- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Wasquez #111932 üzenetére
Gondolom a többi országban nem égetett el rengeteg pénzt olyan mobil hálózatra, amihez nem volt elegendő frekvenciájuk (itthon ügye mindig találtak okot, hogy mivel zárják ki a digit a frekvencia vásárlási lehetőségekből), hogy értelmes szolgáltatást tudjanak nyújtani, ha nem próbálkoztak volna a mobillal itthon, akkor szerintem nem sok gondja lett volna a diginek, persze ettől még akármikor keresztbe tudtak volna tenni a cégnek, ha szóba jött volna a kormány általi felvásárlás.
-
dchard
veterán
válasz
Wasquez #111915 üzenetére
Mielőtt bárki nekiállna ennek, a saját hozzászólásodban látható saját "mérésedet" ajnálom ismét az érdeklődők figyelmébe: [link]
Mindenki döntse el, mennyire hihető a 2-3dB javulás ott, ahol 8-10dB-t alapból változik a mért router jele. Hogy a beamform-oló routerek mennyire imádhatják az ilyen kókányolást, abba bele sem megyek, hiszen a "gyerek nem panaszkodik" ultimate érvre mit is lehetne mondani.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Wasquez #111910 üzenetére
Nem vagyok senki rajongója, csak nézz vissza, amikor jött a hír a felvásárlásáról, sokan már akkor azzal jöttek, hogy ezért lett ilyen szar a digi, miközben a tényleges felvásárlás sokkal később történt meg. Azóta, ha bármi gond van az a 4ig miatti minőség romlás miatt van, miközben régen is tele volt a topik a panaszokkal....
Engem egyszer se raktak nat mögé, meg elméletileg ha valaki kéri a publikus ip-t utána már nem kerül vissza nat mögé, de volt olyan, akit 1-2 hét után mindig visszaraktak. Ez mellett sokszor félreérti az ügyfélszolgálat és fix ip-vel jönnek, hogy az csak cégeknek van ..... -
dchard
veterán
válasz
Wasquez #111662 üzenetére
Te offold itt megint a topikot a wifi és/vagy saját router problémáddal, amihez a szolgáltatónak semmi köze. Intruder megírta neked, hogy minden bizonnyal wifi probléma, amire te azt válaszoltad neki, hogy "Most nézegettem a wifi hálózatot és valószínű igazad van! " .
Most akkor igen, vagy nem?
A NetSpot-os mérésedben el-eltűnik az 5GHz, ezt semmilyen beállítás nem okozhatja, csak az hogy a kliens elveszíti a routerrel a rádiós kapcsolatot aminek számos oka lehet a szar routertől a szar kliensen át az alufóliás hekkelésedig, de akármelyik is a megfejtés az nem ide való mivel wifi probléma --> off topik itt. Hab a tortán, hogy egyik pillanatról a másikra -60-ból -70-es jelszint lesz 5GHz-en a saját mérésedben, de biztos nem a wifi a szar...
-
-
cof
veterán
válasz
Wasquez #109601 üzenetére
Ugye a 80-as port az a HTTP protokoll.
Tehát ha te beírod a http://akarmi.dyndns.hu:80-at akkor a :80 elhagyható mert HTTP protokollt hívsz meg.
Most nálad úgy van, hogy te a 40011-es portot hívod meg kívülről és a routered meg átirányítja a 80-as portra ha a kamerának azt állítottad be.
Ha a kamerában is 40011-es portot adsz meg akkor már nem fog bejönni ezzel a beállítással, kivéve ha a 80-as port a kamerában fix és mindig elérhető, attól függetlenül, hogy te megadsz egy másik portot ami egyébként nem szerencsés ha így működik. Nem tudom milyen kamera ez.
Nincs tiltva az 555-ös port csak én bénáztam először, elgépeltem az IP címet.
Itt a Hálózati / IP kamera topikban szerintem tudnak segíteni beállítani rendesen. [link]
-
cof
veterán
válasz
Wasquez #109592 üzenetére
Majd mindent úgy hagyok a forward táblában csak a külső portot átírom akármire, mondjuk 40011-re és nem lesz open?
A 40011-es port nincs tiltva, kérdés, hogy te milyen klienst tettél mögé. Mert ahogy már írták is, attól hogy te nyitsz egy portot még nem lesz nyitva ha nincs mögötte semmi ami válaszoljon. A kamera beállításaiban is módosítani kell a portot 40011-re vagy amin el akarod majd érni.
A 555 port szolgáltató által tiltva, megnéztem. 554-es port is él és működik.
-
denes44
tag
válasz
Wasquez #109582 üzenetére
Persze hogy a kliens igazolja vissza, a router nem is tudná. Illetve ez nem egy visszaigazolás, hanem maga az üzemi állapot. Nincsen ami a port nyitást mint router beállítást visszaigazolná. Ha jók a beállítások ÉS a beállítás "végén" a szolgáltatás válaszol a kérésre, akkor mondja azt neked a weboldal, hogy a port nyitva. Ha akár a router, akár egy tűzfal miatt nem érkezik meg a kérés a végponthoz, vagy maga a végpont nem válaszol, akkor pedig nem megállapítható a port állapota, a weboldal pedig azt fogja írni hogy zárva van.
Elméletben lehetne az alapján különbséget tenni, hogy elutasított lesz a kapcsolat, vagy timeout miatt nem sikerül a kapcsolatfelvétel, de következtetni ebből sem lehetne semmire, hogy hol van rossz beállítás.Nekem is 20 fölötti port van kinyitva, teljesen változatos portokon, szóval egészen biztos, hogy valamit rosszul csinálsz.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Wasquez #109586 üzenetére
Torrent mellett sok port van nyitva nálam is, mint Intruder2k5-nél, van ami játékokhoz és minden port nyitva is van, ha használatba kerül. Lehet sokkal egyszerűbb lenne az egész, ha képeket is raknál be a beállításodról vagy a routered topikjában érdeklődnél port nyitással kapcsolatban.
-
válasz
Wasquez #109586 üzenetére
Pedig ez biztosan nincs így. Fut itthon három torrent kliens, ebből kettőnek van távolról elérhető remote felülete, plusz ssh és webszerver is, régebben volt ftp és sql szerver is, szóval alapból 7-8 forwardolt portom van, és soha nem futottam olyanba, hogy ne tudtam volna megnyitni egy portot. Igaz egyik sem default port a futó szolgáltatás esetén, de ha úgy lenne ahogyan mondod, akkor lehet lottóznom kéne, mert így eltaláltam a forwardolható portokat.
-
cof
veterán
válasz
Wasquez #109584 üzenetére
Bizonyos portokat azért tilt a Digi mint sok szolgáltató is biztonsági okokból. Pl. alapértelmezett FTP, SSH, SMTP portokat ha jól rémlik biztosan. Lehet az 555 is ilyen. Ha belső hálózatról eléred ezen a porton akkor tiltva van.
Használj 5 számjegyű (ne szabvány) portokat inkább, biztonságosabb is botok ellen.
-
denes44
tag
válasz
Wasquez #109580 üzenetére
Ehhez az is kell, hogy legyen aki válaszol a kérésre, nem elég ha csak nyitva van a port. Ha megnyitod a 80-as portot, akkor ott a routered fog válaszolni nagy valószínűséggel. Ha megnyitod a 110-es portot, ott nem fog válaszolni senki, tehát hiába továbbítja a router a kérést, az fog látszódni hogy zárva a port, mert nem érkezett válasz rá.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Wasquez #109573 üzenetére
Nem korlátozz a szolgáltató portokat, először nézd meg, hogy nem natol e a szolgáltató, ip ellenőrzővel nézd meg mi az ip-d és ha nem egyezük a routerben lévővel, akkor natolva vagy, hívd fel őket és kérj publikus ip-t. Ha kell mond, hogy szeretnéd elérni az otthoni kameráid net felől....
-
válasz
Wasquez #99364 üzenetére
Tudtommal nincs semmi. Fejlesztenek folyamatosan, bár a frekvenciatendereken történtek nyilván hatással voltak a lendületre is, én úgy látom most megint kicsit több energiát fektetnek az optikai hálózat fejlesztésébe, FTTB -> FTTH átállásra, Invitel réz hálózat cserére, amit korábban a mobil miatt évekig hanyagoltak. Én mondjuk örülök ennek, a mobilszolgáltatásukat úgyse tartom sokra, ellenben az utóbbi években már érződött az optikán is, hogy több volt a probléma.
-
4Grider
félisten
válasz
Wasquez #97378 üzenetére
Ha két külön ssid-ra rakod a két sávot, akkor ki tudod tesztelni, hogy a telefonod ragaszkodik-e ennyire az 5GHz-hez, vagy csak natúr vacak a routered által létrehozott lefedettség. Én, amikor 100e Ft feletti Asus-t cseréltem 80e Ft-os TP-Linkre, akkor javulást észleltem a lefedettségben.
-
4Grider
félisten
válasz
Wasquez #97258 üzenetére
Ha sajnálod rá a pénzt, vegyél olyat, amit prémium opcióként a Digi is kínál. TP-Link AX10
-
4Grider
félisten
válasz
Wasquez #97256 üzenetére
Ha a kábeles is beszaggat, akkor a fos ont lesz a szűk keresztmetszet. Ennyit a routing funkcióiról... Mikor volt utoljára újraindítva?
Én MindigTV Go-t nézek, az atomstabil, bár a rögzített felvételeikben vannak éppen hogy észrevehető - kihagyások. Természetesen nálam az ont csak modemként van használva. -
-
4Grider
félisten
válasz
Wasquez #97124 üzenetére
Elég sokan leírták eddig (és nem csak ebben a topikban), hogy milyen routing funkciók korlátozottak vagy hiányoznak az ont-okból.
Alap, hogy a routernél a lan-od felett csak te rendelkezel, ahhoz a WAN felől másnak köze nincs. Itt nem így van.
Én nem fogom kivetetni az ont-omat híd üzemből és rászánni x órát, hogy megkeresgéljem neked a hiányzó illetve korlátos funkciókat, illetve hogy kiteszteljem, mennyi idő megfektetni egy ilyen eszközt. Ha el akarom cseszni az időt, akkor inkább elmegyek egy kiszáradófélben lévő tóra pecázni.
Akinek megfelel a saját lan-jának kiszolgálására egy szolgáltatói eszköz (legyen az ont, vagy bármilyen gateway), az tegye. De ne gondolja senki sem, hogy kidobott pénz a - felmerülő igényeknek és a kapott sávszélességnek megfelelően kiválasztott - saját routerre költött pénz. -
4Grider
félisten
válasz
Wasquez #97122 üzenetére
Azt kellene csak megértened, hogy amennyi erővel routerned hívod, annyi erővel switch-nek is hívhatod, de ettől még egy ont lesz. Ennyi erővel egy rendes vezetékes routert is hívhatunk switch-nek, ha valaki csak azt a funkcióját használja, de attól az még egy router lesz. A router funkcionalitás nem jelenti azt, hogy az ont esetén egy teljes értékű routert kapsz. Mert messze nem.
-
adika4444
addikt
válasz
Wasquez #97119 üzenetére
Nem, nem router. Attól, hogy van benne néhány router funkció, attól ugyanolyan ONT (Optical Network Terminal), mint a korábbi modellek, amik csak a médiakonverziót végezték optikáról LAN-ra.
Autós példával: Attól, hogy van egy teherautód, még nem személy, hogy bele tudtok ülni hárman-négyen.
A router fő funkciója a forgalomirányítás, szóval mivel több port és Wi-Fi is van az ONT-okon, épp annyira lehetne switch-nek vagy Wi-Fi AP-nek nevezni, mint router-nek. Tudja, de nem az. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Wasquez #97034 üzenetére
Van, de úgy kell tekinteni hogy nincs!
Huawei HG8147X6 de nagyon nehéz hozzájutni még Romániában is.
Magyarországon meg esélytelen.
De bármit hozhat a jövő, vagy vihet...
Ui:
Mikor a WIFI 6-os routerről írtam hogy jöhet az Magyarországra is, páran lehurrogtak hogy úgyse jön, meg minek?
Látható hogy igény lenne rá, wifi 6-os ONT-ra meg még több!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Wasquez #97029 üzenetére
A ZTE F660RV 2.4 GHZ-es N-es wifi
Ez a router pedig N-es AC-s és AX-es a két utóbbi 5 GHZ-es.
A sebesség pedig kliens függő!
5 GHZ
REDMI NOTE 9T (AC) speedtest:
250/154 Mbits (most mértem)
WIFI 6-os (AX) klienssel akár az 1000 Mbits is elérhető!
2.4 GHZ esetén is valamivel gyorsabb, de azt nem mértem meg!
Ui:
Persze a 5 GHZ lefedettsége valószínűleg kisebb mint a 2.4 GHZ-es WIFI esetén, így az összehasonlítás nem egzakt, de kisebb távolságok esetén mindenképpen jobb lesz.
Nagyobb távolságok esetén meg nem lesz valószínűleg rosszabb. (ott lehet hogy már a 2.4 GHZ WIFI a jobb választás)
Természetesen az eszköz mindkettőt szor(hat)ja igy ilyen esetben tied a választás.
"Az idő korlát az mac alapján gépekre osztható?"
Természetesen!
TPLINK emulátor (ez a része ugyanúgy működik)
Kiegészítés:
Az upgrade lehetőség is hiányzik belőle, de Tether alkalmazással pl. mobil telefonról mégis frissíthető! (természetesen akkor is DIGI-s marad)
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Wasquez #97024 üzenetére
Szia!
Eltérések a gyári verziótól
1.
Nincs lehetőség AP módot választani!Már lehet. (a dobozból kivéve még nem lehetett, de azóta már 2x frissült)
2.
Tűzfal?
Ilyen nem található a menüjében. (pedig biztos van, a Digi által konfigurálva)3.
Napló?
Ilyen nem található a menüjében. (valószínűleg van, a Digi részére fenntartva)4.
Távoli konfigurálás?
Ilyen nem található a menüjében. (valószínűleg van, a Digi részére fenntartva)A szülöi felügyeletet a kedvedért kipróbáltam:
Tökéletesen működik, az idő, a honlap korlátozás és a statisztika is!
Ui:
Nekem megfelel! (3 RON havonta)
-
Grg
tag
válasz
Wasquez #76287 üzenetére
Van, ebbe jön be a digi optikája, + 4 lan, 1 tel., 1 koax és wifi.
Ilyet most Kispesten osztogatnak, lehet máshol mást, ami épp raktáron van nekik.
Egyébként nem szép megoldás, de valahogy megtudod, felétek, aki most köt be digit milyen ont-t kap, és ha az szimpi, akkor a sajátodat véletlen baleset éri...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Wasquez #76272 üzenetére
Ugyanúgy mint bármi másnak ami csatlakozik hozzá, szerintem ehhez nem a Digis eszközt kell állítgatni. De tuti hogy Wifin kapott jelet Wifin tovább is oszt? Nem lehet hogy veszi a Digis router netét, de csak kábelen osztja? Vagy kábelen veszi és Wifin osztja?
Gugli ezeket dobja. Nézted már?
-
DonMaster
addikt
válasz
Wasquez #72973 üzenetére
wifi-nél nincs olyan hogy maximalizálod , ezt kéne megérteni, ráadásul ha jol tudom azon is fix az antenna,
nem véletlenül irtuk többen is hogy saját router, ha meg neked jo a mostani akkor ted a ház közepébe, bár ez csak matematikailag jó , mert ugye azt nem tudod hogy mennyi a zavarás akár mobil mikro szomszéd wifi, ezek mind befolyásolják, és akkor a vevő -röl nem is eset szó, viszont terv rajz és társai nélkül hogyan várod el hogy ötleteljünk neked ideális helyszínt, ted középre , enynit tudunk irni ebben, nem mellékesen ez nem digi topic téma, hanem inkább, hova helyezem a wifi routert téma. -
Brandynew
őstag
válasz
Wasquez #72973 üzenetére
Ezen a routeren egy nem irányított izotróp antenna van, de ezzel szerintem te is pontosan tisztában vagy, nem értem a kérdést.
Nyilván próbálkozhatsz különféle módokon irányítani a rádióhullámokat, de ha sikerül, a latency romlani fog. Inkább antennahosszabbító kábelt vennék, vagy valami extendert, repeatert.
-
4Grider
félisten
válasz
Wasquez #72968 üzenetére
"Például ha gömb sugárzót a plafonra szerelem, teszek fölé egy alumínium lapot, akkor a beton födém irányában nincs értelme sugározni, de ezt az alumínium lefelé visszaveri, tehát a duplájára nő a hasznos irányba a sugárzott teljesítmény!"
Sőt, ha az ánuszomba tölcsért dugok, akkor még repülni is megtanulhatok.
-
törölt tag
válasz
Wasquez #65544 üzenetére
"Az ONT-t azért kell központilag bridge módba kapcsoltatni, mert nekem nincs lehetőségem ennek az átállítására?"
Igen. Az üzemmód váltást csak a DIGI tudja megtenni, az előfizető nem.
BRIDGE módban az ONT transzparens, tehát oda-vissza átengedi az adatforgalmat változtatás nélkül."Mi van, ha csak egyszerűen rákötök egy routert?"
PPPoE kapcsolattartó csak egy lehet. (Célszerűen a saját router.)
(Amennyiben az ONT-t ROUTER módban hagyod és a saját routeredet is routerként - WAN uplinkre - kötöd be előáll a dupla NAT igénye. Az meg nem célszerű ill. felesleges.) -
herdsman12
őstag
válasz
Wasquez #65491 üzenetére
Akár rossz is lehetne, de nem ez a jellemző, ha elhelyezés, csatorna probléma van, akkor a saját router is gázos lesz.
WiFi Analyzer vagy hasonló programmal megnézheted a környező hálózatok melyik csatornán, milyen erősen sugároznak.
Esetleg jóbarát "atomstabil wifis" telefonja, laptopja hogy működik a hálózatodon?
Nálam laptop, tablet, telefonok stabilan wifiznek.Speedtest: 41/55 Mbps (Android 4.2), 45/42 Mbps (iOS)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Linux felhasználók OFF topikja
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest