Aktív témák
-
Nem mindegy, hogy miért igazoltatnak. Ha csak gyalogos rutinellenőrzés, akkor a rendőr elbíráslására van bízva, hogy milyen módon győződik meg a személyazonosságodról. Tehát ha rendezett a megjelenésed, nem kifogásolható vagy gyanús a viselkedésed és meggyőző nyugalommal és határozottsággal adod meg az adataidat, amelyet ő ellenőrizni tud, akkor mindent elfogadhat. Legfeljebb figyelmeztet, hogy tarts magadnál igazolványt -- de mostanában már nem utaznak erre sem.
Engem nyáron arra figyelmeztetett hajnali háromkor két falu között, hogy vaddisznót láttak a határban.
MaCS
-
Mr. Elliot
senior tag
Nem tudom mi a szabály ilyenkor, "órámon" volt pénz és csak leugrottam a többiekhez. Mondtam, hogy fizikailag nem tudok bemutatni semmilyen igazolványt de fejből elmondom a számokat. Amúgy talán engem is ha háromszor igazoltattak egész életemben, kivétel amikor autóval voltam.
-
A "tanúzás" jogi eredménye az, hogy akárcsak a saját kezűleg írt vagy ügyvéd által ellenjegyzett okiratok esetén, a két tanú aláírásával ékesített irat is teljes bizonyító erejű okirat lesz. Márpedig ezt a szintet a minősített elektronikus aláírás is hozza, így tehát okafogyottá teszi a tanúzást.
Nagyon kevés az olyan okirat, amelynek az érvényességéhez kimondottan tanúk kellenek -- és ilyenkor a tanúkhoz és a tanúzáshoz is extra feltételek szoktak járulni. Pl. végrendelet.
MaCS
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dell notebook topic
- Hálózati / IP kamera
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Milyen processzort vegyek?
- ASUS routerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest