- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
lovi27 #95176 üzenetére
Azaz pontosan azt tapasztaltad ami várható volt, DNS szerver címének átírásától normál működés esetén nem kell csodát várni, semmi se fog változni.
Az ilyen jellegű probléma általában kettős eredetű, a példa kedvéért:
1) a szolgáltatói elsődleges DNS szerver működésében zavar van (leáll, túl lassan válaszol), de a másodlagos szerver működésével nincs probléma
2) a routerekben beállított DNS-query timeoutok gyárilag túlságosan magas értékre vannak belőve, és a legtöbb konzumer router beállításai között meg se találhatóak a DNS beállítások, leszámítva a DNS IP kézi beállításának lehetőségétA végeredmény pedig az, hogy minden olyan esetben amikor névfeloldás kell, a rendszer hosszú másodpercekig vagy akár percekig várakozgat a DNS szerver válaszára, ami persze nem jön meg, és amire a másodlagos DNS szerver felé nyúlna a router a júzer már rég türelmefogyottá válik.
Amikor viszont megjön a névfeloldásra a válasz, a weboldal egy pillanat alatt betölt.
Sokan ezért is szolkták ajánlani a google vagy cloudflare nyílt hozzáférésű DNS szervereit, mert jóval magasabb a rendelkezésre állási idejük, mint a hazai szolgáltatóké, és könnyű beállítani őket, mint mélyebben a DNS beállításaiban mutyizni, már ha egyáltalán lehetséges.
-
Multibit
nagyúr
válasz
lovi27 #94749 üzenetére
Enterprise környezetben biztos vannak olyan eszközök, ahol ez kritikus. Otthon kevésbé. HO-ból kifolyólag kizárólag VPN-en keresztül érem el a céges szervereket, adatbázisokat. Ha nincs "jelentős" szakadás (amit a router is érzékel és a log-ban is látszik), a VPN és/vagy az RDP sem hisztizik, tehát nem csak az ember nem veszi észre.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
lovi27 #94719 üzenetére
Én most úgy vagyok vele, hogy naplózom.
A PC-m éjjel-nappal megy, meg persze a router is.
Az utóbbinak meg lehet mondani: küldje át a logokat a PC-re.Ha ez ilyen ócska lesz stabilan, akkor majd rekalamálok a Diginél.
(Amilyen atomstabil volt eddig, most pont fordítva, eszméletlen szar)Aztán majd meglátjuk, de ez az állapot tarthatatlan.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
lovi27 #94719 üzenetére
(off: nagyon jó, megint összedőltem, nem egész 4 perce kapcsolódtam megint).
Szóval ... bocsi, vannak olyan routerek, amiknek egészen használható tooljai vannak ilyen eseteke. Csak azokkal meg az a baj, hogy nagyon nem triviális a konfigjuk, egyáltalán nem userbarát.
Csak hát valamit valamiért, ez ilyen. -
Ejelhar
senior tag
válasz
lovi27 #94716 üzenetére
Bocsi, nem értem a kérdést.
Vagy ha mégis:
a Mikrotik RouterOS (ez router) eszközeiben
van erre egy tool, persze ez sem elfogadott referencia alap, de én elég tűrhetőnek tartom.(közben megint elveszett egy hsz-em itt, mert megszakadt a netem, előtte tán egy hétig is aktív volt,- amíg 100/100 MBit FTTB volt- majd most megpróbálok gyorsan írni
)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
lovi27 #94708 üzenetére
Köszi szépen, de engem amúgy nem zavar.
Ha a Firefox -a kedvenc böngészőm- ilyen, hát akkor ez van.
Más módon is szoktam mérni és azt inkább tartom mérvadónak, ezt csak érdekesség képen említettem.
Csak azért, gondoltam hátha másnak is lejön ebből: nincs az kőbe vésve amit a webes felületen mér a megszokott böngészőjében.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Renault, Dacia topik
- VR topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest