-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
válasz
konci79 #110421 üzenetére
Annyira én sem, csak próbálom megtalálni a csomagvesztés miértjét.
Most visszakapcsoltam routerben a nat-ot:Letöltési sebesség 942,67 Mbit/s
Feltöltési sebesség 330,29 Mbit/s
Késleltetés:1,9 ms
Elveszett csomagok:4,66% (elvileg 2% felett már nagyon gáz)
Késleltetés ingadozás:0,1 ms -
válasz
konci79 #109934 üzenetére
Gondolom a DIGI FTTH. Ha igen, akkor a következőkkel kell számotvetned:
A Vodafone nem lesz olcsóbb, ráadásul a kettő egy cég:Index - Gazdaság - Jászai Gellért: Magyar műhold lesz, ez nemzetbiztonsági kérdés
"
A Vodafone és a DIGI is tekintélyes szereplő a lakossági távközlési szolgáltatások területén. A tulajdonosi háttér azonos, mégsem ugyanaz a szolgáltatások minősége, eltérő az árpolitika és a működés. Várható, hogy a közeljövőben egységesíti a szolgáltatásait a két vállalat, és ugyanazt a szolgáltatást és minőséget kapjuk majd mindkét cégnél?
Egyértelműen igen. Ennek első lépéseként a DIGI-ben és a Vodafone-ban lévő lakossági üzletágainkat már ma is egy személy irányítja, kihasználva az ebben rejlő szinergiákat. Sőt az imént említett integrációs stratégiának részeként lakossági szolgáltatásainkat egy cégbe szervezzük majd várhatóan 2025. január 1-jétől. "Tehát a vodához átmenni, gazdaságilag is felesleges lenne, technológiailag visszalépés, mert jó esetben ED 3.0 esetleg nagyon jó esetben ED3.1, de egyesülés után úgyis az FTTH lesz a befutó, és akkor még kábel húzatsz be meg majd ki...
Telekom: ha FTTH-n szolgáltat, akkor esetleg jó lehet, még talán kicsit alá is mehet az ár, vagy ár/érték arányban lehet jobb mert tud mobilon is szolgáltatni (Magenta 1).
Giganet: Nyírség és vonzáskörzete... van FTTH szolgáltatásuk úgy látom. A Telekomot mérlegelném a helyedben, de csak akkor ha Magenta 1 is szóba kerül.
Szerk: Ja Telekomnál IPTV van, tehát STB is van.
Voafone-nál MediaCard vagy STB kell szintén. Szóval ezek alapján a DIGI-vel jársz a legjobban. -
válasz
konci79 #109928 üzenetére
Általánosságban véve elmondható, hogy a "többi sem jobb", de azt mi honnan tudjuk,hogy egyáltalán milyen szolgáltatók érhetőek el nálad, helység és utcanév nélkül?
#109927ToBeY: Korábban mennyit tudtál ezzel a géppel kihajtani?
Mivel régi is a laptop, esélyes, hogy ott lehet a gond. Ha véletlen a laptop ethernet portja hibásodott meg, akkor három dolgot tehetsz:
1. Beletörödősz, mert Streamre pl a 100 Mbps is elég
2. Megnézed a WiFi esetében, hogy mik a lehetőségek. Most gyorskeresésnél úgy látom, hogy cserélheted esetleg Intel AX200.NGWG.DTK Card-ra. Tehát ez moduláris.Nekem itt két laptopom van, de csak az olcsóbbikban moduláris a Wifi-kártya
Mondjuk a drágábbik eleve AX-es de azért kérdeztem meg korábban, hogy WiFi6E szóba jöhet e... ...
A laptopod körülbelül 9+ éves. Nem tudom, hogy a LAN portot külsős LAN kártyával van e lehetőség bővíteni egyáltalán, mert azon a gépen USB 2.0 portok vannak... szóval azt én kizárnám, tehát marad a WiFi-s dolog. -
válasz
konci79 #103960 üzenetére
Most van kb 6 méter kábel feltekerve, ha kibontom és valahogy félrerakom addig, míg bontanak újra raknak dolgokat (kb 1,5 hónap) akkor már egy 8 méter körüli vezetékre kell figyelni a felújítás közben.
És az új helyre az ajtótól max 2 méter kell és ott már nem tudom hova rakni a felesleget. -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
konci79 #84235 üzenetére
Én nem tudom, hogy milyen, kb 10 percig ment routerként, míg át nem kapcsolták bridge módba. Csak az itteni visszajelzések alapján a wifije a legtöbb embernek bőven elég, sokan eleve csak egy gépet használnak, így az esetleges 1 gigabites port sem gond és az sem, hogy elvannak szeparálva egymástól a kapcsolatok. Nekem ez mind korlátozó tényező lett volna, meg eleve itt volt a megfelelő router.
-
válasz
konci79 #84188 üzenetére
Folyamatosan 500-at mértem lefelé. Néztem kétféle géppel, közvetlenül ONT-n, de akkor sem tudtam jó eredményt mérni.
Utólag kiderült, hogy routerem szívatott meg, de az mai napig rejtély, hogy a két különböző Ryzenes gép miért nem tudott normál sebességet mérni közvetlenül ONT-n.
Digit többször hívtam, ránéztek távolról és mindent rendben találtak. Később rájöttem, hogy igazuk volt.
A tesztek mégis azt mutatták, hogy router nélkül is gond van. Pedig nem volt. -
TeeJay
félisten
válasz
konci79 #83855 üzenetére
Na akkor már az utca elején a párosban is kötnek, én a vége felé vagyok páratlan oldalon és itt már júniusban kezdődött
Aztán szerintem ha kész a Havanna mennek a Csontváry-ra és le is tudják a telepet
Végre megszűnik a facebookon sírás ha áramkimaradás után nincs TV meg net
Holnap végig számolom majd a 44 lakásból eddig mennyinél van átkötve a lépcsőházunkban, mert csak az 5. emeletig jutottam és eddig 9 velem együtt
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged