- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #4292 üzenetére
A log kimenete. [link]
A kernel modulok között nincs ott az fglrx.
root@debian-desktop:/home/speeedfire# glxinfo | grep -E 'rendering|OpenGL'
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 136 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 15
Current serial number in output stream: 15Gondolom a kernelnél lehet akkor a hiba, elvileg az xorg betöltötte.
-
Destloler
tag
válasz
Jester01 #4259 üzenetére
Telepítés bejezezése utáan, restert. indul a gép és utánna csak villog a kurzor. De már elméletileg rájöttem a hibára. Úgy sikerült felraknom hogy a gépben a két vinyobol csak az egyikre rakom egy 10gb particiót és ugy felmegy és el is indul. Valamiért nem szereti a szoftveres raid-ot?
-
Santosh
tag
válasz
Jester01 #4219 üzenetére
Maradtam még egy kicsit. Találtam a csomagkezelőben egy olyan csomagot, ami feltesz mindent, ami a Matlab telepítését/működését akadályozhatja linuxon. Ezt követően rögtön elindult a telepítő.
+1 nagy pirospont a linuxnak emiatt, és még +1, mert ilyen segítőkészek voltatok! Arról nem is beszélve, hogy 5-ször gyorsabban feltelepedett linuxra, mint windowsra szokott. -
bambano
titán
válasz
Jester01 #4216 üzenetére
ilyet nem csinálunk debianon, nem rondítunk bele a rendszeradatbázisokba.
meg kell keresni, hogy mi pakolta tele a /lib64-et, és azt leszedni vagy helyettesíteni hivatalos cuccokkal.
ha ez nem megy, akkor a /etc/ld.so.conf.d/libc.conf-ba fel kell venni a /lib64-et és frissíteni a linker cache-t.én azt tartom járható útnak, hogy kideríteni, 32-64 bit ütközéssel van-e a gond, honnan került fel, ami felkerült és az alapján egyenesbe tenni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #3860 üzenetére
No, van némi előrelépés. Próbaképpen az XP-s partíciót töröltem, csináltam egy EXT4-es Debian telepítést az NTFS helyére, meg töröltem azt a csökevény partíciót, és lőn Grub, látja a korábbi Debian telepítésemet is. Viszont valamiért az kernel panicol, így buktam, de mind1, megy a régi debian helyére az XP, és akkor csak jó lesz minden.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #3860 üzenetére
Sejtettem, no mind1, igazából csak a Debianom a fontos, azt meg lementem előtte valamivel.
Aztán törlök minden partíciót, majd a Debian telepítőjével megcsinálom a partíciókat. Hogy érdemesebb? Az XP-t tegyem a dolgok végére, és kezdődjön EXT-tel a partíciók sora, vagy ez mindegy?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #3850 üzenetére
A rescatuxal [link] próbáltam már, de pont ugyanazt csinálja, mint a debianos grub telepítő, a hibaüzi is azonos.
SDA1 a kezdő ntfs, ezen van az XP
SDA2 elvileg a logikai partíciók összessége
SDA3 - ez valahonnan előkerült, XP a logikain kívülre mutatja, a fájlrendszer végén
SDA5 ez az EXT4 Debian
SDA6 swap
SDA7 ez pedig a közös tárhelyEz a partíciók nem ott végződnek, ahol végződniük kellene szöveg, ez lehet a kulcs.
-
tlac
nagyúr
válasz
Jester01 #3832 üzenetére
a prefix az egész jó ötlet, legalább nem össze-vissza szemetel, de a csomag lenne az igazi
viszont sikerült egy csúnya hackkel felraknom csomagból, anélkül, hogy nagyon összegányoltam volna a rendszert:
az ubuntu ppa-t használtam hozzáfelvettem a sources.list-be ezt:
deb http://ppa.launchpad.net/team-xbmc/ppa/ubuntu maverick mainaztán:
apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 0x6d975c4791e7ee5e
aptitude updateezután rögtön mehetne is az aptitude install xbmc, de hiányolni fogja a libfaac0 lib-et, ezt kézzel felraktam és utána lehetett már az xbmc-t telepíteni
így gyakorlatilag csak az xbmc csomagok származnak az ubuntu ppa-bólés úgy tűnik működik rendesen
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Jester01 #3775 üzenetére
Ja, nem tudtam.
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:91:34:be
inet6 addr: fe80::222:15ff:fe91:34be/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:45 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:52 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:17286 (16.8 KiB) TX bytes:7333 (7.1 KiB)
Interrupt:19 Base address:0xdead
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:146 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:146 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:9268 (9.0 KiB) TX bytes:9268 (9.0 KiB)
ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:82.131.216.104 P-t-P:213.163.48.10 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1492 Metric:1
RX packets:34 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:38 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:15788 (15.4 KiB) TX bytes:5739 (5.6 KiB) -
tlac
nagyúr
válasz
Jester01 #3639 üzenetére
ami konkrétan gyorsabb pl. youtube-on elindítok egy videót és alul egy csíkban látszódik a lejátszási lista ([link]), ilyenkor ha scrollozok az oldalon, akkor keservesen szaggat
kíváncsi lennék, hogy aki iceweasel-t használ, azoknál hogyan működik
most úgy megy, mint ahogy kell neki, teljesen sima a scrollozás (7-es 64 bites béta firefox)
-
tlac
nagyúr
válasz
Jester01 #3639 üzenetére
az oldalak renderelése
(akár az is lehet, hogy a testingből áthozott valamelyik lib okozza a problémát...)felraktam egy 64-bites bétát, hasít
és ez igazodik a rendszer betűsimításához is, valószínűleg enable-system-cairo-val lett fordítvaCPT.Pirk:
akkor ezt csak te tudod, hogy mit csináltál
-
netpeti98
addikt
válasz
Jester01 #3613 üzenetére
kösz.
A wine azért érdekel mert olvastam olyat nem minden linuxon működik ugyan úgy pl:Van ahol elindítja a programod,van ahol nem,biztos valami mély rendszer szintű dologtól függ,de írták hogy az ubuntu alatt jól működik (az ubuntu ugye meg debian alapú) szóval mennie kell itt is.Kösz a válaszokat!
Üdv netpeti98
-
Batman
őstag
válasz
Jester01 #2879 üzenetére
Szia
Köszi a választ.
A célom az lenne, hogy bármilyen nyílt hálózatról., itt elsősorban notira és wlan-ra gondolok, ezen keresztül tudjak netezni, tehát már a proxy felé menő kapcsolat is ssl titkosítva legyen.Több féle OS, több gép, és több user is használná ezt, szóval ssl-el lenne a legjobb ha meg tudnám oldani.
üdv
-
adalbert1
veterán
válasz
Jester01 #2843 üzenetére
1. Jó kérdés.... Amit felismert azt automatikusan felismerte és kirakta az ikonját az asztalra, amit meg nem azzal nem álltam neki szórakozni így hirtelen.
2. Simán lehet hogy rossz helyen nézem... Majd még próbálgatom a dolgot.
Jééé, most írtam ki a debian 5.0-t xp alatt és el is indult a telepítő... Megnézem így mire jutok vele.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Jester01 #2825 üzenetére
Így próbáltam volna de valahol olvastam hogy az új xorg-nál már nem így működik.
Nem is úgy nézett ki a xorg.conf mint régen, teljesen üresek voltak azok a sorok ahol a monitor adatainak kellett volna lenniük.
Mindegy akkor megpróbálom a régi általad javaslott módon, köszi! -
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #2796 üzenetére
Valóban, köszönöm a segítséget.
Arra nem gondoltam, hogy ezt minden indításnál le kell futtatni.
Van esetleg egy különleges file, amibe be szokták tenni ezeket?
Ha nincs, melyik init script-ben szokás lefuttatni?Igen, port forwardra gondoltam, csak valamiért - tényleg nem tudom, miért - "virágnyelvre" voltam kapcsolva...
Köszönöm mégegyszer, sokat segítettél!
Végre minden rendben.Egyébként dhcp szerver is működik rendesen.
-
válasz
Jester01 #2786 üzenetére
Mindössze ezeket a fájlokat csináltam másképp.
Így kellene kinézniük
# /etc/pam.d/common-account
account sufficient pam_winbind.so
account required pam_unix.so# /etc/pam.d/common-auth
auth sufficient pam_winbind.so
auth required pam_unix.so# /etc/pam.d/common-session
session sufficient pam_winbind.so
session required pam_unix.soDe én felcseréltem a 2 sort:
# /etc/pam.d/common-account
account required pam_unix.so
account sufficient pam_winbind.so# /etc/pam.d/common-auth
auth required pam_unix.so
auth sufficient pam_winbind.so# /etc/pam.d/common-session
session required pam_unix.so
session sufficient pam_winbind.soA felcserélés oka, úgy gondoltam, hogy szekvenciálisan hajtja végre az utasításokat, és kezdje a helyi felhasználókkal. (Egyelőre inkább otthon használom a linuxot)
Ez okozhatja a hibát?Az általad javasolt init=/bin/bash paramétert hogy tudom megadni?
Single user módot nem tudtam mire való, így kikommenteztem a menu.lst-ben.Az nsswitch elvileg jó, mert úgy adtam meg, ahogy oda vagyon írva.
-
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #2771 üzenetére
Nem, a router nem tud ilyet. Itthon beállítottam a router rendszerén a wondershaper szkriptet, ami meglepően jól teljesít, már "nem tudok nélküle élni"
...de komolyan, most max. csak akkor van probléma, ha a szolgáltató miatt csökken a sávszélesség... e megoldás nélkül elszabadulna a "pokol".Gonosz felhasználókkal nem kell számolni, mert mindenki érdeke lenne ez az átjáró. Ha bárki kijátszaná, a saját netjének konstans sebességét rúgná fel, ami visszaüt.
A lényeg az lenne viszont, hogy ne külön kelljen állítgatni a gépeket, mert újratelepítéssel minden ezirányú konfig. elvész.Bambano:
Két kártya legfőképpen azért nem jöhet szóba, mert a router és a kábelmodem másik helyiségben van elhelyezve, ahonnan egy kábelt is körülményes volt kihúzni, mégegy kábel pedig már nehezen férne el.Ez a külön címtartomány viszont jó ötlet és kivitelezhető is. A net. sebesség dupláját simán viszi a LAN, a P4 2.6GHz "mindenre" elég, mégha Celeron is, egyéb belső próbálkozások pedig nem is lesznek a megkerülésre.
ZCoyote:
Kifejezetten Linux tűzfalakat azért nem néztem, mert szeretnénk más dolgokat is futtatni a gépen, ezt a Debian dolgot pedig határozottan kezdem szeretni.Egyébként érdekel a dolog, kíváncsi vagyok a nyújtott szolgáltatásokra, de ide most nem kifejezetten ezt a megoldást látom megfelelőnek.
Egyébként ez a gateway dolog amolyan plusz feature lenne, nem ez lesz a leglényegesebb dolga a gépnek, viszont jó volna beállítani. Hétvégéig van időm megcsinálni, közben vizsgázom is.
Ha addig nem tudom, nem lesz rajt ilyen lehetőség... utána fizikailag fél-egy évig max. csak nagyon vészhelyzetben tudom megközelíteni a gépet.-------------
A megoldás menetében tudnátok segíteni?
Nem igazán tudom, hogy kezdjek neki a beállításnak.Esetleg, ha lenne egy leírás, ami erre az egy hálókártyás gateway problémára adna megoldást...
--------------
Másik dolog, Debian frissítés. Próbáltam itthoni hálózaton, ssh-val (etch --> lenny), gond nélkül lezajlott. Elvileg írta azt is, amikor az ssh-t indította újra, de - gondolom a rövid kiesés miatt - nem szakadt meg a kapcsolat.
Mire kell figyelnem, hogyan érdemes frissíteni, ha nem mellettem van a gép - nem tudok közbeavatkozni, ha probléma lép fel?
...vagy a távoli elérés esetén ugyanígy nem lesz gond? ...ez "törvényszerű"?
Mi a helyzet akkor, ha közben kimarad a net kapcsolatom? Vissza tudok valahogy jelentkezni ugyanarra a terminálra?...esetleg tegyek fel egyből lenny-t?
A fentieket azért kérdem, hogy mire számíthatok. Frissíthetőség szempontjából a Debian jónak tűnik.
---
Elnézést a hosszúra nyúlt üzenet miatt, egész nap nem voltam itthon.
Remélem, tudtok segíteni a gateway-beállításban.
-
válasz
Jester01 #2768 üzenetére
Megnéztem a dolgokat. Ami kellene a b43-nak, az meg is van az összes, de nem a /lib/firmware/b43-ban hanem a /lib/firmware/b43legacy-ban.
Akkor én most nem jó drivert szedtem le? (Ugyanezt a drivert használtam a bcm43xx-hez.)
Elég ha átpakolom őket a jó könyvtárba, vagy szedjek le új drivert? -
válasz
Jester01 #2763 üzenetére
A libc6-dev eddig is fent volt. Feltettem a libc6-prof-ot, és már csak ennyit ír a program. (Sehol sem látok OK, vagy successfull szót, úgyhogy szerintem még mindig nem jó valami.)
debian:/home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwcutter-011# make
cc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -c -o fwcutter.o fwcutter.c
cc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -c -o md5.o md5.c
cc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -o b43-fwcutter fwcutter.o md5.oA configure parancsot mi tartalmazza? Találtam egy configure-debian csomagot, és arra azt írja, hogy a debconf használja.
Egy új kernel felrakása mindig ennyi problémával jár?
-
válasz
Jester01 #2757 üzenetére
Ismét ugyanaz a hiba. Valami hiányozna?
debian: /home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwcutter-011# make CC=gcc
gcc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -c -o fwcutter.o fwcutter.cmake: gcc: Command not found
make: *** [fwcutter.o] Error 127
debian:/home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwcutter-011# -
válasz
Jester01 #2755 üzenetére
Ez van a terminál ablakban:
parancs
xpod: /home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwutter-011# makekimenet
cc -Os -fomit-frame-poiner -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_Source -DFWCUTTER_VERVION_=011 -c -o fwcutter.o fwcutter.cmake: cc Command not found:
make: *** [ fwcutter.o ] Error 127 -
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #2690 üzenetére
Értem... RAM ebben 160MB van, de futott közben a grafikus alrendszer is.
No meg biztos, hogy azért te jobban lecsupaszítottad a kernelt...Egyébként könnyen lehet, hogy az initrd-nél szúrtam el dolgot...
Ezen a gépen most Lenny van, mert az Etch-n nem volt fent az LXDE felület, illetve sok csomagot kellett volna frissíteni, ha mégis szeretném. Itt viszont van.
Viszont olyan csomag itt nincs, hogy initrd-tools (úgy néz ki, kivették), ezért initramfs-sel próbáltam, aminek úgy tűnik, kicsit utána kéne néznem...Szerk.: A 64-bites rendszeren történő fordításon azért bizonytalanodtam el, mert múltkor akartam fordítani rajta egy progit öcsémnek (32-bitre) és egy csomó 32-bites library kellett volna még neki, amiket inkább nem telepítgettem rá... lehet, hogy viszont a kernelhez nem kéne annyi minden...
Ja, és nem tudom, miért nem kapcsoltam le közben a grafikus részt...
-
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #2688 üzenetére
Azt hiszem, a legkevesebb 420 perc volt. Lehet, hogy közben ment a monitorkímélő is...
Szerinted ennek mennyi ideig kéne tartania egy ilyen gépen?A modulok a helyükön vannak, a fenti könyvtár létezik és a benne lévő modules.dep file is megvan. Remélem, hogy nincs hardver hiba, bár a gép nem szokott fagyni. (Igaz, mostanában keveset üzemel, ezért akartam egy kisebb gépigényű rendszert újra rátenni. Jelenleg LXDE van fent és Slim display mananger...)
Egyébként egy asztali procis notebookról van szó, szóval a hűtése éppen lehetett elégtelen (bár forog rendesen közben a venti), a hűtőpasztát megintcsak nem tudom, mennyire jó állapotú... A rendszer nem fagyott rajta.
Amin most írok gép x64-es rendszerrel fut, nem tudom, mennyire tudnék rajt rendesen 32-bites kernelt fordítani. Elvileg lehet, de nem tudom, milyen 32-bites eszközök kellenek még hozzá, ami nincs fent.
Viszont nem rossz ötlet, azt hiszem, elintézem egy 2.8-as gépen vagy VirtualBox-ból.
Egyelőre próbálkozom a ritkított .config-gal.Köszi az ötletet, kíváncsi leszek az eredményre.
-
-
-
X-n00b
csendes tag
válasz
Jester01 #2163 üzenetére
Hello
köszi a helpet.
Igrep, snp sincs, dmesg meg találtam de nem tudom mivel meg nyitni azt se tudom hogy kell ki rakni webrekezdö linuxos vagyok.
cpuinfo megsem találtam.
bambano neked is köszi
nem tudom honan tudnék szerezni ezt is ugy telepitettem hogy cd1 be és a ftp.debian.org -rol jott a többi.
[Szerkesztve] -
Capricornus
aktív tag
válasz
Jester01 #1857 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már működik a dolog. Közben én is rábukkantam egy bugreportra, amiben hasonló jelenség volt. Tényleg az udev volt a hibás, az /etc/udev/rules.d/z25_persistent-net.rules -ben volt kavarodás. Ki kellett törölni ezt a fájlt, majd egy újraindítás után legenerálódott újra a helyes beállításokkal. Most már megy rendesen eth0 és eth1 néven mindkét hálókari.
Még egyszer köszi Jester. -
Capricornus
aktív tag
válasz
Jester01 #1855 üzenetére
Itt vannak a kimenetek:
dubhe:~# ifconfig -a
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:152:46:55:4D
inet addr:192.168.0.1 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::215:f2ff:fe46:554d/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:4961 (4.8 KiB)
Interrupt:217 Base address:0x2000
eth1_rena Link encap:Ethernet HWaddr 00:02:44:98:35:9E
BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:58 Base address:0xa800
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:4460 (4.3 KiB) TX bytes:4460 (4.3 KiB)
sit0 Link encap:IPv6-in-IPv4
NOARP MTU:1480 Metric:1
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
dubhe:~# cat /proc/net/dev
Inter-| Receive | Transmit
face |bytes packets errs drop fifo frame compressed multicast|bytes packets errs drop fifo colls carrier compressed
lo: 4760 92 0 0 0 0 0 0 4760 92 0 0 0 0 0 0
eth0: 0 0 0 0 0 0 0 0 5145 33 0 0 0 0 0 0
eth1_rename: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
sit0: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
dubhe:~#
dubhe:~# ls -l /sys/class/net
összesen 0
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 09:09 eth0
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 09:09 eth1_rename
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 10:08 lo
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 09:09 sit0
dubhe:~#
syslog:
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: 8139too Fast Ethernet driver 0.9.27
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: PCI: Setting latency timer of device 0000:00:08.0 to 64
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: eth1: RealTek RTL8139 at 0xa800, 00:02:44:98:35:9e, IRQ 58
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: eth1: Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139D'
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: 8139cp: 10/100 PCI Ethernet driver v1.2 (Mar 22, 2004)
Mindenhol látszik, és ha jól látom, a driver is betöltődik. Nagyon rejtélyes... -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Jester01 #1734 üzenetére
Igen itt bekapcsoltam, most már a linuxos gépről tudok pingelni mindent, viszont a helyi hálón keresztül még mindig nem érek el semmit. Az jó ha a többi gépeken az átjárókhoz a router ip-ét adom meg? Mert próbáltam úgy is, hogy a linuxos gép ip-ét de akkor se ment.
Iptables fel van telepítve, elvileg elindult akkor amikor beállítottam az ip forwardot -
VladimirR
nagyúr
válasz
Jester01 #1714 üzenetére
szoltam anyamnak, hogy reset-eljen
egyebkent hardverhibara nem igazan tudok mire gondolni (hacsak nem egy hasznalaton kivuli halokartya)
memteszt tobb, mint egy napig futott (meg akartam gyozodni, hogy a 32mb edo es a 64mb sd egyutt tud mukodni), hasonloan a cpuburn-hoz (ezzel voltak bajok, aztan a cpuhuto kapott egy ventit es megszuntek a hibak)
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
-
Capricornus
aktív tag
válasz
Jester01 #1664 üzenetére
igen, ismét kiderült hogy hülye vagyok...
réges régen egy messzi-messzi galaxisban kísérleteztem olyan pluginokkal, amik loggolják, ill. kiírják az aktuálisan játszott számot, és annak tulajdonságait...ez a projektem jól abbamaradt, és el lett felejtve, de a pluginok megmaradtak, és egy-kettő aktív maradt...most szépen kilőttem őket, és csodák-csodája, 0.3%-ot eszik lejátszás közben az xmms
kössz a tippet Jester01 -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Jester01 #1494 üzenetére
Húúú pedig mennyit használtam egy 6-7 éve az editet
Amúgy kössz mindenkinek a tippeket, hazaérek kipróbálom őket.
Amúgy az EDIT az egy olyan szerkesztő volt, ahol volt egy felső szürke menüsor rajta fekete betűkkel, a menüket Alt + menüben aláhúzott karakter lehetett kinyitni, lehetett fájlt megnyitni, menteni, másként menteni, keresni benne, és volt egy szép kék ablak, ahol megjelent fehér betűkkel a szövegKb. így nézett ki
De ez nem tartozik a Linuxhoz
[Szerkesztve] -
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Jester01 #1362 üzenetére
Ati Mobility m6 az ati radeon 7000es vga kártya notebookokba szánt mobil változata amelyet sajnos az ati hivatalos drivere nem visz még win alatt sem!! de oda van omega driver. Most úgy emlékszem, hogy suse alatt volt openglem, illetve hardveres gyorsításom szóval valami driverke csak került bele. viszont lehet hogy rosszul emlékszem úgyhogy nemsokára csinálok egy partíciót és felrakom rá a suse-t ellenőrizni. ha megy akkor majd érdeklődök a novellnél is, hogy ők hogy oldották meg, bár lehet ehhez venni kell egy suse 10.0 enterpriset. Diákkal most 5000 ft, annyit megér nekem hogy legyen debian alatt is driverem
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest