- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fulmi
senior tag
válasz
tkazmer #9655 üzenetére
"nem talalom a garanciajegyet.. szerintetek csak service tag alapjan beveszik?"
be, mert ha azt beutik a g epbe a szervizben akkor kiirja h milyen gari van ra, hol lett vege stb kinek a neven van.
ui: hivd fel az osszes ceget, a kfki gyorsan el fog kuldeni meg az smt is. humasofnt meg dunaelektronika segitokesz.
a te geped kulfoldrol szarmazo?
-
törölt tag
válasz
tkazmer #9655 üzenetére
Szerintem igen, én azt sem tudom mi az a garanciajegy, nem volt ilyenem a dobozban
> szerintetek csak service tag alapjan beveszik?Ha szünetmentes tápra gondolsz akkor bedugod a töltőt a szünetmentesbe. ( tudom most romlott el ). Ha a csomagküldő UPS-re gondolsz, akkor passz.
> Hogy lehet ups-re rakni notebookot? -
emill
tag
válasz
tkazmer #2484 üzenetére
Kösz tkazmer!
d900t: kösz, de már megoldódott a probléma.
Akkor valóban nagyon felhúztam magam a cégen, mára már javult a véleményem. Egyébként nem is csak az volt a gondom, hogy hibázta(to)k, természetes, hogy senki sem hibátlan, hanem, hogy egy elnézést sem hagyta el a száját annak akivel beszéltem telefonon, meg már valószínűleg tudta, hogy el se küldték (azt gondolom meg tudja nézni, hogy el lett-e küldve, nem kell ahhoz a futárcég) mégis még azt mondta, hogy (ÉN!) telefonáljak a futárcégnek, hogy mi a helyzet a csomaggal. -
emill
tag
válasz
tkazmer #2460 üzenetére
Nem vélemények, ez csak az én véleményem. Meg volt itt a prohardveren egy topic róluk, ami azóta kihalt. Ott írták, hogy a kékfényben (vagy hogy hívják azt manapság) is volt a cég, mert valami használt vackot sóztak rá valakire újként... (meg link is volt az mtv honlapjára ahol a műsor megnézhető) Az meg, hogy egy cég nagy még nem jelent semmit (lsd. Tesco
) Meg lehet gazdagodni csalásból is. Hogy ők miből gazdagodtak meg azt nem tudom elképezelni se, ha egyszer a rendeléseket nem teljesítik.
-
emill
tag
válasz
tkazmer #2458 üzenetére
hmmm... méghogy jó cég... vicces... Olvastad az előtte lévő véleményemet a ''jó cégről''? Valaki rendel tőlük, majdnem 300e Ft-ot akar nekik adni ők meg le se sz**ják... Még egy vacak bocsánatkérés se hagyja el azt a nagy ***** inkább nem írok semmit, mert kimoderálnák... Ennél bunkóbb céggel még nem találkoztam. Vásároltam már külföldről is neten keresztül, na az igen! Az egy korrekt, rendes cég volt. Ez egy nagy *** Még amikor lemondja az ember a rendelést akkor se semmi elnézést kérünk vagy valami. Emailre válasz? Ugyanmár. Lehet én várok el túl sokat. Ha az túl sok, hogy ha vásárolni akarok náluk és azt mondják minden rendben, küldik akkor el is küldjék, ha meg valami közbejön vagy valamit eltolnak akkor az a legkevesebb, hogy elnézést kérjenek.
Na jó majd megnyugszomAnnyira utálom őket és a legbosszantóbb, hogy náluk a legolcsóbb, így vagy maradok a Toshibánál ami az usanotinál olcsóbb, vagy náluk leszek kénytelen megvenni a Dell-t.
-
birs--83
csendes tag
válasz
tkazmer #2428 üzenetére
pontosítom a kérdést, mer kicsit hülyén írtam le... szóval ha bedugok valamit (akármit) a line in-be nekemis ellőjön az az ablak: lehet választani:
1.) mikrofon
2.) line in
3.) megnyitja a sigmatel audio kezelőpultot
4.) semmit sem csinál
itt választom a line in-t, a probléma az, hogy a gép érzékeli a bejövő jelet (pl. rádugom az mp3 lejátszót és simán hangrögzítővel feltudom venni amit lejátszik), de a hangszórón kifelé nem hallom azt, ami a line in-be megy be.
s itt a probléma, hogy a hangerőbeállításoknál nincs olyan, ''lejátszásnál'' módba a vonalbemenetet nézi (ismerősök asus, ill albacomp gépén van vonalbemenet). felvétel módba értelemszerüen van, és veszi is fel amit kell, de nem lehet kifelé azt hallani.
erre kéne valami megoldás...
egyébként a vezérlőult / sigmatel audo kezelő pult is egy vicc, annyit lehet beállítani, hogy ha bedugsz valamit a line in-be akkor előjöjjön-e aza kis ablak...
sigmatel drivert is próbáltam frissíteni de nem találtam sehol... valaki ?? -
brasil
senior tag
-
zolnagy
őstag
válasz
tkazmer #2332 üzenetére
Ki...
Nekem az Inspiron 1300-n egy rejtett partíción volt egy Ghost image file-ként. Itt a BIN KT alatt van a recover.exe. Ez maga a Ghost amivel az image-t készítették, az img KT alatt pedig az image. Ha Ghostoltál már akkor egyértelmű.
Én mondjuk nem írtam ki, csak a 3G-s partíciót nyomtam össze 1,5G-ra és feltettem rá egy FreeDOS-t, így a Linux bootmanagere (Grub) segítségével el tudom indítani a DOS-t. -
Fermat
tag
válasz
tkazmer #2320 üzenetére
En ugy Tudom hogy 15 colos monitoroknal nem lehet cserelni vagy csak nagyon koltseges(nem kicsit, nagyon )
Más:
Adott egy feher SIEMENS ADSL MODEM egy p4es pc és egy 9400 Dell noti.ADSLt szeretnek szetosztani,lehetolegegyszerubb modon.
Ti mit ajanlotok? Wifi megoldasnak kellene vennem plusszkartyat a p4es gepbevagy egyszeru router(5ös) + 10m UTP kabel ?
Milyen markat erdemes venni routerbol(SMC?)
[Szerkesztve] -
Laurent
csendes tag
válasz
tkazmer #2320 üzenetére
amúgy legfőképpen ő fájditja a szivemet:
15.4'' WXGA (1280x800pixel) TFT
ATi mobility Radeon X1400 - 256MB HyperMemory
Core2-Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667)
512MB DDR2
80GB HDD
DVD+/-RW DL
Wi-Fi (802.11a/b/g)
Bluetooth
HUN keyboard
3év DELL garancia* eredeti bruttó ár: 431.988, akciós bruttó ár: 311.988, akciós nettó ár: 259.990 -
Laurent
csendes tag
válasz
tkazmer #2320 üzenetére
nem játékra kellene, hanem munkára. de kikapcsolódásnak ha elindúlna rajta 1x-1x egy aktuális újdonság, nem lenne hátrány. mellesleg csak kikapcsolódásként. az a helyzet, hogy nem vagyok magyar állampolgár és az áfát visszaigényelhetném. ami persze jó dolog, csakkhogy először ki kellene fizetnem az egységárat, ami jelen esetben 311.988 ft. azután visszakaphatom az áfát és igy a noti kb 260k-ba jönne ki. csak a gond annyi, hogy december 15-ig mehet ez az áfás dolog, utána már nincs rá mód. addig pedig nincs hogy összeszedjek annyit. ''lekötni'' meg nem szeretném magam egy integráltal. de viszont mostmár rájöttem, mindenképpen dell-t szeretnék. sokat vacilálok most is a 6400-es és a 9400-es között. mindkettő nagyon tetszik. most döntsön az ember
-
brasil
senior tag
-
atv72
tag
válasz
tkazmer #2211 üzenetére
a d600 hasznaltan lenne, felesegemnek. centrino (1,6), 512ram, 40HDD, combo kiadasban.
az enyem munkahelyi inspiron c2duo (1,83), 1Gram,120HDD, DLdvd-rw.
tudom, hogy a latitude erosebb kulsore, de a ket gep azert nem azonos. en sokat utazom az inspironnal, de igyekszem vigyazni. ha lett volna wide d520as a piacon, most azt hasznalnek...
nem elfeledendo, hogy a d600 csaladi koltsegvetesbol menne...
hat ennyi,
[Szerkesztve] -
_imation_
csendes tag
-
sszever
őstag
válasz
tkazmer #2101 üzenetére
Mondjuk ha az elsődleges szempont kifejezetten a színhűség, és a fotós feladatok lennének, akkor lehet, inkább MAC-en gondolkoznék, de szeretném, ha valamennyire azért ennek is megfelelne.
Amire főleg használnám az CAD, kis renderelés, stb. Keveset játszom, így az csak nagyon sokadlagos szempont, de azért kipróbálom, milyen(bár véleményem szerint, játékra nem notebook-ot kell venni)
Egyértelmű, hogy a magasabb fordulatszám többet fogyaszt, ez annyira nem is zavaró, mert az esetek döntő többségében azért van konnektor, táskában meg elfér a madzag. Viszont egy egy nagyobb méretű file-nál remélem érezhető különbséget produkál közben betöltésnél.
Sajnos IBM, és más nem jöhet szóba. Vannak bizonyos keretszerződéseink, melynek köszönhetően PC, Notebook-ot csak dell-től vehetünk. -
watcher
tag
válasz
tkazmer #2075 üzenetére
Arra gondoltam, hogy 3 évig kibírom-é a cserementességet, meg mennyire lesz akkor még jó gép. 3 év hosszú idő, é ha belegondolok 3 éve alatt mennyit változott a noti piac...
Aspire 5024, - mellesleg még eladó - Nagy difit nem tapasztalok, persze összbenyomásra talán jobb a Dell, de az Acer minőségével sem volt semmi gond. Nem is tudom sokan miért húzzák le, mert mostanában rendben vannak. Talán a touchpad gombja gyengusabb az Acernél, de most úgy hirtelen ennyi. Mondjuk a Dell billentyűzete meg a felépítése átgondoltabb. Nekem nem jön be ha elöl vannak az audio csatlakozók (nem disman elvégre) meg a WLAN gomb is benyomódhat amikor pl. fekvős, felhúzott lábas, 45 fokban tartós pozicióban használom. 1920x1200 ahogyan a kolléga úr mondta. -
egeristi
csendes tag
válasz
tkazmer #2081 üzenetére
És wuxgat az 6400ámbas is kérhetnék? Ha igen, miért lenne ez jó nekem és mennyibe kerülne?
Amúgy megrendeltem a 2éves alkatrészgaranciát, 11000ft volt a HRPnél.
És akit érdekel a qwerty computernél ma voltam bent és árulnak Dell laptopokat. Asszem www.qwerty.hu de hoztam katalógust ha nagyon kel be tudom scannelni... -
atisvagyok
csendes tag
válasz
tkazmer #2029 üzenetére
Szia!
Megnéztem, nekem 667 MHz ADatat memóriák vannak benne. Alapból 533 MHzes volt, de kicseréltettem, mert az árlistán is 667-et írtak arra a gépre amit rendeltem meg valahol olvastam, hogy a Core2Duo-s gépeket 667 MHzes RAMmal szállítják ( de javítsatok ki, ha tévedek )
Meg a BIOS is 667-et ir rá.
atis -
Gengster437
csendes tag
válasz
tkazmer #2054 üzenetére
Miért neked milyen eredményed van? A műanyag nem rohad el. Egy tv kapcsoló sem hulllik szét pedig annak roszabb az anyaga mint a notinak. Azért recseg a műanyag ,mert feszültség van benne(nem elektromos) , de nem fog ketté törni. Nem kell rinyálni. Ezt egy anyagmérnök tanár most erősítette meg.
Figyelj válaszd az alkatrész garit ,akkor ha sokat számít a pénz. Ígyha bármi elfüstöl vagy valami tönkremegy akkor megjavítják vagy tesznek helyette újat bele. 3 év azért sok gépnek sok és sok alkatrésznek. Asszem csak az aku lesz kivétel az alkatrészek alól. Hát sajna az meg kopik azt tudomásúl kell venni ,hogy folyamatosan romlik az aksi.
Szerintem válaszd a 3 évet. Az alkatrészre.
[Szerkesztve] -
-
Gengster437
csendes tag
válasz
tkazmer #2048 üzenetére
Tudod mit ,ahogy érzed.
Legyen neked jhóó. Nem kötekedek. Szerintem kifejtettem .hogyha ez is ugyan olyan műanyagból lenne akkor valszeg jóval drágább lenne,minthogy a hp és az Ibm is drágább
És akkor ebben az árkategóriában a Fusik Acerok és még sok sok megbízhatatlanabbi márka közt turkálnánk.
''Egyébként mi a foglalkozásod vagy minek tanulsz?' Borzasztó jó poli....s lennél. azok tudnak mindenbe belekötni. Illetve azok szeretnek nagyon vitázni.'
[Szerkesztve] -
Gengster437
csendes tag
válasz
tkazmer #2046 üzenetére
Lehet ,de az a 20%-ékot csak Cpu igényes programoknál(Pl.: Winrar),játékoknál fogod látni ,mert már a teljesítmény VGA korlátba ütközik.
Ok azon gondolkoddtam ,hogy hiperkönyű vasbetonból tehát olyan 20kg-os tokot csinálok és az biztos fajin anyagu lesz.
Sőt még teszek rá alufóliát is,hogy ne karcolódjon a beton.
Vagy veszek karbon gépház tetőt, meg gyakorlatilag az egész gépházat carbonból csinálom meg. Azt tuti nagyon sokáig jóó lesz.
De most ténleg ne haragudj ,de ahogy mindenre már reaglász az már inkább kukacoskodás.
Ha az IBM-eket jobban csíped add el a csörgő-recsegő dell -edet tegyé hozzá 200K-t és vegyél egy fajin IBM-et.
Das ist alles.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gengster437
csendes tag
válasz
tkazmer #2044 üzenetére
a thinkpadok ténleg jók szvsz.
Rájuk álhatsz lehugyozhatod őket és semmi bajuk nem lesz.
Nos ilyen is van ,de azok jóval de jóval drágábbak mint ez a dell.
Hasonló árba meg a teljesítményük gyengébb.
Szóval valamit valamiért. ha fordítva lenne ez hogy a thinkpad lenne jobb vasú és olcsóbb és a z inspiron lenne gyengébb ,de strapapíróbb most azt istenítenéd.
Meghát a dell csak a 2. a strapabírásban
Jha a játékok nekem se minimumba mennek a carbon teljesen jól megy sőt túl jól megy.
A core 2 és a sima közt menyi is 10 vagy 15%-lék külömbség van? -
Gengster437
csendes tag
válasz
tkazmer #2042 üzenetére
Pfff.
Szerintem azért a biosába sok minden benne van. Tuningolni minek??
Szétfüstöltessem egyik elmebeteg pillanatomban?Mikor túl húzom.
szerintem a intel core duo t2400 azé most még elég.
Meg én csak programozok c-ben java-ban meg némi grafikus c-van rajta.
Ha meg gamelni akarok akkor meg van benne egy x1400-as amivel azért legalább minmumon megy rajta a játék.
A design meg nekem tetszik. De ha kell csinálhatok egy szakító próbát
Úgy is most benne vagyok.
276-ért ez 3 év garral nagyon -nagyon megéri.
Mi is van ennél jobb márka IBM?
Majd ha nagy és okos villamosmérnök leszek veszek egy olyat ,de még mikor kicsi és buta villamosménrök halgató vagyok addig van egy dell inspiron 6400-asom. -
PLacc
senior tag
-
-
sham3
csendes tag
válasz
tkazmer #1902 üzenetére
''Én ilyen inspiron 6400-at használok, és sztem nagyon jó gép. ha fontos neked a 17''os képernyő, akkor vedd a 9400-at, egyébként semmiképpen ne, az jóval gyengébb kiadás(ez kb azt jelentheti, h míg a 2.0-s core 2 duo nem nagyon megy 50% fölé, addig az 1.86-os core duo mehet)''
Ez mit jelent pontosan? Engem is foglalkoztat a 9400-as, és nem szeretném átverni magam. -
Smogus
őstag
válasz
tkazmer #1893 üzenetére
Ez a földelt táp mennyire gáz, értem azt hogy mit számít a földelés
tudom hogy hülye amatőr kérédés de én ilyen tudatlan vagyok
Rövidebb élettartam? Nem lehet a tápot cserélni földeltre vagy esetleg olyannal kérni?
ja és mégegy, milyen a kijelzőjük, látószög, csak nekem vagy esetleg másnak mellettem is élveszhető lehet??? -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
tkazmer #1867 üzenetére
Ez egy Windows XP telepítő, amiből nLite-al kiszedtek egy csomó felesleges dolgot (kevesebb, mint 200 mega!), és állítólag minden fut rajta, ami sima Xp-n is, viszont jóval kisebb a memóriafelhasználása, gyorsabban bootol, stb.
(Tehát csak a windows services van megnyírbálva, a notihoz adott programoknak elvileg futniuk kell)
[Szerkesztve] -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
tkazmer #1863 üzenetére
Hát nem játszani kéne, hanem zenéléshez. Élő Vsti (virtuális hangszer) futtatáshoz, ami jobb pluginek esetén eléggé igénybe veszi a procit és a memóriát (pl a Steinberg The grand zongorájának 2 gigás a sample-je, aminek nagy részét használja is közben).
Itthon egy 2.53-as P4-en 512Mb rammal elfogadhatóan megy, ugy, h a háttérben fut StrongDC, meg Azureus (bittorrent kliens), és a win sincs optimalizálva zenélésre..
Gondoltam h veszek hozzá még 512 ramot, és egy csak erre optimalizált winnel csak jobban muzsikál. De legalábbis nem rosszabul. -
nyujoe
csendes tag
válasz
tkazmer #1835 üzenetére
hmm...csökentett módban már szedtem le de ugy meg nemtom telepíteni...tenfdesen meg ugye azt sem hagyja
...indításból kiszedtem atr a filet ami küldi a hibaüzeneteket (fifa2007.exe) van egyelltalán olyan játék vagy mi?
..most feltudtam teni egy antivírust...scan now..thanks..remélem igy rendben lesz.... -
sbazsi
veterán
válasz
tkazmer #1688 üzenetére
Pedig láttam már ilyet. Haver gépe olyat csinált, hogy játszottunk, és folyton kikapcsolt. Erre a noti hátsó részét megemeltük, így jobban szellőzött az alja. Nem is kapcsolt ki.
Nem akarok márkát írni, mert már nem emléxem pontosan. Meg nem is tudom pontosan milyen volt, noname, vagy mifene, szóval nem acer/dell/fusi/hp/lenovo/sony/toshiba/stb... -
Hydra SR
addikt
válasz
tkazmer #1655 üzenetére
Én is abban a hitben éltem, hogy adnak hozzá. Régebben adtak, ez tuti.
Imation: neked is azt tudom javasolni amit nemrég egy másik embernek aki hasonló problémával küzdött: némíts minden bemenetet amit épp nem használsz.
Sajnos ő nem jelzett vissza, így nem tudom, segített-e rajta a javaslatom.
(A kijelzőt a megfogásával földeled, ezért szűnik meg a zaj olyankor, szerintem.)
Atlantis: szerintem a Dellnek semmi köze ehhez, a megnövekedett teljesítményű notebookok több zajt adnak le, amiket a hangkártya bemenetek összeszednek antennaként. Ilyen asztali gépben is előfordul. Nálam is ez van, ha hangot adok a Line-in-re és a microphone-in-re anélkül hogy dugnék valamit a csatlakozóba.
[Szerkesztve] -
_imation_
csendes tag
válasz
tkazmer #1655 üzenetére
ez erdekes, mert nekem 2 eve a d610-hez is, es most nyaron a d620-hoz is adtak xp-telepito cd-t is.... (mindketto dunaelektronika-s)
mas... volt tema egyik nap, az audio kimenet zajossaga... nalam a d620-on gyakorlatilag folyamatosan zug a fulhallgato, viszont eszrevettem, h ha kezzel megfogom a kijelzot, akkor abbahagyja a zugasterre valami megoldas??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest