Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #65717 üzenetére
update:
Egy idő elteltével megszűnt a sárga villogás, utána "csak" fehéren villogott tovább az aksi ledje és elkezdte tölteni tovább (mert körülbelül 92%-on állt be előtte). Azt írta ki 10 perc van a teljes töltésig, de az megvolt simán 30perc is bőven.
Aztán miután lassan feltöltötte, utána megszűnt a fehér led villogás is.
Jelenleg nem villog. Mindezt úgy, hogy nem lett a gép újraindítva meg semmi ilyesmi, hanem folyamatos használat közben történtek a led villogások megszűnései.
Előző nap mikor lekapcsolatam jó volt (amikor nem használom úgy van hagyva kikapcsolt állapotában dokkolón-hálózatin), másnap mielőtt bekapcsoltam volna már villogott és bekapcsolás után is, utána írtam, aztán eltelt néhány óra és már nem villog.
Ez mi vajon, magának elszórakozik időnként?(#65721) Tsebacsi: a dátum a biosban helyes.
-
allein
addikt
válasz
Ice&Lime #64649 üzenetére
Szia. Nekem is ilyen dokkolóm van, néha nálam is vannak gondok. Nem tudom minek tulajdonítani, lehet a mostani 7510-es nem kompatibilis vele. Enyém ez pontosan. Két DP port miatt vásároltam ami probléma nélkül működik bizonyos típusoknál. Jelenleg úgy van nálam, hogy tiszta randomra nem működik a billentyűzet a dokkolóra csatlakoztatva, aztán rácsatlakoztatom a laptopra és itt működik. Később vissza a dokkolóra és ismét működik.
Lehet nálad valami driver probléma lesz, nem tudom. Érdemes nyomni egy driver keresést a dell command update-en belül.
Jobb ötletem sajnos nincs, ha tudsz angolul akkor nézz szét a DELL oldalon lévó fórumon.
-
aDic
tag
válasz
Ice&Lime #64259 üzenetére
Nem igazán vágod ezt, úgy látom. Tök mindegy, hogy U-s vagy nem U-s, néhány 10 másodperc után minden ilyen vékony notebook-ba beáll egy termikus egyensúly és tartósan mondjuk 10W hőt tud elvezetni a hűtése. És mindegy, hogy 15W-os U-s proci, vagy 35W-os, akkor is csak 10W-tot tud elvezetni a hűtés, azaz akármilyen max. órajelet tud az adott processzor, akkor sem megy egy adott órajel fölé (mondjuk 3GHz), hogy ne melegedjen túl a gyártó által előre meghatározott hőfoknál. Innentől kezdve meg ugyanarra és ugyanolyan sebességgel tudod használni a 15W-os és a 35W-osra kalibrált procit is, sebességben köztük különbség gyakorlatilag nem lesz (persze, ha feltételezzük, hogy a CPU mag/szál szám megegyezik és ua.-ból a sorozatból való). Persze önámításnak meg lehet venni a 35W-os procit is, csak előrébb nem leszel vele.
-
pohár
félisten
válasz
Ice&Lime #64259 üzenetére
de 13"-ba a jóisten nem tesz bele neked nem U-s procit, hacsak fel nem találsz egy olyan hűtési módszert, amivel 40 fokon tartod a 4-8 magot, amire vágysz
(mindezt ugye mondjuk 5W-ból, max ~50Whr-s akkuval perfekt üzemidővel)
BViktor8... vidd be szervizbe, kicserélik neked
-
aDic
tag
válasz
Ice&Lime #64242 üzenetére
A 13"-ban még az U-s procit sem fogod tudni néhány másodpercnél tovább max . frekvencián használni, akkor minek bele még nagyobb (értsd még több hőt termelő) proci?
Nekem a 7490-esben a 8350U-s proci sem tud 20-30 sec-nél tovább 3.6GHz-en (ez a max frekvencia) járni, pedig alúl van feszelve 0.11V-al. Egy 13-as gépnek a hűtése még rosszabb, kár beleálmodni nagyobb procit azért, hogy 3 másodperc múlva olyan frekin járjon, mint egy U-s. -
válasz
Ice&Lime #64242 üzenetére
Engem pont nem zavar, hogy U-s proci, mivel így az akksi teljesítmény is elég jó, ez a több éves hp-m is 4-5 órát bír, használat mellett. Nem grafikai, vagy tervezői felhasználó vagyok, szerintem ameddig nem megy tönkre nem cserélem le.
A kövi notim is HP vagy DELL lesz 13"-14"
-
válasz
Ice&Lime #64209 üzenetére
Nem nem találkoztam még olyannal, hogy elindul és 2 nap múlva befagy, kivéve ha elromlik, de az már más eset. Hát igazából vannak tesztek, de szerintem használd youtube, meg excel, chrome stb, ha baj van azért az előjön terhelésnél. Én sosem tettem így külön ezért tesztet. Ram teszt (memtest 86) de ezért kell, hogy jó- a ram, illetve a dellnek is van saját teszt progija, bootolásnál f12 ott a diagnostic, majd a ram teszt.
-
válasz
Ice&Lime #64194 üzenetére
Szia.
Igazából azt kéne megtudnod, hogy a noti kezeli az 1,35V is vagy csak 1,5V, illetve az 1600MHz ramokat is. Tudtommal 1333MHZ és 1.35V-1.5V és 8GB maximum, amit kezel ez a noti. Azaz elvileg 2x4gb tehetsz bele és a DDR3L is. Samsungnak van olyan ramja ami mindkét V-on megy. Ramoknál azért előfordulhat, hogy leírás szerint megy az adott géppel, de gyakorlatban nem, ez fordítva is igaz. Ha nagyon tutira akarsz menni, akkor ami most van benn olyat teszel bele csak 2x4gb dual channel -
lsebestyen
addikt
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Ice&Lime #63490 üzenetére
Nekem e6540 van és megy az általam írt energiagazdálkodási beállításokkal. A power managerben ezen sincs teljes venti nullázás, csak ugye ez is függhet géptípustól is, még ha ez a kettő egy család gyakorlatilag.
Biosban nem tudom most így fejből, hogy mit lehet esetlegesen mókolni. -
-
válasz
Ice&Lime #63467 üzenetére
a registry-s az csak a driverre vonatkozik. A win7 is fog azért frissítgetni, bár ott igen ha kikapcsolod az azért működik. Olyan világba élünk ahol nincs olyan ami jól működik, ezért próbálják javítani frissítésekkel. Meg kell vele értetni hogy ez van. Jó megoldást sajnos nem fogsz találni rá (nem a hozzánemértés miatt, hanem mert nincs... még). Akkor viszont tedd fel a win 7-et
-
válasz
Ice&Lime #63464 üzenetére
pl ez?
A regisztrybe módosítsd az alábbi értéket: (Win+R, regedit)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
SearchOrderConfig - Érték átálít: 0Illetve ha pro verziód van, akkor letilthatod x hónapra a frissítést. Ha ezt a kettőt beállítod nem fog zargatni. Én is így állítottam be ahol nem szeretnék a frissítéseket, nem is jön.
Ha nem muszáj nem váltanék win7-re, de ez persze személy és felhasználás függvénye. Ha mégis váltanál akkor a lejjeb lévő hozzászólás a megoldás.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Ice&Lime #63464 üzenetére
Őöö, google első találat?
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows7 -
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #63375 üzenetére
Próbáltam róla csinálni videót, úgy hogy valamennyire látszódjon (a fényviszonyok, kamera, fényerő, háttérszínek, stb.) aztán nagy nehezen végül sikerült egyet készíteni, egy 2 perceset róla.
A legjobban a képernyő jobb-felső sarkát figyelve látszik, ahogy sötétül el és világosodik vissza a videó, hogy pont akkor pislákol egyet-kettőt, loop-oltatva is pont akkor és pont ott.
Ide töltöttem fel a videót.
Remélem valamennyire kivehető a videóból (szóval az ami pislákol az nem a kamera, hanem a kijelző). -
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #63373 üzenetére
Annyit találtam, hogy ez a bios-ban állítható valami Dynamic Brightness Control vagy hasonló néven.
Régebben xps-esek sokan kérték és nagy nehezen lett külön ilyen opció, de egyenlőre latitude 6440 vagy 7440-ről még nincs információm és hogy lehet-e.
Valaki tudna segíteni? -
Gizmo94
veterán
válasz
Ice&Lime #63312 üzenetére
Frissítsd a biost és lehet, hogy elhagyja, de egyébként egyik üzenet sincs hatással a rendszeredre, ignorálható mindkét üzenet.A töltő biztosan jó a gépedhez. Évek óta használok én is 130w-os töltőket dokkban és nélküle is a gyári 65w helyett. A 19.5V számít. A 65-90-130w-os töltő egyaránt jó hozzá. A maximális töltőáram mértéke különbözik, 3.34A- 4.62A- 6.7A , de ebből a töltőelektronika úgyis annyit vesz fel amennyit kell. Nem tud túltölteni. Nagyobb töltővel csak plusz kapacitás lesz, kárt nem okozhat.
-
Ice&Lime
veterán
-
Gizmo94
veterán
válasz
Ice&Lime #63304 üzenetére
Ilyesmit keress a Biosodban, mint a Primarily AC Use settings. Ez az a mód, amikor főleg töltőről használod a gépet. De az adaptive is jó neked, mert az megfigyeli a szokásaidat és beáll a legoptimálisabbra. Általában nincs semmi szükséged a Dell bloatwarekra. Hasznot nemigen hajtanak, cserébe rendesen kommunikálnak a háttérben. Ha mégis kellene update assist, stb. , akkor miután elvégezte a dolgát, nyugodtan törölheted, ha pedig megint kell, felrakhatod újra, majd törlés, ha már nem kell.
A ramjaid meg imádják egymást, ketten egy pár. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Ice&Lime #49994 üzenetére
Ha az előzőek nem mennek,akkor próbáld a DRPSU-t letölteni és azzal CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a hiányzó drivert telepíteni (a meglévőket is frissíteni szeretné meg programokat telepíteni, figyelni kell a kattintgatásnál).
Elkéstem, de most már itt hagyom, hátha valakinek segít.
-
kromatika
veterán
válasz
Ice&Lime #49985 üzenetére
Sziasztrok.Dell Latitude e 6540 be olvastam,hogy a wwan helyére is lehet rakni mSata ssd-t.Nos én bele raktam,egy Liteonit LMT-256L9M-11 MSATA 256GB ssd-t és sajnos nem kóser-Látja a bios,el indul a telepités is pendrivéről,de sajnos még 20 perc után sem történik semmi.bele raktam előtte úgy is hogy volt rajta win8.1 is,akkor is csak az eszközöket telepiten vagy fél órán át.az ssd hibátlan.mi lehet a gond?
-
-
laci1978
tag
válasz
Ice&Lime #34521 üzenetére
Szia. Tegnap este még megnéztem úgy,hogy az általam elindított progikat leállítottam és a feladatkezelőben megnéztem hány progi fut még.Stabilan 84db és hagytam mikor pörög fel a procihűtés.ekkor 52fokos volt.
aztán egyszer csak kb 10perc elteltével felugrott a progiszáma 86-87-re és biz a hőm. is 62-re és ezáltal a hűtő is rendesen megszólalt.
A bökkenő az,hogy nem tudom miket kellene leállítanom ahoz,hogy még stabil maradjon a rendszer.
Lehet,hogy leszedem a vin7-et csinálok valahogy egy bios frissítést A12-re és felrakok egy win8-at mérgembe. Valahogy
olvasván a tesztedet,véleményedet róla. -
monti0222w
addikt
válasz
Ice&Lime #34523 üzenetére
Sajna nincs ezt igy kellett benyelnünk, de reméljük hogy nem lesz vele gond! Meg ahogy îrtad nekünk is nagyon tetszett, tényleg szép kis noti szép állapotban van látszik hogy vigyáztak rá. Nem tudtuk ott hagyni ! Ssd-t nem kell bele venni mert van már benne viszont majd egy nagyobb vinyo biztos fog kelleni! Mondjuk az még odébb van, de mindent sorjában, isten is hat nap alatt teremtette a világot, hát még én!
-
monti0222w
addikt
-
szabilcs
csendes tag
válasz
Ice&Lime #34385 üzenetére
megróbáltam letöltöttem amit felajánlott azok közül az első kockát kell bejelölni?mindet instaláltam de azt írja nem okés valami a driverrel.a gépet magyarbol rendeltem német win 7 prot raktam rá ez lehet gond?valami jó ötleted ha van szivesen várom.nem vagyok nagy szakértő de tényleg kellene működnie
-
Avicularia
veterán
-
redwhite78
aktív tag
-
szabilcs
csendes tag
válasz
Ice&Lime #34382 üzenetére
letöltöttem mindkét ott található fájlt.semmi eredmény.az instalaáláson kívul és persze újraindítás után kell még valamit csinálni.nagy szakertő nem vagyok!!.az eszközkezelőt néztem ott sárga felkiáltó jellel amd radeon hd 8800 van.ugyan így az usb és a bus kontroller elött is sárga felkiáltó jel áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest