Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzmany
őstag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Sajnos nem tudok bővebbet. 1 hétig használta a kollégám, és nagyon melegnek érezte a notit. Bekapcsolás után pár percre már maxon ment a venti. Lefagyott, és utána nem tudta bekapcsolni.
Ágyra stb nem tette, ha igen akkor vastag könyvet tett alá, hogy tudjon szellőzni.
Pár nap és kiderül mi volt a baj. -
ArrayOfLilly
aktív tag
Bocsáss meg, megkérdezhetem, mit jelent az a nagyon melegedett?
Nekem is ilyen van, és nekem is vannak kétségeim, bár mértem és a leírások alapján normális a hőfok, ill. rendszeresen ugyanott bekapcsol és hatékonyan le is viszi a hőmérsékletet a ventillátor. GPU megy 55-65 fokig, közben a CPU megy 42-51 fokig, a 67 a fix felső határ, olyankor kezd hűteni és fél perc se kell neki az alsó határhoz, vinyó 38-42 fok között.
És azt tapasztaltam, hogy nagyon nagy hatással van rá a beszívott levegő hőmérséklete, közvetlenebbel, mint mondjuk a T61-esem esetében, szal fokozottan kell ügyelni a szellőzésre, pl. nem érdemes alátét nélkül puha felületen használni véletlenül sem.
Valamint Vista alatt kikapcsolt indexeléssel, aeroval és egyebekkel is jelentősen jobban melegszik, mint XP vagy linux - esetemben SUSE alatt.
-
törölt tag
válasz
dellelverve
üzenetére
Nem vonom kétségbe amit mondasz, viszont a memória nem feltétlenül az FSB jelén fog járni, mivel van egy ugynevezett DRAM
SB szorzó (arány) ami alapján más órajelen tudja járatni a memóriát mint a procit. Nézd meg Everestel, ha eddig nem tetted meg 
-
subidu
tag
Mi a véleményetek a következő konfigról?
Dell Inspiron XPS M1530
Base Intel® Core™ 2 Duo Processor T9300 (2.50 GHz, 800 MHz FSB, 6 MB L2 cache)
Microsoft Operating System Genuine Windows Vista SP1™ Home Premium - Hungarian
Memory 4096MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x2048]
Keyboard Hungarian Internal Keyboard
Video Card NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT with 256MB dedicated graphic memory
Hard Drive 200GB Free Fall Sensor (7200RPM) Hard Drive
Optical Devices Fixed 8x DVD+/-RW Slim Slot Load drive, including SW
Sound Cards Integrated Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio
Wireless Networking Intel® Next-Gen Wireless-N Mini-Card - Europe - Core 2 Duo
Support Services Distributor Upg to 3Y Parts Only Warranty
Power Supply 90W AC Adapter
Bluetooth Dell™ Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps)
Primary Battery Primary 6-cell Lithium-Ion Battery (56 WHr)
Biometric Identification Biometric Fingerprint Reader with BLACK accent
Dell System Media Kit Resource DVD - (Diagnostics & Drivers)
Colour Choice 2.0 mega pixel Camera & Tuxedo Black for CCFL Display
LCD 15.4" Widescreen WXGA+ (1440x900) TFT Display with TrueLife™
A konfiguráció ára : 340.300 Ft + Áfa
-
Uzmany
őstag
köszönöm.
XPS M1330-ból. Azzal kaptam, csak kicseréltettem Intel 4965-re.Azt, hogy jobb-e azt nem tudom. De a szervizes cimborám azt mondta, hogy ha kicserélem, akkor csak N-s intelre. Stabil, nincs kapcsolatszakadás, ellenben az intellel elég gyakran előfordult. Ha kell, olcsón átadom.
-
Fulmi
senior tag
válasz
dellelverve
üzenetére
Első kérdés igazam van-e, hogy ha 677MHz-es memóriát kértem elvárható-e, hogy a SZAKSZERVÍZ olyan gépet adjon, ami ezt korlátlan képességekkel futtatni képes?
szerintem nem, amilyet rendelsz olyat kapsz. en nemet dell.de -n rendeltem gepet online modon, senki nem mondta h hekas haver, ennek az fsb 800 de te 667esramot kapsz bele, lehetne bele 800as is. en ezt lattam es tudomasul vettem h csak 667es rammal lehet rendelni, 800assal nem, pedig a cpu tudna hajtani a gyorsabb ramot is.
olyan vilagot elunk hogy mindenhez ertenunk kell ha nem akarod h atverjenek. ez ellen nem lehet mit tenni, torodj bele h atvernek vagy tajekozodj elotte.
