- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Új hozzászólás Aktív témák
-
Finec
csendes tag
Ha 256-ossal volt hirdetve akkor az ő saruk. Nem lehet hogy a 128 mellé tud még 128-at lefoglalni a rendszermemóriából? Igaz akkor úgy kellett volna feltüntetniük.
Melyik ez a bolt?A 128 mellé összesen le tud foglalni 896Mb-t, de ez a legtöbb helyen így is van írva.
A bolt pedig az előző linkben szerepel.(Mondjuk az oldalukon mindegyik 8400-es vidkarihoz 256Mb ramot írnak...)
Ilyenkor egyébként mit lehet tenni? (mondjuk visszavinni annyira nem akarom, mert nagyoooooon tetszik a masina
)
Jah, plusz Vistán ha pl netes ablakban megy egy videó (pl rtlklub) akkor görgetésnél olyan, mintha "szaggatna". (ha szöveg van, akkoris darabosan görget egy kicsit). Driverek sztem fel vannak pakolva a vidkarihoz, mert játszani az lehet rajta
. Ez a vistától lenne, vagy valami más a gond?
-
kokkolino
csendes tag
Hááát ha az sz-rik be, akkor már nem. Akkor benézted a cserének az árát. Feltéve ha rájönnek. Nem akarok erre gondolni sem.
Volt már példa rá, hogy áramszünetnél tényleg mentett az aksi megléte. Meg ahogy mondtam, játék közben sem mindegy, hogy ha leold a táp, akkor még ki tudok lépni, és menteni az álást. Mert folytatni képtelenség sajna. Egyébként ha nem izzasztod a gépet, és általános dolgokra használod, akkor ez is elmegy 1,5 órát minimum. Pedig majd egy éves. -
kokkolino
csendes tag
Ho-ho-hóóó! Ez már csak hasonlít egy notira. DTR kategória az szépen le egyszerűsítve asztali gépet helyettesítő masina lenne. Vagyis kompakt méret, max teljesítmény. Vagyis itt már ezredrangú az akkuidő, a súly. A zajjal semmi gondom nincs. Csak akkor indul meg a venti nagyobb fordulattal, ha játékra adom a fejem, akkor meg már megintcsak ezredrangú, hogy van-e zaj. A hűtőpad meg Zalman, így az se rázza nagyon be az asztalt.
Nyilván a mobil eszközöket mindenki másra használja, de aki majd fél millát kiköhög egy ilyen gépre, az már nem a vonaton akar ebookot olvasgatni. Magam részéről az aksi csak azért kell bele, mert azon van az egyik lába. Na meg most azért, hogy ne álljon meg amikor feladja a táp. Aksiról a tudását ki sem lehet használni, mert gyárilag sem adott elég cuflát egy közepes gépigényű gémhez sem. -
kokkolino
csendes tag
VGA BIOS lett átírva 7900 GTX-re. Biztonságos távolságra megáltam a maximumtól. Nem hibázik, és hát játékra soha nincs "legerősebb" gép. Ezért kell egy XPS M1730. SLI azért fog mutatni majd érdekességet.
Egyébként hűtőpad nonstop megy alatta. Ettől függetlenül igazad van, hazárdirozás. -
-
-
Scoobyka
addikt
egyéni preferencia....
természetesen mindenkinek másak az igényei és más szerint osztályoz nekem ez az osztályzatom....én ár/megbizhatóság/teljesítményt vizsgálva...
A tosihoz még nem volt szerencsém,ezért nem említettem.
Alienware lehalásáról nem nagyon lehet hallani valamint,HA esetleg megtörténe...24órán belül csere hasonló konfigra a régit meg megjavítják és olcsóbb árat tesznek rá. Ezért került előre(Természetesen csak Amcsiba).....
Sony szervízhátér meg Japánba nagyon kemény....ott minden egyes fogyasztót kiskirályként kezelnek.
Sajnos ezektől még mi messze vagyunk.
-
Scoobyka
addikt
MSI nagyon is jó noti....elégé elvakult vagy....gondolom még nem használtál huzzamosabban ilyen típusú notit,így talán elöször nézd meg,hogy miről alkotsz véleményt...ott van az új gx sorozat ami szintén nagyon pöpec kategoria.....bár elismerem a Dell minőségibb,de azért az MSI nem egy ACER vagy Fusi....én ha kategoriába sorolnám akkor így lenne.... Apple,SONY,Alienware,Dell,IBM,MSI,HP,ASUS,Albacomp,FUSI,ACER
-
Scoobyka
addikt
az MSI-m a mai napig olyan,mintha a dobozból vettem volna ki fél éves kb.(asztalon pihent,nem nagyon cipeltem).....játékra nem nagyon használtam,mert kinőttem belőle csak mondjuk hetente 2órára jó gyereknek lenni
HD-filmeknél azért kérdezem,mert úgyebár a noti kijelző natívban az igazi...és mivel az 1440*900-on egy 1280*720-as filmnél azért gondolom nagyobb a fekete csík alúl felül....ellentétben a mostanival aminek a natívja 1280*800-as és 60 pixeles sor van max alúl és felülre...
-
törölt tag
szerintem nem kell tőleg félni
igazából egy igazán bosszantó dolog van benne, amire még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet megkerülni, hogy bár rendszergazda vagyok, mégsem tudom törölni vagy módosítani a rendszerfájlokat...
szerintem nem olyan vészes az akksiidő. én inkább azt tartom furának, akinek elmegy 5-6 órákat, nem tudom hogy csináljákmondjuk nem mintha olyan rengeteget használnám akksiról (lehet, hogy pont azért ilyen gyenge, mert nem érte el még a töltési ciklusokkal a maximális kapacitását).
márpedig a fülhallgató mindenképp kell, ha élvezhető hangot akarsz kicsikarni belőle. és most nem az ilyen windows-os ding-dong hangokra gondolok. ma egy pár percig hallgattam róla zenét, és azt kell mondjam, hogy ugyan szoros versenyben, de azért a nagypapám Sokol rádiója lenyomja a D630-at
amúgy rájöttem, hogy megbocsájtok bármit ennek a gépnek, mert egyszerűen SZÉP
más: pcmcia és exresscard slotba pontosan milyen kiegészítőket lehet tenni? (hangkártya, tunerkártya, wifi az világos, de ezeken kívül még?) ha lehet ne wikipédiás linket adjatok
-
Palika71
őstag
Az én gépemben 6 cellás van, és ez bírja kb. 3.5 órát. Ebből következtettem a 9 cellás üzemidejére. Persze energiatakarékos módban.
sheratan: Gégi kedves ismerős. Emlékszem, neked már akkor 8800GTS-ed volt, mikor mi még csak olvastunk róla. Te is véget vetettél a nagy, játékos gépnek, és átálltál a mobilitás boldogságos (és pénztárca-kímélőbb) útjára?
-
GMC-SZABEE
csendes tag
Hi Amol! Én csak most jutottam vissza ide a forumba elfoglaltsagom miatt.
Az alábbi jatekokat teszteltem (c2d T7100,1gb ram, 8400gs)
prostreet
cod4
crysisteszt alatt:
stalker
gears of war
fifa 08
ut 2007
test drive unlimitedItt leirtam egyszer h. mire jutottam, de most is ugyanezt tudom mondani. XP KELL ha JÁCCANI akarsz!.
az 1024x768-ban bovel el lehet jatszani nem kell low grafika, medium-high beallitas között változnak az értékek: 32 -25fpsa játékokról csinálok egy tablazatot graffal, és commentekkel együtt, amint lesz idöm és megosztom mindenkivel.
Ill. a közeljövöben lesz egy átállásom 1G-ről 2G-ra
-
törölt tag
pedig sajnos jobb ha nem csak az XP-s dolgok érdekelne, mert a sénta Rozi platformon jobb a Vista... amíg XP volt fent, addig nem tudta rendesen kezelni a proci energiagazdálkodását, akármit csináltam (Dell-től a legfrissebb driverek fent voltak), nem vette le rendesen az órajelet (talán emlékszel még, hoyg beszéltünk erről itt a topicban polippal). nem sokat használom mondjuk akksiról, de azért párszor kipróbáltam, XP alatt 2 óránál nem sokkal többre futotta a 6 cellás akksival, míg Vista alatt balanced energiagazdálkodással (nem a legenergiatakarékosabb) kb 3 órát bír. azt amúgy érdemes megjegyezni, hogy alapból a Dell prog akkumlátoros üzemnél deaktiválja a LAN kártyát (nem WLAN-t, hanem a rendes vezetékest), én ezt vissza szoktam kapcsolni (állítható), így értendők az üzemidők.
tudom, hogy nagyon sok embernek nem szimpatikus a Vista, nekem sem volt az, de mostmár nem szívesen raknék vissza XP-t a gépre, rengeteg apró dologban ez kényelmesebb, ha kiismeri az ember, legalábbis nekem ez a benyomásom vele (és mondom ezt úgy, hogy az összes olyan szolgáltatást kikapcsoltam, amire egy rakás fórumon hivatkoznak, hogy azok a lényeges újítások a rendszerben. azok nélkül is jó).a hangja vacak.
de szerintem ha már kiadsz annyi pénzt egy gépre, akkor mondjuk beruházni még egy Sennheiser fülesre nem a világ vége. nekem most egy PX100-as van itt még, ez 60g, összecsukható, így a táskájába is belefér könnyen, és nagyságrendekkel szebb a hangja, mint bármilyen beépített hangszórónak. én mondjuk amióta vettem hangfalakat hozzá, azóta nem is használtam a beépítettel.
az az igazság, hoyg nem tudom, hogy mennyi itt az alkatrész. amikor vettem a gépet, akkor az úgy nézett ki, hoyg felítam egy lapra, hogy mit akarok bele, aztán arra alkudtunk egy árat
(és másnapra meghozták a világ másik végéről, amit a mai napig csodálok itt... most akarok telefont venni, ami Hong Kongból származik, mert így olcsóbb, de nincs raktáron, viszont a boltban megígérték, hogy ha megrendelem, akkor másnap már át is vehetem. hétvégén is. sőt, ha megadom a számomat, akkor ők hívnak fel, hogy megvan.) de majd lenézek valamikor, ha lesz időm a boltba és rákérdezek milyen árban vannak az ilyesmik. biztos, hogy olcsóbb lesz, kérdés, hogy mennyivel.
ha véletlen kapok ajándékba egy prostreet-et, akkor megnézem ;)
-
törölt tag
csak én nem értem mi a kapcsolat a beidézett szöveg és a kérdésed közt?
nem, prostreet-em nincs. fifa07 és 08-cal próbáltam, XP alatt tökéletes (max felbontáson sem akadozik), vista alatt sem kéne neki, de szarul vannak megírva ezek a játékok, és vista alatt nem képesek rendesen futni. nálam ez abban jelentkezik, hogy olyan lassúak, mintha 10fps-t tudnának csak produkálni, de közben a mozgások folyamatosak, csak lassított felvétel az egész. másnál meg simán akadozik.
még az NWN2-t fogom hamarosan ráuszítani, amint lesz egy kis időm megint játszanimeg a Jade Empire-t.
-
törölt tag
kiállítópéldány volt? mert ha igen, akkor az azért nem teljesen mérvadó. az ilyeneket annyian tapizzák végig, hogy 1 hét alatt 1 év használatot lehet szimulálni rajta néha...
jellemzően az MM fukar és hasonló üzletekben látni olyan telefonokat kiállítva, amiknek potyognak ki a billentyűik -
McLaca
őstag
Épp, hogy gyorsít. Mostanában a külső USB-s vinyóm állandóan megy, gondolkodom, hogy kiteszem arra. Azt nagyon észre lehetne venni. Apropó, fél giga RAM van a gépemben
, szóval egyelőre marad a swap. Majd a Vostro 1400-asomban lesz 2GB, ha végre kapni is lehet az országban rendesen... Abban le is tiltom, és a kernel is megy a memóriába.
Üdv!
-
Jessz
csendes tag
Humansoft.
Köszi az infót, a súly nem számít, mert nem elsősorban utazásra veszem.
Két napja csak teszteket olvasok, úgyhogy azért rest sem vagyok.A tesztek meg cikkel a DELL Inspiron 1520-1521-1720-1721-esekhez hasonlítja a DELL Vostro 1500-at és 1700-at. Most még meg kell néznem egykét Inspiron tesztet, hogy mi a kül. a két típus között.
Ti tudtok ehhez valamit szólni?
-
törölt tag
hát, elég szemét dolog az igaz. bár mondjuk én például szubpixel hibára nem adok, az asztalin volt három is, amikor eladtam, akkro mondtam a vevőnek, hogy van, csak nem tudom hol, mert tesztekben látszik csak igazán, amúgy észre se veszem. azt mondta később, hoyg ő tesztben sem látta...
még fekete pixelhiba is elmegy, a legzavaróbb szerintem a fehér.ezt a gépemet még nem néztem meg pixelteszttel. eddig szabad szemmel nem láttam rajta hibát, ha a tesztelés közben találok, akkor onnantól tudom, hoyg ott van, és akaratlanul is észreveszem
-
polip
addikt
The Fujitsu-Siemens guideline is in line with the norm ISO 13406 Class 2.
Assessment of faulty pixels on LCDs The pixel (which consists of 3 subpixels) is defective if one or more of the subpixels can't be controlled, i.e. the pixel/subpixel stays the same colour despite being instructed to change to another colour and is visible 30 cm from the LCD panel surface. Typically such defects can be seen as bright spots on dark background or dark spots on bright background. A defect white or black pixel can be seen if all 3 subpixels of a pixel are defective. (Type 1, 2). A coloured spot can be seen if there are one or more defective subpixels.(Type 3)
Fault clusters are defined as: Two or more pixels or subpixels with faults within a 5x5 block of pixels.The general criteria and criteria for each LCD panel type for an acceptable amount of defective pixels is defined in the table below.
Maximum number of faults per type per million pixels (e.g. a XGA display 1024x768 has = 768432 pixels)
White pixel
All three subpixels defective)
(Type 1) Black pixel(Type 2) Coloured spot or subpixel
(Green, red or blue)
(Type 3) Clusters of
type 3 faults Clusters with more
than one type 1 or
type 2 faults
2 or less 2 or less 5 or less 2 or less 0Examples:
Good: Bad:
1. 5 coloured subpixels
2. 2 white pixels, 2 black pixels
and 5 coloured subpixels
1. 6 coloured subpixels
2. 3 white pixels
3. 3 black pixelsIf your machine is older please use the following acceptance criteria to see whether it is covered by warranty.
-
Sipi
addikt
Dell-hez ennyire nem értek, de a webhelyük valameyik eldugott sarkában biztosan ott van, ők melyik szabvány melyik osztályához tartják magukat.
Hogy szebb legyen, típusonként eltérhet, melyik érvényes. (Drágább típusra ált. magasabb osztályt vállalnak.)És utána jön, hogy mivel Dell és Magyarország, ebből pontosan mi is érvényes... Ne feledd, a Dell szempontjából mi harmadik, kívülálló ország vagyunk, nem EU.
Sipi
-
Ati bá
csendes tag
Én megtettem mindent a részemről, azonnal küldem mailt az eladónak és a HRPnek is a hibáról. Remélem megoldódik.
Miután leformáztam és újratelepítettem az XPt, a vincsi elhalkultÖsszességében meg vagyok elégedve a géppel (leszámítva a 3 rossz billentyűt). A GeForce 8400M GS a 3D Mark demokban hozta a papírformát:
01: 12559 pont
03: 4552 pont
05: 2451 pont -
Quent1n
senior tag
"Elvileg ha 3 napon belül jelzed a hibát az elég."
Sajnos az elvileg vastagon és 3szor aláhuzva értendő..... Asztalimmal voltam ugy tavaly előtt, h visszavittem 2. napon h cseréljék ki az alaplapot illetve a memoriat mert mind2 elszállt (1helyen vettem mindent). Erre nem volt bennt 1 szervizes, se senki aki intézkedhetne. Igy patthelyzet állt elő. Vagy hazahozom vagy bennthagyom és egyszer csak megcsinálják. Majd 1 honapba telt. Aliencomp. & 3nap rulz... Jha és a számlát is elcseszték mert csak a cserélt alkatrészek kerültek az ujra. Én hülye meg nem néztem meg mert mar a tököm tele volt h a gép átvétele is majd 2ora volt meg gondoltam egy számlát csak ki tudnka állitani... Azota is küldik a javitott változatot...
De mar több helyen tapasztaltam szar dolgokat a 3nappal kapcsolatban. Volt olyan aki halvány mosollyal aztmondta, menjek a fogyasztovédelemhez. Majdnem megfejeltem. Notiknál jobb a helyzet azért szerencsére legalábbis ismeröseimnek nem volt nagy gondjuk Dell,HP, Toshi illetve IBM gépekkel 3 napon belül.
-
-
McLaca
őstag
Bocsánat, nem fogalmaztam elég egyértelműen. Szóval amik feltölthetők a RAM-ba, azok az egyébként lapozófájlban tárolt meghajtók, és kernel rendszerkódok, amik alapesetben szintén a merevlemezen vannak, és innen lassú elérni őket. Hátránya, hogy ha memóriaigényes progit futtatunk, elfogyhat a memória. Bár XP-nél és 2GB RAM-nál ennek az esélye már nem túl nagy.
Amit pedig módosítani kell:HKLM \ system \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management \ DisablePagingExecutive - értékét 0-ról 1-re kell átírni, és restart XP.
Üdv!
-
FehérHolló
veterán
Különböző órajelűeket viszont értelmetlen összehasonlítani.
Azért nem annyira.
Kellene szerezni egy emberként HP nx7400-essel, azok nagy többségébe T5500-at pakolnak. (Körülnézek.)Ebben a tesztben meg pont az nincs benne, ami érdekelné az embert egy noti esetében: real-life alkalmazások, ami nem játék. Azonban kicsit érdekesnek találom, hogy a cikk lengyel, a diagrammok pedig német nyelvűek. (Nyelv nem érdekes, úgyis a pontokat nézem, de németül azért tudok.) Egyébként: [link] (itt is német)
-
FehérHolló
veterán
Órajelkülönbség különböző architektúrák között nem ad viszonyítási alapot.
Felbontás HP esetében WXGA, Dellnél WUXGA. Előbbinél XP, utóbbinál Vista. Mindekttőnél 1GB RAM, HDD ugyanolyan, csak töredezettség szempontjából nem, de ez jelen esetben nem számít, mivel a swapolást nem befolyásolja, hogy alkalmazást váltok.
Azért nem írtam le, mert mindegyik a C2D malmára hajtja a vizet. -
FehérHolló
veterán
Nem tudom pontosan, hogy mit értettek alatta, mert egyik sem részletezte...
Gondolom, az új/bővebb utasítások kihasználását.Fordítva szerintem csak úgy lehet, hogy letiltod (=nem használod ki már driveresen sem) a plusz utasításokat. Ennek viszont megint semmi értelme nincs.
Ha már itt vagyok, kicsit off, de leírom. Múltkor a milyen notit vegyek topicban azt írtad, hogy nincs semmi érezhető különbség CoreDuo és Core2Duo között.
A HP nc8320-asban előbbi volt X1600-as GPU-val (ha jól emlékszek, akkor T2300), a D820-asban meg egy T7200 van NVS 110M kíséretében. A HP volt, amikor 1-2 percig megmerevedett, amikor Warcraft3-ból Alt-Tab-bal váltogattam az alkalmazásokat, D820-nál meg simán, minden fennakadás nélkül végrehajtja az utóbbi műveletet. Mindkét esetben 1 böngésző és néhány MSN-ablak volt lenn a tálcán.
Ez csak egy egyszerű példa volt. Van több is, de nem szeretném most itt a helyet foglalni velük. A lényeg, hogy ha valakinek nagyobb teljesítmény kell (pl forráskód fordításhoz, CAD-hez, akármilyen matematikai számításhoz), akkor egyértelműen látszik a C2D-k előnye. Persze a "filmet nézek meg böngészgetek WiFi mellett" felhasználásnál teljesen mindegy. -
McLaca
őstag
Dehogynem (főleg az Usanotebook), de mindkettőben 2×512 RAM van, ami azt jelenti, hogy nekem kell külön megvenni a 2×1GB-ot, az úgy meg már nem olyan jó vétel (bár a 2×512-t meg el lehet adni), ill. ezek fényes kijelzősek, és Dell-féle WLAN van bennük (az Intelben jobban bízok).
A HumanSoftot csak azért említettem, mert ha eleve nála veszem, akkor az esetleges garanciális ügyintézésnél egy probléma letudva, ill. augusztusban elég jó ajánlatot adtak vostrokra.
Az Usanotebook-nál meg itt ebben, vagy a "milyen notit" topicban olvastam, hogy nem szeretik a kijelzőt megmutatni vásárlás előtt (pixelhiba miatt).Üdv!
-
McLaca
őstag
A D630 alapból is horrordrága a HumanSoftnál, hát még konfigurálva.
Nomeg a tesztek szerint a V1400 kijelzője jobban sikerült, mint a D630-é, az S-videora dokkoló nélkül van szükségem, nekem kifejezetten jó, ha elöl van a Jack csatlakozó, nem utolsó sorban pedig a "pofája" is jobban tetszik a vostronak.Üdv!
-
FehérHolló
veterán
Gugli ezt dobja ki például: [link]
Az itt elhangzottak alapján viszont az előző hozzászólásom látszik beigazolódni. A flasht írják át, de a Go kártyák nem produkálják az ekvivalens quadro teljesítményét, ugyanazon a szinten maradnak, mint előtte. Tapasztalatuk alapján a "professzionális lehetőségek" sem váltak elérhetővé."hűdejó, van óccsón Audigy4-em, faszagyerek vagyok, mert át tudtam írni az azonosítót" - "Köszi, ülj le!"
-
FehérHolló
veterán
Jól jönne az a link, mert pl Audigy2-ből is lehetett Audigy4-et csinálni. Legalábbis a gép annak látta, persze nem lett az, mert tök már elektronika és chip van a két kártyán. De a sok szegény örült és dicsekedett is, hogy neki mennyire fasza Audigy4-ese lett az olcsóbb Audigy2-ből. (Természetesen itt nem a ZS-re gondolok.)
Érzésem szerint itt is ez a helyzet, microcode-ot nem lehet csak úgy firmware-el beleégetni... Ha pedig más utasításkészlete van (kibővített) a Quadronak, akkor erre lenne szükség. -
gollum
tag
Bocs, de nem láttam, hogy írtad volna, hogy beszéltél velük, de persze nem állt szándékomban neked esni sem, elnézést, ha úgy tűnt volna.
Amit én írtam az is hónapokkal, de még 1 éve is érvényes volt, úgyhogy semmi változás nincs a dologba azóta se, legfeljebb saját érdekből nem hangoztatják, hogy kötelesek lesznek megcsinálni! De tégy egy próbát, írj nekik levelet, (akár humánsoft, akár HRP.), vagy hívd fel őket, hogy vettél Svájcban/Amerikában egy gépet, amin világgari van, és pl. 16 gomb nem működik, kell-e fizetni a javíttatásért. Azt fogják mondani, hogy az egy órát ki kell fizetni, az alkatrész pedig ingyenes... De én is megkérdezem, és rákérdezek Svájcra is.
Speciel.(tőled mindíg tanul az ember...
)
Üdv.
-
gollum
tag
amol, te elméleti dologról beszélsz, amit esetlegesen olvastál, én meg saját gyakorlati tapasztalatomról. Amerikában vásárolt inspiron E1705-öst vettem világgarival, semmit se léptem, mozgattam, mégis érvényes volt a garija, nahát, épp a HRP-nél javíttattam.
VILÁGgarancia. Még a nevében is benne van, világ...
Service tag alapján garizzák őket, és ha itt a service tag alapján kiír x nap garanciát, akkor szépen megcsinálják, és csak óradíjat kell fizetni.
Ha az inerneten bővíted, akkor ott ki fog írni x napot.
Mint nekem is... Ennyi.
De pénteken megkérdezem egyik kedves ismerősömet, aki speciál ott dolgozik, hogy hogy is van ez halálpontosan és megírom, rendben?Polip, az attól is függ, mire szeretné használni, de ÉN azt választanám.
atosz.
Én a d420-amról beszéltem. Nem tudom, hogy a középső kilóg-e, úgy emlékszem az nem, csak a legnagyobb, de pénteken azt is megkérdezem.Üdv.
-
törölt tag
azért nem kell hasraesni a dupla cache előtt sem! pont azt írjátok, hogy pár % különbség van csak a 7500 és 7300 közt, de a 7100 és a 7300 közt is ugyanolyan (kb 10%-os) különbség van, szóval az a dupla L2 nem számít manapság olyan sokat, mint néhányan gondolják. viszont melegedésben számít, amennyire itt a fórumon olvastam, szóval nem biztos, hogy átlagos használatra megéri a 4MB L2-vel szerelt gépeket venni.
amúgy meg vindózápdét?
ne már... egyszer engedtem rá a gépemre, rögtön le is töltötte a saját "testsúlyának" 70-80%-át (tehát több száz megát) frissítés gyanánt, amiben nem volt benne az SP2, ami szintén 250 meg még ezen felül. ráadásul ezek a frissítések nem (csak) felülírják a régi fájlokat, hanem melléjük kerülnek be, így is növelve a rendszer amúgy sem kis méretét... oké, nagy a vinyóm, de nem hiányzik, hogy így elfogyjon rajta a hely.
-
gollum
tag
1,8"-os van benne, és mindegy mennyibe kerül, mert nem fér bele még egy, ha elromlik meg garis...
Az SSD jó lesz, de még baromi drága, bár alternatív megoldásként elérhetőek már ide-cf kártya átalakítók, amiről bootol, én is gondolkoztam rajta, de a cf kártyának is megkérik az árát.
SSD-ből 64Gb a jelenleg elérhető, amivel pl. a dell is szerelt notebookokat, igaz nem kishazánkban... Egyébként 160gb körül mozog a jelenlegi legnagyobb kapacitású.Atosz.
Én ilyenre gondoltam, és ez is a dell honlapja... Igaz ez nem ua. a tipusszámú, mint ami az enyémbe van és valóban 6 cellás, de 42whr... Mint az enyém...
Üdv.
-
atosz
őstag
amol: Sztem se csinált jobbat, ezért nem is cseréltem le eddig. Most se tenném, de ez a saját gépem és ezt használom a munkahelyemen is... Szó van róla, hogy géppark frissítés lesz, de a keret meg behatárolt persze...
gollum: A tied ULV/LV-s vagy "rendes" core valami? A D430-ban is lehetséges HSDPA modul ugye? A PCMCIA kártyahelyet lecserélték Express-re? Itt is úgy van, hogy elöl van az akksihely és a nagy akku kilóg?
sheratan: Köszi, de elég spec szoftver, nem olyan egyszerű lecsekkolni. Konkrét fogyasztást nem tudsz esetleg, mondjuk office használat közben energiatakarékos üzemmódban WLANnal 80-100%-os fényerő mellett? Honnan szívja a levegőt? Alulról vagy oldalról?
-
atosz
őstag
Ahogy néztem szinte ugyanaz mint a 140-es, nem is jöttem rá mi a kül...
polip: nem várok csodát tőle, de néha kell használnom 3Ds cuccot és integrálttal félek megőszülnék. Mivel nem ezzel dolgozom nap mint nap, nem kell a csúcs, ill az akkuidő, hűvösség számomra fontosabb, no meg nincs is erősebb D630-ban. Jelenleg T42p-t használok, ezzel is egész jól elvan ez a program...
sheratan: Használod vmi 3Ds tervező/vizualizációs szoftra? Korábban mid volt - összehasonlítani tudnád nekem vmivel? Vajon mennyivel melegszik így jobban a masina és mit tud üzemidővel ezzel a kártyával?
Mondjuk gondolkozom WUXGA-s D830-on is, de az nekem batár nagy. Még ez a 14"-os T42-nél is eltudnék képzelni kisebbet. Meg félek egy kicsit, hogy lefogja sütni a tököm bármelyik új Dell.
D430-a van vkinek? Érdekelne arról is vmi beszámoló, vagy vmi közös, összehasonlító teszt más subokkal.
-
bwoay
nagyúr
de most komolyan, mekkora esélye van annak,
hogy van benne, csak a Dell titkolja?
notebookreview is mindig megemlíti a Strike Zone-t,
azzal egyetemben, hogy ezen passzív védelmen kívül más nem óvja a HD-t.
mondjuk én még mindig ott tartok,
hogy jelen esetben a passzív védelem mibenlétét sem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Azonnali fotós kérdések órája
- DJI topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- Okos Otthon / Smart Home
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest