- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
subidu #35374 üzenetére
T-home-os Routerek és egy saját. Mindig az akkori net csomaghoz a legújabb szériát hozták, a mostani 2hónapos, de úgy tudom országos szinten pár hónapja kezdték ezt a típust forgalmazni. Tudom, hogy nem csúcskategóriák, de azért nem gyanakszom Routerre, mert még másik 2 Wifis gépem van, amikkel nincs semmi gondom.
Ismerem azt a jelenséget, amikor a torrent túlterheli az eszközt a magas kapcsolódási szám miatt, de az más. Nem nagyon szoktam torrentezni, azon a gépen pedig csak tesztelés miatt, ezért az biztos nem okozza.
Eleinte, akkor lett stabil, ha G mode-ban ment.Aztán már az sem tetszett neki és N-ben lett jó, amikor ránéztem (néha kapcsoltam be). A szervizben is előjött a jelenség, újrarakták a rendszert, cserélték a kártyát és visszakaptam. Hazahoztam és semmi nem változott. Pár hét múlva, amikor cserélték az alaplapot (hangszórók miatt), akkor megint új rendszert raktak és hívott a szerelő, hogy mégse menjünk érte, mert a Wifi nem ok. Aztán egyszer csak szólt, hogy mégis jó...akkor hazahoztam és eltettem a gépet, nem is néztem rá. Pár hét múlva néha elővettem, megnéztem működik-e és abban az 1-2 órában jónak tűnt, most kezdtem el használni...
Az előző Routerben volt egy olyan beállítás, hogy Qos Type:alapon SSID volt az érték, de ha átraktam WMM-re, akkor stabilnak tűnt a net, lehet véletlen. Majd hozták a mostanit, ebben már nem sokat lehet állítani, állítólag úgy van beállítva, hogy mindenkinél jó legyen.Talán jön hozzá valami okosabb FW. -
gazpityu
csendes tag
válasz
subidu #30998 üzenetére
"Nem vállalt rá az eladó fél év garanciát? Mert akkor hozzá kellene vissza vinned, az NBD gar. ellenére."
Elég fura a helyzet. A gép a megérkezése pillanatától problémás volt. A kamera nem működött (az eszközkezelő sem látta). A touchpad pedig az elejétől fogva olyan volt, mint a mesében: hol volt, hol nem volt.
De mivel az én kérésemre a HDD-t, amivel árulták (mint utólag kiderült, az már eleve a gyári SSD helyett volt benne), az eladó cég cserélte SSD-re, arra gondoltam, hogy driver-hiba. És mivel a szeviz előtt minden nap elmegyek, az eladó meg 250 km-re van tőlem, inkább a Dell szervizbe vittem.
Ott elsőre palmrestet és kamera-kábelt cseréltek, majd mivel ez nem segített, alaplapcserét is végeztek.
Ekkor jeleztem az eladó cégnek mail-ben, hogy azért átnézhették volna, mielőtt eladják.
A válasz érdekes volt (idézem): "egy olyan gépről van szó, amire a Dellnél van gyári garancia. Ilyen esetekben nem nyúlunk bele a gépbe, hiszen garanciás, a garancia elvesztését semmi esetben sem kockáztatjuk meg, vitázni sem fogunk ezen".
Tehát az eszközkezelő megnyitása (a kamera onnan is kiderült volna) és öt perc touchpad-használat nagyobb kockázat a garanciavesztés szempontjából, mint a HDD kicserélése SSD-re, és aztán a driverek és szoftverek feltelepítése??? Ezeket ugyanis simán megtette az eladó cég... Azt értem, hogy egy origi dobozolt gépbe nem nyúlnak a garanciavesztés elkerülésére - de egy olyan gépet sem néznek át, amibe ők maguk SSD-t és drivereket, szoftvereket telepítenek?
Mivel a Dell szerviz szó nélkül cserélgette sorban a gépem fő darabjait, egészen mostanáig a megjavításban láttam a megoldást. Végül a palmrest, a kamera-kábel, majd ezután kamera és alaplap, majd teljes újraformázás és driver-újratelepítés, majd újabb alaplapcsere után kezdtem türelmemet veszteni - hiszen lassan két hónapja csak napokra van gépem, és akkor sem problémamentes.
Ekkor merült fel a gépcsere vagy készpénzvisszafizetés - a szerviz javaslatára.
Ekkor szereztem egyáltalán tudomást arról, hogy a gép eredeti konfigurációja teljesen más volt...
És ekkor kezdtem elveszteni a fonalat a garancia és a gép alkatrészeinek eredete kérdésében.
-
Chaser
legenda
válasz
subidu #31002 üzenetére
Volt TP topikban akinek azt mondták az NBD-s gépére lesz szíves bevinni a gépet a szervizbe...mivel a dell NBD-nek nincs itthon párja, új drága gép esetén csak ezért vennék dellt. Bár a TP színvonala se közel olyan jó már mint régen, szerintem. Lassan konzumerekből jobb gépeket csinál a lenovo.
-
soldi3r
veterán
válasz
subidu #30519 üzenetére
en neked hiszek! de nekik nem
illetve tapasztaltam az onsite szervizuket, 25 napot volt szervizben az x200-am, amit en vittem oda es en hoztam el(#30520) Chaser, hasonlokepp gondoltam en is
ha mar van a gepre 1+ ev gari, vagy nem lehet nelkulozni a gepet, akkor dell
kivancsisagbol utankerdezek kulfoldon volt e valakinek tapasztalata lenovo garanciaval -
M3xx
tag
válasz
subidu #26784 üzenetére
Én is valami kábelhibára gondolok a zsanér környékén. Nekem még képet is ad a webcam, bár elég silány minőségűt, nem olyat, mint amit tudna. Viszont ha képernyő mozdul, feljön ez az idegesítő üzenet...
De közben meg azt olvastam, hogy ezt azért írja, mert frissíteni kellene az USB driver-t 2.0-ára, ilyenkor produkál ilyen tüneteket. De se drivert nem találok, meg nem is tudom segítene-e.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
subidu #25456 üzenetére
A CHS-nél előfordulhat, hogy sokáig tart nekik valami.. Én oda vittem először a gépem egy HDD cserére és 8 munkanapig volt ott. Az eset azért volt különösen kellemetlen, mert hosszúhétvégés hétvége volt közben. :/
A Humansoft-nál 33 percet vártam egy alaplap és egy hűtőcserére!
-
törölt tag
válasz
subidu #25456 üzenetére
Én is ettől tartok, hogy a folyamatos meleg üzem miatt ( 67 fok) idővel elenged egy forrasztás és elmegy pl a videokártya. Azt értem, hogy 100 fokig bírja, de szerintem ez a 67 magas. Az imént volt olyan gondom, hogy csíkos lett a képernyőm. Azt meg nem szeretném, hogy a garancia után menjen el megint és szereltethetem meg 10-20-30k-ért.
-
SzaboZE
addikt
-
vilmaboy
őstag
válasz
subidu #25448 üzenetére
én is kellemesen csalódtam egyszer a dell központban. az ujlenyomatolvasó vezérlő szoftvere a digitalpersona lekerült a support oldalról és valszeg nem is lesz fent többé állításuk szerint. Viszont 2 nap múlva itt volt a gyári isntall cd... le a kalappal előttük.
Ami viszont nagy csalódás volt, hogy fogalmuk sem volt róla, hogy tőlem pár 100 méterre létezik egy dell szervízpartner. azt gondolták, hogy a következő 80km-re van. megjegyzem megyeszékhelyen lakom.
-
SzaboZE
addikt
válasz
subidu #25257 üzenetére
A garancia nem tolódik ki, mivel a hivatalos magyarországi garancia 1 év. Az ezen időszakon belül cserélt fődarabra indulna újra az egy év, így ebből bőven kint vagy. A 3 évvel árusított gépek 1+2 évesek, amiből 1 év a hivatalosan kötelező gari, 2 év gyártói. Írd meg a gyáriszámodat privátban és megnézem mit tehetek.
-
mghltm
addikt
válasz
subidu #25257 üzenetére
a teljes lapot cserelni kell, nem lehet kulon a vga-t ( az oramutato jarasa szerint nvidia gpu, intel chipset, intel cpu )
az nvidia gpu halala szeriahiba miatt van, tudomasom szerint ezeket garancian tul is cserelik. a tuti valaszt SzaboZE adhatja meg.
-
yimm
aktív tag
-
juan88
tag
válasz
subidu #10288 üzenetére
És amíg tanultál? Akkor is vettél magadnak windowst, vagy szóltál apukának? Mert tudod (bár nyílván tudod, hiszen vitted valamire) egy egyetemistánál azért nem kis pénz egy oprendszer (Vista Home Basic- 74.990), meg mondjuk egy office standard dobozos (125.000) , egy játék (COD4- 16.900) pontosan 12 havi kolidíjam teszi ki. És ráadásul nekem stílusom magamnak keresni a pénzt mindenre, így gépre is, ami szintén egy 180.000 Ft-os tétel. Tehát már 2 évi kolidíj kijönne belőle.
Nah én viszont letöltöm az oprendszert, mert tudom hogy, így lesz esélyem tanulni, és vinni valamire, a saját erőmből, és nem kell apa pénztárcáját terhelnem. Aztán ki tudja, valószínüleg fogok annyit keresni hogy havonta megvegyek egy XPS-t. -
törölt tag
válasz
subidu #10288 üzenetére
Jó neked, együtt örülünk a pénzügyi sikereidnek!
Nem is mondtam, hogy feltétlenül követendő példa, nekem is van legális OEM Win-em, szintén laptop mellé kaptam, használom is, de sajnos nem ez a jellemző. Bárcsak mindenki olyan jól keresne, hogy meg tudjon venni minden szoftvert legálisan, de Magyarország fényévekre van ettől és ez nem feltétlenül azok hibája akik letöltik a szoftvert és nem megveszik. De ez már nem ide tartozik( Apropó, mihez kezdesz majd évi 12 darab XPS 1530-assal?
)
-
mecsek20
tag
válasz
subidu #10243 üzenetére
no akkor sorban:
1. passz, nemtom melyik típusra gondolsz
2. külföldről annyi garanciával veszed, amennyiért akarod, ingyenesen honosíthatod
3. olyan billentyűzettel rendeled amilyennel akarod (én pl németo-ból magyar bill.)
4. detto. kérheted amivel akaroda garit meg ingyen lehet honosítani. 1db e-mail és kb egy hét átfutás, onnan kezdve ugyanolyan magyar garanciád lesz. Erről már esett itt szó. vidéki szerviz problémád: helyszíni garanciával kell venni és akkor 24 órán belül házhoz jön a szerelő, ki se kell mozdulnod. És szerintem business kategóriájú gépet megéri külföldről hozni, mert jelentős az árkülönbség és ugyanazt vagy jobbat kapsz mint itthon.
(helyesírási hiba javítva -
törölt tag
válasz
subidu #10243 üzenetére
A garancia kiterjesztést miért számoltad hozzá? Nem kell feltétlenül meghosszabítani, ahhoz hogy honos legyen a gari szerintem. De lehet, hogy rosszul tudom. Másrészről a magyar Windows és bill. nem feltétlenül költség, a többség ( mármint aki kintről behozott gépet vesz ) jól elvan az angol Win-bill kombóval. Ha ezeket leszámítjuk igazad van
-
vscotina
aktív tag
válasz
subidu #10119 üzenetére
Szervusztok!
Erre tud valaki valamit??? (subidu10119-ben kérdezte)
A következő problémám lenne. Van egy xps 1530-es gépem Vista Businessel. Telepíteném az sp1-et de amikor leállna a gép teljesen lefagy. Tud erre valaki megoldást?
(ja ezt már vagy 4szer megcsinálta.) Sajnos nálam is ez a gond, azért kérdezem újra. -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
subidu #10095 üzenetére
A 09-es BIOS annyit csinál, hogy alacsonyabb hőmérsékleten kapcsolja be a ventillátort, magát az eredeti problémát nem orvosolja, de késlelteti az előfordulását. Jó esetben annyira, hogy egyáltalán nem fordul elő a gép élettartama alatt. Rossz esetben a garanciaidőn túlra tolja ki: itthon, ahol alapból 3 évvel adják a gépeket, nem kell az utóbbitól tartani, de kint 1 év jár csak, a többi opcionális. Nekik érdekes, mert a hiba olyan 6-8 hónap után szokott jelentkezni eredetileg.
Új driver is van fenn 08.18. óta, ha érdekel.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
subidu #10095 üzenetére
Nekem van gondom a melegedés miatt, és ez az ominózus hozzászólás, amin a fiúk leakadtak: ez eredetileg egy privát üzenet volt, amit nem azért tettem be, mert az XPS-t nem javaslom, hanem azért, mert a választás menetéről és a tévedésről, valamint a T61-ről szólt.
Két kiegészítést tettem azóta, hogy ne rémítsek halálra senkit feleslegesen: első kiegészítés, a második az én NBD garanciámra vonatkozik, nem tudom, itthon mivel adják: második.
Olvastam olyan hírt, hogy valakinek azt mondták, a július 25. után rendelt (USA megint) gépek javított VGA-val szereltek. Nem hiteles infó, de elhangzott ilyen is. (Nem az nVidiától, ők hallgatnak, mint a sír.)
-
törölt tag
Nekem Vostro 1700 van, T8100, 2GB RAM, videókártya ugyanaz ( bár az enyém csak DDR2-es az Everest szerint ), de 1280-ban futtattam middle beállításoknál, csak úgy ment folyamatosan, bár igaz, hogy ilyen beállításnál sosem szaggatott be, még nagy csatajelenetnél sem. És kár hogy ilyen rövid játék volt
-
törölt tag
Én is olvastam egy ilyen tesztet az ipon-on, a gond csak az, hogy nem 1 vagy 2GB RAM-mal készült a teszt, hanem 4GB-vel. Akinek ennyi van annak tényleg nincs gondja a Vistával. De ha megnéznéd kevesebb memóriával akkor jóval nagyobb eltéréseket kapnál. De mindenkinek szive joga eldönteni, hogy miben hisz
-
törölt tag
nagy különbség nincs a kettő közt igazából (AMD gépeknél volt egy olyan 20%-os sebességnövekedés a dual channel miatt, de az Intel megoldásának a memóriakezelése messze elmarad a konkurenciától, és ezen a dual channel sem segít, ha megy).
viszont 32bites rendszer nem kezel egyben 4GB memóriát (32 bites xp, vista), szóval ha ilyet használsz, akkor csak ~3,5GB-ot lát majd belőle. -
Ati007
őstag
-
Kbali
nagyúr
Egy fórumbejegyzést találtam csak erről.
És még sok-sok hasznos fórum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Új Thinkpad X1 Carbon 10th, 14" FHD+ IPS, i7-1260P, 32GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest