- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
válasz
lugosi #112311 üzenetére
Mi a gond? Mert a TV az ... izé... a telefon szintén..., de a net az stabilabb mint xDSL idejében volt, pedig az FTTH és az xDSL között voltak ED 3.0-s netjeim is, ráadásul Inviteltől és UPC_től valamint Vodafone-tól, FTTH-ig az etalon rendelkezésre állási idő szempontjából az ADSL volt... de az FTTH még ebben is jobb:
-
spiritex
veterán
válasz
lugosi #112115 üzenetére
Nálunk is (Szeged - optika) folyamatosan megszakad ma délelőtt óta pár percekre, aztán visszajön magától, nem kell újraindítani semmit, de munkára nem használható. Mi is ketten mobilról osztott hotspotról dolgozunk...
Egyébként ilyenkor itt lehet megnézni, hogy általános-e a probléma:
[link] -
-
tothjozsi96
addikt
válasz
lugosi #93551 üzenetére
Dehogy, én se értem pontosan mi a probléma azzal ahogy Nála be van kötve.
Amúgy rengeteg helyen rosszul van bekötve a légkábel, ez igaz.Sokan csak megemelik a palát/cserepet és átbuktatják alatta, mindjárt nem vízzáró az a héjazat. A tető legaljáig le kellene vinni a légkábelt, és a tetőfólia átlapolásánál kell behúzni.
-
ballazol
senior tag
válasz
lugosi #93465 üzenetére
C-S-I-C-S-K-A-G-Y-Á-S-Z
amúgy nálam pár hónapja kezdte, láttad a hsz-emet, pár hónapig írtam, aztán már feladtam, úgysem érdekli a kutyát sem
múlt hétvégén felhívtam a #1272-t, ahol azt mondja a fickó, hogy ő az utóbbi 4 napban nem lát a rendszerben szakadást...
jól van akkor (= akkor biztos úgy van. -
Akosman
aktív tag
válasz
lugosi #93465 üzenetére
Szerintem ahol folyamatosan problémák vannak, ott a hálózaton kell fejleszteni valamit. Nálunk pont egy éve kezdte kiépíteni a Digi az FTTH hálózatot. 2020 decemberében indították a szolgáltatást, és azóta hibamentesen megy minden. Stabil internet, szuper tv. Mindennel teljesen elégedett vagyok a faluban. Bízom benne, hogy ez sokáig így is marad.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
lugosi #93349 üzenetére
Ha megnézed, hogy digi facebookjára is mennyien irkálnak, akkor elenyésző embernél van gond, oda is 1-2e ember irkált, amikor sokaknál volt gond miközben 1,1 millió előfizetőjük van, ebből ha jól emlékszem 7-800e internet előfizetéssel (is) rendelkezik. Attól, hogy itt 30-40-50-60 embernek folyamatosan van valami gondja a szolgáltatással, az össz számhoz képest elenyésző.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
lugosi #93310 üzenetére
Nekem az elmúlt kb 10 évben 4-5x volt gondom a szolgáltatással ebből egyszer a házban kapcsolták le a főmegszakítót bejelentés nélkül, egyszer meg a lepcsőházi eszköz portja halt meg, illetve egyszer újra kellett indítaniuk az eszközt, ezek mellett a decemberi 2 napig való országos gond és előző hónapban az a max 1 órás gond. Más szolgáltatóknál ennél több gondom volt 1 év alatt.
-
Brandynew
őstag
válasz
lugosi #93310 üzenetére
Írd be a Google-be, hogy leállt a UPC, leállt a Vodafone, leállt a Telekom. Jóóó néhány találatot fogsz kapni. Ez ilyen, olyan szolgáltató nincs, akinek soha nem vágják el a vezetékét, soha nincs áramkimaradás valahol stb. Ettől még a Digi továbbra is valószínűleg a legjobb szolgáltató.
Ha Digid van, akkor nyilván a Digire tudsz panaszkodni, de ez nem jelenti azt, hogyha Telekomod lenne, akkor arra nem panaszkodnál.
-
turulbird
tag
-
ballazol
senior tag
válasz
lugosi #93041 üzenetére
"Nagyjából az a kérdés, hogy elég stabil-e a net online konferenciához és óratartáshoz."
nem az, nem stabil!!!
pont ezért iktattuk közbe a router-t, hátha az csodát tesz...
hát a sebesség az 1/3-a lett, emellett ma is volt eddig reggel óta 5+ szakadásommajd ha szombaton megint 5 perc után ledob a google meet-ről, távoktatásról, hívhatom az üf-est újra a saját költségemen
azt tudtátok, hogy a #1272-es szám is fizetős? tegnap kiderült, több, mint ötszáz forintom bánta ezt az értelmetlen bridge módba rakást... -
-
adika4444
addikt
válasz
lugosi #93033 üzenetére
Nem demó. Sok alkalmazás képes kihasználni a sebességet, pl. torrent, játékletöltések.
Viszont a Speedtest webes felületén több a reklám, mint az érdemi tartalom, ezért az erőforrások sokszor elmennek a fölösleges sallang kiszolgálására. Torrentnél például nincs ilyen, csak ott meg a peerek miatt nagyon random az aktuális sebesség.
A CLI-s Speedtest egy reális képet ad.
Az autó maximális sebességét sem este teszteled a csúcsforgalomban a körúton, hanem olyan időben és helyen, ahol mehet, ami kifér a csövön.
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
lugosi #92820 üzenetére
Délelőtt nálam is mindig szakad a pppoe egy rövid időre mostanában, régebben nem csinálta.
FTTH bridge módban, padavan-os router van mögötte. Akkor ez megint valami központi kavarás lesz...
LamaCube:
Szintén Szeged, sebesség megvan a szélessáv neten ~900mbit le ~300 fel, tehát a délelőtti legalább egyszeri szakadást leszámítva jónak tűnik. -
KilgoreTrout
senior tag
-
-
válasz
lugosi #92820 üzenetére
Egy restart-ból nem szabad, hogy baj legyen.
Egyébként ilyenkor meg is szakad a PPPoE kapcsolat, és kapsz új IP címet is? Nem ismerem azt az ONT-t, gondolom nincs benne - értékelhető - log, amiből valamit meg lehetne tudni. Próbáltál már közvetlenül az ONT-ra csatlakozni kábellel, ott sincs ilyenkor net?
-
-
-
-
Goose-T
veterán
válasz
lugosi #92176 üzenetére
Nálunk (XX. kerület) pénteken teljesen elment a net, szóltam az ügyfélszolgálatnak, távolról megjavították. Ma kb. ugyanabban az időpontban (13 óra körül) megint elment, de most a kábeltévével együtt. A Huawei ONT-on pirosan villog a LOS lámpa. Ma is jelentettem az ügyfélszolgalatnak, sajnos nem tudták eddig megcsinálni távolról, várom a szerelőt.
-
adika4444
addikt
válasz
lugosi #92176 üzenetére
Nálam hasít, csak az IPv6 áll, mint a cövek. Kapok címet + prefixet, de a traceroute a hálózatom utáni 1. hopnál véget ér, utána csak timeout-ol. Próbáltam közvetlenül két géppel meg persze a MikroTik hAP ac^2 routeremmel. Tegnap hajnalban szakadt egyet, azóta nem megy.
-
viktorhu
veterán
válasz
lugosi #90899 üzenetére
Talán 2 hónapja volt róla szó, akkor írta valaki, hogy akadozik, meg előkerült ez a stadia sebességteszt is:
https://projectstream.google.com/speedtest
Akkor vpn volt a megoldás.
-
-
-
-
zoli62
addikt
válasz
lugosi #85937 üzenetére
Tesztlaptopon 800-at mértek, kiszállási díjat nem rögzítettek, lezárva a hibajegyet. Miután elmentek, a Mac-en én is mártem közvetlen csatlakozással, de csak 160 volt, de még amikor itt voltak, akkor is látták, hogy az eszközeimen nincs meg a garantált sávszélesség sem, ennek ellenére még lezárták a hibajegyet, amit én még kétszer nyitottam, de már e-mailben, kilátásba helyezve a csökkentett havidíjat, ha a helyzet nem változik. Csodák csodája, tegnap fantasztikus 930-as sávszélességet mértem.
-
-
-
zoltan6
addikt
válasz
lugosi #41634 üzenetére
Van routeres topik,Milyen routert? de én személy szerint asust-t ajánlanék,ott is ajánlott,most emagon akciós.
Asus RT-N18U -
zoltan6
addikt
válasz
lugosi #20115 üzenetére
nekünk top neteseknek egyelőre 100/25-re emelték,amig ki nem cserélik mindenhol a lépcsőházban levő svitch-eket.
digi ászf.
A DIGINet 200-ra való átállítás átmeneti idejére a TopNettel
rendelkező előfizetők sávszélességét a Szolgáltató 100/25 Mbps-ra növelte.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest