-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
djsilas
tag
válasz
lajos75 #73283 üzenetére
Hát mondjuk az IPv6-ot, ha már azt akarsz...
Bár van valamilyen szintű "központi" védelem, de ha már beállítani sem sikerül... akkor nem biztos, hogy kell neked, hogy az összes otthoni eszközöd kapjunk egy publikus IP címet...BTW néhány TP-Link szériában meglehetősen körülményes beállítani IPv6-ot. Nem írtad, hogy milyen routered van, mindegyiknél más kicsit. Router nélkül hálózati kapcsolatnál engedélyezhető/letiltható IPv6, azt is érdemes megnézni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
lajos75 #73286 üzenetére
megnyugtatlak... nekem tp-link archer c2 ac900-zal sem megy azonnal csatlakozás után gyári szoftverrel, várni kell 15-30percet mire észhez tér,hiába írja ki az ipv6 címet a router... viszont a poén, lecseréltem a gyári szoftvert openwrt-re(bár még csak snapshot verzió), azzal csatlakozás után azonnal működik az ipv6 kapcsolat...
-
Gyurka6
őstag
válasz
lajos75 #73313 üzenetére
Én a router ipv6 beállításainál venném ki az engedélyezést alulról kezdve, (csak openwrt-s router-eim vannak, azokon szinte semmit nem lehet állítani, igaz mindig működnek, meg rb), a stateful/stateless -nél rémlik v.mi, de nem emlékezem rá (egy próba...).
Tehát szerintem nem megfelelő ipt kapsz/állítódik be (sajnos már nem tudom visszaidézni, hogyan haladtam, mikor lett jó).
Az első válasznál a .pool6. digikabel.hu előtt nem 0001 nek, hanem a routered mcadressének utolsó két jegyének kellene lennie -abcd -nek. A lan ipv6 címednek nem :1/64 végűnek kell lennie.
Úgy gondolom a digi adja ezt vissza, nem a routered generálja, Így ez egyedi, de rossz cím.
Nyilván szerintem.... -
Cr00py
senior tag
válasz
lajos75 #73286 üzenetére
Nálam sem megy, bár nem is baj. Ha jól emlékszem sosem ment. A lényeg, hogy publikus ipv4 legyen, szerencsére mióta Digi van, nem raktak NAT mögé. Anno, mikor elérhető lett itthon FTTB hálózaton, akkor bekötés után voltam natolva, viszont 1 telefon, és el volt intézve, FTTH-ra átkötéskor pedig jeleztem, hogy szükségem lenne a publikus ipv4 címre, így cca fél óra alatt vissza is kaptam azt.
-
-
Constantin79
csendes tag
válasz
lajos75 #56329 üzenetére
Hi. Kérlek: nem egyértelmű ennél a ZTE F668 csodánál a port nyitás. Csekkolásnál (torrent diagnosztika, és webes felület is) "port nincs nyitva csak letölteni tudsz" - kezd belőle nagyon elegem lenni. . . ..
Telekom: Huawei HG8245H teljesen egyértelmű Open port - ok nyitva; diagnosztika -> pipa zöld full megy a feltöltés azonnal. . . .. Mást is bekellene állítani?
-
lajos75
senior tag
válasz
lajos75 #56206 üzenetére
Délután folyamán kaptam email-t a hibajegy lezárásáról
"Hiba besorolás: PPPoE szolgáltatással kapcsolatos hibajegy
Hiba részletezése: egyéb
Hiba rögzítésének idôpontja: 2017-12-28 18:25:08
Hiba lezárásának idôpontja: 2017-12-29 15:32:25
Hibajegy nyitott állapotban 21.121 órán keresztül volt.
Állapot: zártJogos volt a bejelentés: igen
Szolgálatásminôségi hiba volt: igen
A hiba lezárult: igen"Most értem haza, na akkor próbáljuk ki mi is csináltak.
Hát nagy semmit ugyanúgy nem fut le a IPv6 teszt
-
eisento
addikt
válasz
lajos75 #56195 üzenetére
Nalam szinte ugyanez a problem vettem archer c7-et routerben latom az ipv6 cimet viszont teszt 0/10. Ha routerben mondjuk dhcp6-ra van allitva a lan kiosztas es atallitom slaacra elmentem ujracsatlakozik akkor jo mindaddig amig nem restartolom vagy aramtalanitom a routert...
Mind1 mar nem is idegesitem magam.Foleg, hogy jelen pillanatban net sincs 2x elment az adas visszajott most meg a net ment el...
Biztos ceges buli van xD -
-
Soma01
veterán
válasz
lajos75 #56181 üzenetére
Szerintem ezek lesznek a jó megoldások: [link]
cmd-be beírni:
netsh winsock reset catalog
netsh int ipv6 reset reset.logDe még utána olvasok pontosan mik ezek, mielőtt beírom.
Ha PC-vel tárcsázok be, akkor sem megy az IPv6 és ki is van írva, hogy nincs (ipv6) internet kapcsolat. -
Vakegérke
félisten
-
lajos75
senior tag
válasz
lajos75 #56114 üzenetére
További fejlemény az IPv6 problémámmal.
Nem hagytam annyiban és újra írtam neki hogy jöjjenek ki és ellenőrizék le a szolgáltatói eszközig.
Reggel hívtak is, persze még mindig erősködtek hogy nálam a probléma.
Így kértem jöjjenek ki leszarom a 2500Ft. kiszállási díjat.
Jöttek is kb. 1óra múlva.Kicserélték a ONT egy Wifisre
persze ezek után sem lett jó.
Legszebb az egészben hoztak egy saját laptopot hogy megnézzék az övékkel, aminek persze szar volt a lan portja -
Soma01
veterán
válasz
lajos75 #56146 üzenetére
Nekem is Asus routerem van, és kb. ez történik. Én azt vettem észre, hogy a Win7 "elfelejti" a router által kiosztott IPv6 beállítások egy részét. Pl. az átjárót. Vagy az nem is kell IPv6 esetén? Amikor csatlakozok, ki van töltve minden a kártya részleteknél, de hamar eltűnik onnan pár adat.
-
törölt tag
válasz
lajos75 #56133 üzenetére
Az a helyzet, hogy amit a routeredről mutattál, az teljesen rendben van.
Valószínűleg a kliensed (windows-od) okozza a problémát.Ha láttál már linuxot működni (értsd: képes vagy használni valamennyire), akkor fogj egy pendrive-ot, rakj rá egy live linuxot (ubuntu/mint a javasolt), bootold be azt a gépeden (ne telepítsd, csak futtasd a live-ot!) és próbáld ki onnan! Nekem úgy tűnik, azzal működnie kéne.
Vagy még egyszerűbb: ha van megfelelő mobilod, akár arról is kipróbálhatod, az android már kezeli a v6-ot.De gondolkodj el rajta, hogy a kipróbáláson túl mire kell neked. Sok új problémát hoz, de haszna... hát én eddig nem találtam semmit. Nem gyorsabb, nem biztonságosabb (sőt... - lásd még privacy), szóval nem sok előnye van. Talán ott, ahol valamiért ragaszkodnak a NAT-oláshoz és szükséged van publikus elérhetőségre, ott lehet értelme... de ugye akkor csak a v6-képes kliensek érnek el kívülről...
-
Manka76
senior tag
-
Strezi
őstag
válasz
lajos75 #56123 üzenetére
Lehet hogy nekem is hasonló problémám volt...
Én úgy oldottam meg, hogy teljesen letiltottam a az IPv6-ot a routeremen. Pár oldal nem ment.... gondolom amik IPv6-tal kapcsolódtak volna. Azóta minden frankó, nekem inkább nem kell IPv6, pláne hogy már PC-n is szívtam miatta. A Cisco VPN kékre fagyott egy perccel belépés után
Ott is az IPv6 teljes tiltása volt a megoldás (az adott PC-n).
-
Manka76
senior tag
válasz
lajos75 #56107 üzenetére
Azt hiszem ez a szolgáltató hibája lesz.
Nálam is pont ugyan ez volt csak az IPv4-nél. Bár ott csak a betárcsázás után 5-7 percig csinálta utána ment rendessen.
A nagyon okos telefonos azt mondta hogy tudnak ró (fingja nem volt róla) és már javítják, 3 nap múlva lett jó -
Geth
veterán
válasz
lajos75 #56102 üzenetére
Értem, hogy könnyen elsül a Winpisztoly, de gondolom Te is érzed, hogy ha 16x rakod fel, akkor sem változik a helyzet. Szerintem NE telepítsd újra többször.
Kikapcsolt tűzfal, ipconfig /release6 , majd ipconfig /renew6 , majd ipconfig /flushdns után (ez utóbbiakat admin cmd-be), tudod pingelni a google.com-ot?
-
Geth
veterán
válasz
lajos75 #56080 üzenetére
Az ASUS-hoz nem értek, mintha az rendben lenne.
Ami tuti, hogy nem segít, hogy nincs IPv6 DNS kiszolgálód. Ez megmagyarázza, hogy miért 0 a teszted: az oldalt IPv4 felett hoztad be, mert a IPv6 fölött nem sikerütlt feloldani a címet.
Nem tudom hogy célszerű beállítani a routert (ha ott még van egyáltalán mozgástér) / gépet, mert nekem (és szerintem mindenkinek akinek jó) a router reklámozza magát DNS kiszolgálónak is.
Fixen beírni nem tudod, mert változik a prefix.
Esetleg lehet még ULA-val játszani (de azt nem tudom lehet-e ASUS-on konfigurálni), de én úgy olvastam, hogy ha lehet, kerülni érdemes az ULA-t.
Vagy beégetheted akár a DIGI, akár a Google (akár más) DNS kiszolálgálójának az IPv6 címét a Windowsban a kapcsolatnál.Chrome-hoz (lehet más böngészőhöz is) van olyan kis extension (IPvFoo), ami mutatja, milyen protokollon jött be az adott oldal, poén, lehet látni, mennyi oldal megy már 6oson.
-
szaboi6512
őstag
-
lajos75
senior tag
válasz
lajos75 #56064 üzenetére
Valaki esetleg tudna segíteni mért is nem megy nálam az IPv6.[kép]
Teszt szerint nem kapok IPv6 címet, pedig kapok[kép]
Felhívtam az ügyfélszolgálatot ők is azt mondták hogy kapok IPv6 címet de nem látnak semmi problémát a rendszerben.
Már újrahúztam a Win-t is
Router ASUS N18U[kép]
De Router-t kikötve sem jó -
CyberPunk666
senior tag
válasz
lajos75 #49604 üzenetére
Igen. Mint írtam be is lehetett állítani, hogy gigabit legyen és a neve is gigabit szót tartalmaz és az asztali gép esetén is ugyanez a helyzet, azt meg cat6 kábellel kötöttem közvetlenül a bejövő kábelre. Azon egyébként egy e2400-as killer vezérlő van.
Ilyen laptop, ezt kapta tőlem az asszony: [link]
-
TeeJay
félisten
válasz
lajos75 #41826 üzenetére
kb. március elején volt nálam a srác ONT-t cserélni (kb. a hatodik már) és mondta hogy tudnak a feltöltési sebesség gondról már bent a DIGI ügyfélszolgálaton annyiszor jelentettem be
aztán halkan mondta hogy valszeg azért sem foglalkoznak vele mert majd mindenhol átállnak FTTH-ra
na akkor kérdeztem meg hogy miért és ez volt a válasz hogy el nem tudnám képzelni mennyi áramdíjat fizetnek az ELMÜ-nek átalányban és ha optikai hálózat lenne akkor mennyit spórolnak a passzív eszközökkel meg hogy nem kell annyi switch a lépcsőházakba...
szóval kb. itt már addig nem fognak semmit se csinálni majd megoldódik a bajom ha LAN helyett optika lesz hamarosan...persze mondta hogy havonta jelentsem be nyugodtan hogy ők is tudják cseszegetni a vezetőséget hogy tré a feltöltés itt és garantált minimum alatt van
de FTTB-n már nem fognak itt javítani csak hamarabb kerülünk sorra
19. kerület mellett vagyunk hátha utána ide jönnekmásik gondolat
most van csillió fajta ONT a lépcsőházban, ugyanannyi fajta switch mert egyik régi másik új harmadik x portos negyedik ilyen olyan, és ha csak egyfajta ONT-t kellene rendelniük mást nem akkor valszeg mennyiségi kedvezményt is kapnak és nem 20ezer lesz egy darab hanem mondjuk 15ezer
azért 100000 darabnál az sem kis spórolás és ráadásul mindenhol ugyanaz működne így kevesebb a szívás
hozzánk is már vagy 3féle ONT-t hoztak a lépcsőházba, mindegyik Huawei volt de egyik fekete másik kisebb fekete harmadik antennás fehér, most meg valami antenna mentes kissebb fehér van
annyit vettem észre hogy egyik másik jobban bírta az egyidejű oda-vissza forgalmat míg a másik kevésbé
szóval csak így ez jutott eszembe hogy ez is egy szempont -
-
Flashget
félisten
válasz
lajos75 #21264 üzenetére
Én csak azért raktam be, hogy miért ne 4300-ast, kivéve ha kell az 5GHz..
de van egy ilyen is:
Hát ezt a TP-LINK benézte. Középkategórás árért az 1043ND v2.1 veri a felső kategóriát. Én az egyik 4300-asomat cseréltem le rá. Igaz, hogy az tud 5Ghz-et meg két USB-je van, de annak gyengébb a processzora mint a 720MHz-es MIPS 74Kc v5.0 ami ebben van. A gyári firmware nem tud többet mint a régi verzió, azzal a különbséggel hogy egy helyen be lehet kapcsolni a hardweres NAT-ot ami a gyártó szerint 800Mbps-t tudott volna, ha esélyt adok neki. De nem adtam, hanem OpenWRT-t raktam fel. Ez 6 tűzfal zónával és 8 VLAN-nal is 200 Mbps felett route-olt. Az igazi különbség a régi és az új 1043ND között IPv6-ban mutatkozott meg. Az optikán a Telekom 10MB burst-öt engedélyez ami a Huawei HG850-esem 100Mbps-es korláta miatt kb. 1 mp-es burst-öt jelent. A régi 1043ND 65-70 Mbps körül megbicsaklott IPv6-on és nem tudtam kihasználni a rövid ideig meglévő sávszél tartalékot. A v 2.1 simán kitolja szoftveresen a 100Mbps-et, semmilyen beszakadás nincs. Jóval kevesebbet eszik és kevésbé melegszik is, mint a régi. Kifogástalanul megy amióta megvettem, bár mind az öt V1-esem és a két 4300-asom is hibátlanul működik, szóval még nem volt gondom TP-Link routerrel (igaz alsó kategóriás eszközöm nincs tőlük).
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest