- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #72767 üzenetére
Hát igen, mindenképpen olcsóbb. De érthető, sőt nyugtató, mivel már túl estem a laptoppal egy garanciális alaplap+touchpad+felsőburkolat cserén és hát azóta egy kicsit lankadt a bizalmam, szóval ilyenkor rögtön arra gondolok, hogy már megint hasonló baja van, mint, ami előzőleg volt...😅
Mindenesetre köszi szépen a választ! -
trec12
addikt
válasz
Tsebacsi #72726 üzenetére
Megjelenik a Dell logó indításkor alatta pörög a karoka szagatott vonanllal, aztán üres képernyő kis időre és újra indul az egész csak most nem szagatott vonallal pörög a karika.. A bootolási idő így 2x annyi kb mint eddig. A Dell support alkalmazás nem jelez hibát viszont egyszer bedobta, hogy teszteljem le a gépet mielőtt felállt volna a win ekkor az alábbi hiba volt:
Utána okés lett miután bios-t frissítettem de aztán megint előjött a bootolási rendellenesség.
Minden a legfrissebb, már a Bios is a legújabb, régi biossal is megvan a hiba amúgy.
Igen ritkán mozog a gép, külső monitorral használom sokat. (Külső monitor nélkül is ugyan azt produkálj a gép.) -
hoffman_
nagyúr
válasz
Tsebacsi #72680 üzenetére
igen, ez szinte biztos. leszigeteltem az antenna csatlakozókat pluszban, meg az akksit újrapakoltam, lekopogom, most mintha jó lenne. remélem ennyi volt csak...
más:
Windows kérdés inkább, első keresésre nem találtam megoldást arra, hogy csak kizárólag adott, beállított wifi hálót preferáljon a gép, minden más esetben a modemről menjen. ilyennel babrált esetleg valaki? -
movax
őstag
-
movax
őstag
válasz
Tsebacsi #72508 üzenetére
Nem a szoftverre, hanem a saját hardverjére. Tehát ha én windowsos gépet veszek, olyan hardverrel, amit ubuntuval is forgalmaznak (tehát létezik rá support), akkor ha én ubuntuval próbálom, nem ad supportot BIOS-problémára (ami ugye OS-független), mivel az én gépemet windowszal adta el. Még egyszer: tök ugyanaz a konfig, ugyanazt a hardvert ubuntuval is eladja, tehát a tudásalapja, supportja meglenne hozzá. Vagyis tudja, csak nekem nem árulja el. Ahhoz, hogy elárulja, vennem kellene még egy gépet (tök ugyanolyat), ubuntuval.
Ez egy undorító, kizárólag profitmaximalizálási döntés.
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #72501 üzenetére
Éjjel az US support az rendben van, egyszer a warranty transfert is megcsinálták 10 perc alatt.
Amíg a magyar züld számon az athéniek voltak, azokkal sem volt gond, de mióta bulgárok.....
A brit és a német support is profi, ügyfél gépek miatt többször beszéltem velük, látszott, hogy már láttak is notebookot, sőt azt is tudják, mi mire való. -
törölt tag
válasz
Tsebacsi #72499 üzenetére
Ugyanez van support oldalon is, felhívtam a microsoftot, hogy mi a faxér tették fel a gépemre valami frissítéssel a bitlockert, erre elhajtottak a Dell supporthoz. A Dell support közölte, hogy forduljak a picipuhához. Erre megkérdeztem, mi van, ha felteszem az ubuntut, erre közölték, hogy csak azt támogatják, amivel kijött a gép, tehát a windowst. Jaa, mondom, ezt látom.
Szóval jobban járok, ha felteszem a Big Surt, azt legalább a hackintosh fórum támogatja. -
movax
őstag
válasz
Tsebacsi #72496 üzenetére
Én kizárólag driver-update-re használom, nem is önmagában, hanem a Dell oldalán indítva a keresést, de nem tűnik valami okosnak ez a Support Assist.
Viszont az okos windows10 sem látja a Device Managerből ezt két kritikus drivert, amit említettem, tehát kizárólag magamban bízhatok. -
SzaboZE
addikt
válasz
Tsebacsi #72471 üzenetére
Az 5520-ban a billentyűzet az alaplap alatt van, szóval én inkább nem bátorítanék laikusokat a gép szétszedésére. Sajna ezt újra be kell jelenteni és a szerviz majd megoldja. Elképzelhető, hogy az alaplapon valamelyik szigetelő lap elcsúszott vagy nem került vissza, extrém esetben az is lehet, hogy az új billentyűzet okoz zárlatot és azért kapcsol le a gép. Ezt meg kell vizsgálni.
-
moma
őstag
válasz
Tsebacsi #72471 üzenetére
Hát láttam az egész alaplapot, hogy szedte szét a billentyűzetig ezt inkább nem csinálnám végig. Max tényleg, ha csak valami úgy, hogy helyén van az alaplap. Pláne, hogy garis és már így is rohadt sok időt csesztem el vele.
Az ssd, meg a memória ránézésre szerintem a helyén van, de megnézem még egyszer. Ha kiszedem az ssd-t és visszarakom, akkor valami win recovery lesz nem?
Meg erre esetleg van valami konkrét tipped mit kellene keresni? "Hozzáér valami az alaplaphoz, vagy a bill vagy valami a palmresten" azért is ha technikus jön háthat neki is kell segítség
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Tsebacsi #72442 üzenetére
Vostro. De közben kihúztam a kezem a biliből..
És ha "figyeljük a jeleket", garanciában tudnak vele bármit is csinálni? Gondolom nem terveztek rá strapabíróbb keretet, amire ilyen esetben kicserélhetnék, max menne rá egy új, ugyanolyan. De igazából mindegy, így biztos nem merem tesóméknak megvenni, égne a pofám, ha elkezdene szétmenni.
Köszi az infókat!
-
arcitec
addikt
válasz
Tsebacsi #72439 üzenetére
A korábban linkelt videó szerint Dell Inspiron 15 3511 3515 Hinges issue resolved: calibrate hinge of any slim laptop to avoid damage látszik hogy szorul és hogy korrigálható.
A videó mutatja, hogy a fedelet nem lehet magában felemelni, mert emeli az elején a készüléket is. Nos ezt nem értem, mert ez nem egy olyan nagy gond, a Latidude 5520 is így működik. Két kézzel kell kinyit, le kell "fogni-szorítani" majd finoman felemelni a fedelet.
Ahány videót találtam, ahol a fedelet felemelik, egy újjal le van támasztva az alsó rész.
[link] Ellenben tartja is mint a cövek ... -
Diák66
őstag
válasz
Tsebacsi #72439 üzenetére
Nem hiszem, hogy csodálkozni kell ezen. Azt a dizájnert, aki megalkotta ezt a kijelzőre és a zsanérokra terhelő megoldást.... nem dicsértem volna meg. Frászt kapok, ha meglátok egy olyan gépet. Eleve kósza rossz gondolat lehetett, de valaki mégis végig vitte az ötlete. (más gyártónál is.... kérdés ki kezdte)
-
aginor
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz
Tsebacsi #72305 üzenetére
Szerintem Windows 10 alatt nincs olyan energiabeállítási lehetőség a ne csináljon semmit a kijelző opción kívül, ami lehajtva használható állapotban tartja a gépet. Vagy alszik, vagy kikapcsol, hibernálást nem tudom lehet-e lehajtáshoz állítani. Ha pedig be van kapcsolva, egyértelműen melegszik, ki kell próbálni.
Nem olvastam teljesen vissza, de azt kérdezte, hogy külső perifériákkal, beleértve a monitort, hogy tudja használni a gépet.
-
Fabolous4
csendes tag
válasz
Tsebacsi #72246 üzenetére
Sziasztok, sikerült beszerezni egy ventit kicseréltem és működik 🙂 most van egy másik probléma az akut feltöltöm fullra használom mondjuk 30percet és az írja hogy 70% maradt fent leállítom a laptopot másnap inditanám teljesen levan merülve hogy a windows bejelentkezés után egyből zárolást ír és leáll. Bios azt irja hogy a kondíció "poor" ez ilyenkor már így reagál az aksi ha gyenge? Vagy valami más a probléma.
-
-
válasz
Tsebacsi #72223 üzenetére
E5450
22.9 x 333 x 231mm, 1.968 kg
E7450
20.4 x 337 x 232mm, 1.64 kgAhogy nézem, utóbbi 11%-al vékonyabb, és 16%-al könnyebb.
33, illetve 37dB(A) erősségű zajt bocsátanak ki teljes terhelés alatt, viszont az E7450 hűvösebb marad (bár a két tesztben egy generációnyi eltérés van a CPU-k között az utóbbi javára; ill. nem tudom, Nvidia GPU-val mi lenne a helyzet).
Aksival is tovább bírja az E7450 (megint: újabb CPU, 22nm vs. 14nm). -
Fredy02
tag
válasz
Tsebacsi #72140 üzenetére
Köszi megpróbálom azt is, most még annyi történt hogy DDU-val is töröltem a drivert, és a Nvidia-tól töltöttem le újból és most telepítettem a Xperience-t is. Ugyanaz a hiba csak pluszba még kékhalálozik is. nvlddmkm.sys -re hivatkozva. Nekem ezek alapján akkor is driver gond, de Linuxnál ki fog derülni.
-
Csepy
őstag
válasz
Tsebacsi #72133 üzenetére
Eredetileg 1GB RAM-mal jött ki és hivatalosan maximum 2FB DDR3-1066-ot támogat. EMMC változatról a 1018 esetében nem tudok, de sima 2.5"-os 5400rpm HDD-vel jöttek ki, amit akár SSD-re is lehetne cserélni, de minek...
Tomcat68, finoman szólva, kutyasz*rt sem ér, a mai internetre teljesen használhatatlan/élvezhetetlen és ember nem létezik, aki ezeket a netbookokat gyűjtené.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Tsebacsi #71906 üzenetére
Plusz az ilyen dokkok (TB3-TB4) már saját firmware-rel is rendelkeznek és ha nem frissíti az ember gyereke, akkor tud érdekes dolgokat csinálni. Amit utálok ezekben az a bazi merev csatlakozó kábel, ami gyakorlatilag folyamatosan törik a csatlakozónál (használtam már Dell-t, most épp hasonló HP-t, ugyanolyan mindkettő).
-
dudu98
tag
válasz
Tsebacsi #71895 üzenetére
Hihetetlen módon, de megjavult a gép.
Teljes Windows 11 újratelepítéssel, kín keservesen tudtam elindítani, mert a secure boot miatt nem hagyta magát.
Leszedett minden illesztőprogramot és gyorsabb mint új korában. Automatikusan aktiválta magát, eddig nagyon jól működik.
Reméljük nem lesz több probléma vele -
GalaxyS9
tag
válasz
Tsebacsi #71889 üzenetére
Köszönöm Nektek!
Közben utánajártam, és megtaláltam mi akadt be ennyire. Ez a "Shell Infrastructure Host" nevezetű Windows rendszerprogram...
Most kétszer újraindítottam, már megy egy ideje a gép, de már nem jelentkezik a gond. Az "Antimalware service" se kutya, az is lecsíp néha 300 mb-ot is.
Na mindegy. Egyébként minden naprakész a gépen. Az nVidia friss driverét a honlapról szedtem le, és tiszta telepítéssel tettem fel, a többit a Dell Update segítségével frissítettem. Ezt így jól csináltam? -
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi #71869 üzenetére
Írtam, hogy céges gép
Egy időben, pár éve amikor kijött a szerelő a géphez a cégnél nem hittem el milyen fazont küldtek... mint valami hobbi számítógép szerelő... Szóval simán kinézem, hogy itt is van valami hülye szerződésünk.
iPhone javítást sem a hivatalosban volt, hanem valami nonameben.Bár a HO kit a Duna elektronikától jött asszem.
-
Benőke
őstag
válasz
Tsebacsi #71866 üzenetére
Nem tudom hol dolgozik de a céges polici elég sok mindenbe bele szólhat.
Egyik korábbi munkahelyen sem engedték hogy akár csak hivatalos szerviz hozzá nyúljon bármihez. Első az volt hogy az IT egy protokol mentén lepucolta a holmit, vagy eltávolították a meghajtót, Noti, telefon, akármi. Majd az után lehetett szervizbe vinni csak. Jönni jöhetett volna a szerviz de ha engedem hozzányúlni a gépemhez repülök még az nap mint a győzelmi zászló. Más egyéb következményekkel együtt. -
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi #71841 üzenetére
Nem tudom, hogy elmelegszik e, mivel a teljesítménye a gépnek nem csökken.
Ilyenkor amikor nem érzékeli akkor ha nyomom egy darabig akkor megy megint a gomb.
Na ezt, hogy lehet jól bemutatnom majd a helyi IT-nak, hogy cseréljék a gépet... bár új gépre sem vágyom, asszem a 95xx széria váltja nálunk és csak rosszat hallok róla.
-
tpotyka
tag
válasz
Tsebacsi #71833 üzenetére
A szóban forgó lehetőségek közül akkor a sok összeadódó, műanyagot bántó hőhatás (és valóban, az asztali nap szintén nem lehetett kevés), másodlagosan az elvetemedett és/vagy megrepedt részekbe beleakadó táska valószínűsíthető.
Az említett egyebek totál nem voltak jellemzőek a sokéves távlatban. Se karóra, se karperec, se másperec, se fém, se műköröm. Se mandzsettagomb, vagy effélék.És kézkrém se – ez számomra legalábbis a laptophasználattal eleve nem is egyeztethető össze.
Kopás nem zavaró, csak az éleken kismértékben, a billentyűzeten nincs, illetve csak a hangállítóknál oldalt, de az más bevonatos. Pici horpadás a balos nyíltól balra eső 4cm2-es sávban.
Mivel az élamortizáció most is észlelhető, merőleges repedés formában, valószínűleg így kezdődött a többi is a csatlakozások-rések közelében. Ezek kiterjedése, kiállása már érzékeny lehetett a táskaszegésektől jövő merényletekre is.
Csináltam pár fotót, hogy látszódjon, mi is az állapot. Éltöredezés csakis két oldalt, különböző helyeken.
Van még repedés a kijelző bal alsó sarkánál, és az itteni zsanéron is egy pici, ezek egyike sem zavarja amúgy a működést (még).
Tehát nekem natúrban sikerült az E5430-asommal idejutni a kiképzésben. Hogyha ez ennyire egyedi eset, az elgondolkodtató, mi több, mostanra meg is ijedtem magamtól. Ugyanakkor mentségemül: 2013. végétől, állandó használatú gépként kellett helytállnia. S hozzá kell tennem, ennek a 8+ éves gépnek a kezdetektől, újkorától fogva semmi belső baja nem volt. Összességében remek vétel, kész sikertörténet, stb-stb., csak akaratlanul önkéntes extrém teszter voltam.
Ami a táskát illeti, a fotón lévő már a gép második táskája kb. 3 éve, tartja magát és pihe-puha-párnázott, stb. de a belső élszegések, szövetek beakadása ettől még nem kizárt.
Az első Dell táska 15-ös méretű volt, abba nem kellett annyira belepasszírozni, mint a jelenlegibe. S megvan az a szokásom, hogy a táskába sok egyéb is bekerül: hosszabbító, külső HDD, töltők, kábelek, tartozékok, és sokan mások – bár ezek egyfelől jó puffert is jelentenek szerintem. -
tpotyka
tag
válasz
Tsebacsi #71825 üzenetére
Mezei Dell táskában közlekedett a gép, ami az évek alatt számottevő műanyagot vesztett kívül (s csak a szürke, gyengébb műanyagot!). Direktben nem volt megrázkódtatása (csak táskástól, kocsiban), s nem is hajigáltam. Szóval arra jutottam, hogy az E5430 külső anyaga, vagyis inkább az élképzés sajnos nem bírja sok évig a munkás, sima intenzív felhasználást (minden nap kinyit-becsuk, idetesz-odatesz, olykor hoz-visz).
Köszönöm szépen a tanácsodat! -
gaborn1
tag
válasz
Tsebacsi #71830 üzenetére
3-ast semmiképp nem akarok, mivel volt nekem is több, mint 1 évig 5400-am, annak nagyon bejött a billentyűzete, csak elkalandoztam 1 évig gamer vonalra, de most visszamennék. Nekem semmi javítás nem volt rajt.
Csak azért gondolkoztam a 7-esen, mert a magyar billes, rendes magyar garis 5420-ak kb annyiba kerülnek, mint a kérdéses 7-esek.
-
-
tpotyka
tag
válasz
Tsebacsi #71822 üzenetére
Köszi, ahogy írtam a vásárlós topicban #172559 a 9.pontnál az E5430 gépem kapcsán, az a dilemmám, hogy normál felhasználó vagyok-e. Terep, hőség/fagy, rázkódás előfordul, de jellemzően nem az elemi csapások által sújtot területek a helyszíneléseim célpontjai, vagyis többnyire ahol előveszem a gépet, az inkább civilizált (viszonyoknak tűnt). A munkaidő zöme pedig asztalnál. Ha nem Rugged, akkor melyik sima típusig érdemes elmenni, hogy egy "normál plusz" kiképzést jól bírjon külsőleg? Az ugyanis nem hátrány, ha a belső erőre csatornázhatom át a költségkeretet.
-
adika4444
addikt
válasz
Tsebacsi #71702 üzenetére
Nem magyar beszerzés a noti, emiatt USA kiosztású billentyűzet van benne. Ennek kattogott a jobbra nyila megnyomáskor, olyan hangot adott, mint amikor egy valamilyen felületre leér a ragasztó, és reccsen ahogy felengedéskor elengedi magát. Viszont amióta kivettem az aksit, ezt nem tapasztalom. Szerintem az akkut nyomogathatta le ahogy oda nyúltam és azt hallottam. A másik kellemetlenség, az pedig a ferde power gomb, már amikor megvettem ilyen volt, de más probléma hiányában nem akartam szétbontatni az egész gépet, nem ért ennyit a dolog. De NBD (pro support nem plus) van rá még jó sokáig, talán jövő nyárig, szóval akkor az aksival együtt bejelentem a power gombot is.
Még egy kérdés, ahogy szétszedtem a gépet, a hűtésnél láttam, hogy a ventillátorban a lapát nem igazán van egyenesen, az egyik oldalon egy jó ujjnyi látszik belőle, a másikon meg alig. Olyan, mint ha a ventiben az a pörgettyű amin a lapát van nem sikeredett volna középre. Ettől független a hűtés viszont rendesen működik, kell így ezzel törődni?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Tsebacsi #71543 üzenetére
Latom mar mire gondoltal, a kisebb tapnak, amibol kinyerem a kabelt, tenyleg ossze van hegesztve a hazacskaja. No nem baj, azt ugyis ki fogom hajintani a kukaba.
Remelem, jo lesz a vegen, egy ilyen nagy tap eleg huzos arban van a Dell-nel. Az ingyen sokkal jobban tetszik. -
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi #71445 üzenetére
Nincs is benne smart card olvasó
Végig nézünk majd mindent, garit tuti nincs, használtan vett üzleti
Ezen kívül nincs baja, de igen az alvás miatt eléggé gyanús amit írsz, hogy azt hiszi alszik és mégsem.
Lehet a i13 mini-ben valami másabb, mint a SE2020-nál volt.
Ráér persze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest