- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
Donki Hóte #378 üzenetére
Akkor is le lehet adni, amikor cseréled. Nálam is ez volt, leadtam, kaptam egy A4-es igazoló lapot, hogy az új okmány készül, addig azt kell(ett volna) felmutatni.
Itt inkább ez a lépés maradhatott ki.
Ezzel együtt ezt is érdemes már inkább [online intézni].
De ez amúgy a T. pártunk és kormányunk csodája, hatalmas a fluktuáció a közszférában, mert a fizetés nem nagyon emelik, a tapasztalt ügyintézők lelépnek, mert Aldis bolti polctöltögetéssel jobban keresnek sokkal kevesebb felelősséggel. A lelépők miatt a megmaradt ügyintézőkre több feladat és eset jut, nagyobb a stressz, macerásabb a szabikivétel. Közben felvesznek friss új ügyintézőket, azonos (olykor több) pénzért, mint annak, aki 10-15-20 éve ott dolgozik, és kb. csak annyi az elvárás és tudjon kattingatni meg két értelmes mondatot kinyögni. Emiatt a megmaradtak egy újabb része is inkább lelép.
A T. állampolgár meg csodálkozik, hogy miért zuhan az okmányirodákban a felhasználói élmény, amíg 10 évvel ezelőtt (relatíve) gördülékeny volt minden, most a legalapabb dolgok, mint például egy jogsicsere is kisebb tortúra lesz...
-
Cifu
félisten
Én a törvényben foglaltakat írtam le, a szerint nem lehet párhuzamosan használni a kettőt. Ha lehetséges jelenleg, akkor ellent mond a törvényben foglaltaknak. Tippre vagy technikai okokból, vagy a DÁP miatti problémák miatt döntöttek így.
Ettől függetlenül én nem építenék rá várakat, ha szeretnéd, használd, de ne csodálkozz, ha egyszer csak az Ügyfélkapu+ már nem fog beengedni.
-
Cifu
félisten
A 2023. évi CIII. törvény (DÁP törvény) mondja ki a 46.§ (3) bekezdésben, hogy aktiválása után csak a DÁP elérhető, és nem veheted tovább igénybe az Ügyfélkapu+ -t.
46. § (1) A Kormány által kötelezően biztosított elektronikus azonosítási szolgáltatások:
a) eAzonosítás, valamint
b) emelt szintű kétfaktoros azonosítást biztosító ügyfélkapu.
(2) Az (1) bekezdés szerinti azonosítási szolgáltatást a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személy felhasználó veheti igénybe.
(3) A személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személy felhasználó (1) bekezdés b) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást a 11. § (2) bekezdésben foglalt digitális állampolgárság felhasználói profil felhasználó általi aktiválásáig veheti igénybe, ezt követően kizárólag az (1) bekezdés a) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást veheti igénybe.
Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest