- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Malachi #75750 üzenetére
Köszi, én is remélem. Ha más nem akkor secure boot offolva lesz, de azt azért annyira nem szeretném. Szeretek szabályosan eljárni.
Ettől függetlenül eléggé kiakaszt a Microsoft ezekkel az egyre nagyobb hülyeségeivel (minimum 8th gen cpu, TPM chip, secure boot, SSE 4.2, most meg a kötelező Bitlocker). Erősen gondolkozom, hogy váltok az otthoni asztali gépemen is Debian-ra, úgyis a homelab kiszolgálónak használt Dell OptiPlex 3070 micro-n is az fut, igaz CLI-ben, de semmi gondom vele. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Malachi #75748 üzenetére
Angol megy, köszi megnéztem. A linken MBR-re volt állítva a meghajtó GPT helyett + bootoláskor eltűnt a meghajtó, ami nálam nem áll fenn, mindent szabályosan csináltam ahogy korábban is. Mielőtt írtam keresgéltem is, nem rögtön ide írtam, csak próbálom kiszűrni, hogy Dell specifikus problémával állok-e szemben (két otthoni asztali gépnél, ami nem Dell azoknál nem volt ilyen problémám).
Gondoltam próbálkozom a secure boot kulcsok default-ra állításával is, de ebben a BIOS-ban érdekes módon nem találtam rá menüpontot, holott más gépeknél szokott lenni.
Ha hazaértem megpróbálok egy manage-bde -off parancsot kiadni az összes meghajtóra & felviszek egy PreventDeviceEncryption változót a registry-be, majd megpróbálom ismét a secure boot beállítását (ha már támogatott egyébként is a gép és így szabályos). -
Ðávid
aktív tag
válasz
Malachi #75744 üzenetére
Alapvetően én is arra jutottam, hogy elvileg nincs akadálya a megfelelő teljesítményű töltő esetén, de gondoltam megkérdezem, hátha valakinek van konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Még az jutott eszembe, hogy esetleg valamilyen egyéb módon korlátozhatta a Dell, hogy a saját port replikátorain kívül más Type C eszközzel ne lehessen tölteni a gépet.#75745 teptep
A Type C csatlakozó nem ezen a gépen nem Thunderbolt 3-as. Mellette mindössze csak a DP Alt mód jelölése található. Tölteni biztosan lehet ezen keresztül, mert rendszeresen használom Dell port replikátorokkal.
A gyártó saját leírásában (14. oldal) is csak ennyi szerepel a Type C csatlakozóról:
Docking port: DisplayPort over USB Type C (optional Thunderbolt 3). -
Dhampir
félisten
válasz
Malachi #75537 üzenetére
Nekem szerencsém van ezzel az energiatakarékos 12. generációs Intel Core i5-1235U procival a Dell Vostro 3520 notebookban.
Az esetek többségében hangtalanul működik a gép, de ha teljesítményigényes alkalmazás fut és emiatt felpörög a kis ventilátor, akkor is elég csendes (MS Windows 11 Pro és Ubuntu Linux 24.04 alatt tesztelve).
-
válasz
Malachi #74912 üzenetére
Félreérted az embert, komolyan mondom. Hol lenne ez a vevő hibája? Max az, hogy nem mész a szervizbe mikor problémád van a géppel, inkább szenvedsz és néha pár napot panaszkodsz. A fórum persze ezért is van, de azért na. Ha már egyszer leírtuk a megoldást, nem tudom miért nem élsz vele. Elfogalt ember vagy értem, a Te gépedről megy a Budapest Airport rendszere, egy pillanatra sem állhat le.
Nem kell békén hagyni a topikot, hanem szervizeltetni kell az eszközt, ha hibás(nak érzed). Ennyi. -
azbest
félisten
válasz
Malachi #74912 üzenetére
nem kerestem vissza az előzményeket, de azok a szintek valsz valójában a cpu power limitet állítják. Akár hwinfo-ban vagy más hasonló programban ki lehet olvasni, hogy melyik beállítás mellett mik a limitek. Alacsony limittel kisebb órajelen megy, kevésbé melegszik és úgy lesz elvileg csendesebb. A másik meg, hogy win alatt balanced teljesítménynél üresjáratban leveszi az órajelet, de performance módban mindig a legnagyobb órajelen marad (más kérdés, hogy a gyári programok lehet eleve lecserélik a beépített módokat).
De vannak programok, amik folyamatosan pörgetnek egy-egy szálat, rosszul optimalizáltak és akkor fel akarnak szállni ezek a vékony gépek a pici bordácskájukkal. Például google meet közben nálunk is porszívóznak. Vagy sok fájl műveletnél a defender fogja le a gépet ahogy egyenként vizsgálgat minden fájlt.
Van amelyik procival az intel extreme tuning utility engedi hogy a tdp-ket módosítsd és azt be is tudja tölteni akár induláskor is, csak persze közben ha átállítod a gyári progiban, akkor az felülírja.
-
válasz
Malachi #74905 üzenetére
Nekem határidős feladataim vannak minden nap, vagy 50db
Főleg nem értem az egészet, NBD garis gép, ugye? UGYE? Miért nem jelented be egy szimpatikus szerviznek, leírod dióhéjban a problémád és megindul a folyamat, az általad megadott helyen javítják a gépet, kb. 1-2 óra kiesés. Ha ennyi nem fér bele:
Ne használj számítógépet, mert ennél gyorsabb és kényelmesebb megoldás jelenleg ennyi pénzért és ebben a kategóriában nincs.
Hajrá!
Visszanéztem, tavaly október óta szívsz vele, azóta ha jól sejtem még mindig nem vitted szervizbe, vagy nem hívtál fel / nem írtál mailt egyik szerviznek sem. Mit csináljak akkor veled, ha Önmagad ellensége vagy?? -
válasz
Malachi #74901 üzenetére
Ennyi nyafogást, de tényleg, csak szapulod a gépet, nem értem miért van még meg neked, ha ennyire utálod. Add el és akkor nem fog az idegeidre menni, és nem "szemeteled" tele a fórumot, hogy mekkora rakás szar is az egész Dell. Lehet az, lehet nem, de ez itt így bevallom ma már kicsit sok volt. Ha nem bírod a negatív kritikát => vegyél egy olyan gépet, ami nem szarik be (megsúgom, nem lesz olyan).
2 Dellem is volt, jelenleg a 3-dik van, apró bajok mindegyikkel voltak, de ezek amiket leírtálHát ez már nem semmi.
Aláírom van olyan határ szar gép, amin a 4dik alaplapcsere sem segít, és akkor jön a visszatérítés-csere, de legalább az ügyfél is küzdött vele, nem magától akarta megoldani a gép esetleges garis hibáját. Az meg, hogy az ára miatt nyavalyogtok, hogy egy 400ezres gép ne szarjon már be külön vicces. Az egymilliós lófasz Lenovo-k és Precisionok is beszarnak, sőt! Ez nem ár kérdése...
És amíg nem jelented be garis hibára, addig nem tudok segíteni. Onnantól majd mindent elkövetek, de így... Bele se akartam folyni mert egy katyvasz az egész. -
-
gaborbol
őstag
válasz
Malachi #74897 üzenetére
Garos meg a gep? Ha nem akkor egy hutes, tisztas , es ha az se akkor vegyel ra kiterjesztett Dell garanciat es jelentsd be egy het mulva, hogy szar
Inkabb ez mint eladni valakinek tudatosan, es o majd ugyan ugy bosszankodni fog vele.
En megertem, hogy bosszanto ha egy 400k’s laptopot nyegtetni kell, hogy legalabb alapszinten mukodjon. Sajnos neha elofordul, hogy valami nem mukodik rendesen.
-
-
movax
őstag
válasz
Malachi #74886 üzenetére
Várj, a gépház szétesésével, a repedésekkel, a szétfoszló belső csatlakozókkal még nem szembesültél.
Az én atomjaira hulló Vostrómnál, amit 2 és fél éves létére epoxy és powertape tart össze, most az a legújabb, hogy a ház két csavarja is átütötte a műanyagot a billentyűzet mellett. Érted: alulról van becsavarva, és fönt kinyomta a műanyagot, mint a vakondtúrás. Nincsenek túlhúzva, nem is túl hosszúak, az eredeti csavarjai, csak attól van, hogy a gyurmából készült ház mozog, mivel hátizsákban viszem-hozom.
-
válasz
Malachi #74857 üzenetére
volt ez a gondom, azóta visszaraktam egy tavalyi drivert, leszedtem a dell segédprogramokat, lepucoltam mindent, hardveres gyorsítást kikapcsoltam és most az a legújabb, hogy az Edge "out of memory" hibával lefagy és kilép. kb 10-15 percenként. volt már kékhalál, teljes rendszerösszeomlás, legújabb intel driver, régi intel driver - egy dolog nem volt, munka. közel állok hozzá, hogy földhöz vágom ezt a csodát, mert ilyet se láttam az elmúlt 25 évben, hogy egy vadonatúj gép egyszer csak ezt produkálja a semmiből, mindenféle mókolás nélkül.
mielőtt legyalultam a DELL segédprogramokat az összes létező hardver tesztet lefuttattam, memória, VGA, amit felajánlott, semmire nem jelzett semmi hibát.
következő az, hogy nulláról újrarakom a windowst, persze ez további fél nap kiesés lesz, mire újra beállítok mindent úgy, ahogy mennie kell.
de nem sok bizodalmam van az egészben, ugyanis teljesen gyári vanilla windows futott akkor is, amikor két napja először behányt munka közben. és ha sikerül is visszaállítani, valamikor újra felkerül majd valami driver ami szétkúrta az egészet eredetileg.
milyen jó, hogy a dell gyárilag tiltja a CPU adatok kiolvasását, pedig milyen jó lenne most látni, hogy hány fokos ilyenkor, talán túlmelegszik vagy nem tudom - de a ventilátor nem pörög fel gyakrabban, vagy hangosabban, mint az alap baromi hangos visítás.
Dell öcsém, egy életre elment tőle a kedvem, teljesen őszintén.
-
válasz
Malachi #74577 üzenetére
Mi szerintem 2 ünnep között is leszünk csökkentett létszámmal, bár erről még végleges vezetői döntés nem született.
Szervizgaris a géped? Mert ha nem, és helyszíni, akkor tökmind1 mikor jelented be, ha a gyártó küldi az alkatrészt akár már másnap megtörténhet a géped javítása venti és akár heatsink cserével az általad megadott helyszínen. -
gaborbol
őstag
válasz
Malachi #74377 üzenetére
Kulonben meg elvetted a kedvem
Nagyon gondolgodom, hogy megveszem a ketto kozul valamelyiket, es a YT csatornam feliratkozoi kozott kisorsolom az ev vegen, de lehet hogy akkor nezek valami mast hasonlo arkategoriaban....18 feliratkozo melle, meg nem jar XPS
Viszont nyitottam hibajegyet a Dell-nel a szetpannano fedlapos uj Latitude-re, jonnek ki hazhoz cserelni jovo heten. -
gaborbol
őstag
válasz
Malachi #74379 üzenetére
Tokre igazad van, szerintem sem neked kene ezt megoldani. En a 300 dollaros laptoptol is elvarom, hogy mukodjon arra amire ki lett talalva. A 800 dollaros Vostro-ban is felporog a venti neha, csak ucsorog egymagaban varja a sorat a filmezessel, es megis csinalja. Semmi nem megy rajta, kilottem minden indulo programot ami nem maga az oprendszer es megis felporog random....
-
válasz
Malachi #74377 üzenetére
Szerintem egy venticserét megérhet, lehet ez visít csak és a csere már nem. De ha ennyire nem jön be, akkor tényleg jobb, ha visszaküldöd, mert már látszik, hogy utálod az egészet.
Amúgy irodai használatra vagy munkára pont nem az inspiron való, hanem egy belépő Latitude szvsz. De tudom, abból ritka a 15,6-os, a 17-es meg főleg. A Vostro-k is hulladékok kezdenek lenni, bár a 20-as és 30-as sorozat még nem képviselteti magát nálunk, a 00-ás és 10-esek katasztrófálisak. -
válasz
Malachi #74374 üzenetére
Tesztelted másik OS-el is? Pendriveos linux, ott is visítani kezd? Esetleg egy friss Windows telepítés? Hátha valami driveres beakadás van.
Ha nem segít, akkor megpróbálnám gariztatni, esetleg a ventit első körben, ha nem javul, jöhet alaplap is, de az már rizikósabb, hogy mit kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest