Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Ha a router pénzégetés, akkor az összerakott gép, ami drágább, az mi?
Mellesleg nekem nem kellenek extra funkciók a router-be, legyen benne erős proci (3-4 mag), WiFi 6(e) elfogadható hatótávval, 10 gigás RJ45 portok (min 1 WAN+1LAN), port forwarding, WPA 2(3). Nem kell: USB, távoli elérés, HomeCare meg hasonlók, terhelés elosztás, backhaul, mesh, QoS, DDNS, mobilos app, FTP, Samba server, guest hálózat. De legyen stabil, ne kelljen hozzányúlni hónapokig.
A jelenleg kapható routerek közül egy tudja ezeket, a QHora. Az Asus és TP-Link a 2 10 gigás ponton vérzik el. De ha valaki tud jobbat, szóljon nyugodtan, örülni fogok neki. -
TeeJay
félisten
válasz
Multibit
üzenetére
Nekem nem kell semmit vennem ha 1x elindul az XGSPON
Marad az Asus AC65P router csak leveszem róla a torrentes gépet és az közvetlenül az ONT-re lesz kötve 2,5gbit kártyával, az Asus router meg kapja a gigás portról 1/1gigát és megy a többi PC-re meg TV-re meg ugye wifit adja a telefonoknak.
Nem érzem még hogy 10gbit-re kellene váltani, a 2,5/2,5 bőven elég lesz, ott is inkább a feltöltés ami érdekel a letöltés 1gbit is bőven jóElső körben át sem fogom alakítani a lakást, marad a mostani csak 1/1gbit-et tolok Asus-on és ha stabil lesz az ONT akkor megy router módra
-
adika4444
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Ilyet tapasztaltam már én is, mind IPv4-nél (ott egyszer), de IPv6-nál rendszeresen előjön, hogy nem változik meg a prefix. Sőt v6-on épp emiatt olyan is volt, hogy annak rendje és módja szerint szépen bontott a PPPoE, újracsatlakozott, és ez olyan gyorsan végbement, hogy a v6-on nyitott SSH kapcsolat még csak meg sem szakadt. Nem tudom, mitől függ ez a dolog, eleinte gyanakodtam arra, hogy ha a 168 óra vége előtt kézi bontást csinálok, és gyorsan újracsatlakozok, de erre rácáfolt, hogy automatikus bontás után is tapasztaltam már ilyet, meg az utóbbi néhány kézi bontásnál egyszer sem jött elő.
Szóval érdekes bug vagy feature (inkább előbbi), különösképp úgy, hogy itteni infók alapján fixIP esetén is csak a v4 marad változatlan, a v6-os prefix cserélődik minden bontásnál.
-
tatala77
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Sajnos nem, és beálltít egy 6-os értéket, alá meg egy 10-est. Most ezt visszaállítottam 1 és 1-re. Így néz ki most:
[kép]
Azt vettem észre, hogy reggel, kb. 1,5 órát szakadás nélkül ment, aztán elindítottam a torrent klienst (qBittorent v4.3.9), na onnantól percenként szakadás...
Aztán, mikor visszacsatlakozna PPPOE-re, időnként dob egy "Hibás felhasználónév/jelszó" hibát, de egy gombnyomás után "megjavul", felcsatlakozik.
És délelőtt már 3x dobott egy ilyen hibát is... néztem a Synology fórumon, de az ehhez tartozó bejegyzést már törölték, máshol meg nem találtam rá megoldást:
[kép]
ÜDv, -
Nemo1
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm, megnéztem, igen lehet választani, hogy melyik legyen WAN, és melyik a LAN (egyszerre csak WAN lehet, ha két különböző a szolgáltató) [https://dongknows.com/asus-rt-ax89x-review/]
Azt nem tudom, hogy mennyire "erős", mennyire lenne elég a 10G-s DIGI-hez, bírja e...
Hardveres e a NAT, és ha QoS-t használók akkor az kikapcsolja e a hardveres NAT-ot és mindent "izomból" próbál e megoldani, és ezt mennyire bírná.
Ilyen teszteket nem találtam még...
Az is probléma, hogy a MERLIN még nem csinált hozzá frimware-t...de lehet csak azért mert még újdonság...
Én a nagy tesóval szemezgettem eddig [ROG Rapture GT-AX11000] , de ebből megvárnám az EU-s 6G szabványút amíg lehet majd kapni (USA-ban már lehet).
De amit eddig olvastam az tetszik, és az ára sem vészes (nekem).
Igazából, már azon is agyalok, hogy külön legyen a vezetékes, és külön WIFI eszköz.
Mondjuk valami Microtik, vagy építek egyet opnsense (pfsense), csak ott hálózati kártya drága, meg a fogyasztás (hő leadás) is másképp alakul... -
-
dchard
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Még szép. Az egész NPU lényege az, hogy kikerülöd a kernelben lévő hálózati infrastruktúrát, ezért sokkal gyorsabb a forwarding. Az IPQ807x szériában az NPU elég fejlett, így például shapinget, Cake-et ilyesmit lehet vele használni, de hogy ez például mikor lesz OWRT-ben elérhető, az erősen kérdéses. Pillanatnyilag örülünk neki, hogy megy a NAT meg a PPPoE offload. DPI szerintem sosem lesz HW gyorsított egy közép kategóriás SoC-ban.
-
dchard
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Erről beszéltem. Én semmi jelét nem látom annak, hogy ez a probléma belátható időn belül megszűnjön. Bár a személyes tapasztalatom az hogy úgy általában, és ezen a fórumon is sokan túlbecsülik a PPPoE által okozott többlet terhelést. A PPPoE önmagában egy végtelenül egyszerű protokol, nem okoz számottevő többlet terhelést beágyazott rendszereken sem. A valódi probléma a NAT és forwarding performancia (ez már több-szálas végrehajtásban működik), itt viszont - főleg a megfizethető, elfogadható fogyasztás miatt - csak az NPU jöhet szóba, ha gigabit fölötti sebességről van szó.
-
dchard
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
"A PPPoE kezelést áltatában az oprendszer intézi"
Hát persze... A kernel intézi, nem az OS, és ez nem FreeBSD sajátosság. A PPPoE egymag limitet tényleg jó volna felszámolni, de ezt nem a freebsd vagy a freebsd kernel fogja megoldani, max backportolják linuxról. Én nem tudok arról, hogy bárki is foglalkozna ezzel, legalább is nyoma a kernel forrásban egyelőre nincsen. De persze ez nem zárja ki, hogy valaki dolgozik rajta, ha van forrásod, szívesen elolvasnám.
-
dchard
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Alapvetően nincs. X86-on általában a hálózati kártyák képesek bizonyos szintű gyorsításra, de azt látni kell, hogy ezek a megoldások nem hasonlíthatók össze a korábban már vázolt megoldásokkal, és az esetek nagy részében nem a NAT vagy forwarding peformancia, hanem elsősorban a szerver oldali és adat centerekben használt protokolok gyorsítása a cél. Ezek a megoldások keveset érnek mondjuk ha magadnak építenél otthonra egy routert belőlük. PPPoE offload például egyikben sincs. NAT offload szintén nincs. Tehát ezekben az esetekben a processzornak erőből kell megoldania a dolgot, illetve a SW offload megoldásokra lehet támaszkodni, bár az erősen kérdéses, hogy 10Gbit PPPoE forgalommal mit tudnának kezdeni... Ennél is nagyobb gond, hogy bizonyos protokolok de/enkapszulálása még mindig egy maghoz kötődik (PPPoE), tehát hiába veszel 10magso procit, nem mész vele semmire ebben az esetben. Én azt gondolom, hogy épeszű, relatív megfizethető megoldások csak SoC köré épülhetnek. Minden más drága lesz, sokat fog fogyasztani és ha képes is kiszolgálni ezt a sebességet, hatékony biztosan nem lesz.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Multibit
üzenetére
Meglepődnél mi történik ilyenkor...
Sokan ONT/router resetet nyomják, valaki már rakja újra a windows-t
vagy elment venni új laptopot esetleg telefont.
Szerencsére mivel nem megy így nem tudnak 2percenként csoportokban új posztot nyitni hogy "nálatok se megy a facebook?"
Ja és a DIGI-t sem tudják szidni hogy "szaradiginemmegyafacebook" -
privatposta
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Nem hajtok én a nagy számokra, nagy autókra, stb. A probléma a megbízhatóság. Ha leszakad valamiért a hálózat, akkor 50 percig nincs internet...
update:
Kijött a digi, és lecserélte a ZTE ONT-t kapásból. Sajna nem néztük meg előtte a felcsatlakozás idejét közösen, de a csere és újraindítás után jó lett! Sebességmérés megtörtént közvetlenül az új ONT-n, és 350 volt a max. Kérdeztem, hogy miért? Azt mondta, hogy ha az ONT bridge módban van, akkor tapasztalata szerint ez a max...
Sokat nem szólhatok hozzá, mert a garantált megvan, ráadásul nem is izgat, hogy 300 vagy 900.
A lényeg, hogy a hiba kijavítva. Most egy újraindítás után 3 perc az újracsatlakozás. Eddig 30-50 perc volt -
Dave567
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Hát nem tudom, azért így nem kéne laggolnia , meg loost ezerrel, nem ezt várja az ember a Nagy cégtől.
Az is érdekes, hogy a NAS-t se viszi rendesen, azaz a feltöltés nem igazán akar menni, hébe hóba, viszont ha át dugom a Vodára, érdekes módon, egyből pörgeti a feltöltést....
Digi 1000/300, Voda 350/30.
Szóval ja, magyarán egy nulla, mondjuk a voda meg télen cseszekszik.
Na jól van, keresek másik szolgáltatót... -
Sumi
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Olyan szempontból igen(?), hogy rögtön utána kipróbálom ugyanazt a torrentet a telekomos kapcsolaton és ott meg jön 930-cal.. Azzal a különbséggel, hogy az másik számítógép. Igazából nem is az a kérdésem, hogy a digi lassabb-e, hanem az, hogy van-e aki a digivel 930-cal torrentezik, mert ha igen, akkor valahol a gép környékén kell keresnem a bajt - gondolom én. + Igazából ez nem egyszeri mérésen alapszik, hanem mióta fél éve bekötötték a digit (is), azóta tapasztalom.
-
vargata78
csendes tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszi a linket. Ha össze kellene hasonlítani Asus AC65P vagy TP-Link Archer AX10 akkor inkább melyik? Árban a TP-Link sokkal jobb. Nálam két asztali gép is wifin megy jelenleg, egyik 2,4 Ghz a másik 5 Ghz-n. Gyerkőcök játszanak.
Kábelezés már bajosabb, sok takarással és falfúrással lehetne csak. -
MadMancs
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Ezzel egyetértek.
Szerencsére nekem csak 2 teglafal van lapos és router között.
Így egy Asus RT-55AX 750/320 körül hoz ha netről töltök.
Ha PC ről hálózatban ami kábelen lóg ugyanezen routeren 940/940 al megy. 1201/1201 es linksebesség a plafon. Helyi hálón a limit ugye PC hálókártya.
Net esetében pedig 99% hogy a digi a "probléma" oka. Én ezekkel az eredményekkel 100% ban elégedett vagyok.Szóval megfelelő eszközökkel azért elég szép sebességel rendelkező WLAN hozható össze.
-
MadMancs
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Ezzel egyetértek.
Szerencsére nekem csak 2 teglafal van lapos és router között.
Így egy Asus RT-55AX 750/320 körül hoz ha netről töltök.
Ha PC ről ami kábelen lóg ugyanezen routeren lóg 940/800 al megy. 1200/980 as linksebesség a plafon amivel tud lapos kapcsolódni routerhez így pc ről lapos irányba a pc halókártyája, laposról pc re másolásnál pedig router/lapos a limit.Szóval megfelelő eszközökkel azért elég szép sebességel rendelkező WLAN hozható össze.
-
Drenadar
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
De én vállalom hogy nem akarok kábelezni
én végig leírtam, hogy szeretném megúszni. Plusz, ha már vannak ezek a cuccok, amik papírón jóval többet bírnak, akkor hadd menjen.
és mégegyszer... nálam nincs se fal se semmi, de ha az usbs antennát odateszem a routerre az se változtat semmit a mérésen meg az se ha kimegyek az erkélyre... -
Drenadar
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
plusz szvsz az olyan felhasználási területen ahol nem minimum az 1-2ms válaszidő, ott is bőven jó játékra akármire egy wifis internet. Én több éve használom még játékok multi stb mellett is wifit PCn, 100/100-as net ment 92/92-vel, stabilan, szakadozás nélkül. De jah nem vagyok 16 éves cod huszár, hogy mondjuk feltünjön a reflexeimnek 1-2ms válaszidős késés...
-
MadMancs
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Na ez nem igaz teljesen hogy csak mobil/tablet kellhet wifi. Egyre gyakoribb hogy laptopokba nem kerül ethernet csatlakozó (pl enyémbe sincs, cserébe kapott egy Intel Wifi 6 AX201 160Mhz WLAN adaptert) .
Szóval wifin is szükség lehet gigabitre otthoni körülmények között. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Szia,
nálam ez az össz kapcsolatok száma belső hálóról, mindennel együtt (desktop pc, noti, mobil, médialejátszók, torrentek, router által létesített VPN kapcsolatok).
Ebben benne van minden, az ideiglenesen létesített kapcsolatok is (pl. DNS kérések), meg a leidőzítésre várók is (e típusból a torrentből messze e legtöbb).Nálad egy kicsit magasnak tűnik.
utánlövés:
most belenéztem egy olyan 200 főt foglalkoztató cég routerébe, nem érik el a 2000-ret így péntek késő délután (persze ott torrent kitiltva). -
adika4444
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Hasonlókat mérek én is

#94800Ejelhar
FiberHome lesz ott a hibás tényező. Nem te vagy az első akinek ilyen gondja van, és MT-re eddig senki nem panaszkodott. Nekem bridge-ben van a ZTE F668 (ezen 4 gigás LAN port van), és megvannak a 168 órás uptime-ok, illetve régen megvoltak, most azért be-becsúszik 1-1 szakadás, de mivel így is 4--6 nap mindig összejön, ezért erre inkább az utóbbi idők üzemzavarait / karbantartásait látom kiváltó oknak.
Jelenleg 4 nap 6,5 órája aktív a session.
#94803Sumi
Telekom-nál belső peeringen megy. Ott nem kunszt
#94814Dragon3000
Semmire nem megy a tiszta beállítással. Fenntebb leírta. A MikroTik esetében a klasszikus biztonsági mentés mellett van egy olyan lehetőség, amikor csak a kiadott parancsokat menti. Azaz mondjuk bash-ből Linux-on kimented a history-t, és az alapján állítasz be valamit egy másik gépen. Teljesen ugyanez itt is, nincs relevanciája, hogy ő most kézzel gépeli be azt az 5 parancsot vagy bemásolja. -
Sumi
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Nálam is ilyen lassú a digivel

Server: Deutsche Telekom - Frankfurt Am Main (id = 31448)
ISP: Digi TV
Latency: 18.95 ms (0.45 ms jitter)
Download: 626.04 Mbps (data used: 921.5 MB)
Upload: 201.14 Mbps (data used: 262.7 MB)
Packet Loss: 0.0%Server: Deutsche Telekom - Berlin (id = 30907)
Latency: 35.20 ms (0.58 ms jitter)
Download: 739.64 Mbps (data used: 1.3 GB)
Upload: 87.41 Mbps (data used: 125.7 MB)
Packet Loss: 0.3%Server: Deutsche Telekom - Hamburg (id = 31469)
Latency: 29.99 ms (0.65 ms jitter)
Download: 828.46 Mbps (data used: 1.4 GB)
Upload: 249.52 Mbps (data used: 282.5 MB)
Packet Loss: 0.0%Ugyanez telekommal:
Server: Deutsche Telekom - Frankfurt Am Main (id = 31448)
ISP: Magyar Telekom
Latency: 21.94 ms (0.10 ms jitter)
Download: 941.54 Mbps (data used: 1.1 GB)
Upload: 914.89 Mbps (data used: 886.7 MB)
Packet Loss: 0.5%Server: Deutsche Telekom - Berlin (id = 30907)
Latency: 30.47 ms (0.99 ms jitter)
Download: 940.56 Mbps (data used: 1.2 GB)
Upload: 847.45 Mbps (data used: 1.3 GB)
Packet Loss: 1.0%Server: Deutsche Telekom - Hamburg (id = 31469)
Latency: 27.99 ms (0.51 ms jitter)
Download: 926.08 Mbps (data used: 1.1 GB)
Upload: 728.83 Mbps (data used: 856.6 MB)
Packet Loss: 0.0% -
lovi27
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Ha csak arra korlátozod a szakadást ami új kapcsolattal és IP címmel jár.
De lehet olyan rövid idejű is ami nem igényel procedúrát, az ember nem veszi észre vagy csak véletlenül, de egy berendezés érzékeli és számolja.
Hibát is produkálhat, de kimutatni sokkal nehezebb. -
válasz
Multibit
üzenetére
+1
A műhelyembe körülbelül 15-20 éves ethernet kábel van kihúzva, még akkor hoztam melóhelyről maradékként, amikor odabent a BNC-s hálózat meg lett szüntetve, és építették át UTP-re az egészet. Hát az se ma volt... Nyilván ott azóta már háromszor is átépítették, cserélték a kábeleket is, de itthon jó az a műhelybe, simán átmegy rajta 700Mbps, a 25-30 méter hosszon.
-
válasz
Multibit
üzenetére
Köszi a tapasztalatot. Másnál is előfordult így inkább szolgáltatói hibára gyanakszok, a telefonon nem változott semmi egyik percről a másikra és a szolgáltató által adott zte routert használom amin nem változtattam meg semmilyen beállítást. De nem zárom ki azért azt amit írsz, egy telefon-újraindítást azért megcsinálok majd.
-
Samott
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Teljesen elfogadhato, de nalam speciel 1-2 korul van. Optikan az a normalis.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Multibit
üzenetére
Én az egészet nem értem, ha valaki laptop vagy gép esetén szeretne gyors wifit, akkor jön ez a szöveg, mint amit most Te is írtál, közben az ilyen emberek nagy része meg telefonon szeretne 6-7-8-900Mbps sebességet, aminél meg teljesen felesleges, mert senki nem mozgat olyan sok adatott a telefonján, hogy kellene ekkora sebesség, de hát sokan csak ez miatt vesznek ax-es routert. Amúgy nem csak torrent meg a többi szar létezik, mert pl ha játszik is az ember a laptopon, akkor a frissítések letöltésénél jól jön a gyors wifi. Aki meg arra megy, hogy szarrá terhelje a netet, az úgyis kábelen fog lógni.
Indítson el az illető egy torrent klienst a wifi-s gépén több szálas le-fel töltéssel, emellett álljon neki a gép és a NAS között adatot másolni, mindezt úgy, hogy közben VPN-en keresztül tolja a melót ezerrel
Ha már van nas, akkor nem a laptopon fog torrentezni, így azzal nem is fogja terhelni a wifit, így egy hülyeség kilőve, nas-gép közötti másolás mellett meg bőven lehet vpn-en is dolgozni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Multibit
üzenetére
Szerintem lényegtelen, aki fáradozik azzal, hogy ilyen jó legyen a wifi az tudja a buktatókat is és valószínűleg abban a helységben oldja meg a legjobbra, ahol a legtöbbet szeretné használni.
Amúgy van aki kimaxolta wifi-n a digit
-
Xelo
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
egy 3 éves laptopot használok napi szinten, illetve a fent említett telefont. minden wifin keresztül kommunikál, laposban is cseréltem a wifi kártyát kb 4000ft-ért intel wifi6-os típusra (thx aliexpress). kertesházban lakok, tehát igaz, hogy a szomszédok eszközei nem zavarnak be, de egy nagyon régi, vastag falú házról van szó. a nappaliban van a router, nekem pedig egy mellette lévő szobában van a lapos / telefon a nap legnagyobb részében. itt mindkettő stabilan hozza ugyanazt a sebességet / pinget mint kábelen. a Xiaomi AX6 előtt egy Xiaomi R3P routerem volt, az ugyan ilyen körülmények között 600-as letöltési sebességet hozott valós használat alatt. nem pillanatnyi speedtest eredményekről beszélek, hanem stabil sebességekről torrentezésnél.
-
cof
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Jaja, mondjuk ehhez hozzátartozik a szerveren futó torrent meg tv-s webadmin. Mert arra bizony csak porton keresztül tudok csatlakozni. Na most egy switchen varázsoljak már Wifit, hogy kényelmesen mobilrol is tudjak csatlakozni a Kodihoz Yatseval, és akkor még internetünk nincs is. Na meg a másik, hogy mi értelme a switchnek egy torrent szervernél? Mert biza oda is csak távoli kapcsolattal tudok csatlakozni. Nem sok. De ez a nyamvadt Digi még csak ki sem engedi a portokat a netre, hogy kívülről érjem el.

Más:
Örülök, hogy már nem csak lakótelepen nyomul a Digi. Én úgy 10 éve voltam Digis még, akkoriban csak emeletesben terjeszkedtek. -
cof
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Összekötöd a NAS-t a médialejátszóval kábelen, erre gondolsz? AZ nem nagy dolog.

Hogyan szinkronizálsz filmeket, hogyan töltesz le a NAS-ra cuccokat, hogyan éred illetve érem el esetemben a TV szervert, á bonyolult ez... Pl. a szomszédomnak tökre elég a szolga router, mert ők csak interneteznek.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eltesszük, talán még szükségem lesz rá.
ip check és port check oldalon - hazajöttem, mondom megnézem és closed

Kábelezés már bajosabb, sok takarással és falfúrással lehetne csak.