-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
foka791
csendes tag
válasz
pn4hvq #115046 üzenetére
tizenx eve van digi net de ilyen soha se volt hogy semelyik online jatek nem megy tovább fél percnél normálisan. ha pl telón v laptopon megyek fel az itthoni wifire kb mindent amit egy bongeszoben klikkelek azt ketszer haromszor kell mert nem tortenik meg a parancs.itt vmi komolyabb problema van nem siman neha nagy a ping hanem nagyon durvan ingadozik szakadozik
-
dchard
veterán
válasz
pn4hvq #111936 üzenetére
Nézd, ez nem is annyira szakértelem, mint józan paraszti ész. Az hogy az XGSPON kártyák és modulok mennyivel drágábbak, publikus információ. Ha csak a modulokat nézed, 40-45 EUR vs. 250-300EUR az aránypár. A másik probléma, a port sűrűség: 16 portos GPON OLT kártyák léteznek, XGSPON-ból viszont ugyanabba az OLT keretbe jellemzően csak 8-as kártyák mennek, tehát ha el akarod indítani az XGSPON-t a meglévő hálózatodon, akkor szükség lehet külön OLT keretre, WDM osztókra stb. És az XGSPON kártyák is bő 2-3-szoros áron mennek, miközben fele annyi port van rajtuk. De ami a legfontosabb: ha valaki megvette és be is építette mindezt a hálózatába nagyon komoly anyagi ráfordítással (ez volt az állítás), égeti rá a support-ot és avítja az eszközt magát, az egyszerűen gazdasági nonszensz lenne, ha nem kezdené el áruli akár irreáisan drágán (prémium kategóriában) a szolgáltatást az elkészült OLT-ken. Ezt a szintű butaságot pedig nem nézem ki egyik hazai szolgáltatóból sem, teljesen illogikus lenne.
-
-
kispal87
aktív tag
-
-
válasz
pn4hvq #108649 üzenetére
Ha nem lenne GDPR által lefojtva
Ez is Európában van így, pl Xiaomi-nál is csak ezekben a készülékekben nincs rá opcióm illetve az le van tiltva gyárilag.
#108647Intruder2k5: Lehet nem volt elterjedt annyira, hogy a telefonon lévő csalásvédelmi szoftver adatbázisában benne legyen. Meg mondjuk ezek eltérőek Samsungnál, Xiaominál, de nekem még az Avast is szólhat. A számokra én is rá szoktam keresni utólag.
A szolgáltatói szám logikus lehetne, de ha tényleg a szolgáltató hív, általában nem lehet visszahívni. Mert nem a 1272-ről hív. Valamint már ott is leht machináció, hogy más számot jelez ki, mint amelyről ténylegesen hív is.#108646Jim74: Szerencsés vagy
Nálam az első kettő balek volt
-
válasz
pn4hvq #106540 üzenetére
Lehet, hogy rosszul véled? A hűség jelentheti azt is, hogy kapsz ezer forint (vagy X százalék) kedvezményt a mindenkori listaárhoz képest. Ez neked is jó (mert kevesebbet kell fizetned), meg a szolgáltatónak is (remélheti, hogy az ügyfelük maradsz - bár erre garancia már nincs, hiszen a hűség felmondásánál már nincs kötbér, csak a korábban igénybe vett kedvezményt kell megtéríteni.) Mint azt egy másik topikban írták: ez egy szerződés, és egy szerződésben bármit elő lehet írni, azt is hogy "menet közben" változik a díj. (Mint ahogy nem csak fix kamatra kötheted le a pénzed, vannak pl. változó (akár inflációhoz kötött) kamatozású befektetési formák is.)
-
Raiden_
tag
válasz
pn4hvq #103358 üzenetére
Szerintem, ha alaposan megnézed a táblázatot mindegy milyen csomagod van
mert a **** 2019 csomagok kivezetésre kerülnek és automatikusan ****2022
néven az új megemelt összeggel lesznek kiszámlázva mindenkinek.
A lényeg : a jelenlei árak csak 2022 06 31-ig érvényesek, így lényegében
mindegy mikor kötötted a szerződést, a fent jelzett dátum után új árszabás lesz.
Akinek valamiért nem felelne meg az új szerződés és az abban foglalt árak,
kötbér nélkül felmondhatja a még érvényes ****2019 szerződését,
mivel a fenti dátum után az új ****2022 lép érvénybe 2022 07 01-től.
Ahogy néztem nincs különbség csomag illetve nem csomag, de még csak hűség
és hűség idő nélküli árakban sem, hanem egyenárazás van, ezzel pont elejét vették
a nagy rohamnak az ügyfélszolálatokon. -
pn4hvq
senior tag
válasz
pn4hvq #85082 üzenetére
Hmm, sebességteszt kapcsán előrelépés: a pc újraindítása után megjavult
.
Ott lett gyanus, hogy a telefonon a pc restart előtt is jött 912/300-al wifin keresztül, vagyis a kapcsolat a routertől a Digi felé jól működött.
Előtte driver update nem volt, router reconnect nem segített. Ehh, X akta... -
szimszonos
őstag
válasz
pn4hvq #75850 üzenetére
300mb-es router.Ha 300mb/s sebesség meg lenne laptopon meg xbox-on,és a stream is menne az már nekem elfogadható lenne.4 lan port van a tp-link routeremen.100mb nem annyira jó mert hálózatfejlesztés előtt is annyi volt,igaz menne megint a streamelés.300-as routerrel kitudom hozmi ezt a sebességet valahogy?Hogy lehetne ezt a sebességet kihozni a digis routerrel összekötve?Bridge mód,switch mód vagy mi a megoldás?Ha 100mb-es sebességre kell lemennem hogy legyen stteamelés akkor nem biztos hogy érdekel.Ugyanott lennék ahol voltam sebességben.Röhej hogy egy gb-es meg egy 300mb-es routerekkel hogy legyen stream max 100mb netem lenne.Egyszerűen nem hiszem el hogy így jártam.Azt hittem minden olyan egyszerű lesz mint a 100-as netnél csak gyorsabb lesz.Nem gondoltam hogy a Digi ilyen gáz routert ad amit meg ha jól tudom ki se lehet iktatni.
-
Genius007
őstag
válasz
pn4hvq #67457 üzenetére
Hát nem tudom, én akármit állitottam az uTorrentbe, cseszett 15mb fölé menni, sőt átlagosan 10mb/s volt.
Feltettem ezt a qBittorentet, és láss csodát elsőre 110mb/s volt a töltés.
Én világ életemben sima uTorrentet használtam, de ez szimpatikusabb, és jobban is tetszik, szóval ajánlom mindenkinek.
Volt aki azt irta hogy a Notebookban levő Killer Wifi kártyáját lecserélte, mert bár AC-s volt, de nem ment neki se 15mb fölé, lecserélte Intelre, és már jó is volt, majdnem én is igy tettem, de még szerencse h nem dobtam rá ki pénzt, mert Killerrel is megy: ) (bár tény, nekem sem a szivem csücske ez a márka, mert eddig csak a baj volt vele, de most jó) Volt aki azt irta privátban, hogy az eszköz nem birja, és szóljak a Diginek, hogy cseréljék ki, de mondom akkor a SpeedTest sem menne 15mb/s fölé.
Ezek szerint sokat számit az adott kliens is, hogy mit használ az ember. -
Marhyas
csendes tag
válasz
pn4hvq #63202 üzenetére
Igen, nem te voltál az első, de a jó szándék megvolt és ez a lényeg.
A többieknek is köszönöm a segítséget, mert mégsem azt kaptam, hogy "olvass vissza köcsög!"De ha már itt tartunk, akkor még egy kérdés (remélem nem off):
Van nekem egy műhelyem, kb. 40 méterre a háztól, telken belül.
Eddig a házban lévő telekomos Routerből egy Power Line adapteren keresztül küldtem ki a netet a műhelybe:
Router--->>Power Line--->>PC
Arról ment egy PC és kész, de közben úgy adódott, hogy egy wifis termosztátot kellett a műhelyben működtettem.
Mivel a műhelyben egyáltalán nem volt wifi jel, ezért beszereltem egy rég elfekvőbe lévő Linksys e1000 wifis routert.
Router-->>Power Line--->>Linksys e1000
A műhelyben lévő Power Line-t bedugtam a Linksys e1000- egyik LAN-jába és onnan ment a PC-be és volt wifi is.Na, most ha ennek az új, ASUS RT-AC87U routernek sem lesz elég erős WiFi jele, akkor a Linksys e1000-es routert hogyan párosítsam a házban lévő új routerrel?
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, és remélem, hogy érthetően fogalmaztam.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged