- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
paolinho
őstag
Nem hekkelni szeretném, egyszerűen csak használhatóvá tenni, amit visszaadáskor (ha létezik egyáltalán erre megoldás) visszaállítanék eredeti állapotába.
Szerintem ezzel nem sértenék meg semmilyen jogszabályt. A Digi is így (gyári) állapotában vette meg a gyártótól, csak lebutította, ki tudja miért!?
De a megoldás erre a sok leszakadásra valószínű (ha a Digi nem tudja megoldani máshogy) egy saját eszköz beszerzése lesz.
Megjegyzem, fel nem foghatom, hogy miért kell 2024-ben a routeren 2021-es V1.0 verziónak futni, amikor azon már többször javítottak. Jelenleg v1.3-nál tart a firware. -
Dragon3000
nagyúr
Az elő sem fordulhat, hogy a társasház közelében nagyobb gondot is okozott az a csőtörés és a közelében van a digi fejállomása, ahol gondot is okozott?
Nálunk volt kb 8 éve bejelentés nélkül lekapcsolták a társasház főkapcsolóját, mert az egyik lakónál átszerelték a villanyórát, mivel fttb terület voltunk még, így érintette a digit is, feléjük nem volt erről értesítés az eontól, de lényegtelen is, központi hibát okozott az egész művelet. -
dchard
veterán
Ebből csak az derül ki, hogy ezt nem csak a Digi csinálja, hanem mindenki. Koaxnál sem mindegy, hogy oszloponként kettes vagy négyes tap-eket rakok fel, mert sokkal sűrűbben kell erősítő, és előbb fogy el az erősítő lánc, mint hogy a terület végére érjek: plusz ONU és trunk == valag pénz alig pár potenciális előfizetőért. De egyébként nem nagyon hallani a tömeges panaszt, hogy ezrével maradnak le előfizetők a szolgáltatásról emiatt. Szóval biztosan alulépített és nem csak arról van szó, hogy kevés tartalék van benne? De lehet, hogy csak én nem hallom ezeket a panaszokat.
pjen: mindenki találgat aki nem ott dolgozik és van konkrét tudása a számokról, csak nem mindegy, hogy valaki úgy találgat, hogy tervezett PON-t, vagy úgy hogy nem
Az osztási arány a és a power budget (értsd: fizika) az pont ugyanúgy működik minden hálózatban.
-
dchard
veterán
Nem merült fel senkiben a hálózat tervezésekor, hogy lesz ilyen helyzet, a Diginek pedig nem volt sem kötelező, se nem érte meg gazdaságilag minden előfizetőt kiszolgálni. Matávnál is votl olyan, hogy nem volt DSLAM port és akkor csinálhattál amit akartál. Most is megtörténhet, hogy átvesznek akit tudnak, a többi meg mehet mobilnetre. Az internet nem közmű, hogy szolgáltatási kötelezettség lenne.
-
dchard
veterán
Nem érte volna meg, mert így most van egy meglehetősen jól kiterhelt hálózatuk per port, több szállal meg előbb-utóbb ugyanúgy ott tartanak, hogy: az első szálakat telerakták. Jön egy új előfizető: neki le kell rakni egy új OLT-n új PON portot hogy a "tartalék" szálon is legyen jel. És egy darabig csak ő lesz rajta, és még ennél is hosszabb ideig várható, hogy lötyögni fog. 3-4-5 előfizetőre üemzben tartani egy portot nem éri meg. Ez a méretgazdaságosság: plusz 10%-nyi ügyfél kiszolgálása nem +10% költség. Áramhálózatnál is jól megfigyelhető ez: a villanyáram ára a csúcsidei max terheléshez konvergál. Ha sikerülne abból 10%-ot lecspíni, számottevően olcsóbb lehetne a villany, de ott ugye nem mondhatja az ELMŰ, hogy nem szolgálom ki a csúcsterhelést
garga01:
Úgy látom én ide nem kellek, pjen jól elszórakoztat itt mindenkit.
-
adika4444
addikt
Vodafone-nak van ED3.1-es területe? A 40 Mbps-os feltöltés az 1000-es letöltés miatt inkább 3.0-nak tűnik.
Ahol van Vodafone koax és DIGI optika, ott kíváncsi leszek, mit lépnek, a kábelek, a sok aktív eszköz az oszlopokon vagy a földben kikapcsolva is probléma, az oszlopokon főleg...
-
Gézengúz
addikt
Ha nálam normálisan tud működni a Huawei, user-es azonosítóval, + 4iG 6SN jelszóval, + van hozzá még egy AP-ként hozzáadott router is, akkor ott miért nem?
Lefedi a lakást, elég a 4 LAN port akkor minek csüngjön ott még egy router?
Lesz még egy köröm ezzel kapcsolatban bent az ügyfélszolgálaton. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Melyik a másik? Vodanál az Arrisra is azt írták, hogy gyenge a teljesítménye. Lehet a Vodatól is kérhetek ha átveszik a DIGI-s ügyfeleket.
DIGI-től ezt írták a csoportos beszedési megbízásra,
A számlák benyújtása minden hó folyamán, egységesen, egy alkalommal,
minden előfizetőnk esetében azonos napon, a tárgyhó második felében
történik, azon módosítani nem tudunk.
Ez mit jelent, mindenkinek a hónap utolsó napján vonják le, vagy mindenkinek máskor a hónap második felében? -
-
-
Akelaus
senior tag
Vagy nincs is konkurencia. 🤷♂️
Telekom, ha akarná akkor alákínálhatna a Digis netnek, (vagy a Vodának), de max. sebesség -verseny van, mert árban párszáz Ft ide vagy oda. Igazi verseny nincs. Még a Flip sem terjeszkedik, ami szintén Telekom.Yettel aki mintha különutas lenne, most hogy ott a kábel nélküli net, és a Yettel tv, igaz ahhoz kell egy másik szolgáltatás is náluk, de nem feltétel a box sem, ha az app fut a tvn vagy van Androidos box.
Ki tudja mi megy a háttérben? 🤔
-
trec12
addikt
Tényleg érdekes, hogy miért ez a nagy parolázás a Telekommal mikor van "saját" távközlési szolgáltató. Én most is azt gondolom ha a Telekom ha akarna befűthetne a lakossági piacon a konkurenciának. Elég lenne ha kissé visszafogottabban emelnének árat inflációkövetés címén. Ugye a Vodánál ez 22% lesz. Ha ennyi lesz. Ez azért elég durva. Meg ugye optikával is tovább nyomul a Telekom. Vas vármegye keleti felén ex Inviteles területen - ma már Digis terület - több irányból érkező hírek szerint több településen a Telekom fog szolgáltatni. Itt az MVM és a Metalcom optikázott. Digi optikai fejlesztés tudtommal egyedül Sárváron van a térségben.
-
cof
veterán
Nem routert lehetett bérelni +250-ért? TP-Link ha jól rémlik. Ettől függetlenül adtak WiFi 6-os ONT-ot néhány helyre még Digi idejében is amikor bejöttek, épp mi volt a szerelőnél. Sok helyen ment is bridge módba és mai napig úgy is van, ami igazán nagy pazarlás a szolgáltató részéről. Én is jobban örültem volna anno egy mini WiFi nélküli ONT-nak az F618 helyett, mert akkor előbb ráveszem magam egy normális router vásárlására.
-
dchard
veterán
Írni is akartam neki, hogy ezt csak gondolja-e vagy tudja is?
Viccet félretéve, core lokációkon kívül max olyan fejállomáson tudok elképzelni aggregátort, ami mondjuk nemzetközi szempontból is fontos, tehát van például tranzit jelentőssége is. Ezen túl már annak lehet örülni, ha a UPS-ben lévő aksikat kicserétlék valaha is, és van érdemleges áthaidalási idő...
-
adika4444
addikt
Ennek az előző tulaj anyagi hozzáállása az oka, vagy redundáns áramellátás van, esetleg olyan kevés a kimaradás, hogy ennyi belefér a SLA-ba?
#110363Jim74
Néhány éve cserélték a faoszlopokat igazi robusztus betonoszlopokra. Hogy ha most is fa lenne, bele se merek gondolni, mivel járna, főleg a mai éjszaka után.
Plusz szerencse, hogy itt a környéken nincsenek magas fák amik ráborulhatnának a vezetékre. -
Borisz76
nagyúr
Itt írtam róla részletesebben :
[https://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/hsz_56349-56349.html]
-
Olyat nem csinálnak, hogy xDSL területen - ha már szerencsétlen ott lakókat veri a sors ennyire -, hogy hármas csomagban választhatnak, vezetékes IPTV helyett műholdas tv-t? Mert egyébként Telekomnak volt, ilyen STA + NET40 kedvezményem volt 10+ éve
és jó az előfizetőnek is, mert nem veszi le a sávszélt, meg jó az ISP-nek is, mert mivel nem veszi le a sávszélt az EFI kevésbé frusztrált
-
Bocsi, a kommentekből gondoltam, mert voltak akiket felhívtak, pl azért mert régi már az eszközük és nem kap Security Update-et.
Amúgy pl rákerestem korábban a Huawei HG8147X6 ONT pl már 2021-ben is benne volt a DIGI rendszerében, szóval még az előző tulaj kezdte el a típusnak a berendelését.
-
rongaucho
tag
Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi tanácsokat!
Végül is napközben megcsinálták, kaptam is róla sms-t, most este hazaérve kiderült, hogy tényleg jól javítottak. Tuti, hogy az aknában volt valami. Túl mentek végül is néhány órával a 72 órán, de nem sokkal. Nem is ez zavar, hanem ez ahercehurca, idegeskedés, ami kísérte.
Még 1-2 napot várok, aztán beüzemelem a saját routeremet, mert a Huawei HG8147X6 wifi képességeit is elég gyengének érzem. Kábelen 933/321, 5G-n 209/275, 2.4G-n 66/52. Mondjuk nekem a VDSL-es 30/5-höz képest még így is egy csoda...
Jól tudom, ugye, hogy baromi egyszerű elvileg az átállás. Az ügyfélkapun átállítom a készüléket modem üzemmódra, aztán a LAN1-et összekötöm a routerem Wan portjával. A routeremen pedig megadom a PPPOE adatokat és kész is vagyok, ugye?
-
rongaucho
tag
Sziasztok!
@Mate, @nrg_52, @Jim74, @GoodSpeed, @Laccca87
Ezek a fejlemények:
Tegnap du. volt nálunk ugynaz a szerelő, aki pénteken a beszerelést csinálta. A fiam elmondása szerint a kábeleket rendben találta. A feket, zöld műanyag csatlakozóval próbálkozott, abból egy újat rakott fel. Annyit mondott, hogy ma, ha nem lesz eső, megnézi az aknát, máshol már nem lehet hiba. Ugye írtam már korábban, hogy a pénteki szerelésnél én elhűlve néztem, hogy a dobozban állt a víz, amikor oda bekötötte az optikám végét. Mi lehet most 2-3 nap intenzív esőzés után?Többetek tanácsára még tegnap este elküldtem a levelemet az ÁSZF-re való hivatkozással, hogy nem fogadom el a legelső hibajegy lezárását. Na erre válaszul ma reggel 8 előt jött az sms, hogy a 2. hibajegyemnél is a javítás megtörtént... Persze semmi változás tegnap óta, ONT újraindítás, resetelés után is pirosan villogó LOS. Most már tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek a helyzeten. Egyenlőre inkább sírok, mert a család kezd kifogyni a mobilnetből, gyakorlatilag dolgozni/tanulni már csak nagyon korlátozottan tudunk otthon.
Az még fontos, mert rákérdeztem még a beszerelésnél, hogy ebben a dobozba csak mi vagyunk bekötve, tehát egyedül reklamálok a Diginél. Több mint 1 év könyörgés után lett meg. Hiába lehetett már 2022. tavaszán hivatalosan a honlapon megrendelni a Digi optikát (Vác, belváros). Ugye a másik opcióm az lenne, hogy visszalépek az Invitelhez (ami ugye Digi leányzó), és kérem újra a réz drótot, és kapom max. a 30 Mbps-t a VDSL-en.
És még egy infó: az utcai homlokzati falunkon a régi Inviteles kábel mellett hozta be, majd egy 90 fokos fordulta után agy másik falon vezette be alakásunkba. Látszik, hogy a régi fehér Inviteles kábel több ponton is rögzítve van a falhoz, míg az új optikai kábel szabadon van a levegőben. Erre a szerelő azt mondta, hogy majd én rögzítsem a falhoz, meg valamiféle védőburkolatot is tegyek rá. Ez tényleg az én feladatom lenne?
-
rongaucho
tag
A csatlakozó fekete-zöld.
Közben annyi update történt, hogy ma reggel 8:00-kor(!) kaptam egy sms-t, hogy a hibát javították. Semmi nem javult, a led továbbra is pirosan villog. Felhívtam az üőgyfélszolgálatot, azt nem tudták/akarták megmondani, hogy pontosan mit javítottak. Tehát most újra ndul a 72 óra.
Rafkós cég ez a Digi.
-
rongaucho
tag
A szerelő fickó bent a lakásban kb. 3 percet volt. Szerelési lapot persze nem kaptam, a 1272-n lediktáltattam a ppoe adatokat. Próbálkoztam a bridge móddal, beállítottam az ügyfélapuban. Lehet, hogy a lediktált pppoe adatok sem stimmeltek, mert a saját routerem nem adott netet... Azt jól gol gondolom, hogy ha megvan a bridge mód, az ONT menüjében már semmit nem kellene állítani, ugye?
Arra ébredtünk vasárnap reggel, hogy éjszaka elment a net. Miután ez megtörtént, utána nyilván egy kicsit próbálkoztam, a kábelt megnéztem, hogy nincs-e sehol szakadva.
A kábel végén, ahol az ONT-be csatlakozik, ott valamilyen színes műanyag csatlakozó van, de gondolom nem erre gondoltál.
-
-
Dragon3000
nagyúr
Itt szerencsére a 11 év alatt mindig magyarok jöttek és mindig normális munkát végeztek. Amikor fttb esetében gondom volt a nettel, szombaton 22 órakor jelentettem vasárnap reggel már hívott a szerelő, hogy otthon vagyok e és jött megcsinálni, a lépcsőházi eszköz gigabites portja halt le, amire kötve voltam, ftth-ra átkötéskor is normális munkások jöttek, nem behányták az ontot a lakásba, mint némelyik képen, ami felkerült ide a topikba.
-
Ablakon
, vagyis a fal meg a műanyagnyílászáró között. Amikor felszerelték a műanyagnyílászárókat, akkor eleve úgy csinálták, hogy az Invitel kábelnek legyen hely... Aztán az Invitel koaxot kihúzták, helyére ment a Vodafone koax (most is ott van), és mellette meg befért fúrás, faragás nélkül a DIGI optika
Biztosan jobb lett volna, de akkor még román alvállalkozói voltak a DIGI-nek. Az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy ki vannak nekik szolgáltatva, mert ők mondják meg mikor van idejük, a terepen meg abszolút királyok ... Pontosítok. 2020-ban még románok voltak, de 2022-ben akik végül nem keresték a kifogásokat hanem bekötötték, azok magyarok! Fent még a román divízió munkássága látható, de azóta nem voltam a tetőn... -
-
Dragon3000
nagyúr
Ez szerintem adott területen lévő szerelők beleszarása is lehet, nálunk a lépcsőházban minden emeleten van két kötődoboz, amit normálisan fel is szereltek a falra, így egy dobozra max 5 lakás kerülhet. Szerintem mindegyik szolgáltató esetében kérdés, hogy milyen szerelő van ott, aki szarik rá az mindegyik esetében szar munkát fog végezni, amelyik meg nem az megcsinálja jól.
-
Qtya123
őstag
Nálunk a lépcsőházban a villanyóra szekrényben ilyen dobozban vannak a hegesztések (mondjuk nem sok, mert 3 lakás van a szinten): [link]
Anno mikor költöztünk, akkor láttam, hogy a doboz csak úgy le van dobva a szekrény aljába, a kábelek össze vissza. Szó szerint be volt hajítva oda, ahogy esik úgy puffan. Én fúrtam fel a falra a dobozt, meg kötegelőztem össze a kábeleket, mert rossz volt nézni. Plusz ha jön valami villanyász és lesz@rja, akkor kb véletlenül kitépte volna valamelyik kábelt, mert beleakad, ahogy mindenfelé álltak.
Amúgy optikai kábelből mi az elterjedtebb? Nálunk az a fajta van, aminek a külső köpenye lapos. Elég kemény, nem túlzottan hajlik, illetve ugye csak 2 irányba, mert lapos. Ismerősöknél meg legtöbb esetben a hagyományos henger alakú kábel és az sokkal rugalmasabbnak tűnik.
-
adika4444
addikt
Lesz mit rendberaknia az új tulajnak és tetszik / nem tetszik az előfizetőknek, lassan azért buknak ki a gyengeségek amik jellemezték az elmúlt éveket.
Ilyen az olcsó, rossz minőségű alkatrész a bekötésnél, a gyenge ONT-ok, a csúfos kudarc az EPON rendszerrel, az alultervezett szálmennyiség főleg családiházas környezetben és ezek csak azok, amik beugrottak az elmúlt 10 évből amióta a topikot látogatom, de voltak még itt cifra dolgok.
Nem vagyok a saját pénzem ellensége, a 4iG és a kapcsolódó politikai szálat sem szeretném ezzel idehozni, azt viszont be kell lassan látni, hogy a jelenlegi környezetben nem lehet aprópénzért minőséget nyújtani és ehhez hozzájön az is, hogy a járvány nagyon kihozta az elérhető, jól működő net iránti igényt. Drasztikus az áremelése az új tulajnak, bosszantó a TV-s szarakodása (bár sajnos ez az átlag nézőnek nem tűnik fel) de azért az utóbbi időben napi szinten olvasva a témát észrevehetően csökkentek a panaszok a bekötésre, eszközre, szerelőkre. -
"A plusz munka mellett még nagyobb probléma, hogy elfogynak szép lassan az optikai szálak. Minden egyes ki vagy beszerelésnél rövidül."
Most nem emlékszem vissza, hogy amikor nekem a sima Internetet kötötték bent a lakásban kellett variálni az eredeti kábelen - bár szerintem nem, mert ugye elsőnek az ONT-ba ment, azt kihúzták, és bedugták az FWR-8610RW-be - egy plusz extra optika áthidaló kellett ami összekötötte az FWR-8610RW kimenetét a ONT bemenetével. Szóval ami bejött a lakásba azt a kábelt a lakáson belül nem kellett vágni szerintem. Viszont fent a szűrővel ezek szerint mégis volt egy kis mókolás.
Nincs ilyen tervben, de ha lemondanám a TV-t, akkor megint fent meg kellene vágni, fel kellene mászni, fel kellene rakni a szűrőt, és vissza kellene adni a FWR-8610RW-t.
Amúgy jó kis ráhagyással célszerű dolgozniuk, pont emiatt. De nálunk a lakásokba nem is egy közös optikai kábelről van behozva, nincs a lépcsőházban egységen, a tetőn keresztül hozták be.
-
Qtya123
őstag
Budapest.
Amúgy tudod mi a vicc? Ugye mint kiderült, nem volt jó a jelszint. Dobálta a netet akkor is, ha az én routerem ment és akkor is, ha a Fiberhome ONT volt csak bekötve.
Jelszintet rendbe hozták, ekkor egyből a routeremmel kezdtem használni és fentebb írtam, hogy ugyanúgy szakadozik. 17 óra környékén újra kiiktattam a routeremet és azóta az ONT megy. Íme:
Egyszer sem volt szakadás azóta. 4 órán keresztül sosem bírta még.... Meglátjuk reggel mi lesz, marad-e még a kapcsolat és a jelenlegi IP, vagy lesz szakadás. Pedig terhelem.
Akkor szúrom tökön magam, ha még a végén kiderül, hogy egyrészt a jelerősség volt kevés, de nem csak önmagában ez volt a hiba, hanem a routeremmel sem százas valami.
Pedig alapvetően nyilván egy TP-Link Archer C6 v4 AC1200 routernek röhögve bírnia kellene azt, amit egy Fiberhome cuccnak. -
trec12
addikt
"TV minőség romlás: Nem új dolog. Már románok idejében elkezdték a háttérben idehaza. Most is ugyan azok csinálják, akik akkor is elkezdték. Ettől függetlenül botrány, ahova eljutottak. Nézhetetlen borzalom az egész."
Ahogy olvastam ezt nekem is beugrott valami emlék erről, hogy készültek erre pár éve. Azért lehetne ott a 4iG-nál valaki aki azt mondaná állj skacok ez így gáz. De lehet mikor megmutatják a számokat, hogy mennyi a "sparen" ezzel akkor azt mondják; jó ez, jó ez.
-
Más meg azt hozta fel előnynek - a villanyórát leső típus -, hogy nincs STB, nincs felesleges távirányító meg fogyasztás
#108211Mate: Ez a HG8145V5 azért tényleg komoly, egy 83 $-os cucc, határozottan minőségibb.
Azon filózom, hogy nálam a telefonra, mint azt itt korábban is írtam, van némi panasz. Mondjuk nem mindig jön elő... de már filóztam rajta, hogy lehet be kellene jelenteni. Lehet cserélnék nálam is. Igazából csak a telefon izgatna, meg az, hogy minőségibb az ONT, max csinálnék a router részéről is egy videót, de az RT-AX86S mellett csak nem szoknék át ráAmúgy ez IPTV-hez miért nem jó?
-
cof
veterán
de nagyon alul volt árazva a digi
Dehogy volt... Románoknál egy fillért sem emeltek azóta sem, 5200 Ft a TV + Net és 4K adás is van már.
10+ éve ilyen alacsony árakkal dolgozott, mellette meg ment a fejlesztés, optikázás. Naív aki ezt gondolja. Az itthoniak voltak eddig is túlárazva és most már ez is.
-
" Inviteles területek pedig teljesen le*arva. Mobilt erőltették, közben meg nem maradt pénzt semmire."
Kb az mobil lett a vesztük. Most nem azért, de mi lett volna, ha nem erőltetik, és megmaradnak a piacon egyedüliként szinte - nem mondom, hogy egyedül, mert szerintem a TARR-nak sincs - Internet + TV + Telefon vonalon? Akkor nem lehetett volna őket így lefojtani."TV minőség romlás: Nem új dolog. Már románok idejében elkezdték a háttérben idehaza. Most is ugyan azok csinálják, akik akkor is elkezdték. Ettől függetlenül botrány, ahova eljutottak. Nézhetetlen borzalom az egész."
Főleg annak fényében, hogy az árakat meg jól megemelték, és nemcsak az inflációs a másik mellett eltörpülő dologra gondolok.
Szerintem nincs az a Home Office, / Karanténban, Vakáción otthon van az egész család helyzet, hogy ne lenne elég a Gbps-os kínált sávszélesség. Sok család meg egyébként ha ki is tudná használni - de nem tudja - akkor meg kiderül, hogy a routerük vérzik el a rengeteg rajta csüngő eszköz miatt, amelyek jelentős része Streamel
De nem életszerű, mert baromira nagy családnak kell lennie ahhoz. Ilyen sebesség mellett 100+ GB-os játékok is hamar lent vannak.
-
cof
veterán
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem a többségnek a szeparáció sokkal nagyobb gond, mint a wifi 50-100Mbps sebessége. A telefonom miatt saját routerrel is csak 100Mbps-kel megy, de böngészés közben nem érzékelem, hogy kevés lenne, így nem is érdekel, majd ha egyszer cserélem a telefont, akkor azon már úgyis lesz min ac wifi, de lehet, hogy már csak ax képes eszközt lehet kapni.
-
törölt tag
Köszönöm, és 4Gridernek is a megerősítést. Időközben a mobilos WiFiman-ben találtam egy opciót (pont legalul van és eddig nem tudtam róla), ami mutatja az adott eszköznek a távolságát. Ez kizárta, hogy az ONT, mert egy méteres távolságban 6-7 métert jelzett.
A gyanúmat az keltette fel, hogy túl erős volt az idegen eszköz jele, bizonyos helyeken a nappaliban szinte az én routerem (Asus AC-65P) jelével azonos.
-
denes44
tag
Hát igen, sok éves fix installokra nem nagyon szoktak ilyet használni, mert ha van lehetőség a rendes csatira, nem kell állandóan cserélni, stb. akkor nem sok előnye marad a gyorscsatinak, mert átalában tényleg csak a gond van vele.
Akinél így szereltek az mind légkábeles családi ház? Vagy van akinél beltéri társasházi (lépcsőházas) környezetben is szereltek így?
-
dchard
veterán
Itt valami logikai bunkfenc van. Azt kérdezte a -23dBm jó-e. A válasz: igen, jó. Hogy lett ebből -8 meg -10dBm? Ha a műszeres mérés és a modem által riportált érték között nagyobb az eltérés, mint 2dB, akkor ott valami nem kerek.
Az meg, hogy mi az ami "elmegyeget" kevéssé érdekes. Ami biztos, hogy -28dBm alatt, és -8dBm felett riaszt az OLT, tehát a kettő között fogadható el, ezt egyébként rögzíti a Class B+ optikai modulokra vonatkozó szabvány is. FEC-cel akár -30dBm alatt is "elmegyeget", de ettől még nem fogadható el egy ilyen eredmény
-
De, van ahol az is megtörtént. Több helyen is építettek már új optikát a régi Invitel hálózat helyett, és ott újra is szerződtek már az előfizetőkkel, természetesen DIGI színekben. De amiről Te beszélsz, arról nekem az a gyanúm, hogy sosem fog megtörténni, tehát az xDSL és koax hálózatok nem fognak DIGI név alá kerülni soha.
-
https://www.invitel.hu/vallalat/
"2018 májusában a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. – terjeszkedési stratégiájának részeként – megvásárolta az Invitel Távközlési Zrt.-t. Ettől kezdve az Invitel a DIGI Csoport tagvállalataként folytatja tovább tevékenységét."
-
Papíron a DIGI tulajdonában van az Invitel Zrt. 2018. május 30-tól, az e-cégjegyzékben bárki ellenőrizheti. [kép]
A más kérdés - vannak elképzelések, de inkább nem idézem be -, hogy a DIGI ezt miért nem kommunikálja megfelelően az előfizetők irányába, hiszen az Invitel Zrt. korábbi tulajdonosa lemondott az Invitel márkanévről is, még ha ezt nem is mindenki tudja és nem a DIGI-t szidja vagy dicséri azóta bizonyos dolgok miatt, hanem továbbra is a korábban megismert Invitelt, ami a régi formájában már nem létezik. -
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest