- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
-
Sumi
aktív tag
válasz
kenwood #100581 üzenetére
Én is szakmabeli vagyok, és ne haragudj, de itt most a te nézőpontod ami hibá(d)zik.
1, cgnatból egy 5 perces telefonhívás kivetetni magad
2, bridge módba átrakatni az ontot 3 kattintás a weboldalukon (vagy ha már úgyis beszélgetsz velük a cgnat miatt, akkor őket is megkérheted, hogy tegyék bridgebe az ontot)Beteszel egy saját routert (nem kell hozzá bankot robbantani, durván 20-30 ezer forintról beszélgetünk), ha szeretnél teszel rá custom firmware-t (bár ritka use-case, hogy szükség lenne rá), pppoe-n betárcsázol, kapsz publikus normális címet, és öröm-bódottá.. Én pl az egyik helyen egy 25 ezres 2. gen i3-as gépet használok routernek pfsense-zel, és teljesen jól működik. Site-to-site vpn-eket futtatok, reverse proxyt, meg még pfblockerng-t is. Fiberhome ont.
Másik helyen egy Asus RT-AX55-ös (28e) routert használok digis neten, ont (zte vagy huawei, nem emlékszem, bent van egy szekrény mélyén és egyszer láttam fél órára, amikor bekötötték a netet) szintén bridge-ben, openvpn site-to-site vpn-nel, fél éve nem volt az ég világon semmi probléma vele (akkor kötötték be a netet oda).
Harmadik helyen Telekom optikám van, ott router módban van a (huawei) ont és mögé tettem egy pfsense routert egy 4. gen i3-as gépen. Vígan torrentezek, vpn-ezek (szintén része a site-to-site vpn hálózatomnak), reverse proxy van rajta, email szerver, pfblockerng, home assistant, windows server mint fájlszerver, minden hülyeség ami egy homelabban elképzelhető. Annyi, hogy nincs cgnatban, de dupla nattal megy minden (ps4, xbox is) tökéletesen immáron 5 éve.
Igazából a digis ontjaimat is csak azért kértem át bridge módba, mert egyszerű átkérni, sőt most már online is lehet, ami mégegyszerűbb. Telekomnál szopóbb lenne (ha lehet egyáltalán?), de tényleg az ég világon semmi hátrányát nem tapasztalom a dupla natnak annak ellenére sem, hogy nem egy átlag otthoni felhasználási módról van szó.Én nem várnám el egy végtelenül olcsósított ont-tól, ami bónuszként tud nagyon alap routing / wifi funkciókat, hogy kiváltson egy normális routert/ap-t. Viszont a media-konverziót és/vagy egy ethernet portján való gigabites routingot hibátlanul el tud végezni - bár a fiberhome-ról olvastam cifra dolgokat pl. torrentezés esetén - de azt meg ugye át lehet kérni bridgbe, ha nagyon szarakodna a routingja.
Aztán az is lehet, hogy én ítélem meg rosszul az egészet, és 25 ezer forint hatalmas pénznek számít a gigabites netfelhasználók nagyrészének.
-
Raiden_
tag
válasz
kenwood #100564 üzenetére
Nem értelek amíg egy kábelvéged volt azt hogy dugtad az okos telefonba?
Minden maradt ugyanúgy mint eddig csak kaptál pluszban min. 3x gyorsabb
(nem került többe, tehát ingyen) korszerűbb, internetet a saját hálózgatódat meg egyedül
te korlátoztad mégpedig azzal, hogy megszüntetted (a router szekrénybe tételével).
Amennyiben ez nem megfelelő számodra akkor válthatsz, várják hívásodat a szolgáltatók,
kis pénz kis lehetőségek, több pénz több szabadság, dönthetsz.
Amint megpiszkálod a szolgáltatói ONT-ot elmegy a neted, mivel "rálátnak", mivel az övék.
Megy ki a szerelő + kiszállási díj (ez téged fog érinteni kb. 6000 HUF)
és az eszköz cseréje (ennek a költsége is téged terhel amennyiben megállapítja az illegális beavatkozást) esetleg a szolgáltatástól ellállás mellett leszerelik és beperelnek.
Nem hiszem el, hogy 2021-ben havi kb. 3100 HUF összegért elvárásaid vannak
(az FFTB időszakban ez nem miért nem zavart, csak most ahogy eszközt is kaptál).
Beteszel egy saját routert és azt csinálsz vele amit csak akarsz, itt a topikban is mindig
azok szenvednek az internettel 99%-ban akik a szolgáltatói ONT wifi jel erősségét
méregetik (ami nem is képezi a szerződés tárgyát) a kert végéből, hogy miért csak ennyi. -
CirrMee
addikt
válasz
kenwood #100571 üzenetére
a hozzaertes hianyabol fakado modositast torolnem
Ha nem tetszik a szolgáltató beállítása, vásárolhatsz saját routert, amit úgy állítasz be, ahogy szeretnéd. Amiről írsz, azt csak olyan megoldással módosíthatod, amit legálisan elérni nem tudsz. A szerződésben 1db ethernet végpont szerepel, amit a szolgáltató gyaníthatóan teljesített, nincs okod háborogni.
-
DS39
nagyúr
válasz
kenwood #100567 üzenetére
Félre érted.
3 tagú család: Apa anya gyerek. Utóbbi torrentezik és letölt vmi kártevőt is. Akkor a szülők gépére nem kerülhet át a szeparáció miatt. Szerintem inkább ilyen oka van ennek a korlátozásnak.
De ha nem akarsz ilyet, saját router kell, ennyi. Ezek az ont-ok amúgy sem túl jók pl wifi-ben.
-
Raiden_
tag
válasz
kenwood #100557 üzenetére
Az alap kérdésre a választ megkaptad, anyukénak meg mondd meg,
hogy eddig is volt router most is kell, ha saját hálózatot szeretnének.
A plusz fogyasztót meg eddig is kiszámlázták a közösköltségbe volt beépítve,
mert a teljes lépcsőházi eszközök fogyasztást osztották el a lakók közt egyenlő arányban,
ráadásul felfelé kerekítve, így még lehet kevesebbet is fizet.Mivel nem a te tulajdonod, így ez van, egy LAN végponton biztosít a 4iG netet, aláírta.
-
Flashget
félisten
válasz
kenwood #17581 üzenetére
komolyan ennyire nem lehet érteni?
szolgáltatásról beszélünk! kifizetteti előre. de bármikor leállhat valamiért a szolgáltatás 1 perctől kezdve 3 vagy tobb napig is.
Vagy fodrásznál előre fizetsz a munkájáért? Nem olyan bonyolult lenne megérteni mivel van bajom.kurvák kérik előre a pénzt ha már szolgaltatás
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged