Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #34784256 #9438 üzenetére

már volt szó róla az utóbbi fél évben valamikor a fórumon, hogy az Everest elhasználódottsági mutatója nem sokkal pontosabb, mint egy véletlenszám generáto :) nem kell rá sokat adni. ha extrém magas értékeket mutat, és az akksi is valóban gyengén muzsikál, akkor el lehet menni vele szervízbe, de amúgy nem érdemes.
    én amióta laptopom van mindig benne tartom az akksit, és nem volt még belőle bajom. pl. az előző gépem (egy MSI M673x) az fél évet ment így mielőtt ellopták, és az Everest szerint 1-2% volt az elhasználódottság. a mostanin nem tudom, mert linuxot használok, így nincs everest sem, de szerintem ez olyan paranoia, amit magadnak generálsz. mint amikro elkezdtem aggódni, hogy túlmelegszik az asztali gépem, és minden áron növelni akartam a hűtést. de a helyzet az, hogy nagyobb bordával, nyitott házzal sem ment sokkal lejjebb, és az a pár fok meg tökre nem befolyásolta a működését amúgy sem.
    ez is ilyesmi. persze, az akksid élettartama csökkenni fog idővel, de attól ez nem változik, hogy keresed a kifogásokat rá, hogy miért csinálja. ha viszonylag rövid időn belül drámaian csökken a készenléti idő, akkor visszaviehted, garanciában cserélik. ennyi :)

ja, még annyi, hogy általában a meleg az akksik nagy ellensége, ezért is nem szeretik a "gamer" laptopok a készenléti időt (mert ha 70-80-90 fokos a gpu és a cpu sem sokkal kevesebb, akkor az megöli az alkatrészeket a gépben) :)

Új hozzászólás Aktív témák