Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Bemutatkozott az Oppo Find X9s és a Pro is, de nem ugyanott lesznek kaphatók
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Ismét felteszem a kérdést csak kicsit pontosítok!
Kinéztem egy használt Dell Vostro 1500-at! Azt írja a srác van rá garancia 6 hónap még amiből én arra következtetek, h csak 1 év garanciát adtak hozzá. A noti Angliából van! Több kérdés is felmerül:
-Miért csak 1 év garit adtak kint a Dellre (talán mert olyan ez mint nálunk egy ASIS HP, vagy esetleg így olcsóbban el lehet hozni?)?
-Kell vámot fizetni ha Angliából hoz be vki notit, és ha nem fizet akkor nincs világgarancia?
-Ha lenne rá világgarancia akkor itthon, h tudnám szervízeltetni? -
törölt tag
1. nem tudom racionális okát. ez persze nem azt jelenti, hogy nem is létezik...
2. nem hiszem, hogy olyan durván sokkal többet fogyasztana. egy nem integrált vga jelent olyan 20-30 percet általában fogyasztásban (mondjuk go8400 vs. x3100), egy vinyó ennél szeritem kevesebbet számít. de szerintem érdemesebb a fall senzort választani, mint a pár percnyi üzemidőt.
3. a számításigényes feladatoknál jelent sokat a cache (tehát h amondjuk tömörítgetsz, videót kódolsz, stb), amúgy nem akkora különbség. fogyasztásban biztos több valamivel, de alapjáraton nem hiszem. ha meg akkumlátorról kódolsz videót, az eleve elég fura elképzelés...
4. a 90W-os nyilván erősebb gépet is elláthat. például ha van benne dedikált vga, és a proci is erősebb, akkro nyilván célszerűbb a nagyobbat használni (ha tápról megy).
5. gaming support? ezt király, biztos leülnek az embberrel nídforszpídezni, ha unatkozik
amúgy a többi azt jelenti, hogy egy év szervizgarancia van rá, de nem mennek ki a gépedért, hanem neked kell eljuttatnod hozzájuk. -
spyduck
nagyúr
Hali! Angliában vásárolt Dell noti garanciája itthon érvényes, egyáltalán, h működik, van vele vmi trükk?
-
fwgoze
aktív tag
Nézegettem a Dell konfigurátorában egy XPS 1330-ast, és lenne pár kérdésem...
1. Free Fall Sensor-t miért csak a 7200-as HDD-kbe raknak?
2. Ezek a 7200-asok mennyivel fogyasztanak többet, mint az 5400-asok? (Ez főleg az üzemidő fügvényében érdekelne, mondjuk hogy hány perccel csökkenne kb a noti akssis üzemideje egy 720-assal...)
3. Hasonló jellegű kérdésem lenne az új T8100/T8300 vs T9300/T9500 processzorokkal kapcsolatosan...mennyivel fogyaszt többet a +3 MB L2cash? (Szintén percben, feltéve, hogy ilyen becslés lehetséges..) És hol érzékelném azt, hogy a procimnak csak 3 mega cashe van és nem 6? Milyen feladatoknál szokott ez számítani?
4. Mi a különbség a 65 W AC adapter, és a 90 W (3 pin) AC adapter között? És miért van az, hogy T8100-ig elég a 65 W-os, de a felett (T8300,9300,9500) már 90 W-os kell???
5. Tudja vki, hogy ez pontosan mit is jelent? "Base Warranty - 1 Year XPS Premium Hardware Support (incl. Gaming and On-Site Support)" Mármint mi az a "gaming support"?
Tulajdon képpen ezek jutottak most így hirtelen eszembe...előre is köszönöm az esetleges válaszokat!

-
kekegsm
őstag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Szerintem meg a CIA rakta bele, és ezzel kémkednek a titkos szerződéseinkről...
Valami összeesküvés, az biztos
-
-
Palika71
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Aki ilyet írt, az roppantul félrebeszélt, így ezt nem is kellene tovább hírdetni.
Csak a munkadíjjat kell fizetni. -
fwgoze
aktív tag
Dell konfigurátorban láttam az XPS-nél, hogy a 7200-as vincsiknek van egy Free Fall Sensor jelzzőjük, de az 5400-asoknak nincs...ez mi, és miért csak a 7200-asokban van?(Mennyivel fogyaszt többet egy 7200-as, mint egy 5400 HDD?
-
kekegsm
őstag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
ingyen van a honosítás
-
Polcrendszer
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
utánakerestem. annyi a teendő, hogy amikor baja lesz, simán honosíttatni kell. Arra még nem kaptam választ, hogy mennyiért, de azért sejtem, hogy ha a fusimnak 2 év alatt kutya baja nem volt, egy vostroval sem kell naponta aszarvízbe rohangálni

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Nem tudom pontosan, valaki leírta már az okát, vagy ebben a témában, vagy a milyen notebookot témában, ha érdekel, keress utána.

-
Polcrendszer
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
tényleg?hogyhogy nem? nem úgy, mintha ez megakadályozna abban, hogy megvegyem, csak kiváncsiság..
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Polcrendszer
üzenetére
De az angol gari itt nem érvényes, hiába világgaranciás.

-
doddencs
senior tag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Szia
Hol kaptad ezt az ajánlatot, ha szabad kérdeznem?
-
nbali88
csendes tag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
meg
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Meg.
-
Polcrendszer
tag
hali
egy kérdés: egy Vostro 1500 2.2 c2d ; 160GB 7200rps ; 9cella akk ; 4 Gram ; 1680 x 1050 display ; 3 év gar ; geforce 8600 gt megér vajh 210ezret bruttó ? -
nbali88
csendes tag
na ez a zaj dolog ugy van hogy ha odahajolok oldalra ahol a fülest kell bedugni akkor ott hallom ugyanazt a hangot ami lehet hogy a vinyó hangja és mikor bedugom a fülest akkor ugyanazt hallom kiprobáltam összes fülest ami ithton van és jol dugtam bele és vista van a gépen.ilyen idegesitö kis sipolás ami szakadozik
-
Robert75
csendes tag
Hi all!
Csak egy rövid kérdés.
Adott egy Dell inspiron 1520. A gép 2x512MB ddr2 ramot tartalmaz. Az ami a gép aljánban van 512MB szeretném cserélni egy 2GB-ra.
A kérdés az, hogy amit benne hagyok 512MB és a 2GB Működik-e együtt?
Nem várható-e esetleg valami ütközés vagy egyéb probléma...
Előre is THX! -
danithe
tag
A Dell az mien márka? meik országban állítják össze a gépeket?
-
wwhy
veterán
Új, A09-es BIOS D630-hoz (ápr. 16)
Fixes/Enhancements
------------------
1. Improve compatibility with Dell Wireless 1390 & 1490 Dell WLAN.
2. Improve setup and HD password operation.
3. Fixed: System Hangs on Resume from S3 with Driver Verifier enabled. -
spyduck
nagyúr
válasz
haralambusz
üzenetére
Ugyan ez volt a HP 6820s-nél!
Annak az volt a baja, h olyan bios volt benne ami nem kompatibilis az XP-vel! Esetleg megpróbálhatsz másik bios-t rani rá, nálam bevált! -
nbali88
csendes tag
valakinek nem volt olyan problémája hogy ha bedugta a fülest a csatlakozójába és nem megy semmi zene film akármi akkor valami sipol ?? mert nekem sipol néhanéha valakineek valami ötlet mi lehet a baja.(1hetes még csak)
ja igen ami kimaradt vostro 1500 öm van, -
haralambusz
tag
[link] Erre valaki?
-
Kicker
őstag
hali
most úgy néz ki, hogy egy ismerősöm inspiron 1525 N típusú notit vesz, illetve magamnak egy 6400 c2d-s darabot néztem ki. Remélem nincsnenek rákfenéi ezeknek a modelleknek, illetve a 3 év gari és a kedvező ár miatt esett a választás dellékre. milyen tapasztalotakkal vagytok akik ilyen gépeket püfölnek? Én asus m6 ról váltok, amit nagyon szerettem, nagyon jól összerakott gép, de eljárt az idő felette, illetve most nincs annyi pénzem, mint amennyiért ezt vettem anno 2005-ben... nem mellesleg a kijelzője elfáradt és foltos... de még külső monitorral használható marad, remélem..
előre is köszi a hsz-eket.
-
Batib
őstag
válasz
smokyka
üzenetére
Köszi a választ. Sajnos 200k a határ s már ez is több egy picivel, de tovább már nem tudok menni. A vinyó nem számít annyira, a proci is csak egy kicsivel jobb és ez is c2d.
A színről köszi a linket. Egyébként egy 18 éves lánynak lenne a külsőről ő mondja ki a végső szót. -
smokyka
csendes tag
Inspiron 1525 kérdések:
6cellás aksival (T7250, 250es winyó, nes wifi mindig bekapcsolva) kb meddig bírja?
Az ExpressCard-os távirányító csak média-vezértésre használható, vagy esetleg ppt-khez is léptetésre, és lehet-e kapni nálunk? (hiába kerestem nem találtam sehol
)Legegyszerűbb megoldásnak nekem a Bluetoothos egér tűnik, de még nem volt dolgom egyel sem. Használ esetleg valaki ilyet?
Szerk: még annyit az akksihoz hogy XP lesz rajta (úgyhallottam procit nem kezeli rendesen energiagazálkodás terén...vagy itt olvastam?
) -
(Kolombusz)
veterán
válasz
windhunter
üzenetére
Értelemszerűen a macromedia projectort.
Töröld le és telepítsd újra.íííííkeresgettem a googleben és az egyik faszinak pont ugyanez volt a gondja és az újratelepítés megoldotta.
-
windhunter
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Köszi a választ.
De mégis mit rakjak újra?
azt sem tudom, hogy mit csinál ez a gépen. Nem vagyok egy nagy gépbütykölő guru. Csak a tanulásra és melóra használom -
(Kolombusz)
veterán
válasz
windhunter
üzenetére
Valami szoftveres hiba lesz, nem ismerem ugyan a macromedia projectort, de azt érdemes lenne újratelepítened, vagy egy másik programmal helyettesítened.
-
windhunter
csendes tag
Sziasztok !
Dell Vostrom ezt írja ki:"a macromedia projektor hibát észlelt ezért leáll"
Amikor berakok egy tutorialos cd-t, ami külön ablakban nyílik meg, de utána leáll.
Tud vki vmt erre???
köszi -
smokyka
csendes tag
A 4 év garancián én is meglepődtem amikor a dell német honlapját olvasgattam, náluk most az az akció, hogy 3 év áráért 4et adnak. Gondolom ezt kezdjük végre mi is átvenni...
A DunaElektronikától kaptam ajánlatot egy összeállításra: T7250es proci, 250es hdd, és N-es wifi van, 3 év garival (ennyi a különbség az általad belinkelthez képest). Az ára 199e+Áfa.
Pontosan nem vagyok tisztában az alkatrész árakkal, csak nagyságrendileg a dell.de-ről.
Nekem a plussz 27ezer nettó megéri a jobb procit és winyót, de persze kinek mire van szüksége.A színeket itt meg tudod nézni:
[link]
Szerintem csak színben különbözik a matt feketétől, nekem a fekete bejött anyagra, nem tudom mit tudnék róla mondani még!
Amúgy ha másik szín tetszik, szerintem kérdezd meg van-e másik fedlapjuk a notihoz, nem nagy ördöngősség kicserélni.
(Ami ajánlatot kaptam, Chill színű a noti...nem éppen a férfi nemnek találták ki...de megnyugtattak, hogy kicserélik bármikor csak legyen nekik raktáron) -
Batib
őstag
Ezt a notit néztem ki. http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7827
Xp-t szeretnék rá ezért előny hogy nincs rajta Vista.
Négy év garit még nem is láttam máshol. Nem tudom ez kék ezüst variácio
mennyire esztétikus. Ha van valakinek véleménye, tapasztalata adjon tanácsot
mennnyire jo vétel ez.
Köszönöm
bocs nem tudok linkelni -
regent
aktív tag
válasz
smokyka
üzenetére
Hasonló dologban vagyok éppen most benne én is. Ausztriában lakom, az itteni delltől (ami szerintem a német) szeretnék egy Vostro 1500-ast rendelni (most van rá 150Euró kedvezmény), persze magyar cég nevére, EU-s adószámra, itteni ÁFA (MwStr.) nélkül.
De a honlapon természetesen csak osztrák céget, címet lehet megadni. Telefonoztam a supporttal, azt mondták, hogy szállítanak ugyan (nagy nehezen belátták, hogy ezt nem tagadhatják meg), de ki kell fizetnem a bruttó összeget. Erre megkerestem nekik az ide vonatkozó EU-s irányelvet, és elpostáztam. Most várom, hogy mit reagálnak.Valakinek volt esetleg már hasonló ügye? EU-s adószámmal? Egyszer már vettem itt bécsben egy fényképezőt személyesen boltban, akkor nem volt semmi gond, de volt már máskor is, hogy internetes rendelésnél a rendszer nincs felkészítve a külföldi adószámra, és ilyenkor jöhet a levelezés, meg a telefonálás. Az eladók jellemzően úgy állnak hozzá, hogy ha a rendszer nem ismeri, akkor nem lehet. Hogy a törvények mást mondanak az nem szokta őket érdekelni, mindegy csak dolgozni ne kelljen. Főleg ne egy problémás külföldi ügyféllel.
A te problémádra meg, amennyire böngésztem a dell honlapját van megoldás. Legalábbis az üzleti Vostro modellekre van. Be kell jelentened, hogy nem abban az országban szeretnéd használni a notit, amelyikben eredetileg vetted, hanem egy másikban (itt nyilván nem arra gondolnak, hogy üzleti útra megaddal viszed egy hétre, hanem mondjuk telephelyváltás miatt), és akkor az összes garanciás, helyszíni szervizeléses dolgot átviszik a helyi képviselethez. Azt írják, hogy kb 30 nap átfutással. Onnantól minden úgy megy, mintha ott vetted volna.
-
nbali88
csendes tag
Everest Ultimate Edition-ben ha nem jelentití meg a vidkari hőmétsékletét akkor mit csináljak,ez miért van tudja valaki (8600M GT-m van).
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, használ valaki XPS M1330-at? (vista-val)
Megkérném nézze meg, hogy a fedél lehajtása után átállitja-e a felbontást?
Elvileg a Vista SP1 orvosolta a problémát (nálam nem)
Thx. -
törölt tag
válasz
rumos14
üzenetére
az 1310-et kell nézni
nekem legalábbis bejön. azon oldalt vannak a jack aljzatok. a slot-in jellegű meghajtókért én sem vagyok oda, de nem lehet olyan vészes. az XPS-en már használják egy ideje, és nem láttam még embereket tömegével panaszkodni rá. az érintős multimédia gombok legalább szépek
ha úgyse használod, akkor legalább esztétikus legyen, nem?
azt nem értem mi az az "optional 13,3" truelife widescreen"? az alapverzióban nincs képernyő?
vagy alapból matt, és a fényesért fizetni kell (nem lenne rossz)?
plusz az ujjlenyomatolvasót kicsit fura helyre tették, akkor már jobb lett volna HP-tablet módon a képernyő mellé/alá... viszont a 4 darab USB dícséretesen elfért rajta!
már csak egy pöcökegér (opcióként is akár) kéne rá, és nagyon szuper kis gép lenne (így is nagyon jó). de nagyon helyes, hogy mozdulnak a gyártók a 13"-os kategória felé ismét (X300, meg ez is).zgyure: ha jól emlékszem olyasmit írt az egyik fórumtárs, aki nem mellesleg szervizes, hogy nem lehet itthon hosszabbítani a kinti garanciát, de viszont megveheted a gépre itthon külön a garit. ekkor persze minden ingyenes lesz. nem csak a HRP szervizel, hanem több cég is, például a CHS biztosan, de lehet, hogy máshol is van szerviz (Humansoft? Dunaelektronika? egyéb?)
-
smokyka
csendes tag
A garanciális kérdés engem is érdekelne!
Beszélgettem a .de LiveChat-jével, és azt mondták, hogy országon belül vállalják a kiküldést. Mert hogy országonként más árképzés, és hogy én forduljak a de..hu-hoz. Elmagyaráztam neki, hogy ez nálunk nem egészen így megy, de ugye ezzel ő se tud mit csinálni.
A lényeg az, hogy ha a garancia nem kavar be, akkor megrendelem a dell.de-ről az egyedi összeállítást, német címre, és futárral hazahozatom...remélem nem lesz túl nagy összert g.Még nem döntöttem 1525 és vostro 1500 között, de elég nagy érvágás, hogy itthon (DunaElektronika) nem tudnak 9cellás akksit adni hozzá (1525), csak 1-2 hónap múlva.
Aki .de-ről rendelt már notebookot, légyszi írja le hogy milyen úton (e-mail, telefon) tette ezt meg, és a szállítást, esetleg garaniát hogy oldotta meg. És a legfontosabb, hogy oprendszer nélkül sikerült-e, mert nekem azt mondták, hogy muszály XP vagy Vista közül választanom, FreeDOS-al nem adják ki a kezük közül....

Segtségeteket előre is köszi!

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Még csak kétszer töltöttem fel eddig egyébként.
Miután írtam a reggeli hozzászólást, töltöttem harmadjára, majd beszámolok, hogy változik-e valami. -
zgyure
csendes tag
Sziasztok!
Külföldön vett DELL laptop garanciális feltételeiről szeretnék infót kapni. Olvasva a hozzászólásokat a témában azt már tudom, hogy ha külföldről behozok egy laptopot amire 3 év gari van, akkor itthon a munkadíjat ki kell fizetni. Mi van akkor ha viszont kint egy év garival veszem és itthon bővítem a garanciát 3 évre? Egyáltalán lehet garanciát bővíteni itthon? Ekkor is fizetni kell szervizdíjat?
Magyarán a kérdés az, hogy érdemes-e kint egyből 3 év garanciával venni a laptopot, vagy esetleg érdemesebb egy évvel és itthon bővíteni garanciát.
Másik kérdés: ahogy látom a HRP foglalkozik DELL szervizeléssel. Van más distributor is aki foglalkozik gariztatással? Ha igen mik a honi tapasztalatok?
-
rumos14
nagyúr
Megújul a Vostro sorozat:[link]
kisebb, könnyebb lesz, ez biztos. de hogy tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzést nyújt-e, még kérdés.
a 1510-es elnézve
- slot-os dvd, hát nemtom.
- jobboldalt alulra kerültek az usb portok (2db), ez negatív. hátulról bal oldalra került a másik kettő, sztem hátul jobb helyen van.
- elölre került (bal oldal helyett) a 2 audio csatlakozó, sztem ez sem praktikus.
- trendi érintős multimédia gombok, végülis mindegy, úgyse használom.
- és mintha a billentyűzetet is kicsit összezsúfolták volna. -
mocsisz
csendes tag
sheratan
köszönöm a választ ki is próbálom! -
Furymaxx
tag
hali
nem tudja véletlenül valaki hogy a dell vostro akksija alatt van egy simkártya hely
/NEM HSDPA/ hogy mi lehet az? -
(Kolombusz)
veterán
6 cellás aksi van a D630-amban.
Akár 5 órát is elmegy róla, de a végefelé rakoncátlankodik kissé.
Pl. 6-7 százalékot fél perc alatt eldob. Bekapcsolom, 21%-on van, szépen megy lefelé, aztán úgy 15% körül gondol egyet és leesik 7%-ra. -
törölt tag
válasz
mocsisz
üzenetére
kell legyen egy gomb a billentyűzeten, Fn+(valami), amivel ezt szabályzod. nekem Fn+F7 például, de lehet, hogy nálad más. valami ilyesmi piktogram kéne legyen rajta, mint itt az F7.
más: tegnap felhívtam az itteni Dell hotline-t, hogy valami baj van a D630 ventillátorával, és ki kéne tisztítani/cserélni. ma reggelre küldtek egy srácot, szó nélkül kicserélte (a kertben, mert a kolesz kapuőre nem engedte fel).most egyúttal megszemlélhettem teljesen szétszedve a gép szerkezetét is (mivel a ventillátor lényegében az utolsó alkatrész, még az alaplapot is előbb ki kell emelni, hogy hozzá lehessen férni). elég pöpec, nagyon jól egyben van belülről is, két darabból álló magnézium váz, meg ilyesmi.
-
mocsisz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Dell Inspiron 8100-as laptopom
olyan problémám van hogy a felbontását nem tudom 1600x1200-nál
lentebb venni mert ha átállítom kissebre vele együtt kisebb lesz a képernyőn
látható kép!(a videókártya driver rávan rakva)
Ezt mivel lehetne orvosolni??

-
nbali88
csendes tag
8600M gt tulajokar kérdem hogy nincs e valami ujabb driverjük a karihoz mert nVidia oldalán mér is lenne.
-
törölt tag
1. annak ellenére, hogy a 32 bites rendszer csak 3,5 gigát fog látni, szerintem megéri. változás: például ki lehet kapcsolni a virtuális memóriát (én már 2 gigával is kikapcsoltam), és akkor nem a lassú vinyóról fog dolgozni, hanem a ramból.
2. ha a váráslás helyén csináltatod, akkor nem jár garanciavesztéssel. ha otthon, akkor sem. (de ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor megtarthatod a memóriamodulokat, és probléma esetén visszeteszed a régit mielőtt szervizbe vinnéd)
3. jelenleg 1 giga ddr2-es memória olyan 5-6ezer forint. ha boltban csináltatod, akkor jó esetben ingyenes a csere, rossz esetben valamennyi szervízdíjat számolnak fel. vannak olyan boltok, ahol hajlamosak nagyon túlárazni a műveletet...Motaba78: az Inspiron 1520-at. újabb is, jobb is.
-
Motaba78
addikt
sziasztok
notit szeretnék venni a keret brutto 180.000 Ft oprendszer nem kell.
lenne
1. dell inspiron 6400 t2080 cpu, 1GB ram, 120GB vinyo, intel gma950 vga, 9cellás akku brutto153000
2. dell ipspiron 1520n t2230 cpu, 1GB ram, 160GB vinyo, intel gmax3100 vga,9cellás akku brutto 170200 fta kettőt néztem ki árban, melyiket lenne érdemes megvenni ?
vagy esetleg a keretből (180e ft) más tipus ?
előre is köszönöm.
-
baktiz
csendes tag
Üdv! Egy Dell Inspiron 6400 94715 között( Senorg,152e 2Gb memóval) meg egy ThinkPad R61i között vacilálok, az utóbbi kicsit drágább és valszeg csak 1.5 memóriára bővítem majd. Akinek van 6400-as Dell-je please, segítség.Köszike
-
(Kolombusz)
veterán
Több mint 1 hete használgatom már a D630-ast és egyelőre nagyon tetszik.
Épp kezelhető méretű, se nem túl nagy, se nem túl kicsi.
Tetszik, hogy a 6 cellás aksival 5 óra az üzemideje bekapcsolt wifi mellett.Halk, aksiról csak halk suhogást lehet hallani, töltőről azért fűt a t7250 és néha kifújja erősebben a meleget.
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
A közeljövőben bővíteni szeretném a memóriát (jelenleg 1 giga). A gép: Inspiron 1520, op.r.: Vista 32 bit. Én 4 gigára szeretném, csak nem tudom, hogy mennyire lenne értelme, mennyire lenne érzékelhető a különbség.
Tehát:
1. Érzékelhetően gyorsabb lenne a gép?
2. Ha a vásárlás helyén csináltatom a szervízzel a ram bővítést (Humansoft), akkor ugye nem jár garancia vesztéssel? És ha egyénlieg csinálom?
3. Tudnátok mondani egy sacc/kb. árat, hogy mennyibe fájna ez a művelet a pénztárcámnak?Előre is köszi, hogy foglalkoztok a kérdéseimmel.
Üdv, szép napot! -
Thomas16
tag
Hi all!
Én egy Dell Inspiron 1520-ast néztem ki magamnak.
Eddig csak jót hallottam a Dell-ről(1-2 kivétellel
Kiváncsi lennék a véleményetekre!
-Mennyire megbízható?(nem kell félévente szervizbe vinni?)
-Az akksijárol hallottam pár rossz dolgot.Mennyi ideig bírja?És arra is 3 év garancia van?
(egyéb vélemények is érdekelnek a notival kapcsolatban)Előre is thanx!
-
haralambusz
tag
Esetleg valaki tudna még segíteni?
XPS M1530-ra feltettem az XP-t és miután feltelepítettem a Quick Set-et minden újraindításnál akadozik a Windows betöltőhangja... Másnak is akadozik a hang?
Hogy lehet megszüntetni?Le akarom Ghostolni a vinyót, nincs időm kivárni míg elmúlik vagy történik valami és lehet hogy rossz valami
... -
McLaca
őstag
válasz
haralambusz
üzenetére
A V1400-amon is eleinte akadt, aztán valahogy abbahagyta.

Általában egyébként inkább a windózzal együtt induló progik fogják meg a gépet induláskor, és azok miatt akadhat a hang, de néha a driver is tehet róla.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
haralambusz
üzenetére
Épp rosszkor szólal meg, ez egy ilyen telepítés, idővel lehet, hogy változni fog, de ez nem hiba. Nekem anno PC-n is hol így, hol úgy jött össze a telepítés, volt, hogy akadozott, volt, hogy nem (driver függvénye is lehet).
Üdv!
-
haralambusz
tag
Sziasztok!
XPS M1530-ra feltettem az XP-t és miután feltelepítettem a Quick Set-et a Windows betöltő hangja akadozik...
Valaki nem tapasztalt hasonlókat, vagy van rá valami megoldás?

-
törölt tag
ez nem hiszem, hogy működne, mert a linux ugye más fájlrendszert használ. gondolom a MD gombja a bios segítségével megkeresi a megfelelő partíciót, és azt futtatja, de az ext3-at nem fogja megtalálni szerintem.
plusz ha felteszel egy linuxot, annak alapból úgyis lesz bootloaderje, ami meg fogja találni a windowst is, és felajánlja választáskor.szóval így elsőre könnyebb, ha simán letörlöd a fenéba a MD-t, és felteszel egy win-t meg egy linuxot is, ha kell mindkettő. úgyis tudsz választani a bootolásnál.
-
spyduck
nagyúr
válasz
sksporky
üzenetére
Nekünk is van egy ilyen inspiron6400 és abban is coredou van!
A pixelgarancia a nativ (legnagyobb) felbontástól függ!Háromféle hiba is előjöhet
A laposképernyős megjelenítőknek az ISO 13406-2-es szabványnak kell megfelelniük. Ez azonban csak egy ajánlás, a gyártók maguk döntik el, hogy csatlakoznak-e hozzá, vagy sem - ha igen, akkor viszont be kell tartsák a feltételeit.
A szabványban a színhűség, a fényerő és a kontraszt minőségi feltételei mellett azt is részletesen leírják, mekkora mennyiségű pixelhiba van még tűréshatáron belül, s milyen esetben kell kicserélni egy LCD-monitort. Általában az ebben foglaltak alapján járnak el az ismert gyártók akkor, amikor a 3-30 napos cseregarancia már lejárt, de a jótállás még érvényes a termékre.
Pixelhibából háromféle jelentkezhet egy LCD-n:
• amikor egy képpont mindig teljesen fekete marad
• amikor egy képpont mindig folyamatosan fényesen világít (talán ez a legzavaróbb)
• amikor egy képpont valamelyik alpixele (piros, zöld, kék) világít folyamatosan (így nem mindig észlelhető a jelenség)
Hány hiba elfogadható?
A szabvány irányelvében összesen négyféle osztályba sorolják az LCD-monitorokat, melyek közül az I-es osztályú (Class I) a legszigorúbb, ez nem engedélyez egyetlen hibás képpontot sem - sajnos ilyen terméket azonban csak egyetlen gyártó kínál itthon. A II-es osztályba tartozik a boltokban kapható csaknem mindegyik monitor, amely már jóval engedékenyebb: eszerint ugyanis bizonyos mennyiségű pixelhiba jelentkezése még normálisnak minősül.
Egy átlagosnak mondható, 1280x1024 pixel felbontású 17, vagy 19 colos monitor esetében átlagosan 2,6 darab sötét, 2,6 darab világító, és 6,55 beragadt alpixel jelenléte tekinthető még elfogadhatónak az ISO-szabvány szerint. Az értékek azért tört számok, mert a leírásban egymillió pixelre vonatkoztatva adják meg a hibák előfordulásának számát, ez alapján a fentitől eltérő felbontásra is ki lehet számítani az elfogadható pixelhiba-mennyiséget. -
Stehe
aktív tag
Hali!
A napokban azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha a 1520-asom Media Direkt-es partícióját megnövelném, és Linuxot tennék rá! Így a főgombbal a Windowst, a kis házikóval pedig a linuxot indítanám el. Valaki csinált már hasonlót? Mert hasznos lenne, és legalább nem kavarodnának össze az oprendszerek...
-
sksporky
tag
Hali!
Olyan gépet keresek max 120-ért ami bővíthető procival,Inspiron 6400n ~117e HUF,ebben állítólag 945GM chipset van,igaz ez?A DELL honlapján nem találtam meg tipus szerint,vagy mindbe ez a chipset van?Tehát ezt a tipust lehet bővíteni procal(alapból Cel520 van benne).?
-
kekegsm
őstag
Ez a leiras azert nem teljesen korrekt:
• BIOS – including ACPI and legacy video support
Ez csak nehany KByte
• PCI bus including bridges etc.
Ez meg kevesebb
• PCI Express support will reserve at least 256MB, up to 768MB depending on graphics card installed memory
A limit fennall PCI express nelkuli gepeknel is.... Persze, ez is vesz le, de mi van, ha nincs is.
Alapbol a 32 bites rendszereknel azzal kell szamolni, hogy minden 8. bit paritas. En legalabbis ugy tudom, hogy ezert van, hogy a 4GB egynyolcada nem lathato.
Ez egyebkent a 32bites szerverrendszereknel is letezik, de ott van page-remapping, ami igazabol a felhasznalo fele nagyobb memoriat mutat, de csak atrendezget. Lassit picit, de a memoriaigenyes alkalmazasoknal inkabb tobb legyen a memoria, mint gyors. -
-
Robert75
csendes tag
Hi all!
Csak egy érdekes jelenséget írnák le.
Adott Inspiron 1520 9 cellás akku. Minden ok. De, akku elhaszálódás 3 héttel ezelőtt amikor vettem és feltöltötte fullra akkor az everest szerint 2% volt. Most lement 1%-ra.
Valakinek esetleg valami 5let? Bár így maradjon... Vagy természetes az ingadozás?
Ez az első hordozható vasam így nincs tapasztalatom ezzel. -
nbali88
csendes tag
ma megyek haza pestről és már otthon vár a Vostro 1500 szépen dobozba
(C2D,1.6 800fsb,160gb hdd,8600 GT 256mb,2megás kamera,9cellás akksival,meg valami N-es wi-fi-vel) -
nbali88
csendes tag
értem és thx a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master Cosmos C700P + 4db be quiet! Light Wings 120mm PWM + kontroller
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amúgy a többi azt jelenti, hogy egy év szervizgarancia van rá, de nem mennek ki a gépedért, hanem neked kell eljuttatnod hozzájuk.

ha úgyse használod, akkor legalább esztétikus legyen, nem? 
)