- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sszever
őstag
Semmikép nem tenném ua a partícióra, mert egyes filokat, és telepített progikat közösen használnának, melynek csak nem várt eredménye lenne...
Az Exchange hibát nem ismerem (lehet, mert engem nem ért utol), nálam minden simán ment az átállásnál, bár ennek egyik oka lehet, hogy előtte volt időm kitesztelni mindent, hisz már a béták óta használom folyamatosan. -
zdanee
őstag
Kicsit kontarkodtam a MediaDirecttel, mielott valaszolok, megosztom, mire jutottam.
1: Nekem sincs Media Direct install CDm, de tudom, hogy a neten idorol idore feltunik, a neve MediaDirect20.zip, vagy MEdiaDirect2.0.rar. Alltalaban filemegoszto siteokon erheto el, momentan egyiken sem talalhato meg. Egyebkent egy ISO file lenne benne, es a merete 309 MByte. Ha valakinek sikerul megszereznie, igazan megoszthatna velem is
2: A MediaDirect nem ismeri a DivX-et, de megtanithato ra, ugyanis egy WindowsXP Embled rendszeren fut, ami egy 1.5 Gbyteos HPA particion van. Ez egy rejtett particio, en windows alol nem, de Linux alol siman hozzafertem. Ha nem akarsz ezert kulon linuxot telepiteni, javasom egy KNOPPIX LiveCD hasznalatat. Maga a MD furan mukodik, egyfelol a kernel modositva van, masreszt a rendszernek nem kepezi reszet a taskmgr.exe es az explorer.exe. Ez ezt jelenti, hogy hiaba nyomkodom veszettul a CtrlAltDelt, nem kapok olyan kornyezetet, amivel elindithatok egy masik programot, peldaul egy codec-pack telepitot. Az AltTab szinten nem mukodik, tehat hiaba rakok bele egy linket a startmenu inditopultjaba, nem tudok majd az igy elindulo alkalmazasra atvaltani.
3: Node! Maga a MEdiaDirect csak egy sima program, amit ez az XPe futtat, tehat ha a helyere bemasolom a taskmgr.exe-t es bemasolok egy explorer.exet, akkor minden rendben lenne, igaz? Nem. Amikor kilepsz a MDbol, az hibernal, tehat barmit is modositok az inditopultban vagy a beallitasoknal, az csak ujrainditas utan fog mukodni. Erre van az F8. Ha ezt az MD indulasakor megnyomod, a szokasos XP bootmanager fogad. Egyszeruen toroljuk a helyreallitasi adatokat, es akkor ugye ujra bebootol a rendszer, es ha mjuk a Program Files/Dell/MediaDirect/MDirect.exe tortenetesen valojaban a taskmgr.exe lenne, mert felulirtam linux alol (biztonsagi masolat keszitese utan), akkor ugye ez indulna el, es szabad utat kapok. Csakhogy okosan van megcsinalva ez a stuff, ugyanis a MediaDirect programot magat nem lehet felulirni, ugyanis minden alkalommal, amikor ujrainditod a rendszert, az ujratelepiti az MDt, ami igy sem tobb par masodperces plussznal, uh hiaba csinalsz barmit vele, mindig az eredeti MD fog elindulni.
4: Jo, akkor rakjunk fel egy normalis kernelt, es bootoljunk arrol. A boot.ini-t nem modositja ujratelepiteskor a rendszer, tehat a bootmenu szabadon szerkesztheto. Rakjunk is bele egy uj sort, miutan az NTOSKRNL.EXE-t bemasoltuk az NTOSBOOT.EXE melle. Ha most is nyomkodjuk az F8-at, kivalaszthatunk mar olyan opciot is, mint peldaul Csokkentett mod parancssorral. Eszmenyi, parancssorbol mar indithato lenne a taskmgr, es megoldhato lenne minden. Aki ezzel az opcioval probalkozik, egy kek kepernyot kap jutalmul. Ugyanigy az osszes csokkentett mod kudarcot vall.
Tehat most itt allok, nagyjabol tudom, mivel allok szemben, de otletem sincs, hogyan lehetne belenyulni a rendszerbe. Ha sikerulne, elmeletileg olyan gepekre is telepitheto lenne a MD, amiken eredetileg nem futott, mivel szabadon telepithetnenk a drivereket, es a kiegeszito progikat, esetleg mas gyartmanyu media gombok kezelesere...
Amugy olvastam egy tippet, hogy ha a MD windows alatti telepitesekor, amikor a HPA particio meg nincs letitkositva, a telepites 10 es 12%a kozott bemasolom a taskmgr.exe-t az X:\windows\system32-be, akkor beregisztralja, es mukodik a CtrlAltDel-re. CSak ehhez kene egy MD install diszk... -
SzaboZE
addikt
Ez kétélű dolog, ugyanis a support a vasra adja a támogatást, nem a szoftverre. Amíg pedig nem egyértelmű a hw hiba, csak találgatás folyik. Ennek ellenére ha fura zajok jönnek a HDD-ből akkor valszeg az a hunyó. Egy smart programmal meg kellene nézni, hogy nem jelez e korábbi hibákat a HDD.
SzaboZE -
sszever
őstag
Tényleg nem megy, erre eddig nem is figyeltem fel.
Ez inkább Synaptics driver hibának is tűnhet, mert rendes görgős egeren működik nálam.
Outlook Web acces-ben pedig szerintem exchange server majdani frissítése fog feltehetőleg segíteni (hisz elég sok biztonsági módosítás került az ie-be, és feltehetőleg az veszik össze). -
sszever
őstag
-
egeristi
csendes tag
Igen, én egy jó darabja a 6400ámont azt használom.
Röviden:
Stabilabb, jobb, szebb, élvezehtőbb, gyorsabb.
Wlant felirmeri, mintha Intel Wllan card lenne, és azzal instabil. Le kell szedni, és helyette az XP drivert felrakni, azzal faxa. Akksit kicsit jobban eszi(kb 20-25%al).
Kérdezzetek nyugodtan!
Üdv! -
Smogus
őstag
Upc-s netem van, de ha minden igaz akkor a UPC-nél az én hálókárytám regisztrálva van vagy mi a fene, szóval ha nem abba a kariba dogum a cucott akkor nem jön semmi, ezért godoltam hogy jönne a gépre a net ahogy eddig is, és onnan menne egy routerbe amin van wifi is, ha létezik ilyen, mert jelenleg is két hálókártya van a gépembe:
Esetleg tudna ajánlani valaki valami jó routert, vagy kérdezősködjek máshol -
Giovanny
őstag
Köszönöm Neked is a választ! Neked pontosan a Dell Inspiron 6400 Core2Duo T7200 2GB 1GB 120Gb XPpro van? Mert ha igen irnál egy pár sort a gépröl? Minden érdekel pozitiv/negativ dolgok,melegedés,hangos stb.. de persze ha ráérsz!! Ez lenne az elsö gépem (notebook) a vidkari hogy bírja? földelt töltöt lehet külön is megvásárolni?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest