- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
zelikocc #104702 üzenetére
Én viszont arra tippelnék, hogy az internetes eszközpark marad, legfeljebb kihalásos (tönkremenéses) alapon fogják lecserélni. (A mobil más, ott az előfizetők minimális költséggel átterelhetők a vodafonos infrastruktúrára.)
ONT mint router témakörben: láttam, hogy tabu, hogy mennyi helyet foglal az íróasztalon, de azért élég murisan néz ki a bridge módban működő FiberHome eszköz mellett az antenna nélküli apró wifi router...
-
dchard
veterán
válasz
zelikocc #104253 üzenetére
A "kapcsolgatás" (konfig távoli állítása) sznte biztosan TR-069-en keresztül megy, ha ahhoz hozzáférsz és ki tudod kapcsolni (néha CWMP-nek is hívják) akkor a visszakapcsolási problémád megoldódik. De nem hiszem hogy a sima digis user hozzáfér ehhez. Továbbra is azt gondolom, hogy simán átszoftverelhető, de nyilván a felelősség nálad marad.
-
dchard
veterán
válasz
zelikocc #104250 üzenetére
Ha nem voltak elég alaposak recovery-vel szinte biztosan fel lehet rá rakni a gyárit, ha valóban ugyanaz a hardver van benne. Még azt is el tudom képzelni, hogy a webes felületen is rá tudod tallózni a nem Digis firmware-t, de inkább recovery módban próbálkoznék, ha van ilyen egyáltalán ezen a hardveren.
Az, hogy mit mersz az már rajtad múlik. Nyilván mindig benne van a pakliban, hogy elszarod, és kéne majd hozzá TTL soros meg a doboz kinyitása a helyreállításhoz.
-
-
-
-
cof
veterán
válasz
zelikocc #103247 üzenetére
A Szolgáltató 2022. július 1-től igényelhető kábeltelevíziós díjcsomagjai és azokra
alkalmazandó előfizetési díjak területi bontásban:Nekem ebből az jön le csak aki július 1. után lesz új előfizető. Csak akkor drágulhatna ha megszűnik a most is futó DIGITV2019 csomag de akkor a hűségesekenek is megszűnne.
-
Kront
tag
válasz
zelikocc #103220 üzenetére
Teljesen logikus amit mondasz, én is így tartanám helyesnek. Anno, 8 éve, a rezes kötésekor megvárta a szerelő, amíg bejelentkezek a gépembe. Most nem volt semmilyen bekötési papír. Egy meglévő előfizetés lett átkötve optikára. Volt nála egy hasonló palm, mint amivel az óraleolvasók járnak. Azon volt egy kb. 2cm X 2cm-es kijelző, amire egy X-et tettem ujjal, hogy megjelent. Elvileg aláírás kellett volna oda, de akkora helyre még tűfilccel sem lehetett volna, így (a javaslatára) X-eltem.
-
dchard
veterán
válasz
zelikocc #102635 üzenetére
Nincs olyan "médiakonverter" a világon, ami neked PON-ból ethernetet csinál. Az egy ONT aminek egy darab ethernet portja van. És az ONT nem médiakonverter
Utóbbinak a nevében is benne van hogy mit csinál (és hogy mit nem csinál). Kizárólag a fizikai rétegben működik: például kábeltv jelet alakít át optikáról elektromosra (koax), vagy a régi ethernet médiakonverterek optikáról csavart érpárra.
És mivel a jelátalakítás kizárólag a fizikai rétegre korlátozódik, így biztosan nem alakítja át a közeghozzáférési portokolt (második OSI réteg). Márpedig a GPON-nak van saját közeghozzáférés-vezérlése, ami nem ethernet.
Dragon3000:
Routing és NAT szempontból teljesen mindegy, hogy hány port van az eszközön, tehát teljesítmény oka nem lehet. Őszintén szólva semmiféle reális magyarázata nincs ennek, nem is csinálja senki a Digin kívül.
-
petakpa1
őstag
válasz
zelikocc #102635 üzenetére
Értem én, de a média konverter is fogyaszt egy minimalisat és az ax router is.
Mondom nekem nincs gondom a Fiberhome eszközzel, egy csomó embernek jó lenne alapfelhasznalasra, nem értem miért kell elszeparalni a portokat? Értelmetlennek korlátozásnak gondolom, nem értem mit nyer ezzel Digi?... -
TeeJay
félisten
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zelikocc #101472 üzenetére
Ha 100-al kezdődik akkor NAT-olva van !
Az ONT-ba belépve meg kell nézni a WAN IP címet.
Majd megnézni a [https://whatismyipaddress.com/] oldalon az IPv4-s címet.HA azonos, akkor jó.
Ha eltérő akkor NAT-olva van.Ilyen esetben az ügyfélszolgálatot kell hívni , hogy adjanak PUBLIKUS IP címet.....( Nem ugyanaz mint a FIX IP ! Az fizetős és cégeknek szól ).
Az , hogy az ONT 2.4 vagy 5 GHz-s az ilyen szempontból lényegtelen.
Semmi köze a NAT-oláshoz. -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zelikocc #99469 üzenetére
A gigabites csomag nem változik, így kár ott szimmetrikus kapcsolatot várni. De még mindig tartom, miért adnának új bekötés esetében drágább eszközt, ha lehet, nem is vált a felhasználó gyorsabb netre. Na meg eleve az új megoldás majd decembertől válik elérhetővé Budapesten, gondolom addig nem sokat érne az új ont.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest