Új hozzászólás Aktív témák
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
sszever #10296 üzenetére
Elkezdtem nézegetni, mert ráadásul lassan nekem is kell ilyesmi, egyelőre annyit találtam, hogy eeepc-kben is ez van, azok között meg tudjuk, hogy van linuxos verzió.
De egyelőre itt vagyok leragadva és indulnom kell sörözni, annyit látok, hogy ez nem egy egyszerű dolog, nem is nagyon irigyellek.
Legalább tudom, hogy előre kell utánanéznem, milyet szerzek.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
sszever #10294 üzenetére
Azért az a szerencse, hogy a hozzá nem értők nem tudják, hogy a Dell gépeken nem jól fut a SUSE - szerencsére a SUSE se tudja, hogy a gépemen nem kéne neki futnia. Ez pl. kiderül a kompatibilitási listából, ahol az összes hardverelememet meg lehet találni.
Amúgy mi az a Dell? Azt hiszem, itt elég sokféle gép van...
Hardware Compatibility List - Laptops main page - Dell, de az újabb gépeknél érdemes egyenként nézni a hardverelemeket, mert azok kompakt rendszerként még nem szerepelnek a listában: Összes elem.
ps. hspda-nak utánanézek holnap, hátha itt tud valaki valami okosságot
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
sszever #10261 üzenetére
Amikor van hibakód, persze. De gyakrabban nincsen, mint van.
Ettől függetlenül angolul szoktam meg abban az időben, amikor még garantáltan volt, angolul olvasok, stb.
Az lehet, hogy ma már nincsen ilyen - ennek örülök. Ennek ellenére a növénynevekre latinul keresek, a számítástechnika nyelve meg az angol - szigorúan az én számomra.
A tapasztalatom azt mutatja, hogy általában jobban járok az angol nyelvű forrásokkal, egyszerűen, mert a nagyobb lélekszámú nyelvi közösség több infót hord össze.
És láss csodát - a hibakódok legtöbbször oda vezetnek, hogy az ön nyelvén jelenleg nem található információ, angolul itt és itt található meg.
-
formasu
tag
válasz
sszever #10266 üzenetére
Én is kb. ezt írtam le néhány hozzászólással előbb, és többen is rossz néven vették. Lehet, hogy az a " bepalizás" szónak is volt tulajdonítható, amely tényleg félreérthető volt.
20-30 eFt-ért / 10%-ért / nem vállalok be egy talán kedvezőtlenebb ajánlatot. Az előbb azért is kérdeztem, hátha valaki tényleg tud olyan helyet, ahol annyival olcsóbban lehetne megkapni, hogy érdemes lenne bevállalni. -
amol
addikt
válasz
sszever #4290 üzenetére
Ha garanciális akkor miért ne cserélnék ki ha nem működik megfelelően?
Értelek. Illetve részben. Azt hittem, azért kell ilyen nagyméretű drága erőgép, mert a notival dolgozol, de ha asztali géppel teszed mindezt, én biztos valami könnyebben hordozható, kisebb teljesítményű gépet választottam volna. -
Akion
csendes tag
válasz
sszever #4183 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor azt hiszem döntött is már Barátnőm, a Dell mellett voksolt. Már csak vmi jó helyet kell találni, ahol viszonylag olcsón tudunk hozzájutni. Igazából két modellt találtunk, ami megfelelő lenne, a
Dell 6400-45
és a
Dell 6400-36
Ha nem néztem el semmit se, akkot csak a Cpu cache-ben térnek el (a 36-ban csak 2Mb, a 45-ben 4Mb). -
válasz
sszever #4161 üzenetére
tőlem is befejezhetjük a vitát.
Egyébként mint ms rendszermérnöknek azt is írhatom, hogy elfogult vagy, s mint a msnek is, neked is az a érdeked (mivel a cég alkalmazottja vagy), hogy vistája legyen a népeknek. De ezen tényleg ne vitatkozzunk.
Én csak egy láma user vagyok. Aki prog-mat szakos. számtekes spec osztályba jártam, mióta az eszemet tudom, illetve a win 3.0 óta minden winem volt. Winen dolgozok reggel (délben nem, mert eszek) és este.
ja és tapasztalatból mondom, hogy az XP jobb mint a vista. [sebesség] (ezt úgy hogy a beta1, beta2, beta3, rc1, rc2-es vistát is használtam majd msdnaa-sat is)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
sszever #4139 üzenetére
a beépített szolgáltatásai a vistának nem rosszak, de több erőforrást zabálnak mint egy két alternatív, de igen komoly cucc (pl zonealarm tűzfal) ja és kompatibilisek
a leadtek nem akar szopni az új wines driverrendszerrel feleslegesen, megértem őket, illetve beismerem hogy a vista driver, és eszközkezelője igen jó.
total commander is tud fájlban keresni, sőt reguláris kifejezéseket is használhatsz. (egyébként a free commander free asszem az is tudja ezt, de ennek utánna kell járnom)
lehet hogy rosszul fogalmaztam, de szerintem a Businesst nem hasonlítottam az Ultimatehez. Én az XP profot hasonlítottam a businesshez. Lehet én vok láma de pl a mediaplayer 11 alapból tud dvd-t lejárszani (mondjuk nem a legjobban)
''vagy ha véleményt alkotsz előtte merülj el benne kissé jobban...'' - ez rád is igaz, személyes véleményem szerint jobban mint rám, de ezt majd a publikum eldönti. -
válasz
sszever #4125 üzenetére
nekem is többet bír aksiról. kb 10 percel, két óránál nekem ez a tíz perc nem sokat számít. a gondom az hogy a bootja kurva lassú, illetve a programok is lassabban indulnak el alatta mint xp (aksiról használva értem ezeket).
Az xpnek is van hibernálása amiből kb 5 másodperc alatt visszatér. Tűzfal akinek jobb kell mint ami az xpnek van zone alarm (ingyenes), vírusrtó bár az van mind két rendszerre (Avast).
Tuner támogatás??? hát na a talán legeltejedtebb leadtek tunereket (TV2000) nem kezeli a médiacentere. Pozitívum hogy fél óra hackelés után felment a winfast progi s szólt a tvnél is a mély ami xp alatt nem.
Keresés ? általában egy mappában dolgozok, s a total commander első keresése nem a leggyorsabb, de a további keresések már jók. A vinyómon általában tudom, hogy hol vannak a keresett cuccok így a vinyó 10%-ában kell keresnem. az meg sitty sutty halad.
Ja igen az ultimate, kb 10-15 ezer forinttal drágább mint az xp prof sp2. a többi verzióból meg vagy ez hiányzik vagy az, tehát kompromisszumot kell kötni. Mondjuk az xp proffal asszem a business van partiban árban és tudásban
mod: off
[Szerkesztve] -
válasz
sszever #4118 üzenetére
őőő én használtam vistát asztali gépen 4200+os x2es proci, meg 2 giga ram ott ok volt. Laptopon is használtam Turion x2 TL52 és 1 gb ram alapból nem volt rossz bár lassabb volt picivel mint az xp, de aksiról szörnyű volt. ugye a procit a gép visszavette 800Mhzre Ennek köszönhetően a vista nagyon sokáig töltött. Így visszakerüt az xp
Amúgy én megkérdem tőled mi az amiben többet tud a vista mint az xp?
[Szerkesztve] -
tozo86
tag
válasz
sszever #4009 üzenetére
nekem nem fontos az aero. Viszont jobb lenne pen drive helyett a memóriakártya, hogy ne lógjon ki a laptopból.. (nem szeretem ha kilógnak belőle a dolgok
) csakhát ez megint egy necces kérdés, mert eddig senki semmi konkrétat nemtudott mondani, hogy milyen kártyával lehet ezt használni.. az biztos hogy lehet, csak kérdés hogy milyet. szóval vszínű hogy pendrive lesz amire rá van írva, hogy ReadyBoost
-
amol
addikt
válasz
sszever #3929 üzenetére
Az erősebb FX-eken persze, de itt most nem azokról van szó.
Placc: valóban. Elvileg többet tudnak mint a játékra kihegyezett, velük lényegében teljesen megegyező kártyák a speciális firmware és driverek miatt, de ez a többlettudás nem a játékokban nyilvánul meg. Ennek ellenére futtathatók rajtuk, a kérdés az, milyen minőségben és sebességgel. Hozzáteszem, még nem játszottam quadroval. -
kokkolino
csendes tag
válasz
sszever #3410 üzenetére
A HW cserés dologról tudtam, de az aktiválási korlátról nem.
Most utána akartam olvasni MS oldalán, de azt írja, hogy az oldal tartalomváltoztatás alatt áll. Pedig én komolyan elgondolkodtam egy OEM verzión. 1 gépre akartam felrakni, és a soron kívüli telepítést Ghostolással akartam kivédeni. Lehet tudni, hogy mennyi aktiválást visel el? Nehogymá laptop árban kelljen vennem Vistát ha jó munkásember akarok lenni!!!
-
fpy_
tag
válasz
sszever #3395 üzenetére
Nekem már az MS Excange Server 2003-al is gondom volt, IE7/Vista alatt email küldéskor hiba miatt egyszerűren kilövi a taskot. Nem egyedi jelenség, sok fórumon tárgyalják...megoldás nincs, pedig ez ''házon belül'' van. Két hét után visszaraktam az XP-t. Bár akkor még nem tudtam, hogy nem igazán vagyok adminisztrátor és több program is ''visszabeszélt''. Amúgy szebb, barátibb, később nekifutok újra.
Lehet az XP mellé ugyanarra a partícióra tenni a Vistát? Vagy külön célszerű mindenképpen? -
kokkolino
csendes tag
válasz
sszever #3388 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Ezzel a memória felszabadítással meghoztad a kedvem. Gáznak tartom, hogy beletolok sok pézé 2 gb ramot, amit csak úgy üresjáratra felzabál az oprendszer. 4 gb ramra nem szívesen áldoznék!
(ha egyáltalán van már) A melós progik miatt vagyok kénytelen az xp-t megtartani. Na egy dolgot nem tudok magamnak megmagyarázni! Hogy miért akarok én vistát. Egy magyarázatom van csupán, hogy megöl a kíváncsiság!
-
zdanee
őstag
válasz
sszever #3362 üzenetére
Akkor mondjuk azt, hogy egy mezei user vagyok (ami igy nem igaz), es belecsaptam elsore a lecsoba, mint annak elotte a Debian Linuxba, vagy utana a Gentooba, Ubuntuba, es mindegyik ment elso vagy masodik probalkozasra. Ez egy user friendly oprendszer kene legyen, es azert kene az embernek kifizetnie erte 30eFtt (OEM), hogy amikor eloszor bekapcsolja a gepet, mukodjon, nem pedig azert, mert ez all a cimken, vagy mert ez csillog, a Gnome meg nem. Erdekes modon a 2 evvel regebbi Ubuntu diszto gond nelkul tudta az osszes alapveto beallitast mindenhez, az ADSLhez is, csak felh.nev es jelszo kellett, es az ingyen volt. Ez kemeny ropogos tizezresekbe kerult (igen, meg lett vasarolva, nem nem en vettem meg, es nem is az en gepemre lett flerakva, uh a Dell driverek teljesen irrelevansak), es nem megy. Belatom, az Ubuntu mellett volt fent XP is.
Mindegy, nem linux vs. windows flamet akarok, csak jelzem, hogy azert fizetek, hogy mukodjon, ha buheralni kell, akkor mast valasztok - jelentosen olcsobban. Es leszarom, hogy meg lehet oldani utanaolvasassal, ertsek hozza barmennyire, ha csak 2 oram van megcsinalni valamit, akkor abba nem fer bele a forumozgatas meg a guglizas, lehetek annyira kenyelmes user neha en is, hogy elvarjam valamitol, amiert fizetek, hogy mukodjon.
[Szerkesztve] -
kezdolapos
csendes tag
-
zdanee
őstag
válasz
sszever #3122 üzenetére
Sima XP SP2 Home HUN, az akkori driverekkel, kiegeszitokkel. Valoban nincs plecsni a gep feneken, de gyakorlati szempontbol a Geniue Advantage vagy miaszosz program tesztjen atment, es maganszemelyeknel meg nem lattam a BSA-t, plane nem a nyugatbalkanon, ahol ... sokfele disznosag van.
-
Eryck
csendes tag
válasz
sszever #3109 üzenetére
Szerintem se szólhatna bele - elviekben - de mint ez esetben kiderült nem is teszi, még mindig van hogy nem indul el elsőra a windows.
Leszedtem a PCMark05-t és a 3DMark06-t tesztprogramokat, mindkettő hibaüzenettel elszáll. A 3DMark direct3D hibára panaszkodik, de a VGA szerintem nem lehet a ludas, mert akkor a Dell által adott tesztCD futtatása közben is dobna hibát a gép. Szóval valószínű, hogy a meghajtó a ludas, csak gőzöm sincs hogy mit kezdjek vele, mivel frissebb nincs, a két Dell driverrel meg az nvidiás referenciameghajtóval szintén dobja a hibát. Valakinek még tippje esetleg? -
Eryck
csendes tag
-
karesz501
senior tag
válasz
sszever #3011 üzenetére
Ez mind igaz, pontosan ezért nem Vista-zom még
Ízlések és pofonok. Szerintem egy átlag felhasználónak még egy jó ideig nem is lesz rá szüksége.
És majd ősszel, mikor egy csomagban felmegy az összes hibajavítás és driver, na majd akkor talán új oprendszert rakok. Mindazonáltal most notit venni, már lehet, hogy szerintem is csak Vista licenszel érdemes. Vagy ugye OS nélkül -
amol
addikt
válasz
sszever #2994 üzenetére
Köszi!
Elég borsos ez a 14.000Ft, Pld. Acerhez 6000 de az ugye más kategória.
A Business Vista+16000, tehát máris 30-cal drágább a gép
Mennyivel jobb az Ultimate?
Plusz ugye a garancia, csak egy évessel venném de nem tudom hogy nemzetközi-e.
Csak most látom, hogy ebben van mélynyomó is?
[Szerkesztve] -
fpy_
tag
válasz
sszever #2982 üzenetére
Igen, köszönöm...minden drivert felraktam, csak a Quicksetet nem.. pedig az a megoldás!
Most már OK!
Még két dolog fáj...excelben (Office 2007) nem működik az oldalra scrollozás! Amúgy, pl. IE igen.
És Outlook Web Access email küldéskor kifexik az IE7. Külföldi fórumokon is rágódnak az utóbbin, megoldást nem találtam, bocs hogy itt offolok ezzel, de nagyon kellene a munkámhoz..., hátha tudtok megoldást. -
PLacc
senior tag
válasz
sszever #2887 üzenetére
Überbrutál.
Bár én nem egészen értem a Dell üzeltpolitikáját az M90-nel...
Az eddigi M széria a Laitude sorozat turbózott változata volt, csak az LCD fedlapját designolták át. Ehhez képest az M90 egy Inspiron 9400 17''-os kijelzővel ''ahogy a csövön kifér'' konfiggal. Még multibay keret sincs benne...
Persze , csak irigykedem. -
-
MekkMaster
tag
válasz
sszever #2585 üzenetére
Nem tudom, mennyire van koze hozza hogy Home vagy Pro, de nekem a Home nehany beallitast folyton elfelejtett, amiket a Pro kepes volt megjegyezni. Ablakok nezeteit, allapotsor allandoan kikapcsolodott minden ujrainditas utan. Ez nyilvan nem feature hanem bug de bosszanto. Es valamiert lassabb is volt a bootolas, meg a tobbfelhasznalos bejelentkezest is eleg hulyen kezelte.
-
S.Feri
őstag
-
tkazmer
addikt
válasz
sszever #2102 üzenetére
Szerintem graf munkára ok, bár ha esetleg kültéren is használnád(nem tom, h true life e), akkor az hátrány. Ha konnektorból használod, akkor meg persze, egyértelmű, hogy előny az a 7200-as fordulat. Játékra a 17''-os képernyő miatt lehetne alkamas, de persze, ezek nem arra valók.
-
tkazmer
addikt
válasz
sszever #2100 üzenetére
Azért a 7200-as merevlemez többet fogyaszt, igaz, lehet, h ez egy 17''-osnál annyira már nem fontos. Ha nagyon jó minőségű képernyőt akarsz, akkor vegyél thinkpadet, azokban nagyon jó a képernyő, ráadásul nem is tükröződő.(az én inspironomnál jobb minőségű egy - igaz annak idején meglehetősen sokba kerülő - ibm r51 képernyője színhűség terén, holott az inspironomban lévő true life épp javítani akar a színeken. A vga kifejezetten grafikai deladatokra van kitalálva, nem játékra, azonban sajnos nem ismerem a megfelelőjét.
-
S.Feri
őstag
válasz
sszever #2098 üzenetére
Az adatok alapján nem rossz gépecske. A képernyője 1440*900-at tud, szóval abból talán elférne egy nagyobb, ilyen volt előzőleg nekem a 9400-ben, nem volt rossz. A proci nagyon jó és erős lesz, szeretni fogja a matekot. 2gb ram szerintem ma már alap, és a vinya is jó mert 7200-as, a legtöbb notiban azért még nincs 7200-as vinya. Gondolom erre is 3 év gari van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest