Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Quent1n #4356 üzenetére

    azért nem teljesen így van. amikor megvettem a gépem márciusban, akkor 225ezer volt az ára, most olyan 195ezerért lehet kapni (igaz mostanában valamiért 533mhz-es rammal szállítják, az enyémben még 667-es van). ennél sokkal nagyobb áresés nem tudom, hogy mennyire van, kb fél éve nézelődök notebookok irányába, azelőtt kizárólag az asztali gépek érdekeltek.

    routerből elég jó választás amit ítál, nem olyan régen vettünk egy olyat a ''munkahelyemre'', és szuperül megy, bár én hiányoltam a leírásokat. még annyit sem voltak képesek ráírni, hogy mi az admin felület IP címe, használd csak a CDjükön levő automata telepítőt... viszont tudom szintén ajánlani ezt itt: [link], ebben van nyomtatószerver is (hátha kell, bár nem létszükséglet áltlaában), illetve ugyanennek a printszerver nélküli verziója hasonlóan megbízható. ha otthonra kell, hogy pár szobát lefedjen, akkor mindkettő kb ugyanolyan jó, mert úgy hallottam a plusz antenna csak a távolabbi vételt teszi jobb, de nem hiszem, hogy 50 métert meghaladna egy lakás.
    táskából továbbra is tartom az álláspontom, hogy semmi estrát nem tud felvonultatni egy laptoptáska, csak drágábban adják.
    a webcam meg... mit szeretnél 20ezerért? most így hirtelen amiket megnéztem, semmi extrát nem tudnak 20ezerért. ami nekem van itthon az is tud 640*480-as videót, meg mellé 1,3mpx-es fotót, van benne 4 fehér LED, hogy sötétben is lehessen használni, meg talán mikrofon is (bár sze nem biztos), és kemény 1200Ft volt :D 2500-ért már olyat vehettem volna, ami 1,3mpx-es videót tud... igaz nem itthon, de még az itthoniak közül is kb ezt tudja egy ilyen: [link], vagy ilyen: [link]
    szóval szerintem feleslege olyan drágát venni, mert webkamerából aztán tényleg nem feltétlenül sokkal jobb a drágább...


    az antiglare kijelző meg szerintem lehet, hogy mshol is elérhető, mert szerintem ezt nem ott a boltban cserélik (bár elképzelhető), hanem már eleve olyat randelnek a Dell-től. érdemes rákérdezni szerintem máshol is. bár mondjuk a fényes sem olyan vészes. mindenhol lehúzzák, hogy mennyire nem lehet látni ha már egy kis külső fény is van, még max fényerőn sem. erről saját tapasztalat, hogy egyszer egy kocsiban nézegettünk a gépemről fotókat úgy, hogy rásütött a nap a kijelzőre, és mégis látható volt a képe, pedig kb 3-as erősségen volt a 8-ból. persze nem volt olyan jó, mint szobában, nap nélkül, de egyáltalán nem volt az a ''jajj, nem látok semmit'' érzésem.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák