Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Sziaztok kellene egykis segitseg , el kezdtek megjelenni eleg zavaro nagy meretu pixel hibak , meghozza igen surun a notim kijelzojen.
marcius korul vettem angliaban a notit alap dell garival (1ev)..
Itthon milyen lehetosegeim vannak kicsereltetni a kijelzot? Ha van kb mennyi ido illetve koltseg? ,ha vki tud segitsen ,fontos lenne ,hogy mihamarabb ki tudjam csereltetni.
skype : la.norbert , mail cimem adatlapon ...de johet privat is . Koszonom elore is a segitseget. -
Fulmi
senior tag
válasz
iversonpeter
üzenetére
nekem angol es nemet van, en tudnek a segitsegukkel rendelni neked... persze egy kis szazalek nekem ezert

-
Balint133
aktív tag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
megkaptam
-
Balint133
aktív tag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
hmm, jolhangzik, ha nem nagy gond lenne, szivesen elfogadnam. a gep XPS M1530
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Balint133
üzenetére
Nagyon szuper drivereim vannak, egy hetes trial and error végeredménye, és a touchpad driverekkel külön sokat szívtam, mert a legújabb nem támogatja a custom gesture-ket, meg úgy egyáltalán, legfeljebb scrollozni lehet vele - amúgy Vista alatt is.
Ha gondolod, átdobom. Ugyanaz fut Vista és XP alatt is, és ráadásul a Dell honlapjáról származik egyébként, mondom is a számát, az a legegyszerűbb (XP alól írok és megy minden tökéletesen - csak egyszer kell végigszívni).
Máris keresem a drivert, csak külső vinyón van - azt is meg kell keresni
... Nézz majd vissza. Pill. -
Balint133
aktív tag
válasz
üzenetére
igen, mert Vista jatekok alatt is futtatja ezt a csinivili assztalkezelo konzoljat, de ha kikapcsolja az ember ezt az asztalkexelot, akkor ugyanaz, be lehet allitani, hogy egyes alkalmazasok inditasakor ne futtassa, ha kilepsz bekapcsolja ugyanugy

Igen sok, csak nem annyira zavar

-
törölt tag
válasz
Balint133
üzenetére
Igy is sok az az 1GB, csak igy kevésbé zavaró. Viszont ( nem személyes tapasztalat, fórumokon olvasgattam és ismerősöktől hallottam, hogy tapasztalták is ) játékok alatt sokkal jobban teljesít az XP. Meg gondolom más alatt is, mivel nem az oprendszer nem zabálja el az erőforrásokat.
-
Balint133
aktív tag
válasz
üzenetére
megeshet, de kellemeset csalódtam Vistában... jóh mondjuk mondom ha csak 2 giga ramom lenne tuti XP lenne... 4 giga ramnál bekapcsolod és semmit nemcsinálsz 25-30% used memory van, az 2 gigánál 50% lenne üresjáratban azért az picit sok, de így egész tűrhető, meg nemis lassú csak ez a spontán explorer ne indulgatna újra:S -
törölt tag
válasz
Balint133
üzenetére
Hát csak a touchpad miatt kár volt visszaálni Vistára

Egyébként az én Vostromon is ugyanilyen sz@r a TP, néha elgondolkozik, akkor kell várni pár másodpercet és akkor észheztér, de ez nem egy vészes dolog, hozzá kell szokni
Ha meg otthon vagyok akkor úgyis előveszem a notebook egeret. -
Balint133
aktív tag
válasz
üzenetére
jah elso nap legyalultam rola a vistat, majd fel az xp, csak egy gond volt vele, miutan radobtam xp-t, nemigazan talaltam drivert, toltottem le egy 110MB-s packot, elvben ez mindent tartalmazott, fel is raktam, de a touchpad drivere elegge gaz volt...(max intensity-n kb alig mozgott, meg vmikor egyaltalan nem), szval inkabb raktam vissza a vistat (4 giga memoriaval amugy egesz turheto), de ez meg most elkezdte ezt a restartolgatast, de ahogy olvasom nemvagyok vele egyedul, remelem mikrofos kitalal ra valamit!
-
törölt tag
válasz
Balint133
üzenetére
Úgy tünik nem vagy egyedül a problémáddal, lásd Google (vista explorer restarting). Ezért használj inkább csökkentett cukortartalmú XP-t

-
Balint133
aktív tag
lenne meg nekem megegy kerdesem: mitol lehet az, hogy az explorer exe-m allandoan leall es restartolja magat? (Vista-rol van szo) mar picit idegesit, hogy ha megnyitok egy firefoxot, akkor par perc alatt ket-haromszor is restartolja az explorer.exe-t :S
-
törölt tag
válasz
trinitron
üzenetére
Mi a pontos tipusa a Bluetooth eszköznek? Azt mondd ami a számlán ( vagy mi a neve, az a doksi amin fel van sorolva az összetevők ) is rajta van.
update: Lehet, hogy most baromságot mondok, de úgy rémlik mintha olyat is olvastam volna a BT-ről, hogyha gyárilag Vista-val jött ki és utólag teszel rá XP-t akkor nem működött a BT. Ha neked is Vistaval jött ki gyárilag akkor szólj és megpróbálom visszakeresni ezt az infót, hogy hol olvastam.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Balint133
üzenetére
Az elég gáz ebből a szempontból mert a kijelző felbontástól függ a dolog, jelen esetben 15 pixelhibát jelent amitől kicserélik, subpixelhiba esetén vagy 30-tól.
Ismerősöm vett egy LG LCD monitor, neki is subpixelhiba volt rajta és elmúlt, lassan 1 éve nem jött elő. Sajnos ezek olyan dolgok, h nincs előjele egyszer lesz és kész, nem lehet vele semmit se csinálni. -
spyduck
nagyúr
válasz
üzenetére
Hát tudd meg elég zavaró az a pixelhiba, főleg sötétben, ha meg subpixelhiba akkor az még zavaróbb. Ha a kijelző natív felbontása kevesebb mint 1 millió pixelből áll (1280x800=1024000) akkor cserélik ki a kijelzőt 1 pixelhibára, jelen esetben ez több.
A másik meg az, h jobban jár ha kifizeti a 10.000ft munkabérként a Mo-i szervízben mert az alkatrész ingyenes. Az is megéri ha kb. 20.000ft-ért vesz rá még +1év garanciát és így honosíttatva is lesz. -
törölt tag
válasz
Balint133
üzenetére
Mitől "paráztál" be? Hogy van egy rossz pixeled a több mint egymillióból? Szerintem az életben nem fog zavarni semmiben sem, tanulj meg együttélni vele

Vagy küldd vissza apudhoz (aki Californiában lakik és ott is vett), hogy cseréltesse ki, de előtte nézd meg egy hivatalos DELL oldalon, hogy egyáltalán garanciális-e egy pixelnyi hiba, mert a montirokat pl. nem cserélik ki egy pixel miatt -
trinitron
csendes tag
Hali!
Pár napja vagyok tulajdonosa egy 1525-nek.
XP-t felraktam, a bluetooth-on kívül gyakorlatilag minden működik.
A bluetooth linux-al műxik.
Valószínű a BCM 2045 xp-s driver hiányzik.
Kerestem már ,de fizetősön kívül nem találtam ,ha valaki tudna segíteni, megköszönném! -
Balint133
aktív tag
Sziasztok, van egy XPS M1530-asom kb 4 napja kaptam apumtól (Californiában lakik és ott vette), előbb meghökkenve láttam h a képernyő baltájékán középtájt, van egy világító zöld pixel...mondom a büdös *******...aztán fogtam egy papírzsepit majd a pixel körül elkezdtem extraóvatosan 'maszírozni', a zöld pixel teljesen eltűnt, a kérdésem: mennyi annak az esélye, hogy ez a pixelhiba megint jelentkezik?
O Mennyire tartós ez a 'belemasszírozom' típusu 'javítás'? nagyon beparáztam...:S -
hol
csendes tag
sya
már újra húztam vistát, de az xd kártyát így se látja
az sd-t igen a telefonomból mmc-t igen a fényképező xd-t nem -
Uzmany
őstag
Sziasztok, ramot bővitenék XPS M1330-ban.
Melyiket javasoljátok? Kingston vs. Buffalo?
Thx. -
törölt tag
Hát ez igy elég nehéz, de ha mint írtad az oprendszert kinyírtad onnan kezdve felesleges bármilyen hiba forrása után kutatni
Javaslom telepítsd újra a kártyaolvasó drivereit, valamint az eszközkezelőben néz meg, hogy látszik-e az összes kártyaolvasó ( fizikailag egy eszköz ugyan, de külön hardvernek látja, legalábbis XP-n ez a normális ) -
hol
csendes tag
Bocsi még eszembe jutott valami
invertert használ közületek valaki?
milyet érdemes venni
illetve ez tipusfüggő?(értem itt a fogyasztást)köszönöm
-
(Kolombusz)
veterán
A D630-ban tényleg ennyire szokol rádió feeling a hangkártya, vagy csak az enyém hibás?
Lementem vele a balcsira, hogy majd erről nyomjuk a zenét reggelente, meg este alapozáskor, de ez egy fos.Egyszerűbb Creative 2.1-es rendszer úgy megfektette, rosszul esett róla zenét hallgatni. Az összes zenét áthúztuk egy ipodra és arról játszottuk.Kellesz vegyek egy pisimacis audigyt.
-
hol
csendes tag
syastok
1 hete boldog tulajdonosa vok egy 1720-as nak. Persze kissebb mizériával. 1 nap alatt a visstát padlóra küldtem de úgy h a gyári recoveryvel se lehetett helyre hozni . majd 1 nap uán behalt a bluetooth krtya benne. az is csere. ma meg próbálom párom dx-s kártyájáról leszedni a képeket
1- belese tudtam tenni leírás elő nem e én vok a hülye
benne volt, hogy azt is beveszi.
2- ha meg belement akkor meg nem csinált semmit.
mondom magamba akkor elő egy sd kártya na azt már bevettte és fel is ismerte
az xd-vel nincs gond mert a külső usbs kártyaolvasó látja és tudja is kezelni
de a notis nem
miért?
van valami tippetek?
köszi a segítséget -
törölt tag
válasz
kisbandima
üzenetére
Szerintem nincs ebből gond, a Dell sem gondolhatja komolyan, hogy majd ír egy listát, hogy:
- Na akkor ezt, ezt és ezt a szoftvert használhatod, mást nem mert ugrott a garid
Ez elég nonszensz lenne, az meg századrendű kérdés, hogy az a szoftver oprendszer vagy bármi más. Ilyen erővel bármilyen nem előre telepített szoftver garanciavesztést jelentene. Szerintem
-
kisbandima
tag
Sziasztok!
Február vége óta vagyok egy Dell Inspiron 1525 tulajdonosa. Mivel ekkor még nem volt kapható Magyarországon ezért a Duna Elektronika Kft-n keresztül rendeltem és sajnos nem lehetett M$ Vista nélkül megvenni. A kérdésem a következő lenne: ha beviszem javíttatni a Duna Elektronika Kft-hez, mert valami meghibásodott vagy csak valamelyik alkatrészből szeretnék jobbat és nem M$ Vista van rajta - sőt még csak nem is M$ termék - akkor ugrott-e a garancia?
A kérdés onnan vetődött fel, hogy olvastam a Dell jótállási feltételeket és a jótállási igényt kizáró okoknál van egy ilyen pont: "nem DELL által szolgáltatott vagy jóváhagyott alkatrészek, kiegészítők, kellékek, adathordozók vagy szoftver használata". -
Fulmi
senior tag
válasz
tomer74
üzenetére
haho!
alkatresz gari ugyebar van, meg ha fizeted a szervizdijat, honositasi dijat akkor van. vagy ha bovited a garit akkor is lesz. csak ez ilyen felmegoldas a kulfoldi gari ugy tunik de meg nem mondok biztosan semmit majd hetfon korbe telefonalok, es akkor minden kiderul.
-
törölt tag
válasz
iversonpeter
üzenetére
A Duna elektronikánál ( remélem jól emlékszem a cégnévre ) tudsz venni bill.-t, 9500+ÁFA, én legalábbis itt vettem Vostro 1700-hoz, de bármelyik forgalmazó hoz neked szerintem. De ha mégolcsóbban akarod megúszni akkor csak simán átállitod a Win-ben magyarra a bill. kiosztást és veszel 300 forintért rá matricát. ( max. hosszú "í" betűd nem lesz, nem ismerem a német klavit )
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Én is csatlakoztam a Dell clubhoz ATI007-nek köszönhetően.
Az új szerzemény egy Dell XPS 1530as notebook.

-
Fulmi
senior tag
válasz
iversonpeter
üzenetére
szia!
na akkor megmutatom hogy ezen is van ékezet. át kell állítani csak a billentyűzet nyelvét magyarra. egyébként én amikor pc gépeztem akkor sem használtam ékezetet zirka 4 éve szóval lehet hogy valahová nem rakok ahová pedig kéne

mondjuk most kezdtem el jobban beleasni magam ebbe a temaba, hogy gond lett. a leendo service tag-edet majd at kell hozni magyarorszagra amit ezen az oldalon lehetne megcsinalni, azonban a bibi hogy magyarorszag nincs a "New Owner Information" alatt, mivel orszagunk EMEA orszag vagyis az ertekesites disztributorokon keresztul tortenik. ezert ki kell tolteni egy ilyen request formot. na itt jon az elso lehuzas, mert humansoftnal 10000 plusz afa hogy ezt megcsinaljak. de ebben a form-ban ezt irjak: "Please mail to EDB_DELL_Tag_Transfer@Dell.com once completed – Thank You" szoval lehet h ki kene hagyni az itthoni disztributorokat mivel ugy tunik - sot biztos - hogy a tagtransfer ingyenes. jo ha ez megvan akkor mar itthon is tudjak javitani elvileg - vagyi fognak kapni ingyen alkatreszt a tonkrement helyett. a kovi atveres -szerintem- hogy szervizdijat akarnak velunk fizettetni, de ha jobban megnezed ezt tag transfer policyt akkor ezt olvashatod benne:
"2.2 Service availability upon transfer into a new location
2.2 .1. Transfer into or between EMEA Indirect Countries where Dell Branded Services (DBS) are available: EMEA Indirect Countries where Dell Branded Services (DBS) are available: Bahrain, Bulgaria, Hungary, Israel, Kuwait, Oman, Qatar, Romania, Russian Federation, Saudi Arabia, Slovenia, Turkey, Ukraine, United Arab Emirates
Collect and Return, Complete Care, Same Day, 247 and Parts Only service contracts are NOT available for transfer. There will be additional costs for these service contracts in the EMEA Indirect countries where DBS are available.
Subject to availability of the Service in the end destination:
• Systems that had NBD (Next Business Day) or RTD (Return to Depot) service contracts in original country of purchase, receive the same level of service in EMEA Indirect countries where DBS are available.". alapbol minden dell vasarlo - kulfoldon - NBD-t kap szoval en is ezt kaptam, eme iras alapjan pedig itthon is ilyen szintu szolgaltatast kell kapnam mint amilyet kint kapnek, kint pedig ingyenes lenne mivel mar beszeltem a nemet dell support teammel es ingyenes javitanak avagy kikuldenek az uj alkatreszt en meg kicserelnem. most az lesz a kovetkezo lepes h hetfon felhivom az osszes hazai disztributort es megtudakolom hogy mi a teendo ilyenkor. eddig mindenki azt mondta hogy szervizdijat kell fizetni, azonban en nem akarom hogy szervizben csereljek en is meg tudom csinalni. a tag transfert is felhozom hogy miert kellene nekem "Az adminisztrációs költség - Tag Transfer díja - 9500 Ft + Áfa" megfizetnem amikor csak egy e-mailt kell nekik is kuldeniuk ami ingyenes.tevedesben elsz, magyarorszagra nem fog neked egyik kulfoldi dell kepviselet sem kuldeni gepet, mar regisztralasnal sem lehet magyar cimet megadni. azert kell kulfoldi ismeros mert megadod az o cimet, kiviszik neki, majd feladja neked es 3-4 nap alatt megerkezik a lakhelyedre.
-
iversonpeter
csendes tag
Szia Fulmi!
Köszi az értékes hozzászólást! Hát magyar billentyűzet mindenképp kell, nem akarok 'ugy irni' ahogy te
.Ha innen rendelnék, akkor sztem vennék rá itthon garit, meg lecseréltetném a bill-t és még így is bőven nyerek rajt. (Bill-csere remélem nem garivesztős, és nem ilyen sufniba kell csinálni. Ja, és még valami, ha nincs rajt magyar bill., de magyarra állítom, akkor tudok ékezetes karaktereket ütni, csak nem látom rajt a jelet [pl. áéí]? )
Mit jelent hogy ismerős kell? Ha Magyarországig elhozzák, akkor hova hozzák? Köszi a további segítséget!
Üdv
-
Fulmi
senior tag
válasz
üzenetére
Koszi a segitseget!
Ugy tunik hogy a nemeteknel nem modi kezikonyvbe ezt beirni. Neten keresem de nem nagyon talalom, mondjuk a Dell Support Team nekem ezt a linket kuldtek, es mondtak hogy magam is cserelhetem, gondolom akkor ezek azok az alkatreszek amiket lehet hazilag is cserelni: link
-
törölt tag
A dell oldalon valahol le van írva, hgy mit lehet garivesztés nélkül cserélni ( és talán a kézikönyben is, de erre nem esküszök meg ).
update: közben utánanéztem, 13. fejezet: Új alkatrészek beépítése és a meglévők cseréje.
Ha jól értelmeztem akkor ami itt le van írva azt cserélheted garivesztés nélkül, mást nem. A HDD köztük van, szóval SZVSZ cserélheted. -
Fulmi
senior tag
Jo, csak mert a Humansoftnal van ket dolog is ami nem tetszik. Megirtam hogy erdeklodnek mit lehet ilyenkor tenni, a garanciabovitest nem is ajanlottak csak a szervizdijat ami 12 500 korul van naluk, emellett meg kell fizetni Tag transfer dijat is ami megint 12 500. Ha egy ev hosszabbitast csinalok akkor 7000 meg 12 500...
Az lenne a kerdesem ha magamnak szedem szet a gepet es cserelek benne valamit akkor ugrik a gari? Gondolok arra hogy en csak az alkatreszt kernem el a szerviztol majd en Clonozom a meghajtot es beepitem magamnak, ugy ingyen lenne.

-
Fulmi
senior tag
válasz
iversonpeter
üzenetére
Haho!
En dell.de -rol rendeltem gepet kb. 1 honapja, meg vagyok vele elegedve azonban a vinyoja be fog szarni es most probalom a garit intezni....
1. mindenfelekepp erdemes rendelni mert sokkal olcsobb (135bol jott ki nekem postaval, az itthoni 250 helyett). vam nincs ha eu-bol rendeled, posta koltseg van (en DHL-t hasznaltam, 24 Euro biztositassal).
2. dell.hu-t megnezed, vannak viszonteladok, naluk lehet erdeklodni, szervizdijat fizetned kell, alkatresz ingyen van, vagy garanciabovitest csinalsz es akkor minden ingyen van (1 evre 7000ft, 2 evre 9000ft)
3. nem szallitjak hazhoz, csak az adott orszagban szallitjak ki, kell lenni egy ismerosnek aki elkuldi neked.
4. magyar bill nem lesz, max. itthon kicserlteted, 10000ft korul van. (de minek magyar?...) -
törölt tag
válasz
iversonpeter
üzenetére
A dell.co.uk nem szállít Magyarországra, a dell.de-ről nincs infóm, de gyanítom, hogy ők sem.
-
atosz
őstag
#9455: "Ellenben az egyik hazai importőre, a Humansoft szerintem abszolút európai szintű. Gyorsak, udvariasak, segítőkészek, le a kalappal előttük."
Sztem baromi olcsó, Azt a 12 ezret (nettó?) bőven megéri. Én elég kritikus vagyok, de csak jót mondhatok a Humansoftról. Nekem pl lapot és procit cseréltek, kb 3 órába telt és erősebb procit tettek be (2.2 helyett 2.4 asszem), mert éppen csak olyan volt raktáron.
Másnap másik géppel szintén gond volt. Kijöttek másnap heszínre, kicserélték a vinyót benne. Fél óra volt. Ugyan szintén nem volt pont ugyanolyan (80-as 1.8-as), csak kisebb (60-as), de amint megjön, kijönnek újból, cserélik és ghostolnak. Így kell ezt csinálni! -
iversonpeter
csendes tag
A dell.de, vagy a dell.co.uk szállít Magyarországra magánszemélyeknek? Ha igen, ez mennyi pluszköltséggel járhat?
Köszi,
peti -
Krissz22
senior tag
Valakinek van tapasztalata arról, hogy egy DELL D610-es kezeli a 250GB-os merevlemezt?
-
spyduck
nagyúr
-
Sasfészek
tag
hali!
Én úgy tudtam hogy a DELL garanciák érvényesíthetőek itthon is. Külföldről hozott monitorra laptopra? Next business day garancia?
Legalábbis a humansoftba azt mondták? Most akkor mi az igazság. Egy évvel ezelött a DELL magyar weblapján is kint volt, hogy a garancia érvényesíthető itthon is. Most mi az igazság?
-
törölt tag
válasz
iversonpeter
üzenetére
Ebbe én is belefutottam

Legfelül a fekete sávon van egy "adataim" felirat arra klikk.Hogy lehet megváltoztatni a PH-s accountom jelszavát? Nem érzem magam kezdőnek, de sehol nem találom .) köszi
-
iversonpeter
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség BIZTONSÁGBAN küldföldről (EU, esetleg USA) notebookot (DELL) venni, csupán az árak miatt gondolok rá. Olyanok véleményére lennék kíváncsi, akiknek van ebben tapasztalata!
A következőkre lennék kíváncsi:
1. Érdemes-e (Vámok, egyéb felmerülő költségek, stb...)
2. Garancia (Hol érvényes)
3. 'Házhozszállítás' (kis hazánk)+1. Magyar billentyűzet jó lenne!
Előre is kössz,
petiHogy lehet megváltoztatni a PH-s accountom jelszavát?
Nem érzem magam kezdőnek, de sehol nem találom .) köszi -
ByB
addikt
XPS M1530-cal kapcsolatos kérdés: nálatok is asszimetrikus hézag van a touchpad alatti két gomb bal és jobb oldalán?

Összességében nem nagyon vagyok elégedett az új gépem összeszerelési minőségével, ennél sokkal többet vártam volna egy ilyen kategóriájú géptől...
A környezetemben található IBM gépek lazán überelik ezt a szintet és a jópár éves Asus notebookom is simán versenybe szállhatna ezzel a minőséggel! -
spyduck
nagyúr
válasz
Sir Riccio
üzenetére
jól látod

945gm a chipset és a vga a 950 -
spyduck
nagyúr
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Ebben GMA 950-es VGA van, az intel oldalán ez látható:
Intel® Graphics Media Accelerator 950 Graphics Core
256-bit graphics core running at 400MHz
Up to 10.6 GB/sec memory bandwidth with DDR2 667 system memory
1.6 GPixels/sec and 1.6 GTexels/sec fill rate
Up to 224 MB maximum video memory
2048x1536 at 75 Hz maximum resolution
Dynamic Display Modes for flat-panel, wide-screen and Digital TV support
Operating systems supported: Microsoft Windows* XP, Windows* XP 64bit, Media Center Edition 2004/2005, Windows 2000; Linux-compatible (Xfree86 source available)Elvileg lehet: [link]
-
Sir Riccio
addikt
Az lenne a következő kérdésem, hogy ugyanez a notebook(Inspiron6400,iGM 945) milyen felbontásban képes meghajtani a monitort VGA kimenetről?(gondolok itt arra, hogy ha veszek egy FullHD monitort akkor azt ki is fogom tudni használni erről a gépről?)
Előre is köszönöm!
üdv -
Fulmi
senior tag
válasz
üzenetére
bontobol, hasznaltan, mashonnan nem igazan lehet szerezni joaron. cpu-t erdemes lehet cserelni, de nem igazan ertem hogy miert kell az illetonek cserelni ha T2400-a van ami 1833 MHZ, Fsb 667 Mhz, clock multiplier 11, 2 mb l2 cachel, ez egy eleg jo szerintem, a baj csak az lehet h 32 bites, de nem hinnem hogy pont 64bites op. rendszert akarna. vga-t pedig en nem igazan cserelnek, mert az draga nagyon. inkabb amikor veszunk egy gepet akkor koltsunk ra kicsivel tobbet, de ez az en szemelyes velemenyem.
-
Palika71
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Nem és nem.
-
törölt tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
ha van rajta dokkoló csatlakozó, akkro lehet, ha nincs, akkor nincs. de gyaníŧom, hogy nincs (az alján kell keresni egy kb 1,5x8 centis soktűs fedetlen csatlakozót /tehát nem a burkolat alatt van, ha van/)
ha eredetileg csak integrált volt benne, akkor az alaplapon nincs is általában foglalat utólag bármilyen kártyát beletenni. ha meg dedikálttal volt szerelve, akkor meg az integrált vga van kisütve gyárilag.Fulmi: oké, lehet, hogy annyi, nem tudom (bár gyanúsan olcsónak tűnik, nem lehet, hogy használtan, bontóból származik?). de még ha mondjuk 60ezret számolok így akkor a cserére, plusz a gép jelenlegi értékét, akkor megéri szétolvasztani szerinted?
-
Sir Riccio
addikt
Üdv all,
az lenne a kérdésem, hogy a Dell Inspiron 6400 dokkolható?(bár szerintem nem, de lehet nincs igazam) A másik kérdésem pedig, hogy lehet e bele vga-t tenni a gyári integrált mellé.(bár azthiszem erre is nem a válasz)
üdv -
CsatiZsol
aktív tag
T2400-as proci van benne
-
törölt tag
-
törölt tag
azért ennyire nem egyszerű, ahogy írod. azt is meg kell nézni, hogy az alaplap chipsetje milyen procikat képes kezelni, mert hiába megy bele a foglalatba, ha nem indul el vele.
hasonló igaz a vga-ra is, plusz a hűtés, ami nem kis dolog. és arra is érdemes gondolni, hogy a táp ki tudja-e szolgálni az egészet, főleg egy erősebb vga-t, vagy szépen beleolvad a foglalatba, ahogy azt tuning notiknál látni lehetett már párszor.
mert azért nem kellemes érzés, hogy megveszi az ember száz-x ezer forintért a bővítményeket, aztán néhány játék után elfüstöl az egész... -
Fulmi
senior tag
válasz
CsatiZsol
üzenetére
Szia!
Ezt a procit kicsit konkretizald, jo lenne egy tipusszam es akkor az alapjan itt meg tudod nezni a foglalt (socket) alapjan h milyen procik vannak meg
ez egy elvileg nagyon jo vga ami benne van MXM III-as szoval nagyon sok vgaval bovitheto aminek a csatlakozasa MXM III, esetleg meg a hutesre kell figyelni. par MXM III vga: 7900GS 512MB. X1800.x1900. a vga-kat ossze tudod haszonlitani ezen az oldalon.
-
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell Inspiron 9400-as notit. Intel Centrino Duo 1833MHz-es proci van benne és egy ATI mobility X1400-as VGA. Ezt a két alkatrész szeretném nagyobbra cserélni, első körben azt szeretném megtudni, hogy mennyire mehetek felfelé, tehát prociból és VGA-ból mi a legnagyobb amit beletehetek a gépbe, illetve jó lenne tudni, hogy mit érdemes belerakni gyakran játszom a géppel igy jó lenne a lehető legtöbb teljesitményt kihozni belőle.
A VGA foglalatának tipusát honnan tudnám kideriteni, mert már keresgettem de eddig konkrétan nem sikerült kideritenem, hogy milyen.Utolsó de nem kevésbbé fontos kérdésem lenne, hogy VGA-t notihoz hol tudnék beszerezni, mert notebookstore-os a gép, viszont a honlapjukon nincs fenn tartozékok között VGA. Beszéltem velük tudnak rendelni, de azt nem tudják megmondani, hogy mikorra jön meg és még azt sem tudták megmondani, hogy mit tudnak rendelni csak anniyt, hogy elvileg meg tudják oldani.
Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm.
Üdv Zsolt
-
BluEyes
őstag
válasz
mókustojás
üzenetére
UAA driver kell mostanság minden hangcsipphez. A driverben benne szokott lenni egy könyvtárban. 888111 néven is fut. Keresgélj.
-
Fulmi
senior tag
válasz
üzenetére
huuu ezt az oldalt nem talaltam meg
pedig akkor nem is kellett volna feltenni a kerdesemet. a dellen en is nezelodtem de ott nem mondtak h ki kell kapcsolni az energiagazdalkodast, bar 1 mbpsre igy is lemegy csak amikor kihasznalom a netet akkor engedi a gyorsabb sebesseget is.
remelem nem csak idoszakos orom ez 
koszi!
-
törölt tag
-
mókustojás
csendes tag
Helló Mki!!
Ma kaptam meg a DELL 1525-ömet!
XP fel minden működik ,kivéve hang. Hibaüzenet:Exit error ez a rendszer nem kezeli azt a meghajtót, amelyet most próbál telepíteni!
sigmatel audió 9205 van a gépben , driver letöltve, nem megy!
Segítséget kösz, de ,ha lehet kérlek ne írjátok ,olvassak vissza,most nincs arra időm .
Majd fogok , és guglizok is,KÖSZI!!!
-
törölt tag
Olvasgattam az 1Mbps-es problémádról, és van akinek az volt a megoldás, hogy a kártyán teljesen kikapcsolta az energiagazdálkodás lehetőségét, van akin a driver downgrade segített. Ahogy néztem nem egyedül vagy ezzel a problémáal, a google adott ki találatot bőven, bár nem olvastam el mindet

Ezt olvasgasd végig ha van kedved
-
Fulmi
senior tag
a humansoft mennyire megbizhato? mert nekem nemet dellem van aminek a garija nem teljesen ervenyes itthon, ezert garanciabovitest kell csinalni aminek az arai:
3Yr ProSupport for End Users and Next Business Day OnSite
Service
1,00 db 12 400,00 12 400,002Yr ProSupport for End Users and Next Business Day OnSite
Service
1,00 db 9 980,00 9 980,001Yr ProSupport for End Users and Next Business Day OnSite
Service
1,00 db 6 480,00 6 480,00tobbi cegtol meg nem kaptam ajanlatot de ez eleg jol hangzik, nekem egy evre kene csak, vkinek volt mar dolga humansofttal?
-
törölt tag
nagy különbség nincs a kettő közt igazából (AMD gépeknél volt egy olyan 20%-os sebességnövekedés a dual channel miatt, de az Intel megoldásának a memóriakezelése messze elmarad a konkurenciától, és ezen a dual channel sem segít, ha megy).
viszont 32bites rendszer nem kezel egyben 4GB memóriát (32 bites xp, vista), szóval ha ilyet használsz, akkor csak ~3,5GB-ot lát majd belőle. -
subidu
tag
Sziasztok.
Ha megvenném a következő notit [link] tudnék hozzá venni plusz 2GB ramot, hogy dualban menjenek, vagy inkább vegyem meg 4GB-al, hogy biztosan dual legyen? -
Uzmany
őstag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Rendben, irok, ha visszajön szervizből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Mercedes topic
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- AKCIÓ! ASUS B660M i5 12400F 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian LI LANCOOL 207 Inwin 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

... Nézz majd vissza. Pill.

O Mennyire tartós ez a 'belemasszírozom' típusu 'javítás'? nagyon beparáztam...:S