- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Van ugyfelem akinek egy XPS laptopja van, a ferjenek meg egy HP EliteBook, 2 kulso monior, vezetek nelkuli eger + bill, egy usb jelado, egy USB-s regebbi Fujitsu scanner-hez, meg szinten egy oreg HP laserjet, 4k usb webcamera,
minden ra van dugva egy Dell dokkolra.
Mind a ket laptop tokeletesen megy rol, csak egy kabelt kell bedugni, majd lecsukni a laptop tetejet.
Ha neked nincs ra szukseged, akkor szuper, attol meg masnak lehet nagyon kenyelmes. Szeritem baromi jo dolog! -
donjohnson
addikt
a dokkoló elsősorban arra lett kitalálva, hogy bemész a munkahelyre és 1 db kábelt kell csak bedugnod a laptopba az 5-6 kábel helyett.
utána hazamész az otthoni dokkolóhoz és szintén 1 db kábelt kell bedugnod, mert az összes többi a dokkolóba van bedugva, és így 5-6 kábel helyett 1-et kell mozgatni. -
azbest
félisten
Van olyan monitor, ami type-c -n át tud tölteni és esetleg még usb3 hub is van benn, kvázi egy egyszerűbb type-c dongle képességét beleteszik. Esetleg usb-lan dongle is dugható a monitorra és már kész is a dokkoló. Azért nem láttam még annyira elterjedtnek, inkább drágább monitoroknál lehet.
Elképzelhető usb-nvme vagy sata eszköz is, akár a dokkoló dongleben, de le kell mindig szabályosan választani. Fapados megoldásnak jó lehet, manapság inkább felhőbe vagy hálózaton át mentenek.
-
azbest
félisten
Vezetékes hálózat, 1-2, netán 3 nagyobb külső monitor, táp, billenyűzet és egér egy kábellel való bedugására például. Nem a laptopom van előttem, nem azon gépelek és nem takartom ki az előttem lévő monitort a laptop képernyőjével, mint némelyik kolléga
Két monitort eleve nem minden notira lehet csak úgy bedugni valamilyen átalakító nélkül. Van amelyik notin már eleve nincs hálózati csati sem alapból, hanem csak wifi. Szóval egy marék dongle helyett egy nagyobb.
Rend nem feltétlen van nagyobb az asztalomon, bár egyszerűbb egy kábelt bedugni, mint 5öt. Úgy is praktikus, hogy több asztalon van felszerelésem és a notit viszem magammal. Ritkán magában is használom a lapotot, ha nem az asztalaimnál vagyok. Van kolléga, aki út közben nem akarja használni a gépét és ő egy mac minit visz magával és dugja "dokkoló" donglere (lan, hdmi, usb perifériák).
-
teptep
senior tag
Nekem fényképezőgépem fürdött a Tisza-tóban pár másodpercet. Nem szedtem szét, hagytam néhány napig száradni. Utána jó volt. Egy hónap múlva adta meg magát. A panel tele volt sókristályos lerakódásokkal. Alkohollal tisztítottam, azóta rendben működik. Szerencsém volt. A fürdés után ki kellett volna pucolni.
-
Izé, ööö... A víz vezeti az áramot, a készülék árammal megy, ergo a víz miatt olyan zárlatok lesznek benne, hogy na...
Természetesen, ha nincs áram alatt, lehet alaplapot is mosni vízzel, csak utána meg kell szárítani.
Nem vezető folyadékba meg bele is merítheted, nem lenne semmi baja, ilyen ez az elektromosság. -
Benőke
őstag
Szia. Elvileg a Bios ban a "Block Sleep" szabályozza az alvó módot.
Az "USB Wake Support" ban találod.
Ha be van kapcsolva akkor nincs alvás, ha ki van kapcsolva akkor van alvás.
Nézd meg hogy áll, kapcsold át. Kínlódtam az alvással, aztán kiderült hogy nem is alszik valójában, be volt kapcsolva. Kikapcsoltam és működik azóta. -
gaborbol
őstag
A 3540 a régebbi modell, tizenharmadik generációs Intel procival es DDR4 memoriaval, az 5550-et igazából a 3550-nel kéne osszehasonlítani.
Latitude 5550-ben az uj Intel® Core™ Ultra proci ketyeg DDR5 memóriával, billentyűzet es a touchpad az SSD a hangszorok sokkal jobbak.A grafikus teljesitmenyben nagyon meggyozo az Ultra eseten, de a fő lényeg maga a felhasznált anyagok, a tervezes, es a hutes.Az 5550-es laptop videon pont csinaltam egy par perces szemleltetest a fo kulonbsegrol.
YT linkAz 5000-es szeria egy sokkal igenyesebb gep,strapabirobb, az 5540 naluk pont akcios is, ugyan annyi mint a 3540, en tobbet nem ajanlom a 3500-as szeriat senkinek.
-
moma
őstag
Köszi, mindenkinek az infokat a teló töltővel kapcsolatban, így vettem a bátrosaágot és ráduktam tegnap és vitte
És amin meglepődtem, hogy nem csak annyira, hogy töltötte. Hanem a laptop használata közben is felvitte maxra a merült aksit
Majd még azt figyelgetem, hogy melegebb e esetleg, mint amikor a telót töltöm vele.
Meg nem tudom, ha ez a kis aksi képes erre, akkor a gyári aksik miért olyan batár nagyok vajon. Lehet tartósan valamit nem bírna a telóé, ha mindig azzal használnám?
Mindenesetre ez jól jöhet, ha épp szükség lenne rá. Lehet valami ilyen is lesz a jövő, hogy egy töltő mindent visz. Vagyis akkor ez már a jelen
Ennyiből jó volt az usb c átállás.
-
andrisbandi
őstag
Have same problem on both my laptops - DELL and MSI.
Found in internet, that it is caused by defective Intel service that does CPU throttling. And fix is to disabled it.
https://www.wintips.org/fix-cpu-not-running-at-full-speed-in-windows-10/#method-3 -
azbest
félisten
Laptopot általában 20v-ot tudó type-c pd töltővel lehet tölteni.
Kivétel lehet peresze, ha valami tabletes hardver van vagy nagyon energiatakaréskos, de nem jellemző pécé laptopokra, hogy 5-9-12-15V fajta töltést felvennének.
65w az 20V 3.25A. A 100W-os 20V 5A. Ha nagyobb teljesítményű gép, akkor lehet 65W töltőnél szól a windows, hogy "slow charger" és lassabbra veszi a procit, mint ahogy simán akkuról szokott menni és csak szinten tartja vagy tényleg lassan tölti, vagy csak kikapcsolva nő a százalék.
Én egy akygát hordok magammal telefont vagy laptopot tölteni [link] régebben olcsóbb volt. De ma már léteznek kis méretű GaN tápok is. De a gyanúsan olcsó noname kínaiak lehet nem tudják azt, ami rájuk van írva.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van nekem is egy Dell Latitude 5520-asom. 2.5 évig boldogoan használtam. Most viszont beadta a kulcsot munka közben. Nem kapcsol be. A gép elején a töltés jelző led villan fel sárgán ha nyomom a power gombot. Ennyi. Olvastam fórumokon, hogy másnak is van ilyen gondja. Alaplaphiba lesz kb.
Előtte 1-2-3 héttel viszont pont ilyen nyűgjeim voltak mint a fenti kollégának. Bekapcsolom és BIOS update loopba került, pedig nem is emlékszem, hogy lett volna BIOS update....vagyis azt mondja, hogy az előző update korrupt lett és ezért kell újra frissítse......hát furcsa.....és ebbe többször is belefutott.....több alkalommal....volt hogy csak altattam a gépet és mikor vissza akartam kapcsolni akkor BIOS update-tel indított......párszor pedig hibernálás után nem kel fel hanem tiszta indítást csinált.....mindezt az elmúlt 1 hónapban.....
Most szervizben van....remélem kicserélik az alaplapot aztán mehet tovább.
A kérdés inkább, hogy mennyire várhatom, hogy az új alaplap is megdöglik pár hónap/év múlva.... ?
-
SzaboZE
addikt
Pár dolgot megjegyeznék:
"- a Pro support elvileg 24/7, de a gyakrolatban csak a normál munkaidőben van"
24/7 a TELEFONOS támogatás. Felhívod és beszélgethetsz a supporttal, de szervizelés nincs munkaidőn kívül. Ja és arra is lehet számítani, hogy munkaidőn kívül csak angol nyelvű support van. Ha a garancia részleteit megnézed ott ezt láthatod is.
"- az a rendszer, hogy szupporttal beszélget az ember, egy csomó mindent nekem kell megcsinálni diagnosztika, és aztán küld csak egy technikust, de a technikus semmit nem tud a dologról csak annyit csinál, hogy amit mondtak nekik azokat a cuccokat cseréli. aztán az ember megint beszélget a supporttal és ha úgy van megint egy technikus és így tovább."
Onnantól, hogy a technikus kiment, nem az ügyfél beszélget a supporttal, hanem ő. És ő is rendeli meg a következő alkatrészt. Ha nagyon tanácstalan, akkor a supportra bízza, hogy mit küldjenek.
-
Csepy
őstag
Én nem tudom, te honnan szerzed az infód, vagy honnan veszed az akksikat, de 20 éves tapasztalattal, számítógép és mobilszervizesként elmondhatom, hogy az égvilágon semmi probléma nincs a Xiaomi telókhoz készült utángyártott aksikkal, legalábbis semmivel sem több, mint bármelyik másikkal.
Vagy csak tudom, kiktől szabad rendelni őket.
-
movax
őstag
Nálam csak a Support Assist és A Support Assist OS Recovery Plugin van fenn. Az Assistot szoktam driver-update-ek keresésére használni (nem önállóan futtatva, hanem a Dell oldaláról), de nem mindig látja, ha van új driver. Simán meg lehet lenni nélküle, sőt. A másikat soha nem használtam. A többit, ami nálad van, nem ismerem, nem tudom, mire valók, nem is akartak települni sosem.
-
Hozzáér valami az alaplaphoz, vagy a bill vagy valami a palmresten. Az okoz zárlatot. Vagy az SSD-t mozgatja, esetleg a memóriát. Te is szétszedheted a gépet, át lehet nézni, nem kell ehhez technikus, csak ne tegyél tönkre semmit.
A dell support oldalon szerintem a serialt beírva kapsz magyar nyelvű szerelési kézikönyvet is, hogy mit hogy kell csavarozni.
https://www.dell.com/support/home/hu-hu/ -
Thocy a ZAGY
tag
Nincs trükk. Windowst bármiről telepíthetsz, aktiválni fogja magát a telepítés végén akkor is, ha SSD-t cseréltél. SSD csere esetén kizárólag a Recovery partíciót bukod (általában nem nagy veszteség, mert egy, a Microsoft honlapján frissen összerakott pendive-os telepítő tartalmazza az eddigi összes frissítést is, amit a Recovery nem; ez pár éves gépnél már elég sokat jelent telepítési/frissítési időben), de azt is csak akkor, ha nem másoltad át az eredeti SSD tartalmát az újra (nyilván olyan programmal, ami viszi az összes partíciót is).
-
Thocy a ZAGY
tag
Az SSD-n egy külön partíción. Ha cseréled az SSD-t és nem tükrözöd rá a jelenlegit, akkor ez a lehetőség elveszik. Persze ha már volt aktiválva ezen a gépen támogatott Windows (vagy talán az is elég, ha gyárilag ezzel volt vásárolva, de ebben nem vagyok biztos), akkor bárhonnan újratelepítheted, aktiválni fogja magát.
-
moma
őstag
Közben megtaláltam, hogy a hibaelhárítás menüből újra tudom telepíteni a windowst. De ezt nem vágom ez, hogy van itt? A Dellnek ez a SupportAssist OS recovery applicációja ez valahogy az alaplapon van? Vagy ezaz ssd-n van? Szóval ha kicserélném az ssdt- akkor is lenne ez és az új ssdre is rátudnám így tenni a wint?
-
arcitec
addikt
Itt van diagnosztika: [link] és ezt pedig a laptopra kell telepíteni : [SupportAssists] alkalmazás
Múlt hónapban, talán nekem is frissített firmware-t, teljesen rendben lement és azóta is hibátlanul fut a win11-en. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
De vannak itt profik is, talán többet tudnak majd. -
SzaboZE
addikt
Én rápróbálnék a másik OS-re, mert a suspendből visszatérés leginkább a driver gond szokott lenni. Elég ha egy live linuxot elindítasz és kipróbálod vele az altatást. És esetleg megnézni van-e újabb BIOS a géphez. 2021 júliusában javítottak egy suspend problémát, nem tudom köze van-e hozzá, a legújabb január 24-i.
-
SzaboZE
addikt
Ez elég tág fogalom, hogy "fagyogat". Futtasd le a gyári diagnosztikát. (F12 induláskor), próbáld meg meghatározni hogyan és mikor fagy le. Próbáld ki másik oprendszerrel. A garanciális szerviznek nem az a dolga, hogy megállapítsa, hogy hibás-e a gép, hanem hogy a hibás gépet megjavítsa
Nem utolsósorban, ezen fog leginkább múlni, hogy mennyire gyorsan tudnak segíteni.
-
Kbali
nagyúr
A windows-nak van saját event log-ja, azt érdemes megnézni. Én megmondom őszintén, hogy ahol lehet, kerülöm a gép altatását: alvó állapotban is merül, ha nincs jól beállítva a hibernálás, akkor simán vesztesz mindent, ami nem volt becsukva, felébredhet táskában és jól mesüti magát...
A fekete képernyő tipikus VGA driver gond lehet. -
pohár
félisten
ha beírod a Service Taget a gép aljáról a DELL support oldalra, jobb oldalt ki tudod listáztatni, hogy mi is a pontos konfigod, és annak alapján tudsz nézelődni a RAM-mal, stb
-
törölt tag
-
hhgygy
senior tag
Tápos usb-elosztó, amit keresel, nekem van 2 is, így 2x4 perifériát tudtam simán rákötni, ebből 4 külső hdd házban, egy egér, billentyűzet, nyomtató és még van egy szabad helyem is
Van például akár 7+2 portos is, 4 Amperes táppal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Medence topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest