- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
jeriko2 #63883 üzenetére
Ez nagyban függ attól is, hogy melyik hardver verzióról van szó, bár ez olyan kevés, hogy még v1 esetén sem reális. Amennyire tudom, 70-100Mbps körül annak is kéne tudnia PPPoE-n, hardveres nat viszont nincs benne, így többet gyári szofttal sem tud. Az újabbakban van már HW NAT, így azok gyári fw-vel kitolják a Gbit/sec közeli sebességet, de CFW alatt szoftveresen is tudnak 200Mbps körül biztosan. Ha viszont OpenWrt kell, akkor használj Fastpath LEDE fw-t, azzal állítólag többszáz Mbps-t tud még a régi, fehér tégla 1043-mas is.
-
jeriko2
tag
válasz
jeriko2 #63575 üzenetére
Korábbi DIGI net-es problémára (bridge mód, pár weboldal nem jön be) ez segített
Köszi Aperten-nek!(egyelőre direkt csatlakozok a géppel, most állok neki a routert bütykölni)
-
bambano
titán
válasz
jeriko2 #63546 üzenetére
a routeren IS, és a linuxos kliens gépen IS vedd le az interfész mtu-ját 1492-re és nem másra.
tehát a routeren azon az interfészen, ami a digi felé néz, az ethernet mtu-ja legyen 1500, a pppoe mtu-ja 1492 (nem is lehet mást beállítani).
a router azon interfészén, ami a belső hálózat felé néz, legyen 1492 az mtu, és a linuxos gépen is.
emellett állítsd be a clamp-mss-to-pmtu-t. -
válasz
jeriko2 #63575 üzenetére
Ha Linux alatt értesz más WRT-s routereket is, akkor igen, én is az alól használom, ASUS RT-N18U + Tomato fw., és nincs gondom a nettel, az említett oldalakkal se. A PPPoE beállításoknál tudtommal minden alapon van, én csak a felhasználónevet és a jelszót adtam meg, illetve az alap DIGI helyett Google DNS-eket használok. MTU szintén a 1492-s alapértéken van.
-
Gyurka6
őstag
válasz
jeriko2 #57725 üzenetére
Hali!
Amennyiben meg akarta volna toldani plusz két végcsatlakozót kellett volna föltennie hozzá. Nekem is ilyen esetből, amikor rövid lett levágva és ezután azzal húzták be a másikat, van egy (kettő) darabom, amit semmire nem tudok használni. Amikor áthelyezést kértem, mondták, hogy újat kell készíteniük. A kérdésedet úgy értettem, hogy a berendezést te akarod házon belül megoldani [innen] gondolom, hogy kivitelezhető, még nem jutottam el a boltig. -
nfsu17
veterán
válasz
jeriko2 #57052 üzenetére
FTTH
enyhén jobbra van az oszlop a szobámból nézve, doboz a tetején.
az én kábelem is onnan jön, eddig én voltam rajta egyedül.
az utcán tovább jobbra minden oszlopon van doboz, vannak bekötések is.
a szemközti szomszéd előtt (balra) van oszlop, de nincs rajta doboz.
na de ez a szomszéd is kért digit.így kötötték be:
nem dobozt szereltek fel az előttük lévő oszlopra, hanem...
levették az "én" dobozomat, majd kihúztak egy optikát a szomszéd oszlopáig...onnan (lehet már nem direktbe, hanem toldással, ezt nem tudom) meg tovább be a házba.
majd a dobozt visszatették.
mindezt úgy csinálták, hogy még az IP címem sem változott, tehát nem volt kiesés.gondolom így volt olcsóbb, mert a doboz sem 2 fillér gondolom, plusz azon az oldalon már több bekötés úgysem lehet, tehát fölösleges lett volna az új doboz.
ne kérdezd miért írtam ezt le
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged