- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy fél év után végre kikapcsoltam az itthoni serveremet hogy kifújjam belőle a port, viszont visszalapcsolni már csak egyszer tudtam.
Betöltött a Debian, Torrentfluxba berakosgattam újra a letöltéseket, szépen el is indultak, közben FTP-n keresztül fájlokat másoltam róla egy másik gépre. Itt egy furcsa dolog történt, ugyanis a TotalCommander a bejelölt 4 fájlból csak 2-t szedett le. Gondoltam megpróbálom újból. Bemegyek a könyvtáramba, üres. Ezután újra csatlakoztam FTP-vel a könyvtáramhoz, de megint üres. Ezután nyomtam egy restartot, és vártam. Már el telt 10 perc de a server gép még mindig nem akart megjelenni a hálózaton. Rákötöttem a monitort, és azt látom, hogy ''Disk check error'' vagy valami ilyesmi, és hogy nyomjak Ctrl+D-t a folytatáshoz. Folytattam, betöltött a rendszer. Bemegyek a mappámba, hosszasan tölt, de semmi. Ezután fogtam és beraktam a Windowsos gépbe a vinyót. Ott egyszerűen kifagyasztotta a gépet az, amikor a mappámat akartam megnyitni. Ezután egy USB-s házon keresztül rákötöttem még a laptopra is, mert azon is Debian van, hátha mondd rá valamit. De semmi. A mappa továbbra is üres. Mi okozhatja ezt a problémát? A vinyó ment volna tönkre, vagy egyéb probléma van, és egy esetleges újraformázás / telepítés megoldaná a gondot? Túl fontos adatok nincsenek az adott mappában, az adatbázisokat meg a wwwroot-ot sikerült lementenem. Viszont ha tudtok valami megoldást arra, hogy hogyan szerezzem vissza a fájlaimat, azt megköszönném.
Elnézést ha kicsit össze-vissza van, de késő is van meg ideges is vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szerk: amikor először nem jött be a mappa, akkor a torrentek még mentek, amik szintén ebben a mappában vannak. Érdekes :S
[Szerkesztve] -
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is rtorrent kérdésem lenne, mégpedig az, hogy mikor küldi el az adatot a trackernek?
Ugyanis ment egész éjjel a gép, le is jöttek a fájlok, minden tökéletes, viszont a torrent adatlapján még mindig úgy jelöl, hogy nem töltöttem le/fel semmit.
Előre is köszönöm a segítséget
Szek: verzió 0.6.4
[Szerkesztve] -
Laprasi991
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy vinyóm, ezen van egy telepített Debian Sarge. Vettem egy másik vinyót, erre szeretném átpakolni a már feltelepített rendszeremet. Ezt hogy tudom megcsinálni?
Előre is köszönöm a segítséget -
Laprasi991
aktív tag
válasz
bambano #1743 üzenetére
Tulképpen most csak teszt képpen van bent az asus router, késöbbiekben rendes switchet meg wlan kártyát akarok a linuxos géphez kötni, csak meg akartam nézni h. mielőtt bevásárolok, fog-e menni. De ez így tényleg kicsit túl van bonyolítva, úgyhogy asszem hagyom, inkább majd ha beszerzem a cuccokat akkor rakom majd csak össze. Amúgy ebből az egészből, egy helyi fájl, letöltő, ftp, web tűzfal és netmegosztó szervert akarok létrehozni.
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
bambano #1740 üzenetére
Igen vmi ilyesmiről van itt szó
Amúgy ha iptables-el engedélyezem a portokat, akkor miért nem jó?
A következő parancs hatására semmi
iptables -A FORWARD -s 192.168.0.0/24 -p tcp --dport 80 -j ACCEPT
Nem a WAN portra van kötve a gép, hanem a LAN1-re
vagy ez lényegtelen?
[Szerkesztve] -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Jester01 #1734 üzenetére
Igen itt bekapcsoltam, most már a linuxos gépről tudok pingelni mindent, viszont a helyi hálón keresztül még mindig nem érek el semmit. Az jó ha a többi gépeken az átjárókhoz a router ip-ét adom meg? Mert próbáltam úgy is, hogy a linuxos gép ip-ét de akkor se ment.
Iptables fel van telepítve, elvileg elindult akkor amikor beállítottam az ip forwardot -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #1732 üzenetére
Na megnéztem, az ISP-től kapok IP,t viszont pingelni semmit nem tudok, csak a lokális hálózaton.
-
-
Laprasi991
aktív tag
Egy olyan problámám lenne, hogy van egy gép. Van benne két hálókártya, az eth0-ba megy az adsl modem, itt él a kapcsolat, mert a modem villog, az eth1-re pedig rá van kötve egy asus wl500gp router egyik lan portja. Ez a router át van állítva gateway-ről router üzemmódra.
Azt szeretném elérni, hogy a netkapcsolatot a linuxos gépen keresztül lehessen elérni. Viszont ez valamiért nem jó. Amit kapok IP címet az ISP-től, azt a hálózat összes gépéről pingelni tudom, viszont internetezni nem tudok egyik gépen se. Mit csináljak, hogy jó legyen?
A másik pedig az, hogy este hozzáadogadtam a route táblához ezt-azt, meg beállítgattam az IP címeket, de azok a reggelni bekapcsolásnál már nem voltak meg. Mitől lehet ez?
Előre is köszönöm a segítséget -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #1556 üzenetére
Na sikerült megoldanom, szétszedtem a gépet, és ki votl csúszva az egyik ram
Még jó hogy nem lett nagyobb baj. -
Laprasi991
aktív tag
Megdöglött a Debianom
Tegnap este kikapcsoltam, ma meg nem tudom visszalőni. Elkezd bootolni, és a követekzőt írja:
Initializing CPU#0
Detected 633.378 MHz processor.
Console: colour VGA + 80x25
Calibrate delay loop... 1261.56 BogoMIPS
Memory: 382920k/393152k available (1069k kernel code, 9848k reserved, 459k data, 96k init, 0 highmem)
Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 7, 524288 bytes)
Inode cache hash table entries: 32768 (order: 6, 262144 bytes)
Most mit csináljak? -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #1496 üzenetére
A másik kérdésem meg az lenne, hogy tettem fel APT-vel egy bittorrent nevű csomagot. Itt azt írta, hogy karakteres felületen fut. Milyen parancsal tudnám elérni? Ugyanis, ha beírom azt h. bittorrent akkor azt írja h. nincs ilyen parancs
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
Jester01 #1494 üzenetére
Húúú pedig mennyit használtam egy 6-7 éve az editet
Amúgy kössz mindenkinek a tippeket, hazaérek kipróbálom őket.
Amúgy az EDIT az egy olyan szerkesztő volt, ahol volt egy felső szürke menüsor rajta fekete betűkkel, a menüket Alt + menüben aláhúzott karakter lehetett kinyitni, lehetett fájlt megnyitni, menteni, másként menteni, keresni benne, és volt egy szép kék ablak, ahol megjelent fehér betűkkel a szövegKb. így nézett ki
De ez nem tartozik a Linuxhoz
[Szerkesztve] -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #1485 üzenetére
A következő hibaüzeneteket sikerült elcsípnem:
Accsess denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) (ez a MySQL-re vonatkozhat)
Warning unprotected primary key
su parancs kiadása után: setgid: A művelet nem engedett -
Laprasi991
aktív tag
Ilyen mentést azt hol találok? Vagy azt nekem kellett volna készíteni
Ngabor: ha gépnél leszek beírok ide néhány hibaüzenetet.
Amúgy nem kellett nekem csak módosítottam egy config fájlt, és nem tudtam elmenteni (2 órányi munka) és akkor mérgembe kiadtam ezt a parancsot. De tanultam az esetből -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #1481 üzenetére
UP
-
Laprasi991
aktív tag
Egy olyan problémám adódott, hogy sikeresen bekonfiguráltam egy működő debian sarge r2-t, működött FTP, Apache, stb, viszont mérgembe, kiadtam egy chmod -R 777 / parancsot. Ennek az lett a következménye, hogy egyrészt az FTP szerver megdöglött, másrészt nem tudok rootként belépni, és ráadásul egy halom hibaüzenettel indul a rendszer.
Hogyan tudnám visszatenni alapállapotra?
Előre is köszönök minden segítséget -
Laprasi991
aktív tag
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991 #1451 üzenetére
Na hát ismét kérdeznék egy kicsit ha nem baj
Szóval, adott egy gép: Intel celereon 667mhz 192MB DDR RAM, 80GB HDD, két hálókártya, és egy vezetéknélküli hálókártya + Debian 3.1 Sarge rajta Apache, PHP, MySQL, Bittorrent kliens, SMB, + netmegosztás.
1. kérdésem ezzel kapcsolatba, hogy egy ilyen gép, ki fog-e szolgálni nettel, illetve fájlokkal egyszerre 3-4 gépet?
2. [link] ez a hálókártya megy-e Debian alatt, (Atheros 5212 chip)
3. Az egyik hálókártyába menne a net, a másikba menne egy switch, a harmadik hálókártya meg egy vezetéknélüli kártya (ha minden jól megy, a feljebb említett, mert igen jó az ára
Látnák-e így egymást a hálózaton lévő gépek, illetve meg tudnám-e osztani mindre a netet? Ugyanis egyszer Windows alatt próbáltam vmi hasonlót létrehozni, de ott nem ment(ez már elég régen volt, tehát már nem emlékszem, hogy miért is nem ment, de mondjuk az is igaz, hogy a Windows nem ilyenre való)
Remélem nem voltam elég zavaros, de egyenlőre még elég reggel van -
Laprasi991
aktív tag
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy linuxxal létre akarok hozni egy helyi kis letöltő, fájl és internetmegosztó szervert.
Ehez kellene nekem olyan segtség, hogy melyik MIMO-s vezetéknélküli hálókártya megy Linux alatt? (pl. Debian, vagy Suse)
Fontos lenne, hogy tudjak vele AP-t is kialaktani, mert nem tudom már hol, de láttam olyan WiFi kártyát, ami AP-ként nem képes működni, csak AP-hoz tud csatlakozni.
Most a laptophoz, egy Asus típusú USB-s kártyát használok, ez megy Redhat alatt (gondolom akkor más alatt is elfutés ennek a szoftverébe ( Win. alatt) be tudok állítani olyat, hogy AP-ként menjen a dolog, viszont ezt a karit nem gondoltam a szerverhez, mert csak 54mbps-t tud, nem cserélhető az antennája, és elég kicsi a hatótáva. Ebből kiindulva nézegettem Asus kártyákat, de mindnél, a támogatott oprendszerek, az a Win 2000,XP.
Most akkor mit tegyek? Melyik kártyát ajálnjátok?
Előre is kössz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged