- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Itt sincs semmi gond, p2p-t amúgy sem tudnak korlátozni szóval kár ilyen hülyeségeket kitalálnod
Panel telepen 128-as osztásra építkeztek és így sem tudtam még 4év alatt 940megabit alatt mérni sebességet szóval semmiféle kapacitás gondjuk nincs. Feltöltés detto, lazán adhatnának 1/1gigás csomagot már úgyis annyira visszaesett már a P2P forgalom mióta ennyi streaming szolgáltató van meg 4/5G mobilneten korlátlan csomag sokaknak -
E.Kaufmann
veterán
A Diginél nem kezdték el a CG-NAT-ot?
Amúgy meg a nagy összeborulásnál mi lesz majd az irányadó technika? A Digi-s PPPoE-s dual-stack vonal vagy a UPC-s DS-Lite? Gondolom, akinél már letették a technikát, ott nem lesz kavarás, de az új hálózatoknál és a nagyon régiek cseréjénél mi lesz az irány?
Lehet a végén ki kell tennem egy starlinket az erkélyre
-
Borisz76
nagyúr
Nekem is Digi-s optikai előfizetésem van , 1000/300-s csomag.
Nálam jelenleg egy Huawei Echolife HG8121H GPON Terminal üzemel router módban.
Egy Synology DS2415+ NAS-ban 8 db 4 Tb-s lemez , 1 db SHR kötetbe rendezve....melyen a gyári lef/fel töltést biztosító Download Station fut....igaz 2500 torrentről van szó...
A routerben 1 db port forward-ot állítottam be így a BH oldala szerint is aktív vagyok.
Az NC oldalán pedig :
Tehát nem a DIGI-nél van gond.
Vagy az általuk adott ONT vacak, vagy valami beállítás gond lehet. -
adika4444
addikt
Bridged módú ONT mellett is ezt tapasztalod?
Nem lehet, hogy csak más seedel helyetted? Az OVH-nál nem régen volt BlackFriday és a Kimsufi vonalukon 100-ról 300 Mbps-ra emelték a feltöltést, ráadásul 10 euró körül szórták a gépeket. Nem lennék meglepődve, ha a szerveres torrentesek rámentek volna ezekre az ajánlatokra, főleg, hogy az OVH ezt gyakorlatilag semmilyen módon nem korlátozza. Egy, pláne több szerveressel szemben meg rosszabb esélyekkel indul egy sima otthoni előfizetéses felhasználó. Sok más helyen is voltak elég jó akciók, szóval egyáltalán nem lepne meg, ha emiatt mégnehezebb lenne a seed.
Másik, akár DIGI hálózaton kívüli végponttal tudod tesztelni esetleg, úgy van forgalom? Letölteni tudsz?
-
4Grider
félisten
-
g0dl
addikt
Ez attól függ, mit csinálsz a forgalmazott adatmennyiségtől. Ha csak speedtest ( adat semmilyen feldolgozáson esik át), akkor minimális a proc terhelés, ha pl. transzkódolás, vagy virus, ellenőrzés, L7 forgalom ellenőrzés, akkor baromi nagy a proc igény.
Nekem pl. az N3150-es NAS-on (debian) futó saját speedtest kiszolgáló, és a PC között simán mérek 1Gbps-t, pedig az igazán nem egy bika processzor ( kb. core2duo szint , de ez csak 6 W-ot eszik) .
-
MadGame
senior tag
A Digitől semmit nem kaptunk. Régebben be volt kötve, azt kötötték újra az albiban. A kis szürke dobozkán, ami a falban van elvezetve, cseréltek le valamit. A gépem Lenovo Legion y520, 8 Gb Ram, 128 Gb ssd, i7-7700HQ proci. Ezt az optikai kérdést nem értem
CirrMee: Ugatott? Szerintem ezt most itt fejezzük be.
-
Szia!
Előtte linkeltem a DIGI-s eszköz beállításait. [link]
Mondjuk első körben arról kellene meggyőződni, hogy nem NAT-olt IP címet kaptál-e a DIGI-től. Ehhez az ONT-ba vagy ha van, akkor a saját routeredbe belépve nézd meg a WAN IP címet, és vesd össze azzal amit itt látsz.
Ha a két cím egyezik akkor minden rendben, de ha eltérőek, akkor először is hívd fel a DIGI-t, és kérd, hogy adjanak publikus IPv4 címet.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest