- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#73500928 #73018 üzenetére
Hát Power Managerben a csendes mód még mindig be van kapcsolva, HWinfot feltettem, hogy nézegessem, valamint a TS-el is szórakoztam, de semmire nem jutottam. Sajnos még mindig egy 5%-os kihasználtság mellett is képes a proci 4GHz-en menni és átlag 76 Celsiusra felmelegedni, így természetesen a venti folyamatosan visít.
Ez előtt egy M4800-at használtam, ami igaz, hogy képes nagyon melegedni, de annál semmi ilyen problémám nem volt. Igaz, a két gép nem összehasonlítható.
-
motifator
senior tag
válasz
#73500928 #73011 üzenetére
Én első körben megkeresném, hogy mi az oka, hogy tápról történő használat esetén ilyen nagy a proci terhelése. Tegyél fel egy egyszerű ingyenes progit, pl. CPUID HW infó, vagy HW infó, ott látod a cpu terhelését, aktuális teljesítmény felvételét, megnyitod a feladatkezelőt, ott is látod az aktuális alkalmazások teljesítmény igényét. Egy böngésző ablak nem kellene , hogy ennyire leterhelje, persze, ha nem futtat semmi komoly dolgot a háttérben.
A dell korábban katasztrófális minőségű "ablakgittet" használt cpu pasztaként, nem tudom ez mennyit változott, de egy latitude egyébként sem kap hatalmas hűtést egy ulv cpu-hoz, én lehet, hogy a pasztát is megnézném (végső esetben).
A Trottlestop esetén létre tudsz hozni teljesítmény üzemmódokat (Pl. performance, Internet, stb.), ezekhez az üzemmódokhoz hozzárendeled a max.cpu frekit (szorzót). Nem tudom, mennyire fog engedni a TS piszkálást egy Latitude esetében, az sem biztos, hogy egyáltalán engedni fogja változtatni a szorzókat. Nem bonyolult a program, elég egyértelmű a használata, de azért olyat is tudsz benne állítani, amit nem biztos, hogy piszkálni kell.Itt találsz egy kis útmutatót a TS használatához. Inkább nagyobb teljesítményű gamer notiknál használják, ahol a melegedést kordában kell tartani.
-
törölt tag
válasz
#73500928 #72993 üzenetére
Tovább ástam magam a témába és eljutottam oda, hogy ehhez a melegedéshez és a venti visításhoz a procinak van köze, ugyanis amint írtam max vagy aközeli frekin működik, ha tápellátás alatt van és tényleg úgy viselkedik, mint ami folyamatos terhelés alatt lenne. A Dell fórumon 2 megoldást találtam, az egyik maga a BIOS venti beállítása csendesre (ez működik, de a proci ugyanúgy pörög és a gép jobban melegszik), valamint hogy a SpeedStepet és a TurboBoostot kapcsoljam ki (ezek szintén nem megoldások). A másik pedig a ThrottleStop, ami programot pedig nem ismerek, így nem mertem feltenni a gépre jobb félni, mint megijedni alapon. Nos, amit mindenképpen el akarok érni, hogy a proci csak akkor kapcsolja a TurboBoostot, ha terhelés alatt van, míg egy egyszerű böngészés közben ha nem is alap frekin, de valami alacsonyabb frekin működjön. Így feltételezném, hogy ha a gép nincs terhelés alatt, akkor nem is fog annyira melegedni, így a ventillátor sem akar majd megszakadni. Szóval ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan álljak neki a dolognak, merjem-e a ThrottleStopot feltelepíteni és miként állítsam be?
Szerk.: Minden driver és a BIOS is a legújabb.
-
mozes1234
újonc
válasz
#73500928 #72968 üzenetére
Huh, hát így nehezebb lesz ez a döntés mint gondoltam. Az alapján, amit leírtatok, nem feltétlen mernék bele menni egy WD15-be, viszont a WD19 árakat nagyon sokallom. És gondolom nagyon más nem is jöhet szóba, főleg, ha lecsukva szeretném használni a laptopot, ugye?
-
totron
addikt
válasz
#73500928 #72724 üzenetére
Más forrással is tesztelve? Visszatéréskor csomó dili tud kibukni, inkább videókártya-driver vagy OS adott szubverziója-driver tengelyről fakadóan, ritkábban monitor-inkompatibilitás vagy monitor oldali hiányosság. Frissíts, downgradelj, ha kell, más hardverpárosításokat is próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest