Hirdetés
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCay
tag
Sziasztok!
Adott egy dell vostro 1500-as, jelenleg angol vista van rajta, de szeretném ha inkább xp futna rajta, hogy gyerek is tudjon egyszerű játok játszani rajta. kérdésem hogyan lehet xp-t felvarázsolni rája, mert telepítéskor azt írja ki ,hogy nem található merevlemez.Köszi a segítséget. 
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Nincs vkinek infója arról, h. a Vostro 1510 milyen ár körül mozog?
Vagy h. 1500assal közel azonos árban, vagy több... 
Valamint, hogy a dell honlapjával ellentétben kérhető-e bele 8600M GT-s videókari?
-
onlien
csendes tag
Sziasztok,
nincs valakinek ötlete, hol tudnék Inspiron 1525-öt (kb ezt a konfigot: http://depo.hu/dell/inspiron_1525-23) venni _matt_ kijelzővel? Rákerestem, telefonálgattam, egyelőre semmi
-
Uzmany
őstag
Kissé kilóg ez igaz, de 6 órát bír vele.
A T9XXX proci az a bizonyos nagyon alacsony fogyasztású lenne, ami júniusban jelenik meg? Nem tudom, lehet kissé keverem már ezt a sok számozást
Pár hete vettem a 9 cellás akkut, és most megnéztem a számlát, azon 1 év gar szerepel.
Arra viszont kiváncsi lennék, hogy mennyivel jelent többet akkuidőben a ledes kijelző.
-
fwgoze
aktív tag
Ja, hogy SSD...hát nekem 7200 RPM-es 200 GB-os HDD lesz benne, viszont LED-es kijelzővel lesz...meg fejlettebb energiagazdálkodású procival (T8/9XXX), szóval gondolom kb nekem is ennyit fog bírni akkuról. Nekem 9 cellással nem nagyon tetszik...nagyon kilóg...de annak nagyon örülök, hogy simán tudod ölben használni, és meg sem kottyan nekki, és nem is melegszik fel...ez tényleg nagyon örvendetes hír
.Szerk.: Az akkurá általában csak fél, max egy év garanci van...fél év az EU-norma...
-
Uzmany
őstag
Ezt nem olvastam. De szerintem az a 300-as ciklus egy év alatt bőven elérhető, és addig még az akksi garis.
Tényleg az akkura 1 v 3 év a gar?
Én már gariban cseréltettem ki a 6 cellást. Szó nélkül azonnal kaptam újat.
De szerintem nem is olyan drága hozzá az akku, igy egy esetleges pótlása nem vészes. -
Uzmany
őstag
Szivesen

Akkor sorjában válaszolok:
Intel 3100 gpu, nem ledes a kijelző. A 60% az lakásban nappal még épp jó, de kint már kevés lenne. Este viszont nekem lejjebb kell vennem, mert zavar.
A proci T7100, de hdd helyett 128GB SSD.
Mindig ölben használom. Nem melegszik, nem égeti a combom
De a 9 cellás akkunak van egy jó tulajdonsága, hogy kissé megemeli a gép alját és igy pl ha leteszem netán ágyra, vagy fotelba, akkor nem süpped bele. -
fwgoze
aktív tag
A Dell oldalán a 6 cellás aksi specifikációja azt írja, hogy 300 lemerítés/feltöltést az élettartama. (Dell XPS M1330) Ez nem túl kevés?
-
fwgoze
aktív tag
Köszönöm!
Pár keresztkérdés:
GF 8400 van a notebookodban?
Ledes kijelzője van? (a 60 % fényerő az teljesen kellemes használatra, ugye? mármint alapból 60 %-on használod?)
T7XXX-es processzor van benne?és meg egy nem ezzel kapcsolatos kérdés...szoktad ölben használni? all vannak a szellőzői? mennyire melegszik, ha ölbe veszed, illetve lehet-e egyáltalán ölbe venni...nem takarsz-e el egy-két szellőző-nyílást?
bocsi a sok kérdésért

-
Robert75
csendes tag
Nos, sok hasonlítási alapom nincsen mivel ez az első notim. Nekem sokat számított, hogy a gari 3év. Én úgy vagyok alapból, hogy 1évet még a cseresznyeMagos notik is elmennek. A kérdés mindig az, hogy utána mi lesz? Hamarosan rakok bele 2GBramot (kb 8ezer pénz).
Álltalános használatra vettem...És egy kis Command & Conquer 3 Kane's Wrath alap grafikával. Részemről ennyi a game és a power használat. Még panaszt nem tudok mondani.
Remélem így is marad
-
Kicker
őstag
hali
mostantól egy inspiron 6400-as püfölök, feltelepítettem mindent, de valami modem device on high definition audio bus mindig kéri a telepítőjét, de nincs benn az audio telepítőben ez... valaki találkozott ilyennel?
-
Batib
őstag
válasz
Robert75
üzenetére
Kösz!
Igen itt láttam a 1520-as divereket de sajnos 1525-höz nincs.
Azt olvastam egy angol nyelvű oldalalon hogy nem hivatalosakat össze lehet szedni.
Egyébként 202k lenne T5450, 2GB, 160GB x3100 4év gari kiépítettségben,
ez elég jó ár asszem.
Amúgy a 1520-as hogy vált be? -
Robert75
csendes tag
Nos, én kb 1hónapja pergetek egy 1520-al( első notim) és XP van rajta. Én is szemeztem a 1525-el. De akkor úgy döntöttem, hogy nem adok 30ezerrel többet egy webcam, hdmi kimenet, és 1GB ramért. És a 1520-hoz 9cellés akkut adtak...
Az xp driverokat innen szedtem hozzá:
[link]
Részemről ennyit tudok...
-
fwgoze
aktív tag
Dell XPS 1330-as tulajok...érdekelne az említett notebook akkumulátoros üzemideje, vagyis hogy meddig bírja szuflával átlagos esetben....mind1, hogy milyen konfiguráció, csak egy körülbelüli értéket szeretnék...előre is köszönöm!
-
Batib
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy Dell 1525-ös notit FreeDos-szal mert XP-t szeretnék rá.
A Dell honlapján viszont csak Vista driverek vannak hozzá. (1520-hoz van XP is)
A kérdésem az, hogy létezik-e hozzá XP-s driver vagy én vagyok vaksi.
Rakott már valaki XP-t 1525-re, ha igen akkor adjon tanácsot, légyszi!
Kösz! -
emill
tag
Sziasztok! Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni. D520-asomban minden indításkor feljön egy "Warning Event Notification" ablak benne a szöveg angolul (ebből meg abból, hogy az asztali gépemnél soha nem jön fel gondolom, hogy a Dell szoftvere csinálja, nem a magyar WinXP), hogy a kevés a szabad lemezterület és szabadítsak fel helyet. Ha csatlakoztatok hozzá egy külső hdd-t akkor meg az jön fel ugyanilyen ablakban, hogy hirtelen megnőtt a lemezterület, ami nem biztos, hogy hardver hiba, ha meg leveszem róla ezt a hdd-t akkor az a baja, hogy lecsökkent a lemezterület ami nem biztos, hogy hardware hiba...
Van amikor indításkor 3 ilyen ablakot kell bezárogatnom + kb. óránként újra figyelmeztet.
Szóval nagyon bosszantó! Valaki mondja már meg, hogy lehet ezt megszüntetni.
Köszönöm! -
Palika71
őstag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Br. 10.800.- HUF/óra.
És sok olyan hiba van, ami 0.5 órának van számolva.
Tökéletesen boldoggá tesz, hogy a külföldről JÓVAL olcsóbban beszerzett gépemet ennyiért megjavítják.
Persze, Londonban lenni akkor is jó! -
törölt tag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
jól van, 200-zal ezelőtti hsz-t megtaláltad
egyszerű fájlmegosztásra miért ne lenne mindegy? vannak ajánlottabbak persze, de alapvető szolgáltatásokban nincsenek akkora különbségek.amúgy én sem értem miért várod el a magyar szervizesektől, hogy ingyen dolgozzanak neked. a nem Mo.-on értékesített gépek javításáért ugyanis egy árva buznyákot nem kapnak a Dell-től, mivel nem vagyunk Dell Direct ország (még). de ha neked amúgy is szórakoztatóbb Angliába repkedni, akkor meg mire a felháborodás?

-
Stehe
aktív tag
válasz
Polcrendszer
üzenetére
Azért ne legyél igazságtalan, az alaktrészt ingyen megkapod, ami pl. egy alaplapcserénél 150-200k-s költség. Mivel itthon nincs márkaképviselet, ne várd el, hogy a két szép szemedért dolgoznának. Megveszed a gépet 100-200kval olcsóbban, és 10k-t is sokallod? Igen, ha a 3 év alatt bármi történik, 10k-ból megcsinálják. Nem értem, miért kell ennyire nyavajogni. Nagyon kíváncsi lennék arra is, hogyan érné meg neked jobban az, hogy kimész vele Angliába.
Örülj, h. elfogadják itthon a kinti garit. Egyéb (nem infós) termékeknél ez nem automatikus... -
czeto
csendes tag
Sziasztok.
Laptop vásárlás előtt állok. Az egyik kiszemelt dell inspiron 1525.
Van esetleg vkinek tapasztalata ezzel a géptipussal kapcsolatban?
előre is kösz
-
Sir Riccio
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Megnéztem szemre ugyanakkora mint ami az enyémben is van...remélhetőleg nem fog kilógni.Sőt szerintem biztosan nem...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Korrekt, de elképzelhető, hogy a 9 cellás ki fog lógni a gépházból.
-
nilsen
csendes tag
válasz
nbali88
üzenetére
nálam valami hasonló van. annyi különbséggel, hogy nem fagy meg nálam a játék, csak kilépés után látom a hibaüzenetet. Nálam is újabb driver van. De mért nem engedi hogy újabbat telepíts?
lehet "simán" arról van szó h a vistán a nem a legújabb játékok nem zökkenőmentesen futnak..azaz nem lehet ellene tenni -
regent
aktív tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Nem rossz.
De ezt nézzétek meg (ha még él a link)
[link]Csak az a baj, hogy nem akarják eladni magyar cégnek. Egy hete nem válaszolnak a leveleimre, telefonon meg csak üzenetrögzítö. Fasza support mondhatom. Holnap lejár az akció, majd gondolom utána lesz kedvük eladni.
Jé, most nézem, hogy a 150 eurós akciót meghosszabították április 30.-ig. akkor lehet hogy nyomulok még. -
Palika71
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Zsír.
-
regent
aktív tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Mindezt mennyiért, ha nem titok?
-
Sir Riccio
addikt
Sikerült meggyőzni a srácot, hogy áldozzon rá kicsit több pénzt így ez lesz:
Dell Inspiron 6400 N-series (Dual Core T2080 1MB L2 Cache, 2x512MB DDR2 667Mhz, 120GB Serial ATA,Intel GMA 950, 9cellás 85Whr akku).
Valakinek vélemény?
üdv -
törölt tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
ebben a kategóriában szinte értelmetlen arról beszélni, hogy melyik erősebb, amikor annak is örülni kell, hoyg az egyik laptopba való processzor, a másikat meg jobb lenne, ha elfelejtenék a gyártók... ha van sempron alternatíva, akkor semmiképp ne celeront vegyetek. a dualcore persze jobb, de ha az árba nem fér bele, akkor sempron. a vga meg innentől adja magát, de az a helyzet, hoyg sokat egyiktől sem kell várni, nem játékra valók, hanem leginkább arra, hogy 2D-ben tökéletes megjelenítést biztosítsanak. emellett még 3D-ben is elmegy rajtuk pár dolog, de játékra nem igazán alkalmasak (régebbi, 3-4 éves játékokra még igen)
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Az ATi erősebb.
A procikat nem tudom így fejből, de a Celeront ne vedd, mert nem tudja szabályozni a sebességét, ezért melegszik és zabálja az aksit. -
Sir Riccio
addikt
Melyik erősebb a Celeron M520 vagy a Mobile Sempron 3600+ illetve az Intel 945 GM vagy a Radeon 1150?
előre is köszi. -
Sir Riccio
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Akkor szerintem a Sempront fogom javasolni nekimert a 3év gart preferálja a srác...és abban ugye külön radeon x1150 vga van.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Bővítsen garit.

A Sempron is jó egyébként általános használatra, az pedig tudja szabályozni az órajelet is. -
Sir Riccio
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nemtudja eldönteni a srác.Sempronokkal tapasztalat valakinek?
Lenovora csak 12hónap gar van..ez kicsit aggasztó...ha 3év lenne szerintem egyértelmű lenne. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Az N200 jó széria. Ajánlom.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Esetleg Lenovo dualmagos n200?
Vagy ugyanaz a Dell inspiron 6400 Sempronnal?
üdv -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Celeronost ne, mert sokat fogyaszt és melegszik.
Nem tudja visszavenni az órajelét.Viszont a Toshibát sem ajánlanám nyugodt szívvel, nem a legmegbízhatóbb.
-
Sir Riccio
addikt
Üdv mindenkinek!
Választás elé került az 1ik ismerősöm:
Dell Inspiron 6400 Celeron-os verzió 2giga rammal v.
Toshiba Satellite L40-17R 1giga rammal(core2duo-s).
Ti melyiket ajánlanátok? Toshibákkal van valami tapasztalat?
üdv -
törölt tag
válasz
Soulskater
üzenetére
én világ életemben a telepítőt használtam erre, elég jó volt. ntfs-re formázd, aztán kész. még annyi javaslat, hogy én csinálnék egy olyan 15gigás partíciót a vistának, és a maradékot az adatoknak, így esetleges újratelepítéskor nem vész el semmid.
-
törölt tag
válasz
Soulskater
üzenetére
de mondjuk minek neked md? nem egy olyan hűdejó alkalmazás az... alig kezel valami formátumot, akkor már sokkal nyerőbb, ha vársz még pár másodperccel többet, amíg bebootol a gép
-
törölt tag
válasz
Soulskater
üzenetére
ez nem az a játék

-
törölt tag
válasz
Soulskater
üzenetére
hát, ha eredeti gyári lemezen van az ultimate, akkor ugye biztos nincs
a vlite-tal az a baj, hogy ha nem hozzáértő kezébe kerül, akkor képes elbaltázni vele a rendszert, utána meg megy a csodálkozás, hoyg nem fut, instabil. volt is egy cikk a ph!-n, ahol leírta vki, hoyg miket lehet kiszedni, és ha jól emlékszem felsorolta a feladatkezelőt is... ügyes
-
Soulskater
csendes tag
válasz
üzenetére
nem tudom, és hogy tudhatnám meg?Ehez a témához még nem nagyon értek.
Mégcsak egyszer használtam vlite-ot!
Meg ugye azért lettem én mérges mert felmásol mindent,és tényleg csak a friss üde win első indulásánál indulgat újra.Továbbá a gyári businesst minden gond nélkül vissza tudtam rakni! -
törölt tag
válasz
Soulskater
üzenetére
nincs véletlen valami 3rd party driver integrálva abba az ultimate-e?
mert a vistának látnia kell a vinyót, akár ahci akár ata módban! az xp persze már kicsit régi, ott nem megy alapból, de a vistával nem volt gondom ahci-ben sem telepíteni. viszont amikor beletettem pár cuccot, illetve kivettem felesleget, akkor egyszer sikerült azt elérni, hogy újraindulgatott mindig... (vlite rulez) -
Soulskater
csendes tag
Valami a merevlemez kezeléssel lehet bibi, mivel az xp telepítő szóba sem áll velem mert, azt hiszi nincs vinyó a gépemben!
Akkor az ultimate talán felmegy rendesen ha, ahci(sata-mód) átállítom ata-ra??
ultimatesek segítsetek!

Köszönöm a segítséget!!
-
kekegsm
őstag
válasz
JoseyAdams
üzenetére
Nekem semmi gondom vele, néha 12-13 órát megy maxon.
-
fwgoze
aktív tag
az itthon vásárolt gépnél szerintem nincs munkadíj, mint ahogy az általad említett 4.-5. évben se lenne...azt még megkérdezhetnéd, hogy nem lehet-e a garanciát honosítani, mondjuk úgy, mintha megvennéd a 4-5.évi garit, de a következő 3 évre...tehát nincs bővítés, csak garanciahonosítás...illetve még vmi: a 4.-5. évre való bővítést a következő 3 évben bármikor megteheted??
szerk.: a cél nyílván a munkadíj kifizetésének elkerülése lenne...

-
PNP
őstag
válasz
Soulskater
üzenetére
BIOS-ban alapból AHCI van kiválasztva ATA helyett, nálam ez hasonlót produkált reinstallnál.
-
Soulskater
csendes tag
Kedves barátaim!
Segítségeteket kérném, van egy vostro 1500-asom gyári vista business os-sel, de fel szeretném tenni rá az ultimate-et!A tegnapi nap folyamán megpróbáltam, a gyári partíciókat letöröltem(kivéve a 2,5Gb méretű logikait amin a media direct van) továbbá a recovery partíciót is letöröltem(azért az adatokat lementettem róla).
Elkezdtem a telepítést, és egészen a telepítés befejezéséig eljut, az utolsó újraindításig ahol is a gép a töltő képernyőig jut, és végtelen ciklusban újraindulgat.(amolyan kékhalál szerű).A dvd biztos jó több gépen ki lett próbálva, a gépnek sincs semmi baja, csak arra tudtam gondolni hogy esetleg a media directel van baj!Please Help!
Köszönöm!! -
zgyure
csendes tag
válasz
üzenetére
Akit érdekel a külföldön vett laptop garanciája:
Gondoltam megpróbálok utánnajárni a dolgoknak, ezért küldtem a HRP-nek és a CHS-nek is levelet. A HRP-től kaptam eddig választ:
[I]" a készüléket elvileg 3 éves szervizgaranciával vette, ami természetesen Magyaroszágon is érvényes, ennek ellenőrzését a Service TAG alapján tudjuk megtenni.A magyarországi garanciális ügyintézés esetén valóban fizetni kell a munkadíjat, ennek összege 9000Ft+áfa.
A készülékhez 4. illetve 5. évi garanciakiterjesztés vásárolható, ezeknek várható költsége 15-20eFt+áfa."[/I]
Tehát ebből nekem úgy tűnik, a munkadíjat mindenképpen ki kell fizetni. A kérdés csak az, mi van az itthon vásárolt gépek esetén. Akkor is kell fizetni?
Van valkinek konkrét tapasztalata szerviz ügyben? -
atosz
őstag
válasz
üzenetére
Mostanában ezzel nem volt gond, néha megfagy, az egy dolog. De a WiFi gond (hogy lelövi magát), az most jött elő. Megkérdeztem, hogy valaki találkozott e ilyennel. A másik hibaüzenet is pár hete van, nem tudom mire vélni.
A másik D630-akon amúgy úgy néz ki alaplapcsere lesz.
Jahh a töltőm is szétment.
-
törölt tag
válasz
rumos14
üzenetére
hmm, ezek alapján annyira nem meggyőző, akkor már inkább XPS1330... bár mondjuk egyiken sincs pöcökegér, ami valószínűleg hiányozna mostmár.
bár nekem annyira nem csalódás, leginkább talán a hdmi hiánya, meg az nyamvadt mono speaker, de túl drága.
szerk.: Dell gépekben sincs úgy általában védelem. a D630-ban sincs, csak egy gumitalppal több az alján.atosz: tulajdonképp mit vársz most itt a fórumtól? adtunk pár tippe, nem működtek, újratelepíteni nem akarsz, akkor ezek után fordulj bizalommal a szervizhez. ha itt panaszkodsz, és leírod tizedjére is ugyanazokat a problémákat, attól nem fognak megjavulni...
-
wwhy
veterán
No. Kb. 1 hónapja használom a gépet, szinte mindig alvó/hiber állapotból jön vissza. Szerencsére
. Még soha nem votl gond a WLAN-al, pedig igazából 2 különböző WLAN van (meló+otthon). Bemegyek a melóba, felnyitom, csatlakozik. Hazamegyek, uígy
Arra volt példa, h a vírusirtó (!) nem tudta frissíteni magát (hivatalos AVG, hálózati). csak reboot után 
Ha esetleg számít, akkor nekem a gyári, A04-es BIOS van fent. -
atosz
őstag
Most azt csinálta, hogy korlátozottá vált a kapcsolat, amikor bontottam, abban a pillanatban elszállt a WLAN (mint adapter is), reboot. Komolyan mondom, az IBMemet nem indítottam újra hónapokig, sohasem mentettem, itt meg állandóan fagy, újra kell indítani, katasztrófa.
Más: Minden újraindításkor mikor betölt a Vista, kapok egy hibaüzenetet, miszerint az USB Notebook működése leállt. Mi a franc ez?
-
nbali88
csendes tag
azt nem tudja valaki hogy miért csinál olyat a gép hogy jáccok és akkor (cod4) és akkor kicsit akad aztán megfagy és kiirja hogy a videokártya illesztöprogram hiba után helyreált és utána megy tovább a játék vistám van a vidkari meg 8600M GT (ujabb drivert se nagyon lehet telepíteni rá mert minden baja van és nem engedi meg nincs is nagyon)
-
yanna
addikt
válasz
üzenetére
Bejelentkező hang akadás:igaz asztali gépen, de néha tapasztalom, ilyenkor iszonyatosan lelassul vmiért a wincsi. Az eseménynaplóba hibát jegyez be, disk a forrása, a leírása pedig: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn:\Device\Harddisk1\D". Ilyenkor rendszer visszaállítás után meggyógyul és kb. 1-2 hónapig nem csinálja.
-
atosz
őstag
D630 újabb WLAN gond:
2 napja azt csinálja, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnik a wifim, azaz megszakad a kapcsolatom és a LED is eltűnik, a fizikai kapcsolóra nem reagál semmit sem, legfeljebb annyit, hogy totál lefagy ez az egész szar. Én nem tudom hogy minek a hibája, gyanítom hogy a VISTA, de kezd a tököm tele lenni ezzel a géppel.
-
fwgoze
aktív tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
valóban..magas labda volt

-
fwgoze
aktív tag
válasz
üzenetére
2. az oké, hogy beleszámolták...azonban ha hűteni kell az áramfogyasztást jelent...az pedig kevesebb akku-időt, bár remélem nem jelentősen...
3. akkor ezek szerint kb tényleg semmi különbség nincs, ha nem hajtom...és ugye akksiról úgysem hajtom, szóval akkor jöhet a T9xx...a maga 6 mega cashével...köszönöm a segítséged! -
törölt tag
válasz
haralambusz
üzenetére
nem hiszem, hogy erre a válaszra vársz igazából, de mi lenne, ha kikapcsolnád a belépőhangot...?
-
haralambusz
tag
Felraktam régebbi biosokat is, de nem jutottam elöbbre!
Ugyanúgy szaggat! 
[link]---> Erre valaki?

-
törölt tag
2. de biztosan jobban melegszik is, de erre nehéz objektív értéket adni, hogy mennyivel. az a helyzet, hogy a legtöbb gép, amit láttam az lassabb vinyóval volt szerelve, de szerintem ha a cég eleve hajlandó magasabb fordulatúval adni, akkor azt bele kellett hogy számolják a hűtésbe.
3. szerintem nem kéne többet fogyasszon. mert ugye a(z L2) cache arról szól, hogy a memóriából érkező adatokat előtárolja a procinak. utána lehet nézni, hogy melyik proci mekkora feszültséggel fut terhelve, és idle állapotban (a Peryn procik eleve már olyanok, hogy idle állapotban lekapcsol a nem használt mag C-nemtudomhány állapotba, így szinte semmit nem fogyaszt), és ezek alapján össze tudod hasonlítani, hogy tényleg mennyivel eszik többet. -
aggleány
addikt
Szia Mindenki!
Barátnőm számára kérnék segítséget. Dell Vostro 1000-t ajánlottak neki, a bolt pedig ezt a konfigot állította össze:
Base N-Series - AMD® Turion 64 X2 TL60 2Ghz
Memory 2048 MB 667MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM (2x 1024 MB)
Keyboard Internal Keyboard -Hungarian (QWERTZ)
Video Card ATI Radeon® Xpress 1150 HyperMemory (integrated)
Hard Drive 160GB (5400RPM) SATA Hard Drive
Modem 56.6k V.92 Capable Internal Modem & Adapter - UK
Optical Devices Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive including Software
Wireless Networking Dell™ Wireless 1505 Wireless-N Mini-Card - Europe
Shipping Documents EMEA2 Documentation with Eur Power Cord and English Adobe
Standard Warranty Base Warranty including 1 Year Parts Only Warranty
Enhanced Service Packs 3Yr Parts Only Warranty
Power Supply European - 65W AC Adapter with Power Cord
Order Information Vostro Laptop Order - EDB
Primary Battery 6 cell Lithium-Ion Battery (53 Whr)
Carrying Cases No Carry Case
Operating System Free DOS CD Drop in the Box
Dell System Media Kit N-Series Resource DVD - contains Diagnostics and Drivers
Online Promotion Option for GEDIS Configs Dell Internet Order
LCD 15.4" Wide Screen WXGA (1280 x 800) Display with TrueLife™Amire neki kell a gép: filmnézés és szerkesztés (filmesekről van szó), zenehallgatás. Kb. 200.000 pénz van rá. Erre a célra megfelel ez a gép? Változtatnátok rajta valamit, hogy jobban megfeleljen a célnak?
Előre is köszönöm a segítséget

-
fwgoze
aktív tag
válasz
üzenetére
1. ezt hagyjuk is...én sem tudom
2. az egy dolog, hogy nem fogyaszt többet sokkal, de nem is melegszik sokkal jobban?(ergó nem kell jobban hűteni?)
3. ilyen feladatok úgyis tápról mennének..és akkor azt mondod, hogy alapjáraton mindegy mennyi cache, nem fogyaszt többet, ha nem kell használnia...zsír
4. valószínű volt...azért rákérdeztem..
5. érteni én is értettem, a kérdésem igazából a gaming részének szólt...mert én sem bírom elképzelni mi lehet ez...
De tényleg nem..
Köszönöm a terjedelmes választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- Alkalmi ár! Gamer Notebook! Acer Nitro 15 - I7 11800H / RTX 3060 / 16GB DDR4 / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Adott egy dell vostro 1500-as, jelenleg angol vista van rajta, de szeretném ha inkább xp futna rajta, hogy gyerek is tudjon egyszerű játok játszani rajta. kérdésem hogyan lehet xp-t felvarázsolni rája, mert telepítéskor azt írja ki ,hogy nem található merevlemez.Köszi a segítséget. 
Vagy h. 1500assal közel azonos árban, vagy több... 

. Még soha nem votl gond a WLAN-al, pedig igazából 2 különböző WLAN van (meló+otthon). Bemegyek a melóba, felnyitom, csatlakozik. Hazamegyek, uígy