a szervizdijrol meg csak annyit hogy ott huznak le ahol lehet, en is ezt tennem ha ez az en zsebembe menne...
hogy milyen volt az eredeti konfig azt a service tag segitsegevel barmelyik dell hivatalos oldalon ki tudod deriteni ami jo esetben a gep aljan talalhato.
-
Balint133
aktív tag
válasz
mugencivic
üzenetére
megnyugtattál #_# már kezdtem parázni itthon
huhh kivi vok.. most formáz a telepítője x_# remélem menni fog XP rendesen... -
dellelverve
csendes tag
a világ azóta egy kicsit változott.
még nem tudom milyen az új laptopom csak azt tudoom, hogy útálom. a gépet, az eladót, a dell-t.
Laptopot közelről még nem láttam, de PC-t nagyon sokat. Az elmúlt 20 évben (nem egy kezdő kicsikó vagyok) vettem nem egy, de nagyon sok PC-t, installáltam még többet. Barátilag is hivatalból is. Laptopot nem ismertem.A neten körülnéztem és az olvasottak, igényeim pénzem alapján kiválasztottam a del 6400-t. Pechemre a dell kivonta és az orrom előtt vették meg az országban fellelhető utsó darabot.
Pipás dell-re itt kezdtem lenni. A kivonás indoka egyszerűen, hogy hasonlót más design-nal hoztak ki. Ab start nem szeretem a tök új szériákat.
Kiválasztottam a inspiron 6215-t. Nagyjából lehetett tudni, hogy mi van benne. Az eladó se tudta, én is csak installáláskor derítgettem ki mi van benne.
És akkor kezdődik az első probléma.
dell támogatása csapnivaló. Vagy a kiskereskedőé, ezt én nem tudom eldönteni. Kiskereskedő - Notebook.zone arra hivatkozva hárítja el sztem jogos kérésem, hogy a dell ezt nem biztosítja.Akkor nézzük hogyan nem szabad számítógépet venni:
Azt gondoltam egy csomó minden kideríthető a netről, de azért kiderült az eladó segítsége is kell.
Több üzlet közül választottam a ezt a SZAKSZERVÍZT (többek között , mert közel volt és mert eladásig készségesek voltak)
Tény sok kérdésemre válaszoltak, ami alapján a neten újabb információhoz jutottam. Mire kiválasztottam mit is szeretnék az is kiderült, hogy ezt a gépet 10-20 eFt-tal olcsóbban vehetem meg, ha interneten rendelek egy zárt dobozban.
Úgy döntöttem, ha már ennyit segítettek illik tőlük vásárolnom. Rosszul döntöttem.
A vevő ne legyen korrekt - Magyarországon - a kereskedővel. Ott szerezzen infót, ahol tud és vegyen a legolcsóbb helyről.
Attól a pillanattól kezdve, hogy kifizetted a gépet, már nem számíthatsz türelemre.Mi a baj a dell géppel, ill. a konkrét vásárlással?
azt szerettem volna, hogy az eredeti memóriához képest 2 GB legyen benne.
Azt szerettem volna, ha 667 Mhz-es memória lenne benne.
igaz nem kötöttem ki, hogy olyan proci legyen benne, ami a 667 MHz-es memoriát 667 MH-n képes működtetni .
Mikor kiderült, hogy 1.8 GHz-es , de 533-as FSB-s proci van benne, és ettől a 667-es memória csak 533-n ketyeg, azt mondták ez nem számít ez kisügy, megoldhatatlan. (Van u.ebben a típusban ez a proci 677-s FSB-vel is)Első kérdés igazam van-e, hogy ha 677MHz-es memóriát kértem elvárható-e, hogy a SZAKSZERVÍZ olyan gépet adjon, ami ezt korlátlan képességekkel futtatni képes?
Ezenkívül azt kértem, hogy 120 helyett 160 GB-os vincsi legyen benne.
És kértem, hogy az eredeti dvd helyett olyat tegyenek bele, ami a dvd-ram-t is tudja.
Az eredeti konfig árából kivonták a kivett alkatrészek árát, hozzáadták az újakét ÉS 4200 Ft szervízdíjat.
És, mint írtam a felár abstart azért, mert szaküzletben vásároltam.Mivel történt alkatrész csere, ezért én már egy bontott dobozt kaptam. A dobozt a nagykerben bontották ki. Nem igazán tudni, hogy eredetileg mi volt benne.
Én pl. nem kaptam semmiféle specifikációt. Se azt, hogy a gép miből áll, se azt, hogy a dobozban mi van (volt) benne.
Kaptam egy vastag semmire se való, product information guide c. soknyelvű könyvet.
ebben ez szerepel:
limited lifetime warranty for dell-branded tape media - a gépben ilyen nincsen
dell software license agreement
general safety instrukcion
(ne nyúlj az áramba, ne tedd az öledbe, mert megéget..
tv tuner safety instruction - a gépben nincsen
portable device safety instruktion
desktop computer safety instruktion
monitor safety instruktion
stb. stb.kaptam egy diagnostic cd-t
ezen az a diagnostic progi van, ami a biosból is előhívható
azon a helyen, ahol driverek lennének közli, hogy üres.kaptam a beépített webkamerához drivert.
és kész
folyt köv. -
Balint133
aktív tag
Sziasztok most kaptam meg a DELL XPS M1530-amat, ami Vistával van telepítve (huirray) ami nekem nagyon nemtetszik meg kaksi, és szeretnék rá xp-t tenni. kérdéseim: Garivesztéssel jár ha XP-t tolok rá, a másik: nemlesz baja ha ATA módra lőttem a vinyót, és ezt a Cache Dasche nevű opciót kikapcsoltam (kikellett), azért raktam atára, mert az XP telepítő nemlátta a lemezt, jah és a recovery partíciót egybeolvaszthatom a jelenlegi OS partícióval?
-
Fulmi
senior tag
vki lenne olyan kedves es megnezne hogy mi tortenik akkor ha az FN-t nyomva tartva kapcsolja be a gepet, majd vegigmegy a teszt (a memoria ellenorzest nem kell vegigcsinalni mert 30 perc!) es utana kijon a dell diagnosticos kerdes hogy nyomja meg vmeik gombot a folytatashoz na ott tovabbnyomjatok akkor nektek elindul vmi? mert nekem ez jon ki de nem indul el a test progi.
koszi
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Igen, létezik hozzá mindegyik XP-s driver, a notebookreview fórumokon van egy dell -> xps fórumcsoport és ott több topik linkekkel, gyűjteményekkel és telepítési útmutatókkal. Ha az angol baj, akkor meg írj nekem pü-t és igyekszem segíteni.
A dellnél nem fogsz találni semmit, de ez ne riasszon el, a driverek egy része kompatibilis, más része pedig a hardvergyártóktól származik és jó.
Üdv,
I. -
atosz
őstag
Eddig úgy ahogy okés volt, a WiFi vacakolt, de a LANnal nem volt gond. Most az nem megy. Internetem van a LANnal is, de a levelezés nem megy, csak wifivel. Szervert sehonnan sem látok, nyomtatni nem tudok. Próbáljatok már így dolgozni. Pár napja ugye kicserélték a lapot, procit, de már azóta is kétszer újraindult, érdekes mindenesetre.
A Dellnek meg nincs egy értelmes hálózatmenedzselő programja se. -
Ati007
őstag
-
subidu
tag
Tudja valaki, hogy a DELL XPS M1530-as 8600GT 256MB-os vga-ja mindig DDR3-as memóriákkal van szerelve? (Vennék egy ilyet de erre eddig még nem nagyon kaptam választ és DDR2-est nem akarok venni)
-
ByB
addikt
Sziasztok!
Ma vettem át a Dell XPS M1530 notebookom (Notebook Store - HRP) és nem találtam a csomagolásban a fülhallgatót! Az elvileg jár hozzá, nem?
Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy XP-hez minden driver adott, vagy csak Vista-hoz?
üdv
Bence
-
Polcrendszer
tag
Vostrosok! Mondom a problémám, jelezzetek, ha ismerős a dolog:
A géppel egyrészt nemtudom megcsinálni azt, hogy unmute-olva a mikrofont hallhassam a saját hangom(ez arra kellene, hogy gitárerősítőként lehessen használni a gépet),másrészt ha megy egy keverőprogram, én esetemben dobprogi, ami asio4allt használ, akkor más hang egyáltalán nem jön, se youtube, se mp3.ja, és Vistám van.Állítólag ezt a driverproblémát meg lehet oldani úgy, hogy az LG oldalról letöltött sigmatel drivert teszük fel a vostrora.Nekem ez nem megy, mert hiába próbálom elindítani, nem történik semmi.Tipp? -
Kbali
nagyúr
Egy fórumbejegyzést találtam csak erről.
És még sok-sok hasznos fórum. -
subidu
tag
Sziasztok.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a DELL XPS 1530-as kártyaolvasója, kezeli már a 4GB-os SDHC kártyákat? -
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell D610-es notebook mekkora merevlemezt kezel maximum? Ide csatlakozású megy bele.
Pár info a gépről, remélem segít.

(Déli híd Intel 82801FBM ICH6-M, Északi híd: Mobile Intel Alviso-G i915GM)
Köszi!
-
törölt tag
Amit kiír hátralévő időt az egy hozzávetőleges érték, amit vagy a pillanatnyi, vagy pedig a bekapcsolástól eltelt időre átlagolva ír ki. Szóval ha 2 órán keresztül csak bámulod az üres monitort, majd elindítasz hirtelen egy erőforrászabáló progit akkor előfordulhat ez a jelenség. Nézd meg egy Everest-el is

-
wwhy
veterán
mai aksi tapasztalat: D630 közli, h van még 52perc, majd kb. 15 perc múlva, h már csak 9 perc van hátra; szóval hogy is van ez

-
kövesibence
csendes tag
[OFF][OFF][/OFF][/OFF]
-
MajaG
senior tag
Egyelőre pro verzióm még nincsen, de ez a sima kiírt 3 hibát. Most kipróbálom hd tunenal meg mással.
A lemez önteszt során talált 3 hibás szektort.
A lemez felületén található 3 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
-
-
atosz
őstag
Fél éve is sokat panaszkodtam, most is azt szeretnék röviden. Egyre egyértelműbb, hogy nem volt igazán jó választás a Dell. 4 Latitude-ből 2-vel folyamatosan gondok voltak (fél éves gépek) - bár nagy valószínűséggel a VISTA miatt, de most 1 hét alatt az egyikben a HDD szállt el, a másikban lap és processzor csere volt. Én őszintén nagyot csalódtam, korábban úgy gondoltam, hogy nem rosszak és nincsenek messze az IBMtől, de most már nagyon nem ez a véleményem.
Ellenben az egyik hazai importőre, a Humansoft szerintem abszolút európai szintű. Gyorsak, udvariasak, segítőkészek, le a kalappal előttük.Ellenben mai napig szívok a WLANnal, rendszeresen kikapcsol, vannak helyek, ahol hol megy hol nem. De most már a munkahelyemen a LANon sincs internetem. Helyi háló van, internet nincs. Nincs valakinek ötlete mi a kutyafüle lehet? Egy külső műszer miatt gyakran kell állítgatnom a TCP/IP protokollt, de utána mindig visszalövöm manuálisra. De most meg se nyekken a net. A WLAN meg hol van hol nincs. Hogy lehet így dolgozni?
-
dunaelek
csendes tag
válasz
netudky
üzenetére
Kedves Netudky!
Abszolút neked van igazad, létezik 9 cellás akkumulátor a V1510-hez az amerikai oldalon, de hidd el nekem, Mi sajnos nem tudunk rendelni! Mivel nincs időnk arra hogy az USA Dell oldalát böngésszük és hasonlítgassuk, ezért írtam (tévesen) hogy nincs. Elnézést érte!
Tisztázni szeretnék pár dolgot Veled is és a Többiekkel is! Az hogy vmit megnéztek az amerikai Dell oldalon, az még nem biztos, hogy a disztribútorok is meg tudják rendelni M.O.-ra.Nekünk van egy úgynevezett PREMIER PAGE oldalunk, amiből konfigurálunk és rendelünk és eltérhet a külföldi Dell oldalaktól! Régiókra van felosztva a piac, szóval mind termékben, mind árban eltérések vannak, ezt kérlek vegyétek figyelembe. Ehhez kapcsolódik, hogy ne hasonlítsátok már össze az USA dolláros árait, megszorozva vmi bank legolcsóbb árfolyamával a mi ÁFÁS árainkhoz. Igen drágább! Itthon ÁFÁT kell fizetni és valahogy ide kell hogy jöjjön az a nyamvadt termék is, szóval szállítási költség is van a világon. A másik dolog a garancia. Ha kintről rendeltek gépet, akkor vagy Nemzetközi garanciát, vagy ProSupport garanciát válasszatok, mert az érvényesíthető itthon is! Remélem sikerült érthetően összefoglalnom a fontos dolgokat, és nem sértettem meg vele senkit, hiszen segíteni szeretnénk mindenkinek, és Fulmi sem köt bele a helyesírásomba!
Szép estét az összes Dell fanatikusnak! 
-
törölt tag
Megfogadom a tanácsokat és nem törődök az everest-el, visszatettem az aksit, viszont akkor miből fogom megtudni, hogy most tényleg nem-e az aksi huncutkodik? Mert azt azért nem zárhatjuk ki, hogy az alkatrész gyártási hibás, de ha ez csak akkor derül ki amikor majd használni is akarom az akksit akkor az szop@s

Elhiszem, hogy a hő is okozhatja a korai elhasználódást, de amire én használom a gépet az annyira nem terheli a gépet, hogy általában a venti sem kapcsol be (vagy alig), kívülről, saccolás alapján az egész gép legmelegebb pontja nincs 40 fokos, játszani meg nem igazán szoktam, hetente kb 2-3 óra. Olyankor mondjuk okádja a hőt

-
wwhy
veterán
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Hagyd már azt a 9%-ot
tegyél fel más progit, lehet rosszabb lesz, lehet h jobb értéket mutat. Egyáltalán tegyél fel más everestet, azzal is más % lesz. -
Polcrendszer
tag
válasz
üzenetére
Utána olvastam dell oldalon, vagy nem biztos, de a lényeg, hogy 40% az optimális tárolásra. A másik dolog, hogy Dell oldalon külön ki is hangsúlyozzák, hogy ne vedd ki, mert lényegtelen, nem tgölti tovább a cuccot a gép, azt viszont elfelejtik, hogy 50fok körül van a vostro ált., és ez marhára jó tesz az akksinak...szóval én asszem továbbra is ki fogom venni. Látod, én mindig kivettem, és mégis 9% az elhasználódás, semmi köze ahhoz, hogy kiveszed vagy benthagyod. A hő lesz itt a gond...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
már volt szó róla az utóbbi fél évben valamikor a fórumon, hogy az Everest elhasználódottsági mutatója nem sokkal pontosabb, mint egy véletlenszám generáto
nem kell rá sokat adni. ha extrém magas értékeket mutat, és az akksi is valóban gyengén muzsikál, akkor el lehet menni vele szervízbe, de amúgy nem érdemes.
én amióta laptopom van mindig benne tartom az akksit, és nem volt még belőle bajom. pl. az előző gépem (egy MSI M673x) az fél évet ment így mielőtt ellopták, és az Everest szerint 1-2% volt az elhasználódottság. a mostanin nem tudom, mert linuxot használok, így nincs everest sem, de szerintem ez olyan paranoia, amit magadnak generálsz. mint amikro elkezdtem aggódni, hogy túlmelegszik az asztali gépem, és minden áron növelni akartam a hűtést. de a helyzet az, hogy nagyobb bordával, nyitott házzal sem ment sokkal lejjebb, és az a pár fok meg tökre nem befolyásolta a működését amúgy sem.
ez is ilyesmi. persze, az akksid élettartama csökkenni fog idővel, de attól ez nem változik, hogy keresed a kifogásokat rá, hogy miért csinálja. ha viszonylag rövid időn belül drámaian csökken a készenléti idő, akkor visszaviehted, garanciában cserélik. ennyi
ja, még annyi, hogy általában a meleg az akksik nagy ellensége, ezért is nem szeretik a "gamer" laptopok a készenléti időt (mert ha 70-80-90 fokos a gpu és a cpu sem sokkal kevesebb, akkor az megöli az alkatrészeket a gépben)

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ha a technológia túlnőtt volna ezen akkor pont, hogy nem kellene, hogy gondot jelentsem a lenullázás
Amúgy nem kételkedem a mondanivalódban, az infóim is csak fórumokról vannak, szóval nem kizárt, hogy hülyeséget beszélek
Egyébként megnéztem az Everest-el és azt mondja, hogy 11%-os az elhasználódottság, egy hónap után holott 95%-ban hálózati töltőről használtam. Ez szerinted így normális? A kézikönyv szerint benne kellene hagyni akkor is ha hálózatról használom, mert az nem befolyásolja az aksi állapotát, de ezekszerint mégis. Most kivettem a gépből az akksit, szerinted teljesen feltöltve tegyem el, vagy csak félig-meddig feltöltve? Mert erre is olvastam már több verziót és tanácstalan vagyok. -
MajaG
senior tag
Sajnos elkezdett nekem is ciripelni a vinyó. Vagy eddig nem tűnt fel nem tudom. Emlékszem volt itt megoldás a fórumba, de most nem találom. Valaki leírná?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Li-ionos vagy Li-polymer akksit nem kell nullázni! nem is szabad. bár van benne olyan elektronika, ami nem engedi végzetesen lemerülni elvileg, de azért nem árt, ha nem próbálkozik az ember. ha egy ilyen akksit tényleg lemerítenél teljesen (vagyis egy bizonyos minimumnál lejjebb), akkor utána nem venne fel többet töltést egyáltalán. szóval házilag nem érdemes barkácsolni az ilyesmittúlnőtt már azon a technológia

-
netudky
csendes tag
válasz
dunaelek
üzenetére
szórakoztathatjuk még egy kicsit egymást, ha nagyon szeretnéd, de nekem kezd elegem lenni, és szerintem lassan neked is. ha valaki írja, h azt használja, akkor miért nem hiszed el? de mindenesetre természetesen lehetséges, hogy az Ő számára külön legyártottak egyet, vagy házilag összeszerelt másfél hatcellás akksit. bár efelől vannak kétségeim. mind1, te is biztos vagy benne, hogy igazad van, meg én is. amúgy tényleg létezik, tegnap találkoztam vele. üdv, további szép napot!
-
törölt tag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Az energiagazdálkodásnál be tudod állítani, hogy hány százaléknál kapcsoljon ki a gép, pontosabban azt tudod beállítani, hogy ne kapcsoljon ki

Megnéztem én is az Everest-el, előbb nálam 8% volt (egy hónapos gép), lehúztam a töltőről és most felment egy fél óra alatt 12%-ra, szóval valószinűleg ezek nem teljesen korrekt adatok
-
Uzmany
őstag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Nekem a chs azonnal cserélte az akkut.
-
törölt tag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Szerintem merítsd le teljesen, töltsd fel és utána nézd meg. A kézikönyban asszem benne van ez is, hogy a max. élettartamhoz néha le kell nullázni az akksit
-
Palika71
őstag
Sziasztok! Valaki nem-e tudja-e esetleg, hogy miképpen lehet(ne) rávenni egy XPS m1330-at arra, hogy a HDMI csatlakozóján a hangot is kibocsássa, ne csak a képet?
-
Fulmi
senior tag
-
Polcrendszer
tag
Most nézem, hogy az akksi elhasználódása 2 hét saját használat, és egy elképzelhető pár hetes használat más által(sajna...) 9%!(everest corporate) Az hozzátartolzik a dologhoz, hogy az elején, mikor megkaptam, nem néztem...Ez elég bizonyíték lehet arra, hogy garis csere legyen? Csak legyen már vége ennek a hülye tesztidőszaknak...
-
törölt tag
Valakinek megigértem, hogy megnézem a CoD 4-et, megtettem, 1440x900-ban megy szépen, az EXTRA textúra beállításokat visszavettem ugyan HIGH-re, de teljesen jól játszható, nem mértem FPS-t, de nem szaggatott be seholsem. Ja és nVidia 8600M GT, 2 GB RAM, T8100-as proci.
-
törölt tag
Az enyémben is ilyen kártya van és gond nélkül megy 54 Mbps-en a net. Keress egy másik jelet a közeledben amire fel tudsz lépni és nézd meg azzal, ha ott megy akkor router gond, ha nem akkor reintall driver. Szerintem

update: a Windows saját WiFi kezelőjét használod, vagy a kártyáét tetted fel? Nálam XP van, de én mindig a Wireless Zero Configuration service-t használom, nem szoktam feltenni a kártyához adott progikat.
-
Fulmi
senior tag
az akksis valaszokat koszi, tenyleg faszan mutatja hogy mennyire van feltoltve

a wifi meg mindig nem jaavult meg. a router ismeri a b/g-t a kartya meg a/b/g-t szoval tuti mukodnie kell, elozo notimban is ilyen kartya volt azzal mukodott, szerintem itt a vista korlatoz be vmit de meg nem tudom hogy miert.

-
törölt tag
Köszi a választ!

A netednél szerintem a routeren kell buherálni, hogy mindig az optimális ( tehát a lehető leggyorsabb ) jelet adja, valalmint nézd meg, hogy a mixed mód beállításait, ami ahhoz kell, hogyha a router és a hálókártya nem ugyaolyan sebességű ( pl. G-s router és B-s kártya ).
Nekem az akksimon van egy kis gomb, ha megnyomom egyszer akkor a ledekkel jelzi a töltöttségi állapotot, ha hosszan nyomom meg akkor pedig az akksi állapotát jelzi, de csak akkor ha az aksi állapota 80% alá megy. A kézikönyben van hozzá leírás.
-
Fulmi
senior tag
haho!
tudnatok segiteni? ket kerdesem lenne:
a) ha wi-fin netezek akkor miert csak 1.0 mbps a sebesseg? a router kb 5 meterre van, a jel is kivalo es 5 megas netem van, nem egy. nem tudjatok hogy lehet beallitani hogy hasznalja ki a teljes savszelt?
b) az akksimon a bekeretezett cuccok azok ledek es kellene vilagitaniuk valamikor?
koszi a segitseget: fulmi
-
meszi87
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Fulmi
senior tag
válasz
üzenetére
Vostro 1400, nem kell semmit allitani, mivel az FSB 800 szoval siman 800an fogja futtatni, vagyis nalam mar igy futtatja. Eredetileg nekem 2 x 1024 667 volt mint minden Dell gepet azzal arulnak. Mindenfelekeppen gyorsabb, foleg hogy 4 GB, azt nem tudom hogy ha 2 x 1024 800 lenne benne mennyivel lenne gyorsabb, de hiszem hogy picivel biztos.

-
törölt tag
-
marcell4500
csendes tag
Egy hónapja itt fel volt tüntetve hogy 9 cellással is lehet kérni.
-
Fulmi
senior tag
válasz
dunaelek
üzenetére
NE hulyitsed mar szegeny gyereket: 87 WHr 9-Cell Lithium-Ion Primary Battery for Dell Vostro 1510/ 1310 Laptops.

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

SB szorzó (arány) ami alapján más órajelen tudja járatni a memóriát mint a procit. Nézd meg Everestel, ha eddig nem tetted meg
nyugodtan
huhh kivi vok.. most formáz a telepítője x_# remélem menni fog XP rendesen...

Szoval nem csak a Vista a ludas.

tegyél fel más progit, lehet rosszabb lesz, lehet h jobb értéket mutat. Egyáltalán tegyél fel más everestet, azzal is más % lesz.