- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv
Egy ki segítséget kérnék.
Adott egy linux szerver, samba konfiggal, a felhasználók, mikor bejelentkeznek a windows-ba (jelszóval) automatikusan felcsatolódnak a hálózati mappák, a samba szerverről.
Az előző rendszergazda minden-re és mindenkinek teljes hozzáférést adott.
Azt szeretném megváltoztatni, hogy a hálózati meghajtók alkönyvtáraihoz csak a könyvtár tulajdonosa férjen hozzá.
Tehát:
/részleg -- mindeki aki a részlegen dolgozik
/részleg/Gipsz_Jakab-- csak a Gipsz_Jakab férjen hozzá.Jelenleg egy ilyen konfig van a könyvtárakra:
encrypt passwords = true
passdb backend = tdbsam
obey pam restriction = no
guest account = smbu
invalid users = root
passwd program = /usr/bin/passwd %u
[reszleg]
path = /megosztas/reszleg
force user = smbu
force group = smbu
read only = No
create mask = 0777
guest ok = Yes
public = Yes
[Gipsz_Jakab]
path = /megosztas/reszleg/Gipsz_Jakab
force user = smbu
force group = smbu
read only = No
create mask = 0777
guest ok = Yes
public = YesEzzek a konfiggal, az a bajom, hogyha a hálózat tallózásra megyek és ott lépek be a szerverre, akkor egy részleg és egy user könyvtár is látszik. Azt hogy lehet megoldani, hogy a user könyvtár csak a részleg könyvtáron belül jelenjen meg?
-
válasz
bambano #2852 üzenetére
Közben vizsgálódtam.
Először is fel kellett raknom az Xterm-et.
És elég jó esélyt látok rá, hogy a gnome-ot fel kell raknom újra.
Tegnap én balga, grafikus felület alól futtattam egy apt-get upgrade-et, és valószínűleg ez volt a legnagyobb hiba.Tehát a kérdés, hogy tudom leszedni a komplett gnome-ot?
És utánna hogy tudom újra felrakni?
Egyesével kell leszedegetnem és felpakolnom a csomagokat, vagy van ettől egyszerűbb megoldás is? -
válasz
bambano #2850 üzenetére
Semmi unstable dologgal nem foglalkoztam. Mindössze a korábban beírt magyar linkről frissítettem. A többiről korábban sem sikerült semmit újabbat leszedni.
Ez esetleg segít?
uname -a
Linux bluefire 2.6.26-1-686 #1 SMP SAT Jan 10 18:29:31 UTC 2009 i686 GNU Linux
/etc/issue
Debian GNU Linux 5.0 \n \l
És még valami, nézegettem a log file-okat és a /var/log/Xorg.0.log tele van warninggal.
The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc" dows not exist.
Entry deleted from font path.
Ilyen font hiányolós bejegyzésből van 9 db.I810: No mathcing Device section for instance (BusID PCI:0:2:1) found
I810(0): Bad V_BIOS checksum
I810(0): config file hsync range 43.8857-48.5053kHz not within hsync range
I810(0): Extended BIOS function 0x5f05 failed.
AIGLX: 3D driver clains not supported visual 0x23 (egészen 0x32-ig)I810(0): Succesfully set original devices
I810(0): Setting the original video mode instead of restoring the saved state. -
Hmm, nem értem. Letöröltem a krb5.conf-ot (elvileg semmilyen program nincs fent, ami még használná) és be tudtam jelentkezni.
Pontosabban nincs hibaüzenet, de csak egy szürke képernyőt látom és az egér kurzort.
Valami nem stimmelne az Xszerverrel, vagy a gnome-mal?
Konzolos felületet tudom használni.
-
Köszi a segítséget.
Közben keresgéltem és ráleltem erre a linkra a HUP-on:
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian stable main contribEz nagyon szép, nagyon jó, frissítettem is s rendszert, azóta nem tudok belépni, csak single user módban.
Volt egy nagyából használható AD-s beállításom. (Be tudtam jelentkezni AD-s környezetbe egy bizonyos idő letelte után.)
Ezt a beállítást gondoltam megtartom, és nem engedtem frissítéskor lecserélni a config file-okat.
Miután nem tudtam belépni, elkezdtem leszedegetni az összes AD-hez kellő programot és igyekeztem visszaállítai az AD mentes környezetet, de eddig nem sok sikerrel.Most ott tartok, hogy ha beírok egy felhasználó nevet, egyből kiabál hogy "Hitelesítés sikertelen".
Valam nagyon elszúrt nekem a frissítés, csak azt nem tudom mit.
-
Üdv
Felmerült néhány probléma, amivel egyellőre nem tudok boldogulni.
1. szeretnék csomagot feltenni (vinagre), de problémába ütköztem.
"Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
"Függ ettől: csomagnév 2.0 de csak az 1.0 telepíthető"Ezt hogy lehet felülbírálni?
2. Iceweasel-t használok. (2-es firefox).
A kedves kolléga elbaltázta a https hitelesítést a szerveren, és a böngésző nem enged belépni, mert érvénytelen a hitelesítés. A gond az, hogy a böngésző fel sem ajánlja, hogy lépjek túl a megrázkódtatáson, "-8102"-es hibakódal befejezi a műveletet.
Ezt, hogy tudom felülbírálni?3. Az alábbi bejegyzések vannak az ./etc/apt/sources.list-ben
deb http://www.backports.org/debian etch-backports main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ etch/updates main contrib
deb-src http://security.debian.org/ etch/updates main contrib
deb http://http.us.debian.org/debian/ etch main
deb ftp://ftp.nl.debian.org/debian/ experimental mainEz mind szép és jó, de eddig a legtöbb fontosabb alkalmazást forrásból kellett felraknom, mert a programoknak olyan függőségei voltak, amik újabb verziókat igényeltek, mint ami a rendszeren volt.
Hogy tudnám a rendszeremet napra késszé tenni? A fenti bejegyzések régi csomagokat tartalmaznak, legalábbis sok esetben "frissítés" után is 2-3 de néhány esetben 10 verzióval korábbi csomagokra frissül, mint amire szükségem van. Eddig amikor manuálisan próbáltam egy programot felrakni (leszedtem a telepítőt és dpkg-val futattam), volt hogy 5-8 csomagot is kellett egyesével frissítenem, hogy felrakhassam az adott progit.
-
válasz
bambano #2829 üzenetére
Köszi, közben én is rájöttem, hogy az evolution kell majd ehhez. De mikor megpróbáltam csatlakozni, akkor azt írta, hogy exchange 5.5-höz nem jó. Ami érdekes, mert tudtommal 2003 van fent. (Sajna nem tudtam megnézni, hogy valójában milyen az exchange.)
Legközelebb úgyis kedden tudok foglalkozni, addig még olvasgatok.
De addig is van még mit megoldanom. Esteleg ha tudtok benne segíteni:
- gyorsbillentyűvel szeretnék programokat indítani (iceweasel, gcommander stb.), erre még nem jöttem rá, hogy mivel lehet, a környezet menüben található gyorsbillentyű beállítás sajnos nem tudja ezt., vagy csak énnem találtam meg a beállítást.
- a user belépésekor automatikusan csatoljon fel hálózati mappákat, a user saját felhasználó nevével.
- szeretném a hálózatot böngészni parancssorból (milyen eszközök vannak a hálzaton, muknacsoportok, gépek stb.) -
Alakul a linuxos active directory. Amit korábban felhasználtam doksi, nem tartalmazott minden beállítást, de már szépen megy.
Most erre keresek megoldást:
- linux alatt exchange levelezés elérése, úgy, hogy a címlista is elérhető legyen.Tehát milyen program kell hozzá. Icedove (Thunderbird) alatt próbáltam, de nem megy, valamiért nem tud csatlakozni.
-
Üdv
Van egy kis gondom a linux és active directory párosítással. [Ez alapján csináltam.]
Nem tudok bejelentkezni AD-s userrel.
Bejelentkezéskor 2-szer kell megadni a jelszót.
Grafikus felületen nem tudok root jogokkal elindítani semmit, mert hibaüzenetet ad. (Kétszer kellene beírni a jelszót, de a program csak egyszer kéri be.)Az NSCD parancs nem található. (Command not found.)
A getent -g és getent -u parancsoknál nem találja a domaint./etc/samba/smb.conf
realm = XPODDOMAIN
workgroup = XPODDOMAIN
security = ads
idmap uid = 10000-20000
idmap gid = 10000-20000
template shell = /bin/bash
template homedir = /home/%D/%U
winbind use default domain = yes/etc/krb.conf
XPODDOMAIN {
kdc=192.168.1.1
}
[libdefaults]
default_realm=XPODDOMAIN/etc/nsswitch.conf
passwd: files winbind
group: files winbind
shadow: files winbind
hosts: files dns
networks: files
protocols: db files
services: db files
ethers: db files
rpc: db files
netgroup: nis/etc/pam.d/common-account
account sufficient pam_winbind.so
account required pam_unix.so/etc/pam.d/common-auth
auth sufficient pam_winbind.so
auth required pam_unix.so nullok_secure/etc/pam.d/common-account
session required pam_mkhomedir.so
session sufficient pam_winbind.so
session required pam_unix.so/var/log/samba/log.nmbd
Samba name server LINUXGEP is now a local master browser for workgroup XPODDOMAIN on subnet 10.0.0.4
[2009/01/15 12:39:52, 0] nmbd/nmbd.c:main(699)
Netbios nameserver version 3.0.24 started.
Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2006
[2009/01/15 12:39:52, 0] nmbd/nmbd_subnetdb.c:create_subnets(190)
create_subnets: No local interfaces !
[2009/01/15 12:39:52, 0] nmbd/nmbd_subnetdb.c:create_subnets(191)
create_subnets: Waiting for an interface to appear ...Mi nem jó? Valamit nem raktam fel?
-
Még egy hiba.
Ha akarok egy rendszergazdai jogosultságot igénylő progit futtatni (synaptic, rendszergazda terminál, stb) akkor hibaüzenetet kapok.
"Nem sikerült kommunikálni a gksu-run-helper programmal."
Pont az miatt, hogy kétszer kell megadni a jelszavakat.
Mit tudok tenni, hogy abbamaradjon ez a hülyeség? -
Köszönöm segítséget. Megoldódott a rejtély. (én meg közben megebédeltem)
2 dolgot csináltam, de hogy végül melyik segített azt nem tudom.
- felcserélt sorokat a helyes sorrendbe pakoltam
- az /etc/pam.d/ common-account.conf fájlban, az sufficient szó végéről lemeradt a "t" betű.Viszont mostmár kétszer kell beírnom a jelszót bejelentkezéskor, ezt nem lehet visszacsökkenteni 1-re?
-
válasz
Jester01 #2786 üzenetére
Mindössze ezeket a fájlokat csináltam másképp.
Így kellene kinézniük
# /etc/pam.d/common-account
account sufficient pam_winbind.so
account required pam_unix.so# /etc/pam.d/common-auth
auth sufficient pam_winbind.so
auth required pam_unix.so# /etc/pam.d/common-session
session sufficient pam_winbind.so
session required pam_unix.soDe én felcseréltem a 2 sort:
# /etc/pam.d/common-account
account required pam_unix.so
account sufficient pam_winbind.so# /etc/pam.d/common-auth
auth required pam_unix.so
auth sufficient pam_winbind.so# /etc/pam.d/common-session
session required pam_unix.so
session sufficient pam_winbind.soA felcserélés oka, úgy gondoltam, hogy szekvenciálisan hajtja végre az utasításokat, és kezdje a helyi felhasználókkal. (Egyelőre inkább otthon használom a linuxot)
Ez okozhatja a hibát?Az általad javasolt init=/bin/bash paramétert hogy tudom megadni?
Single user módot nem tudtam mire való, így kikommenteztem a menu.lst-ben.Az nsswitch elvileg jó, mert úgy adtam meg, ahogy oda vagyon írva.
-
Üdv
Elcsesztem a linuxom. Segítséget kérek.
A következő a történt.
A notit megpróbáltam beléptetni AD környezetbe. Ennek a doksinak az alapján. Minden rendben is van, de nem tudom a jelszót, így nem tudtam beléptetni. Gondoltam minden konfig fájlt úgy hagyok ahogy megszerkesztettem (csak annyit tartalmaz a konfig file, amit a doksi írt) és majd ha jön a kolléga, akkor megkérem írja be a jelszót és kész. Addig meg ha bejelentkezéskor kell neki valami ami nincs, majd reklamál és megy tovább minden a szokott kerékvágásban.
De nem ez történt. Van 2 usernevem is a gépen, plusz a root. És egyikkel sem tudok bejutni. Grafikus felületen "Hitelesítés sikertelen" karakteresen "Service error" hibát kapok.
Mit ronthattam el? És hogy tudom helyrehozni?
Szerkesztett fájlok:
/etc/krb5.conf
/etc/ntp.conf
/etc/samba/smb.conf
/etc/nsswitch.confA samba és a kerberos eredeti konfig fájlját átneveztem és csak a doksiban megadott sorokat írtam bele.
-
Azt hiszem most kodek gondban vagyok.
Nincs hang az alábbi esetkben:
- flash (pl youtube)
- media lejátszó (avi, mp3, wmv, mpeg)
- skypeA rendszerhangokat hallom.
-
Bocsi, én voltam hülye, rossz drivert használtam. Mostmár a jó van jó helyen. Ennek ellenére dmesg-nél ugyanúgy reklamál.
[ 1161.400816] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43/ucode5.fw" not found or load failed.
[ 1283.533298] b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43/ucode5.fw" not found or load failed.
[ 1405.812128] b43-phy0 warning: You are using an old firmware image. Support for old firmware will be removed in July 2008.
Bocsi, sztornó. Elcsesztem, mégsem jó a driver. (A francért van egy driverből 15 féle, amik nem kompatibilisek egymással.
)
-
válasz
Jester01 #2768 üzenetére
Megnéztem a dolgokat. Ami kellene a b43-nak, az meg is van az összes, de nem a /lib/firmware/b43-ban hanem a /lib/firmware/b43legacy-ban.
Akkor én most nem jó drivert szedtem le? (Ugyanezt a drivert használtam a bcm43xx-hez.)
Elég ha átpakolom őket a jó könyvtárba, vagy szedjek le új drivert? -
válasz
Jester01 #2763 üzenetére
A libc6-dev eddig is fent volt. Feltettem a libc6-prof-ot, és már csak ennyit ír a program. (Sehol sem látok OK, vagy successfull szót, úgyhogy szerintem még mindig nem jó valami.)
debian:/home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwcutter-011# make
cc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -c -o fwcutter.o fwcutter.c
cc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -c -o md5.o md5.c
cc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -o b43-fwcutter fwcutter.o md5.oA configure parancsot mi tartalmazza? Találtam egy configure-debian csomagot, és arra azt írja, hogy a debconf használja.
Egy új kernel felrakása mindig ennyi problémával jár?
-
A ./configure parancsra a következő üzenetet kapom:
"bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár"
Szóval amióta új kernelt raktam fel, azóta olyan dolgok váltak elérhetetlenné, ami korábban meg volt. Akkor most mit tegyek fel?
A synapticban megnéztem a gcc-t, azt jelzi, nincs feltelepítve. Mikor kijelölöm telepítésre, akkor meg CD-ről akarja telepíteni. Ezt hogy lehet megkerülni? (Nincs most a közelemben a CD.)
Iletve ilyen gcc272 meg gcc2.95 stb-ket kilehet jelölni, de a gcc 4.1-et (a legagyobb verziószámút), csak cd-ről akarja telepíteni.
-
válasz
Jester01 #2757 üzenetére
Ismét ugyanaz a hiba. Valami hiányozna?
debian: /home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwcutter-011# make CC=gcc
gcc -Os -fomit-frame-pointer -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_SOURCE -DFWCUTTER_VERSION_=011 -c -o fwcutter.o fwcutter.cmake: gcc: Command not found
make: *** [fwcutter.o] Error 127
debian:/home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwcutter-011# -
válasz
Jester01 #2755 üzenetére
Ez van a terminál ablakban:
parancs
xpod: /home/xpod/Desktop/wlan/b43-fwutter-011# makekimenet
cc -Os -fomit-frame-poiner -std=c99 -Wall -pedantic -D_BSD_Source -DFWCUTTER_VERVION_=011 -c -o fwcutter.o fwcutter.cmake: cc Command not found:
make: *** [ fwcutter.o ] Error 127 -
A b43-fwcutter telepítésével gondjaim támadtak.
Ha forrásból akarom leszedni (tar.bz2 kiterjesztéssel), akkor ugye a kicsomagolt könyvtárba belépve ki kell adni a make utasítást, ez nálam "Error 127"-tel megáll.
Ha deb csomagként szedem le, akkor pedig "Depedency not satisfiable. libc6" üzenettel megnyitja a csomagot és kész, nem enged telepíteni.
Mit kell frissíteni?
És a régi kernelt hogy lehet eltüntetni?
-
válasz
bambano #2742 üzenetére
Köszi.
A CD-t csak azért írtam, hogy mit raktam a notira.
Leszedem és megnézem.
Van egyébként különbség, hogy hu, vagy de címről szedem le a kernelt? Gondolom, mind angol nyelvű.A közben lejött kernel.org-ról a 2.6.28-as. Mondjuk ennek valami patch_2.6.28.bz2 file neve van.
-
A google-ba rákeresve a hibaüzenetre, kiderült, hogy ez a bcm43xx nem is támogatja rendesen ezt a kártyát, ami nekem van. (Broadcom4318)
Úgyhogy kezdhetem elölről. Ezt a b43-at kell leszednem telepítenem és használnom.
A bcm43xx a kernelben volt benne, ezt le kell tiltanom.
B43-at leszedni, telepíteni.
Elölről kezdhetem a konfigurálást.Kérdések:
- hogy tudom letiltani a bcm43xx-et? (valami blacklist-re kel áthelyezi)
- hogy tudom rábeszélni a rendszert, hogy a b43-at használja? (hirtelen amit találtam doksi, abban az van leírva, hogy támogatja ezt a csipet)Ebben a doksiban azt írják, hogy a 2.6.24-es kernelben eleve b43 van. Akkor most kernelt frissítsek, vagy szedjem le ezt a progit? (2.6.18-as kernelt használok.)
Igyexem guglizni amennyit tudok.
-
Sajnos nem működik.
Viszont ez a sor mit jelent? Mert időnként még a router sem jelzi, hogy lenne wifi eszköz, a közelben.
bcm43xx: ASSERTION FAILED (radio_attenuation < 10) at: drivers/net/wireless/bcm4 3xx/bcm43xx_phy.c:1496:bcm43xx_find_lopair()
És mi a megoldás rá?
Másik gépemen ubuntut használtam és nemrég felajánlotta a kernel frissítést. A notival tegnap titkosítatlanul csatlakoztam a hálózathoz, gondoltam frissítse magát, de a perl fordítón kívül nem frissített semmit. És a Synaptic csomagkezelőben sincsenek benne azok a programok, amik az Ubuntuban alapból benne voltak (Xine, aMSN, Skype stb).
Ez disztríbúció függő, hogy milyen frissítési és csomag letöltési címek vannak megadva, vagy ennyire butított verziót töltöttem le?
-
-
Kipróbáltam titkosítás nélkül, és úgy jó.
De vissza akarom tenni WPA-ra TKIP+AES-sel.
-
Annak van jelentőssége, hogy WPA TKIP+AES-t használok? Ennek van valami külön beállítása?
Ja és a grafikus felületen, nem lehet wpa-t beállítani. Ennek van köze az hálózat beállítási gondhoz?
-
Ezt nem értem. Ismét kiadtam az iwconfig parancsot, de most mindet megjelenít a hálózatromról.
Pingelni továbbra sem tudom a routert, és IP címet sem kapott még.Jól sejtem, hogy az /etc/network/interfaces filelal kell játszanom?
Ahhoz van valami ajánlás, hogy minek kell benne lennie? -
Remélem ezzek segítenek.
At ifconfig kiemente:
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:14:A5:66:3B:F9
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2492 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:104664 (102.2 KiB)
Interrupt:11 Base address:0xc000A dmesg kimente. (rövidítve)
bcm43xx: Chip ID 0x4318, rev 0x2
bcm43xx: Number of cores: 4
bcm43xx: Core 0: ID 0x800, rev 0xd, vendor 0x4243, enabled
bcm43xx: Core 1: ID 0x812, rev 0x9, vendor 0x4243, disabled
bcm43xx: Core 2: ID 0x804, rev 0xc, vendor 0x4243, enabled
bcm43xx: Core 3: ID 0x80d, rev 0x7, vendor 0x4243, enabled
bcm43xx: PHY connected
bcm43xx: Detected PHY: Version: 3, Type 2, Revision 7
bcm43xx: Detected Radio: ID: 8205017f (Manuf: 17f Ver: 2050 Rev: 8)
bcm43xx: Radio turned off
bcm43xx: Radio turned off
.
.
.
bcm43xx: PHY connected
bcm43xx: Microcode rev 0x127, pl 0xe (2005-04-18 02:36:27)
bcm43xx: Radio turned on
bcm43xx: ASSERTION FAILED (radio_attenuation < 10) at: drivers/net/wireless/bcm4 3xx/bcm43xx_phy.c:1496:bcm43xx_find_lopair()
bcm43xx: Chip initialized
bcm43xx: 32-bit DMA initialized
bcm43xx: Keys cleared
bcm43xx: Selected 802.11 core (phytype 2)
bcm43xx: set security called, .level = 0, .enabled = 0, .encrypt = 0
lp: driver loaded but no devices foundKiadtam csak simán az iwconfig eth1 parancsot.
ESSID: off/any
Mode: Merged
Access Point: invalid
Link quality: 0
Signal level: 0
Noise level: 0
Encription key: off -
A kapcsolódást kiírja az ifconfig paranccsal?
Ha igen, akkor nem hiszem, mert semmi ilyen szöveg nincs a kimeneten.A grafikus felületen (a gnome alap felületén), meg be sem lehet állítani a wpa titkosítást, így terminálon és manuálisan szerkesztem a szövegeket.
Akkor ezek szerint mégsem olyan rózsás a helyzetem.
Melyik parancsok kimenete segítene a probléma kiderítésén?
Keresgéltem, de elvileg mennie kellene. Bár ahány network file tartalmat láttam eddig a neten, az annyi féle, lehet azzal kellene játszanom, hogy melyik amit elfogad?
Igen, DHCP client-et használok, azt rakta fel alapból. Mindjárt kipróbálom, amit javasoltál.
-
Alakul a rendszer. A kártya működik, az egyetlen baj, hogy nem kap IP címet.
ifup parancs után elkezdi küldeni a dhcp discower üzeneteket, de választ nem kap.ifconfig eth1 (ez a wlan kártya) parancsnál kiírja hogy működik, de nincs semmilyen cím kiírva.
iwlist eth1 scan parancsnál megtalálja a 2 elérhető hálózatot, ami itt van.
A wpa_supplicant.conf file ratalma:
network={
ssid="Xpodhalozata"
key_mgmt=WPA-PSK
psk=baromi_hosszu_kodsor_betukbol_es_szamokbol
}A network file tartalma:
iface eth1 inet dhcp
wpa-ssid <ssid>
wpa-psk <key>
wpa-driver wext
wpa-conf /etc/wpa_supplicant.confMiért nam kapja meg a címeket?
Az router szintén látja hogy van egy kliens.
(Bocsi, most el kell mennem, de igyekszem vissza) -
válasz
bambano #2712 üzenetére
A következő történt.
Az első parancs szépen lefutott. Bár nem tudtam meg belőle, hogy melyik is lenne az amit keresek, mert sok eszközt jelenített meg, de hogy melyik micsoda azt nem tudtam meg belőle. A laptopban van LAN, WLAN, firewire, és ezeken kívül még a looopback és IPv4 - IPv6 interface-ket is kiírta.
De tudtam, hogy nekem az eth1 eszköz kell, grafikus hálózatkezelő megjelenítette, így egyből arra adtam ki a 2 parancsot.
A válasz viszont "Nincs ilyen fájl, vagy könyvtár."
Ha aifconfig eth1
parancsot adom ki, akkor megjeleníti az interface adatokat.
Ha jól sejtem ebből firmware telepítés lesz. Némi guglizás után megtudtam, hogy a bcm43xx-fwcutter-re van szükségem, de ez már elvileg benne van a 2.6.17-es kernelben is (én 2.6.18-6-686 -os kernelt használok.)
Valami itt nem stimmel, de mi?
-
Üdv
Némi segítséget szeretnék kérni.
Feltettem a Debiant, de csak az első CD-t. (Többet nem is akartam leszedni a netről.)
Nem tudom beállítani a WLAN-t, mert WPA-t használok, ő meg csak a WEP-et ajánlja fel.
Mit kellene tennem?Amit eddig csináltam, hogy az /etc/network/interfaces filet szerkesztettem, így kb ez a file tartalma:
iface eth2 inet dhcp
wpa-ssid thisismynetworkname
wpa-key_mgmt WPA-PSK
wpa-proto WPA
wpa-pairwise TKIP
wpa-group TKIP
wpa-psk thisismypassword
wpa-driver wextMiután megszerkeztettem a filet ezt a parancsot kellett kiadnom: ifup eth2
De sajna hálózat továbbra sincs (Ping esetén kiírja, hogy a hálózat nem válaszol.)Egy wpa_suppliciant.config filet is csináltam, mert egy másik megoldásnál azt olvastam, de azzal sem ment, igazából fogalmam sincs, hogy hogy kell wpa-s wlant bekonfigolni.
Ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket.
A gép egyébként egy régebbi HP noti, broadcom chipsetes wifi-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest