- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Laccoss
addikt
válasz
hackeeeee #66001 üzenetére
Saját esetből tudok kiindulni. Tehát ajtótok megfúrva, kábel behúzva, egy lyuk a falon, azon áthúzva, és ott az utp kábelnek a vége, arra dughatom a routert, kábelt stb. Tehát a behúzott kábel alig volt 1 méteres. Így ott az utp csatiig a szolgáltatóé (végpont). De ha te erre már dugsz másik kábelt, eszközt az már a tiéd.
Persze nekem már váltottak FTTH-ra, így a ONT csatlakozója a végpont.
TomikaPC-nél az nem világos, hogy mit ragasztott, meg ugye levágta a digis utp kábel végét.
"Az internet szolgáltatáshoz való hozzáférést az Előfizetőhöz telepített végberendezés (kábelmodem, VoIP Gateway, vezeték nélküli végpont, vezetékes végponti eszköz, vezetékes/WIFIs végponti eszköz) biztosítja,
mely a Szolgáltató tulajdonát képzi." -
TeeJay
félisten
válasz
hackeeeee #65960 üzenetére
FTTB van még itt de ONT-re vagyok kötve szóval kvázi FTTH is lehetne csak rajtam kívül még más is lóg azon az ONT-n.
ASUS AC66U B1 router szerintem elég bika mindenre de már előtte a TP-Link WR1043ND V2.x esetén is volt szakadás csak akkor még hetente 2-3x ma meg már naponta 5-6x volt
még a heti 2-3-at el tudtam viselni de a napi 5-6 az gáz
felhívtak ma hogy holnap jön laptopos kolléga addig teszteljem már router nélkül ha tudom
most 3óta nem történt még szakadás és tolom alatta a torrentet hogy kapjon terhelést
hátha arra jön elő csak ez
este vissza dobom a TP-Link routert is azzal is nézni fogom aztán kiderül -
mpo
veterán
válasz
hackeeeee #63885 üzenetére
Régen az SMC routerem (azóta volt 1043ND, most C2 AC750) csinálta, hogy megszakadt a kapcsolat.
Kijött két szerelő, mindent megmértek, azt mondták dobjam ki a routert.
Miután elmentek, reseteltem, beállítottam, mentés.
Utána még két évig jó volt.
Ha véletlenül előfordult egy évben egyszer, akkor visszatöltöttem a mentést és ment tovább.A bolt + szerviz, ahova járok, ott mondták, néha elfelejti a router a beállításokat.
Ha meg a saját eszközök jól vannak beállítva és a kábel is jó, akkor a szolgáltatónál a hiba.
-
MasterMark
titán
válasz
hackeeeee #63877 üzenetére
most likely fixed by disabling the "Enable Interface Check" option. See Network Centre -> Internet -> Smart WAN -> Interface Check.
I saw this issue and found it was due to the modem/router in front of the RT1900ac. When I replaced the provider modem with a cheap TP-Link, the issue was resolved.
Investigation found that the RT1900ac was getting messages to connect stateless and then stateful which was the problem.Gyors googléra ilyeneket találtam. Érdekes.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
hackeeeee #62910 üzenetére
Nem címzett csomag, csak megy ki a kábelben mindenkinek. Szóval ha központilag leszedik, akkor senki sem fog tévézni az adott körzetben
A bridge módba tett ONT is menedzselhető, persze ha azon letiltják a tévét, akkor is egy ilyen szűrő beiktatásával nyugodtan tudna a nem fizető ügyfél tévézni, csak arra azért kevesen vállalkoznának valószínűleg.
-
-
cooi11
senior tag
válasz
hackeeeee #61809 üzenetére
Ki kapcsoltam a modemet 5-10 percre és ugyan az,
közvetlen kapcsolat van. -
-
mpo
veterán
válasz
hackeeeee #61767 üzenetére
Igen, de ő azt írta:
Valahogy zavar hogy a saját hálózatomon egy "külsős" doboz ülA külsős doboz utáni az övé, vagyis nem az övén ül, hanem előtte.
Előzőleg nem pontosan fogalmaztam a vízmérő óránál, az egyedi vízmérő órára gondoltam (kerti csapnál vagy társasházban).
-
mpo
veterán
válasz
hackeeeee #61765 üzenetére
Nézzük a tévénél a set-top-boxot, az első ingyenes, a másodiktól havidíjas.
Ha váltasz (kártyára), vissza kell adnod, ha tönkreteszed ki kell fizetned.Ha elromlik a FTTH-hoz kapott eszköz (amit ingyen adnak), ki cseréli ki és mennyiért?
Azé, aki megvette és ingyen cseréli.
A villanyóra sem a tiéd, ellenben a vízmérő órák igen.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
hackeeeee #61739 üzenetére
Próbáld ki az alkalmazással.
-
mpo
veterán
válasz
hackeeeee #61749 üzenetére
Nem rólad beszélek!
Még jó hogy nem vagyok ügyfélszolgálatos, mert "Nincs meg a garantált sebesség" panaszra, mit lehetne mondani, ha az IE felezi le a tényleges sebességet és nem annyi.
"De én az alkalmazással is megmértem".Aztán kijönnek, megmérik és jó.
Ára 2500 Ft. -
mpo
veterán
válasz
hackeeeee #61737 üzenetére
A weboldalt a Nemzeti Média- és Hírközési Hatóság üzemelteti
(A lap aljáról másoltam, nem én írtam el: HírközésiEz a hatóság ellenőrzi a kedves szolgáltatókat.
Ha valaki úgy találja, hogy nála soha nincs meg a garantált sebesség, kérhet mérődobozt.
Sajnos:
Ne igényeljen, ha 150 Mbit/mp-nél gyorsabb az internete!Ha itt mérek, (regisztrálva) az hivatalos(abb vagy annak tűnik), mintha a speedtest-et használnám.
A Digi is a saját oldalát javasolja, (ha jól tudom), de ez meg a hatóság oldala. -
mpo
veterán
válasz
hackeeeee #61720 üzenetére
Légy szíves mérj itt is Firefox-szal (én itt szoktam).
Regisztráltam és barátoknál is mértem UTP-n és WIFI-n, település megadásával, így a térképre is felkerül szolgáltatóval és csomaggal együtt.
Feltételekkel, de mérőműszert is adnak, ami "folytonosan" mér.
Ha nem akarsz regisztrálni, akkor kihagyom és mérek.
[link]Az 500/200 csomagom 520/200 volt délelőtt, amit írtam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
hackeeeee #61705 üzenetére
Köszi! Igen az a gond, hogy nálunk nem a bejárati ajtó felet van a villanyóra, mert akkor könnyen lehetne odarakni egy aljzatot, és így mehetne tovább a koax, UTP.
Tudom, hogy vigyázni kell a optikára, UPC-s szerelő is mondta, náluk eleve azért van a falra rögzítve a node, nehogy az ügyfelek eltörjék a szálat. -
pinnacle
nagyúr
válasz
hackeeeee #61686 üzenetére
Köszi! Lehet ez a hurokba feltekerés lesz a megoldás, csak elég furán fog kinézni a kábelcsatorna felett ilyen "karikák". Mekkora átmérőjű karika kell? Remélem nem 10-20cm-es. Illetve a korábban linkelt leírásban ha jól értem ez azt jelenti, hogy maximum 6cm átmérőjű hajlítás is elég?
Panel lakás, gondolom a kinti villanyóra melletti DIGI-s dobozból fogják bevezetni az optikát. Azért kell a TV-ig húzni, mert ugye áram kell neki, az meg a bejárattól először csak a TV-nél van. -
djsilas
tag
válasz
hackeeeee #60966 üzenetére
Digisek nalam szepen kihuztak a regi UTP-t, a regi telefon kabelt, majd mondtak, hogy a regi kabelvonal tul "sarkos", az optikanak nem igen fog tetszeni, furnanak inkabb egy lyukat az ajto tokba. Na most mit tudtam volna tenni!? Furtak lyukat es behuztak a nappali tulso vegeig az optikat a sracok, ONT oda kerult, ahova en mondtam.
A lepcsohazban kabelcsatornat lebontottak, rez ki, optika be, csatorna vissza. Mire elmentek ment is a net, masnapra pedig at voltam rakva gigabitre. En igazabol nem panaszkodom, sot...
ONT-t sikerult ugy beloni, hogy mar WiFin is 100Mbit korul van, amugy meg stabilan 900/200 felett szokott lenni sebesseg teszt kabelen. Torrent nem annyira hasit, de szerintem egyszeruen csak rosszul van beallitva a NAS. Gepekre nem toltogetek, sajnalom az SSD-t. Nalam az atallas legnagyobb "vesztesege" az IPv6. Ez tenyleg rossz nekem, lehet kerni is fogom a bridge modot... :/ -
adika4444
addikt
válasz
hackeeeee #60972 üzenetére
Hali!
Itt azért annyi közbevetésem lenne, hogy nagyon sokszor a felhasználó úgy akar gigabitet, mint mondjuk DSL időkben a 10 Mbps-t kimérni.
Tehát a gépén vírusírtó, ilyen booster, olyan optimizer, amolyan internet speed up és társai programok. Nem egy ilyenhez volt már szerencsém... -
törölt tag
válasz
hackeeeee #60966 üzenetére
Minden szolgáltató az ún. átadási pontig felelős a szolgáltatás kiépítéséért és a szolgáltatás minőségéért. (Szintén benne van a törvényben.)
Ez FTTH esetén a szolgáltatói ONT (all in one eszköz esetén) ill. az FTTH Receiver és az ONT (szolgáltatás szerint osztott eszközök esetén) csatlakozói.
(TV szolgáltatás: 'F' típusú RF koax csatlakozó; Internet szolgáltatás: RJ45 Ethernet csatlakozó aljzat; Vonalas telefon szolgáltatás: RJ11 telefon csatlakozó aljzat.)
(TV szolgáltatás bérelt DVB-C Set Top Boxa(i) esetén pedig a box kimeneti csatlakozói.)Az eszközök áramellátása és állagmegőrzése pedig az előfizetőt terheli.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #60960 üzenetére
"Szal, de, ez valahol erőltetés, hogy "nesze ez van.."
Csak jelzem, hogy minden szolgáltatónak - így a DIGI-nek is - joga és lehetősége van bármikor megváltoztatni a szolgáltatási rendszerét és az infrastruktúráját stb. Az indok pedig a fejlesztés, korszerűsítés.
(Benne van a Hírközlési törvényben.)Az előfizető pedig dönthet, hogy elfogadja ezt vagy felmondja az előfizetői szerződést.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a DIGI mindent jól csinál.
(Lásd pl. Mr. Janó #60713 utolsó bekezdés!)
Sőt, a DIGI kimondottan rosszul kommunikál.DE! Más szolgáltatónál sem fenékig tejfel az élet. A Telekom - nagyon helyesen - pl. lekapcsolta az analóg TV szolgáltatását.
Nem is értem, hogy a DIGI miért nem teszi ezt meg?
(Amennyiben már 1 éve megcsinálta volna is késő lenne.)
Persze-persze tudom a mindent elsöprő érvet: "Mari néni meg Pista bácsi az út szélén marad riadt arca meg a Junoszty illetve a Videoton ColorStar tévéjével és nézi a Hangyák Háborúja 'Never Ending' teleregényt."... és pl. a Telekom a közeljövőben a réz érpáros telefon előfizetőit (analóg vonalkapcsolt telefon) - köztük majd engem is - értesíteni fog, hogy ez a szolgáltatás megszűnik. Ráadásul a rézdrótot is otthagyják nekem a falban annak ellenére, hogy már nem lesz benne delej.
Most akkor pereljem be a Telekomot?, hogy:
1. Én továbbra is vonalkapcsolt analóg telefont (is) akarok használni!
2. Amennyiben nem szolgáltat a réz érpáron húzza ki a drótot a falból! -
viktorhu
veterán
válasz
hackeeeee #60957 üzenetére
Természetes, hogy nem fognak két párhuzamos infrastruktúrát fenntartani, ki fizetné azt meg? A telekom sem tartja meg a rezet, ahol kiépíti az optikát, szóval ott is megkapják az ont-t a telefonhoz, sőt, koaxos területen is hgw a telefonhoz és iptv stb a tévéhez, ott sem adnak analóg telefont.
-
válasz
hackeeeee #60960 üzenetére
Hát nem tudom... Persze nem arról van szó, hogy nem hiszek Neked, elhiszem, de én nem tapasztaltam ilyet. Én amikor megrendeltem a szolgáltatást, azt mondták a telefonban, hogy 30 nap a bekötési határidő. Körülbelül a 25. napon járhattunk, amikor felhívtak telefonon, és egyeztettünk egy időpontot három nappal előre, a szerelők pedig akkor és ott voltak, ahogy megbeszéltük. Hiba eddig nem volt, így hibaelhárítási tapasztalatom nincs.
Olyan szempontból nem erőltetés, hogy van másik szolgáltató mindenhol.
"Elavultabb, ez is tény ettől függetlenül máig jobban mennek az FTTB-s hálózatokon lévő nagyobb sávszélességű csomagok, mint az FTTH."
Erről akkor kérdezd meg TeeJay-t, aki folyton azon szenved itt, hogy napközben csak 50Mbps-el tud seed-elni, mert olyan sok már a nagy sebességű előfizető, és várja az optikát mint a messiást. Amúgy nekem sem volt eddig sebesség problémám, 800Mbps alá sosem ment még a sebesség, de az idő nagy részében megvan a ~930Mbps / ~215Mbps.
Optikai kábelt nekem sem volt lehetőségem előre behúzni, csak a helyét csináltam meg, vagyis fúrtam lyukat oda és úgy, ahogy én szerettem volna, a szerelők pedig csak belehúzták a kábelt. Amit én előre kiépítettem, az az UTP és a koax része volt. A bekötéshez felhasznált ~70 méter üvegkábelt ők hozták, originál fóliázott 80 méteres dobra tekert kábel volt, nem kellett érte fizetnem semmit, pedig kértem több méter ráhagyást is, arra az esetre ha később át akarnám helyezni az eszközöket.
Szóval nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van, de lehet csak szerencsém volt velük.
-
DonMaster
addikt
válasz
nemkényszerit fejedhez fog egy fegyvert?
elkel fogadni hgoy az eddigi fttb-röl egy jobb erösebb egységre kerül , ahol a digi nem fogja fizetni azt a vilanyszámlát amit a tömbbe kell mert ott lognak sw-k és ont-k hanem kihelyez ezsközt és fizese az elöfizetö ennyi történik, bár nem mintha az a havi 200ft olyan sok lenne még akkor is 6700ft-os áran van egy fullos csomagod.
amugy is a fejlödés mindig komprumiszumokkal jár.
szerinted a lo tenyésztök örültek mikor kifutot az elsö tömeggyártásu auto? vagy a szekér gyártok?
foyltathatnám a sort a változás nem tetszik de a változással fejlödés is jár ami viszont megéri mert elönyökkel jár. -
válasz
A szolgáltatók egységes infrastruktúrára törekednek, ahogy pl. a Telekom is megszünteti a DVB-C szolgáltatását, már csak IPTV-re lehet náluk előfizetni, vagy ahol ilyen nincs, ott még marad a SatTV. Ugyanilyen meggondolásból butítja le a UPC az optikát koaxra, az új építésű területein. Ezen kívül a LAN-os szolgáltatás elavultabb technológia is mint az üveg.
Plusz még annyit hozzá, hogy aki "minőségibb" kiépítésre vágyik házon belül, szerintem oldja meg magának akár előre is. Én is így tettem, az ONT-tól és az FTTH Receiver-től mindent magam csináltam meg előre, a DIGI szerelők csak behúzták az utcáról az optikát, ott és arra ahol mondtam, és ahol persze előkészítettem a kábel útját, letették a két eszközt az általam megadott helyre, rákötötték a már ott lógó koax illetve UTP kábeleket, és kész. Más szolgáltató szerelői sem kábelcsatornáznak, azok is csak behúzzák a fal mellett a drótokat, leteszik az eszközöket az asztalra, és viszontlátásra.
-
-
-
DonMaster
addikt
-
DonMaster
addikt
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz
hackeeeee #57041 üzenetére
na de azt is írd hány emeletes panelban vagy és szintenként mennyi lakás van
emeletenként 2doboz az fura mivel tudtommal itt is törekednek a minél kevesebb osztóra
8darab 4-es splitter vagy 4darab 8-as és kész is bár látok neten 1x16 meg 1x32-es osztót is
de gondolom az kizárt mert ilyen dobozban amit lefotóztál max 8-as osztó fér
de inkább 4 -
TeeJay
félisten
válasz
hackeeeee #56984 üzenetére
remélem azért zárható lesz majd a doboz mert volt már nálunk pár hülye gyerek aki abból űzött sportot hogy kint a dobozban lenyomták este 10-kor a kismegszakítót
hogy ki kelljen mennem és felnyomni újrana ha ilyen dobozba lehet benyúlni elvágják az optikai szálat és több nap mire a DIGI ki tud jönni és újra hegeszti vagy ilyenek
jobb az ha zárható
-
Akelaus
senior tag
válasz
hackeeeee #56992 üzenetére
Igen régi. Gondolom ha az új kiépült, és átkötnek mindenkit, bontják is le a régit, hiszen ott vannak az áramot fogyasztó cuccok. Amiért meg nem akarnak fizetni, mert nem órával mért a fogyasztás. A házak nem járnak jól, de mi felhasználók igen. Az már más tészta, hogy gondolom valami pénzt majd beszed a ház a dobozok helyének használatáért is.
-
Akelaus
senior tag
válasz
hackeeeee #56987 üzenetére
Írhatnám, hogy ezt tőlük kéne kérdezni.
Nálunk 100/100 a legnagyobb, gondolom ennyi köze van hozzá.
A szerelő mondta, ha a fekete kábelen meglátom a dobozt, akkortól van az új hálózat, és lesz ezres csomag itt is. Jelenleg az ajtómnál a fekete kábel ott lóg feltekerve.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik
- Futás, futópályák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest