- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
denes44 #111767 üzenetére
Mint írtam, ha van pppoe végpont hozzáférés, azzal bárhol bejelentkezve megy ahol be van kötve a szolgáltatás. Anno anyumék külföldön voltak szüneteltettek mindent (persze kábeltévé ment). Egszer direkt kipróbáltam, hogy bejelentkeztem a saját felhasználómmal, és volt minden rögtön. Szóval szüneteltetésnél 100%, hogy nem kötlnek le semmit, csak a felhasználó hozzáférést korlátozzák.
-
Lacccca87
addikt
válasz
denes44 #109723 üzenetére
Az esetek 99.99%ban a lőtéri kutyat nem erdekli mar az atlagember otthoni halozata. Aki be akar torni az be fog, mert megtalalja a modjat. A tobbi esetben meg az alap biztonsagi beallitasok adnak annyi vedelmet hogy ne legyen ertelme az idot raaldozni a tamafonak. Szoval en emiatt nem natoltatnam magam, de ez persze mindenkinek az egyeni merlegelese.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
denes44 #109639 üzenetére
Akkor értelmezd újra, mivel előbb szűnt meg a csomag és utána nyúltak az árakhoz, az fttb 1000 ára nem változott, így akinek már be volt kötve, az addig élvezhette az olcsóbb netet, amíg nem lett átkötve ftth-ra. Azt nem tudom, hogy a mostani emeléseknél hozzányúltak e, mert egyik esetben se tüntették fel az fttb1000 netet, de ha nem és valakinél még az van, akkor a mostani 6750 helyett még mindig 2935Ft-ot fizet.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
denes44 #109633 üzenetére
Elég sokáig csúsztatták az egészet a mobil miatt, illetve akkor zárult a felvásárlás, így gondolom nem ez volt az új tulajdonosnak a legfontosabb, illetve decemberre végeztek is ezzel állításuk szerint, utána már nem volt fontos. Ha gigabites csomagod van, akkor örülj, hogy maradt az fttb, mert elméletileg az még 3000Ft alatt lehet.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
denes44 #109630 üzenetére
Végeztek a nagy fejlesztéssel, erről volt is közleményük, de ez nem jelenti azt, hogy minden fttb területet cseréltek volna ftth-ra, így ahol nem történt meg a fejlesztés ott mindenki fttb-n maradt, de ahol elkezdték a lakókat átkötni, ott már megszűnt az fttb lehetőség.
-
Wasquez
senior tag
válasz
denes44 #109589 üzenetére
Rendben, elhiszem, hogy így van!
De az mivel magyarázható, hogy itt ellenőrzöm a 80-as és 554-es portot, alap esetben zárva vannak: https://www.yougetsignal.com
Felveszem őket a port forwarding táblába, ellenőrzöm őket és nyitva vannak.
Majd mindent úgy hagyok a forward táblában csak a külső portot átírom akármire, mondjuk 40011-re és nem lesz open?
A 80-as és 554-es portokon teljesen jól működik a kamera, akármelyik más portot próbálom ki rá, akár 5 számjegyűt is, sehol nem működik és minden port zártnak mutatkozik? -
Wasquez
senior tag
válasz
denes44 #109581 üzenetére
554-en lévő kamera válaszol, 555-ön lévő meg nem válaszol a port lekérdezésre?
Nem vagyok ebben járatos, hogy a port állapotának lekérését maga a kliens igazolja e vissza, vagy sem!?
Minden esetre akkor is zártnak mutatja a két kamera közül azt a portot, ami nem a defaulton van. -
-
-
Inhouse
őstag
válasz
denes44 #109085 üzenetére
Láttam egy videót egy ilyen betétessel, de annál nem volt a fém nyak. Én még árnyékoltat sem préseltem, csak olyat, ahol egy külön test szál volt forrasztva a fémlemezre a dugó burkolatán.
Tud valaki szabvány linket, a CAT6-ról, hogy feltétel-e a másmilyen dugó? Most már érdekel... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
denes44 #108807 üzenetére
Gondolom közrejátszott az is, hogy 800e előfizető esetében ftth-nál 800e ont kell, míg fttb esetén egy lépcsőházba elég volt 1db ont és szét lehetett osztani switch segítségével annyi lakásra, amennyire kellett. Ez mellett amikor ezeket kiépítették, akkor a legnagyobb csomag 100 vagy 200Mbps volt, így a sebesség sem indokolta, illetve sokkal könnyebb volt bekötni egy új előfizetőt, mert nem kellett optikát hegeszteni, a lan kábel nem érzékeny a hajlításokra, néhány szerelő amilyen munkát végzett a diginél, nem csodálkoznék, ha ez is számításba lett volna véve. Na meg, akkoriban a villany ára is jelentéktelen volt a mostanihoz képest.
-
válasz
denes44 #108805 üzenetére
Köszi, hát van dzsumbuj
Amúgy ha már behúzza odáig az optikát, akkor a társasházi macera miatt nem viszi fel a lakásokba? Mert ugye pár méterről van szó...
#108795cof : Nem lennék meglepve, ha a prágai trükköt viszont látnánk a tévében, Magyarországon:
[Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan! - PROHARDVER! Hozzászólások 5700.HSZ -
-
unthinking
tag
válasz
denes44 #107851 üzenetére
én a 250-es telekom nettel számoltam.
Mert nekem az is bőven jó lenne. Emelnek rajta újra 2024-ben ezért a lassabb opciót választva tudok spórolni. A bajom a DIGI-vel hogy nincs más FTTH csomag csak az 1000-es. Amíg olcsó volt nem érdekelt . . most már inkább spórolnék mert emelnek többször egy évben. Engem nem izgat mi az indok én csak a számla összegét nézem. -
Calogero
addikt
válasz
denes44 #107651 üzenetére
Ugyan ezt a kiosztást (DDigi2023) használják a következő helyeken: Ajka, Békéscsaba, Budapest (csak a II. III. IV. VI. VIII. IX. X. XIII. XVI. kerület), Dunaújváros, Győr,Hatvan, Kaposvár, Kazincbarcika, Kistarcsa, Komló, , Nagykanizsa, Orosháza, Pécs, Salgótarján, Szeged,Szigetszentmiklós, Zalaegerszeg
[link]Gyere át a a Tv topicba [link] ott vannak paraméterek is
Nálam Debrecenben DDigiInvi kiosztásban és a borzalmas a minőség
-
garga01
őstag
válasz
denes44 #107651 üzenetére
Nem, ez a Digi2023-as kiosztás több településen van már vagy nemsokára lesz.
A paraméterek részben változtak, megszűntek az 5 tized MHz-es frekik (ahol a közszolgálatik voltak és sok tv-nek godnja volt vele; illtve a 700 Mhz körüli sáv is leürült az 5G miatt). Minden bekerült 314-410 Mhz közé
Olvass bele a kábeltv topikba, ott ki lett tárgyalva részletesen. -
dchard
veterán
válasz
denes44 #107629 üzenetére
"Mert itt nincsenek vészesen rossz számok, 256-os QAM-en a 6000-es symbolrate 48 MBit-re jön ki, tehát ez alapján 12 Mbit jut a Duna HD-ra."
Ez akkor lenne így, ha a 4 csatorna kitöltené a 48mbitet, de nem tölti ki. Ha tényleg 12megabittel menne a Duna HD, nem lenne olyan mértékben trágya a kép, mint ahogy itt az utóbbi napokban escseteltük. A csatorna kiosztás meg a moduláció stimmelhet a táblázatban, de a bitráta biztosan nem.
-
-
dchard
veterán
válasz
denes44 #101836 üzenetére
Az RF overlay réteg külön kerül rá, külön hullámhosszon, WDM muliplexeléssel, nem az OLT csinálja. Megjegyzem, ha nem combo portokat fognak használni az XGSPON-hoz (amit nem tudunk biztosan, de nem valószínű), akkor az XGSPON is külön OLT-ről, vagy OLT kártyáról WDM multiplexeléssel kerül a jelenlegi ODN-re.
-
dchard
veterán
válasz
denes44 #101826 üzenetére
A mondat helyesen: pont ugyanannyi XGSPON portot kell beüzemelniük, amennyi GPON portot az adott terület jelenleg használ. A port szám kérdés nem elsősorban kapacitás, hanem power budget kérdése. Passzív optikánál nem lehet ezzel sakkozni: ha csak egy ügyfél igényli az XGSPON szolgáltatást egy 64-es, vagy 128-as osztásban, már mindenkinél ott lesz az XGSPON jel, és megfordítva a port igény pont ugyananyi 1 előfizetőnél, mint 64 vagy 128 előfizetőnél az adott osztáson.
TeeJay: azt is érdemes megnézni, hogy az XGSPON OLT modulok kimenő teljesítménye és érézkenysége sem éppen azonos a sima GPON-éval. Mindkét esetben 1-2dB minusz van jellemzően. Ez nem tragédia, de egy végletekig kimaxolt hálózatnál (power szempontból) már okozhat gondot.
-
TeeJay
félisten
válasz
denes44 #86004 üzenetére
Szerelő felhívta hogy mikor adhatja oda mert újépítésű a lakás és nem akarnak semmit lakáson belül szétbarmolni, oldja meg minden lakó ahova szeretné és ők meg az ajtó melletti elektromos szekrénybe majd össze hegesztik
Én megcsináltam aztán 1-2hét múlva mentek neki bekötni és kész is -
TeeJay
félisten
válasz
denes44 #85988 üzenetére
Rákospalotán újpesti felüljáró mellett újépítésűben unokatesóm párjának a lakáshoz előre adtak neki vagy 25 méter optikai szálat hogy húzza be magának a lakásba ahova szeretné és lógassa ki teljesen a lépcsőházi szekrényig ők meg majd összehegesztik.
Én csináltam meg neki a behúzást szóval simán ha mennek hozzád FTTH-t intézni egyeztess velük és kapsz kábelt -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
denes44 #85975 üzenetére
Ez csupán példa volt. A korábbiakban leírtak miatt én akkor sem kötnék rá, mert csak a gondot okozza, ha valami nem stimmel. Csak és kizárólag az ONT mögé engedném a helyükben a saját hálózatot.
Látom később írtad, hogy megtaláltad a kábelük típusát. Én továbbra is fenntartom a véleményem, hogy nem fognak rákötni. De szeretnélek megkérni, hogy tájékoztass ha megérkezik a válasz. -
denes44
tag
válasz
denes44 #85975 üzenetére
Közben találtam egy fotót a Digi által használt kábelről, az is G657A1 SM kábel, mint a standard sárga patch kábel, így szinte biztos hogy egy ilyenről levágva az egyik csatit, ugyan úgy meg tudják hegeszteni a lépcsőházban, mint a sajátjukat.
Írtam a Diginek, hogy járható-e ez a megoldás, vagy az, hogy ők előre odaadják a 25m-es pigtailt hogy behúzhassam.
Mindenesetre ha valaki csinált már hasonló perverzkedést, ne habozzon beszámolni róla, így fogok tenni én is, hátha a későbbiekben másnak is hasznosak lesznek ezek az infók. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
denes44 #85970 üzenetére
Szerintem ez nem fog menni, mert nekik az ONT-ig van minőségbíztosítási kötelezettségük. A te általad beépített optikai kábelről még az sem tudják ránézésre megállapítani, hogy mono- vagy multimódusú. Én tuti nem kötnék rá ilyen módon szolgáltatói eszközt. Ebben az esetben valahol a belépési pontnál elhelyezném az ONT-t, és onnantól tied a pálya.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
denes44 #85965 üzenetére
Miért nem csak a csövezést csinálod meg, és hagyod, hogy ők oda behúzzák a saját kábelüket? Megkíméled magad egy csomó problémától. Az ONT-től ugyis koax és utp megy tovább. (Vagy ha optikázni szeretnél a lakásban egészen az eszközökig, azt már neked kell műszakilag megoldani.)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- OLED TV topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest