz jobb is. Azért örülök ha valakinek tetszik
drkbl: köszönöm, ezt mondjuk nem bódottá ihlette, kissé borongós hangulatban vagyok most, lehet hogy aludnom kéne (de nagyon, nagyon sokat) és derűlátóbb lennékAz utak gyakran engem is megfognak, de újabban több mindenben keresi a szemem a formákat, íveket, szögeket.
Stitch: köszi! Gondoltam ám rá hogy csináljak egy vékony világos belső keretet de valamiért az a változat győzött hogy olvadjon bele a keretbeMajd kipróbálom úgy is ("definiált" kerettel).
(#12627) ASDAM : jól néz ki, valóban kissé festményes, mert ugye az időközben felgyűlt füstön ill. párán jól szóródik a fény, és ettől jóval lágyabb az egész
(#12638) sztyui2 :: ennyire erős narancssárgás-vöröses naplemente nincs
de jó kis pókháló. Tegyél hozzá még egy keretet és király. Az én kifacsart ízlésemnek legalábbis bejön, jó hogy csak sziluett/körvonal és kevés szín van rajta.
(#12639) gr_balu: a harmadiknál Te is húztál a színeken, ugye? Talán kevésbé egyedi naplementés kép, de egyébként jó
nekem a második tetszik a legjobban. A címmel az első is jó, szép kompozíció.
(#12648) philoxenia: valahol az első és a második között
Vagy a harmadik, a bakot a jobb oldalra komponálva.
(#12652) Tüzi: Azért így is irigyellek, hogy láttál Vukot!
(#12682) BLOODSHOT: Ez a Selective Colors a PS-ben ill. PS Elemenstben van? (nem nagyon használtam még, az eddigeket megoldottam kisebb-egyszerűbb programokkal ill. a raw konverterrel...) A szűrőnél szoftveres szűrőre (írhattam volna), PS pluginre gondoltam. De ezek szerint akkor fake HDR
nem rossz ötlet. Kicsit tartok az időigényességétől de ha lustaságom engedi
akkor kipróbálom.
Érdekes egyébként hogy mennyire függ a hangulattól, melyik képek tetszenek: máskor az első kettő jött volna be jobban, de most a harmadik, térköves tetszik a leginkább...
Ez a danielcheong meg tényleg nem kispályás HDR-es!(#12702) johnjohn: jól néz ki az egyetem
Megérne ez a panoráma egy HDR-es próbálkozást... lenne kedved megcsinálni?
(#12711) Chapel: jó meglátás johnjohn képéből!
(#12707) Terapeuta: nem is tudtam hogy rézbőrű vagy
Jó portré, ügyes a világítás, az utómunka is
Baloldalt talán picit többet hagytam volna, hogy a hajszálaid legvége ne legyen levágva. Vagy, ha már úgyis elég radikális vágást használtál, lehetne még szűkebb baoldalt, és kicsit jobboldalt is. De ez csak elmélkedés, amúgy szerintem szép munka.
Gépedet nem cserélik...?
(#12731) biggamer: mármint hogy szebb álmaink legyenek?
============================================================Naszóval, hogy legyen új kép(em) is, ami nem szól semmiről, de hátha mégis tetszik valakinek
(rajtam kívül is). Legalább az egyik
(Nem is tartott olyan soká összegyűjteni ennyit... és még párszor ennyit
)
Véleményetek ne rejtsétek véka alá!
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
j.bravo #12699 üzenetére
Én eddig sem szóltam hozzá soha. Régen írtam neki privátot, kb fél éve még akkor a 30D vs D80 ügyében. Most szegény vérig sértődött valamin, de ne féljetek, majd rájön h nincs más az életében és visszajön.
Én továbbra is tartom h nem beszélek vele, mint eddig sem. Igazából azt sem tudom h miért ilyen iszonyatosan agresszív felém. Na mind1. Remélem mostmár lezárhatjuk ezt.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
j.bravo #12680 üzenetére
Hát most ezt a legjobbkor kérdezed. Mert ebben a pillanatban is az összes képemet kicserélem flickren. Az oka az az, hogy amikor kintvoltam, ps elements 6 ot használtam és valószinüleg valamit nem állítottam be rendesen, ezért folyamatosan fakó képeket töltött fel, amiket a picnik-el (flikck fotószerkesztője) utánahúztam. Namost erre azthittem annó h jó, de mégsem. Fakó elcseszett színeket kaptam. Most az összes képemet CS3 ba be, és felteszem ujra, amit esetleg máshogy csináltam volna, azt most korrigálom. Most is van pár elcseszett szaturált kép azokat majd a végén megcsinálom.
De hogy a kérdésedte is választa adjak: amit 400D vel készítettem aztokat RAW ba csináltam, ezért amikor megnyitottam őket akkor a PS be állítgatam a színeket. Amiket az 5D vel azoknál is dettó. Amiket a fujival azoknál pedig selective colors a PS-be. Mostmár nem szórakozok a HDR el, csak nagyon ritkán. Nincs szűrőm vagy bármi ilyensmi.
ennél pl, csak a raw nál huzigáltam a színeket és a végén vágtam kicsit.
5D+16-35/F2.8 II L
-
válasz
j.bravo #12680 üzenetére
Köszönöm
Sajnos nem volt Nap, néha még az eső is csepergett. Legalább kicsit szűrt napfény lett volna, akkor egy 16-20as rekesszel megbökve szebbek lennének.
Hogy is mondják? Fény nélkül nincs fénykép sem?
Bezzeg most meg süt mint állat, megállás nélkül... Nekem meg pc-t kell csesztetnem -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
j.bravo #12647 üzenetére
Nem várom h bárki dícsérje, csak belinkeltem h ha valakinek van kedve megnézni őket akkor nézze meg. Mivel nemnagyon látogatom a forumot rendszeresen, ezért nemtudok sajnos ebben a topikban naprakészen értekezni h kinek milyenek a képei.
Depression: Köszönöm!
Szép ez a szivárvány. Ha PS-he értesz akkor húzd végig a másik oldalra is[ Módosította: ngabor2 ]
-
drkbl
őstag
válasz
j.bravo #12619 üzenetére
Nekem bejön, bár én szeretek is utakat fényképezni. Ebben a képben különösen tetszik a széles megbízható sáv és a kis különutas, a térképről gyorsan sötétbe lelépő vonal kontrasztja - a keskeny út veszélyesnek tűnik, de valóban az?
Egyébként milyen hangulatot ábrázol a kékes árnyalat? Boldogság vagy eső? -
válasz
j.bravo #12619 üzenetére
Igen, kerítés eltüntetésén gondolkodtam már. Az a baj, CS2-CS3-at nem lehet emberi tempóban kezelni a gépemen, ezért már meg sem próbálom megint feltenni. Majd C2D-n, de az arra félretett összeget meg most elvitte egy hirtelen "olcsó" lehetőség a 17-40-re.
Örülök, hogy így gondolod és tetszik
Eddigi gyarló életem első nagylátó próbája során készült harmadik ilyen kép.
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest