- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amol
addikt
-
vscotina
aktív tag
válasz
#16820480 #6242 üzenetére
Szervusz sheratan!
Priviben melyik ez a bolt, ahol így lehet rendelni, bogarat tettél a fülembe: Ne mondd, hogy mossam ki a fülem, kérlek válaszolj, ha nem gond. A Media directre nem válaszoltál, te tudod hogyan kell kezelni, hogy ne az oprendszert indítsa el, csak a lejátszást.???Én gyárilag kaptam hozzá ilyen agybadugós fülhallgatót. XPS széria
üdv. vscotina -
amol
addikt
válasz
#16820480 #6230 üzenetére
Ööö.. nem idéztem, csak offban írtam asszem. M1330 billentyűzetéről volt szó. Ma megnéztem máshol is, valamivel jobb volt.
Csak az XP-s dolgok érdekelnek. Ha esetleg "kapnál ajándékba" egy prostreetet hálás lennék ha megnéznéd. Engem főleg az autós játékok érdekelnek, azoknak nem akkora a hardverigényük. Igazából a teljesítmény szerintem elég, én kicsit jobban tartok attól az egy darab hangszórótól. Polip szerint katasztrofális a hangja, Te mit mondasz rá?
Akkuval mennyit bír ez a quadros d630?Kis vágottszemúeknél az alkatrészek is olyan szemtelenül olcsóak? Gondolok itt második akksira, dokkolóra, hdd-beépítő keretre, 3g kártyára...
thx
-
Coolby84
tag
válasz
#16820480 #6214 üzenetére
mostmár kibogoztam én is...
és arról nem tudtok esetleg valamit, hogy mi a különbség a T2300 és a T2300E között? valamit nézegettem és ott olyamit írtak, hogy az E-s verzió nem tud valami VT+- vagy valami ilyesmit?
itt látszik, d enem tudom mi az:
http://www.intel.com/products/processor_number/eng/chart/coreduo.htm
-
kekegsm
őstag
válasz
#16820480 #6148 üzenetére
Sim kartya szerintem az akku alatt lesz (Vostron ott van). HSPDA kartya maga pedig a wifi mellett lesz (Vostro).
Tenyleg, kerdes, polip talan jobban vagja: A Vostro 1500-nak van 3db minipci foglalata (1 a wifinek, egy a WWANnak egy meg mar nem tudom milyen betuknek.) Mindharom teljes erteku foglalat? Megcsinalhatom, hogy mindharomba wifit teszek (ergo egyszerre 3 wireless halozatot tudok hasznalni?). Jo lenne torrentezes kozben halozatban COD4-ezni...
-
vscotina
aktív tag
válasz
#16820480 #6146 üzenetére
Szervusz
1./ Tehát, természetesen nem várom el, hogy itt fordítsa le valaki, elég lett volna annak akinek ez a dolga.
2./ Nem csak úgy vaktában álltam neki, egyszerűen a nem ismert Vistával ismerkedtem, és megpróbáltam a nekem megfelelő módba (kinézetbe) beállítani.
3./ Attól, hogy tudom hol a fórum még sajnos nem kapok mindig választ a kérdéseimre.
4./ Vistás topicban többször is kérdezősködtem.
5./ Azért mondtam, hogy egy heti levelezésem veszett el, mert a többi le volt mentve. Nem tudom, hogy van e olyan valaki aki naponta ment, én csak hetente szoktam.
6./ A Media directről pedig vajmi keveset lehet tudni, mint írtam az angol tudásom igen hiányos.Egyébként a gép Dell XPS M1330-as.
Ja, és majd legközelebb kérdezek, köszönöm a segítésged!
Megsértődni természetesen nem fogok, mert valóban az egymás segítése a cél ezen a fórumon, de látatlanban nem tudhatja senki, hogy aki kérdez, milyen tudással rendekezik.
üdv. vscotina
-
amol
addikt
válasz
#16820480 #5848 üzenetére
A szabvány 1 millió pixelre vonatkozik, tehát annál a felbontásnál már valóban megenged 2 teljes pixelt, mivel az felette van.
Szerintem ez direkt egy olyan szabvány, hogy könnyen ki lehessen találni valami baromságot, ami miatt nem vagy jogosult a cserére. Így adunk a szarnak egy pofont.
A legszebb, hogy lcd ill. plazma tv-nél már tudtommal egy szubpixel is feljogosít a cserére, mivel az szórakoztató termék. Könyörgöm, ez nem az? Nagyon sok embernek igen. És mennyivel közelebbről nézi az ember mint egy tv-t. Igaz, ott nagyobbak a pixelek.
Az hogy lehet, hogy a tv-knél, ahol szigorúbb a szabályozás kevesebb hiba van? Ott le tudják gyártani? Ott nem panaszkodnak a bonyolult gyártástechnológiára? heh. -
-
McLaca
őstag
válasz
#16820480 #5627 üzenetére
Mixerben felvételnél mikrofonra kell állni, vagy "mixed stereo"-ra (ez minden csatornát egybekever), a sima hangerőszabályozónál meg engedélyezni kell a mikrofont, és ekkor hallani kell a hangszórókon is. Viszont a mixed stereo miatt így gerjedhet, tehát érdemes a felvételnél csak a mikorfont pipálni.
Üdv!
-
amol
addikt
válasz
#16820480 #5513 üzenetére
Nem esek én hasra semmitől, ő szeretett volna 4mega l2 cache-es processzort, én azok közül írtam a legolcsóbbat.
Ha nem vetted észre hogy a winupdate nem csak a windows méretét növeli, akkor javaslom ne frissíts. Soha.
Megjegyzem, nemrég telepítettem egy sp2-es xp-t, és az összes frissítés ami lejött hozzá 80 mega körül volt. Nem többszáz. És még így is sokkal kevesebb helyet foglal mint a Vista. Ha arra van hely, van erre is. -
kekegsm
őstag
válasz
#16820480 #5513 üzenetére
Ja, ha neked csak a meret szamit...
Kollegam ugyanolyan notija mint az enyem, csak 7300-as procival erezhetoen lassabb jatekoknal, konvertalasnal is, Setiben is. Setiben rahuztam 9.8%-ot.
Azonkivul a tobb cache nem csinal tobb meleget, legfeljebb 1-2%-ot. Ott a jobban hajtott proci fut!
-
McLaca
őstag
válasz
#16820480 #5487 üzenetére
Úgy értettem, hogy az XP-ben vannak különböző energiagazdálkodási lehetőségek. Pl.: "hordozható/laptop" (a SpeedStep-et csak ennél a beállításnál hagyja működni az XP), vagy "mindig bekapcsolva" (- ennél pedig mindig maxon jár a proci terhelés nélkül is). Nincs kizárva, hogy ezek a beállítások már nem tudnak együttműködni az új C2D-kal.
Üdv!
-
polip
addikt
válasz
#16820480 #5424 üzenetére
közben én is utána jártam...csak ez az egy mag offolása ami még homályos kicsit
te tudsz erről valami bővebbet?rádugtam havernál a adatkábelére a SE M600i-m, valamit szinkronizált, és most kitörölhetetlenül benne van egy 6 órás ébresztő, és nem jövök rá mi a sz@rral tudom kiszedni
-
bwoay
nagyúr
válasz
#16820480 #4935 üzenetére
arra próbáltam utalni, hogy ez egy rendkívül merész,
és szvsz korántsem helytálló kijelentés volt.
egyébként pedig: amiket hátrányként sorolsz fel,
azok feltehetőleg senkit nem érnek meglepetésként,
ezekről előre lehet tudni. Mindenki mérlegelje,
hogy mennyit nyomnak a latban nála ezek a tényezők,
és az alapján válasszon gépet.
Nem tartozom azok közé, akik kizárólag a bc gépekre esküsznek,
bár nekem másmilyen még nem volt, és talán nem is lesz,
mert a hátrányai nem érintenek kellemetlenül,
viszont az előnyei határozottan tetszenek.
aki előre tudja (és azért ezt lehet tudni), hogy gyakran használna s-video kimenetet,
multimedia gombokat, vagy kártyaolvasót, az ne válasszon D630-at.
Az biztos, hogy a bc gépeket keményebb bánásmódra tervezék,
de ugye mobiltelefonból sem vesz mindenki ütésállót...
Azért sajnálom, hogy nem vagy olyan elégedett a géppel,
mint én, de amiket írsz, azok nem váratlanul felbukkanó problémák. -
bwoay
nagyúr
válasz
#16820480 #4925 üzenetére
''semmivel nem látszik jobban amúgy fényben az antiglare, mint a fényes''
hja, vagy úgy! ezt azért ne publikáld, ha lehet!
a D630-ason valóban nincs kártyaolvasó (csak a smartcardé, de az ugye nem számít).
viszont én teljesen elégedett vagyok a beépített hangszóróval,
pláne, hogy zentül vallom: egyik bulit-in speaker sem veszi fel a versenyt
egy jobb fül/fejhallgatóval, szóval ha igazán jó minőségben akarom hallgatni,
akkor nem a saját speakerre hagyatkozom, legyen az bármilyen jó.
kártyaolvasónak még nem éreztem a hiányát, elvégre nincs olyan eszközöm,
ami memóriakártyát használ, de nem lehet rákötni a gépre.
a gép előnyei pedig számomra is azok, amiket Gollum ír,
pedig nálam sem rohangálnak kölkök a lakásban.
Egyszerűen csak élvezem, hogy időtállóbb, strapabíróbb a gép, mint egy Inspiron
(mondjuk tudod jól, hogy nekem nem is lett volna lehetőségem
D620/D630-on kívül mást választani, de ennél nagyobb gondom sose legyen)
[Szerkesztve] -
gollum
tag
válasz
#16820480 #4925 üzenetére
A dokkolót csak itthon használom, abba van bedugva, egér, háló, stb., minden kényelmi eszköz, plussz van benne táp. Ha pedig viszem valahova, csak lekapom és mégiscsak 1,4 kg.
Nálam megmarad az előnye, a 3,5kg-os inspironommal szemben...
Persze kamerát nem használok, semmi érrtelmét nem látom, ha látni akarok valakit, akkor megnézem, de ez kinek hogy...
És játszani sem játszok. (Csak póker.)
Én se szívesen ejtem le, de a 2 éves kisfiam akkor is lerántotta az asztalról...
Tehát hummer, nem hummer, ha valami idióta belédrohan az úton, te bárhogy is vigyázol, akkor kispolszkiban véged, (meg aki benne ül.), hummerba nem.
Ezek tények.
Üdv. -
kekegsm
őstag
válasz
#16820480 #4922 üzenetére
Bocsi, en 430-ast lattam, abban volt, gondoltam akkor ebben is...
Szerintem meg a Vostro nez ki a legjobban, vegre nem egy hoalloezust-szinu valami, hanem komoly normalis formaja van. Pl a 6400-as Inspiron a korbefuto feher csikkal nagyon butan nez ki, olyan bucsus lett ezert. Ez szerintem izlesek es pofonok kerdese. -
gollum
tag
válasz
#16820480 #4922 üzenetére
Szia.
Megnyugtatlak, a latitude-ök fémházasak, (magnézium ötvözet,az enyém is.), az inspironok műanyag, igaz consumer kategóriában szerintem a legjobbak!
Úgyhogy az inspiront nem szívesen dobálnám, míg a latitude-öm már esett le 1m-ről, és kutya baja se lett, karcolás se, köszönhetően a speciális festésének, ami az inspironokra szintén nem jellemző... A hangszórója tényleg gagyi, de filmnézésre a tv-t használom, kocsiba vezetek, ha munkaidőben pókerezek, ahhoz meg elég.
Szerintem jelentős különbség van a két tipus között, de ez az én véleményem.
A d420-on van sd olvasó, a dockolómon pedig mindenféle-fajta port...
A vostrok meg nekem se tetszenek.
Üdv. -
kekegsm
őstag
válasz
#16820480 #4920 üzenetére
Hat mostmar azert tesznek kartyaolvasot, sztereo hangszorot belejuk.
De pont ezert gondolom nagyon jo valasztasnak a Vostrot: minden benne van ami egy Inspironban, csak pluszban hozzatesznek egy csomo business class jellemzot is (magnezium vaz, stb).
Meg retesznek egy gagyi ezustrefestet muanyag nyitogombot... -
bwoay
nagyúr
válasz
#16820480 #4725 üzenetére
nemtom (bocs, amol) milyen az a félrefrissített alaplap
a Dell-nél a BIOS frissítések mindig ''urgent'' kategorizálást kapnak,
én meg hallgatok rájuk. D620-nál volt egy olyan BIOS update,
amivel korábban kezdte el hűteni a processzort, az nekem pl nagyon tetszett.
Ebben az A 03-ban nem találtam semmilyen kritikus foldozást,
de azért felraktam, ha szerintük sürgős -
Quent1n
senior tag
válasz
#16820480 #4637 üzenetére
Nah a probléma az h vista van és a catalystet még nem sikerült ráerőszakolnom, bár már kaptam egy két segitö linket a catalyst topicbol. NHC -ban illetve a Vista notiteljesitmény állitojában a max teljesitményt kapcsoltam be de semmi. Sztem megprobálok feltolni egy Catalystet ott remélem be lehet lőni. Nem kicsit idgesítő dolog ez amugy. Utálom ha helyettem döntenek.
Ha én fifázni akarok akksiról akkor mit fáj az neki?
Fájjon az én fejem ha lemerül és nincs 220, viszont kéne használnom.
Átalakito pedig ugynézki van mgéhozzá ő.
[link] Tehát ha ez tleg jo meg minden, akkor innentől kezdve a szememben értelmét veszti h milyen kimenet van 1 notin. HDMI meg aztán végképp nem hoz lázba. -
Quent1n
senior tag
válasz
#16820480 #4441 üzenetére
Elintéztem Vistaval töröltem minden particiot amit latott, aztan XP telpitölemez be, töröltem a vista altal nem mutatott 47megas particiot is. Majd elosztottam 3felé 25 60 30 azt jolvan. a 25ös az elsödleges a vistaval, a többi logikai. 60gigan cuccaim lesznek 30on meg egy ket jatek, ilyesmi.
-
Quent1n
senior tag
válasz
#16820480 #4439 üzenetére
Thx beállitgatom ezeket. Most épp a Vistas telepitéssel nyüglödök. Ujra szeretném rakni a Vistat de ujrapartricionálnám a vinyot. Namármost ilyenkor törölni kell minden partriciot az elödlegesen kivül? Minden alatt a MediaDirecteset érem. És utána már engedni fogja h kiterjesztett partriciot hozzak létre? Nem raktam még vistat, és nem akarom a MediaDirectes partriciot fölöslegesen törölni. Ha muszály akkor törlöm de ha nem akkor inkább mellözném.
-
amol
addikt
válasz
#16820480 #4414 üzenetére
Én is töröm rajta a fejem, csak az a baj hogy kisebb méretben több a kompromisszum, legfőképpen videokártya, portok, hűtés (és hangszóró
), akkukapacitás, stb terén.
Egy fullos Vostro 1400 kijön 300 alatt - Svájcban
Szerintem jó ötlet volt a Delltől hogy elérhetővé tette 15,4''-os méretnél az 1440x900-as felbontást (Inspiron, Vostro). Az viszont nem hogy csak fényesben
A kijelző kávájára gondoltam én is, egész jó hely lenne.
Ez most egy jó kis mondandóturmix lett. -
Quent1n
senior tag
válasz
#16820480 #4357 üzenetére
Ő lenne a kicsike:
[link]
Volt szerncsém látni milyen minőségben vesz fel videót illetve milyen képeket csinál és eléggé meggyőzött. De a Quickcam 5000 is bejövős eléggé. [Persze lehet h más lesz, már rég voltam otthon webkam fronton, majd körülnézek és tesztelek. A router sztem marad. D-Linkről többen beszéltek le mint rá. Linksys ügyben egyöntetűbb volt, h megéri az árát, ráadásul az egyik legjobb barátom is ilyen tipusut használ és nagyon meg van vele elégedve.
Fényes - nemfényes kijelzőn eleinte sokat gondolkoztam. Aztán fogtam magam és elkezdtem járni a boltokat. Mivel nekem melora éne föleg a gép (prezentáciok, PS, Corel, weblapszerk etc.) ezért fontos h mindig tisztán lássam a dolgokat. Épp elég az h a tft -k szinei olyanok amilyenek. Elég sok fényes notit láttam és bár valoban nem olyan szörnyüek mint néhány elrettentő képen, de nekem nem jöttek be. Van ismerősöm aki esküszik rájuk, de ő filmet néz meg játszik a notiján.
Táska ügy. Nekem egy Budmil tatyóm van aminek a háta és az alja párnázott de az oldala pl, nem. Továbbá a noti mellé kéne tennem füzeteket is mert máshol nem férnek el. Persze szépen összekaristolnák a spirálfüzet ''drotjai'' Aztán még egy két szenyo meg 1kis pia is befigyelne plussz egér, táp. Igy már talán el se férne minden tehát mindenképp uj táska kell. Ha meg már amugyis kiadnék 10k körül egy jo táskára, akkor inkább veszek rendes notikhoz tervezetett amiben külön hely van mindennek igy nem kell beömleszteni a cuccot.
Na akkor a te notid a kivétel.Persze minimálisan csökkenek az árak, de nálam 50 ezer forintnál kezdődik az IGAZI árcsökkentés ha már ilyen drága cuccokrol van szó.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
#16820480 #4357 üzenetére
táskából továbbra is tartom az álláspontom, hogy semmi estrát nem tud felvonultatni egy laptoptáska, csak drágábban adják.
annyi extrát tud, hogy ki van párnázva, ami remekül tompítja az utéseket (persze nem a méteres zuhanásokat, mer' az ellen nem véd). pl. ha valamilyen élesebb tárgynak nekiütődik, akkor a szivacs szépen eloszlatja az ütést, nem egy helyen kapja a burkolat, ami azé' jó dolog. plusz egy notebook táskában van külön rekesz a gépnek, így a sok szirszar amit még magaddal viszel egészen biztosan nem fogja összekarcolni a burkolatot. és létezik notebook hátizsák is, ha a válltáskát kényelmetlennek tartod -
Quent1n
senior tag
válasz
#16820480 #4355 üzenetére
Nem egy kaliberűek persze amiket leirtam. H tipusokat meg árakat is irjak:
Linksys WRT54GL 54Mbps WLAN router -14900
Dicota BacPac Mission fekete notebook hátitáska 15,4'' -13500
Egér még kérdőjeles, vmi 5k körül.
Webcam olyan 20 ezer körül mert egyszer akarok venni és ha már veszek akkor igenis jót akarok, de még nem biztos h ez most belefér.
Illetve még lehet egy rambővités 2gigára is befigyel. Majd meglátjuk ezt még. Ami tuti az a táska, router, és az egér.
Amugy számomra nincs sok választás helyeket illetően. A notebookstoreban ügytünik hajlandoak kicserélni ennek a brutto 263 ezres inspironnak a kijelzőjét antiglare -re, ami számomra fontos dolog. Más helyeken még csak utalást se nagyon láttam ilyen lehetőségre ha meg van akkor ez a gép nincs, szóval...Amugyis, idáig a store a legszimpatikusabb bolt, mailbe nagyon korrektek és segítőkészek voltak. Notiknál árcsökkenés? Hát ez ahogy hallom kb olyan mint a mobiloknál. Inkább beszüntetik a gyártásukat meg a forgalmazást mintsem, h olcsobban adnák őket, így marad a használtpiac.
-
Quent1n
senior tag
válasz
#16820480 #4352 üzenetére
Akkor megnyugodtam mert már ajánlottam másnak azt az MSI -t amit használsz.
Vostro tleg jonak igérkezik a teszt alapján amit olvastam, de a store -nál látott uj inspiron árak sajnos arra kényszeritettek h letegyek róla. Hiába tüntek olcsonak azok is külföldi oldalakon, nálunk mindjárt 300k egy nekem megfelelő, mégcsak nem is csucsmodell. Ha hozzáteszem, h a Vostrok vmivel jobbak, akkor valszeg picit magasabb árakat kapnak. Tehát a most kiszemelt Insp. 6400 -as notit ami a store-nál 263k, nem tudja überelni. Kár pedig nagyon vártam őket, de ezek az új inspiron árak lehűtöttek eléggé. De mind1 végülis a 6400 -asról is sokkal több jót olvastam mint rosszat, tehát nem hiszem h rosszul járok vele. És még marad zsém egy Wifi router -ra, egy egérre, egy tatyóra, és még talán egy webkamera illetve egy 2GB -ra valo bövités is belefér.
A kérdésedre sajnos nem én fogok válaszolni..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- További aktív témák...
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest